Фентъзи и фантастика - Тема 5

• 78 294
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
кой за вас е най-изненадващият момент във фентъзи или фантастика книга? неочакван обрат или непредвидимо събитие, което сте запомнили завинаги /един вид/?

# 91
  • София
кой за вас е най-изненадващият момент във фентъзи или фантастика книга? неочакван обрат или непредвидимо събитие, което сте запомнили завинаги /един вид/?

Бубанка, въпросът ти предполага яко спойлери.
Ще помоля всички, които ще отговорят, да скриват отговорите си, а видимо да оставят само заглавието на книгата, за която се отнася спойлера.

Първата книга от поредицата "Песен за огън и лед" на Джордж Мартин
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Обезглавяването на Нед Старк. Толкова ме "шамароса" тази сцена, че се връщах на няколко пъти да препрочета, за да се убедя, че Мартин наистина го убива  ooooh! . Дори следващите убити герои, които последваха в другите книги от поредицата, не ми подействаха така, но явно вече се бях примирила, че авторът си е такъв.

# 92
Kally May, точно това е моят момент - за това не писах в моя пост, исках да разбера дали има и други, които приемат събитието по същия начин; след него нищо в този тип литература не може да ме изненада  Laughing

пп за спойлерите не се бях сетила  Blush

# 93
  • София
....след него нищо в този тип литература не може да ме изненада...

hahaha
И мен, и мен!

# 94

Първата книга от поредицата "Песен за огън и лед" на Джордж Мартин
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Обезглавяването на Нед Старк. Толкова ме "шамароса" тази сцена, че се връщах на няколко пъти да препрочета, за да се убедя, че Мартин наистина го убива  ooooh! . Дори следващите убити герои, които последваха в другите книги от поредицата, не ми подействаха така, но явно вече се бях примирила, че авторът си е такъв.

Скрит текст:
И аз май клоня към тази поредица, но мисля, че най-много ме изуми убийството на Лейди от Нед. Глупаво звучи знам, но някак си бях приела вълчищата за недосегаеми. И това трябваше да ме подсети, че в тази книга няма да има недосегаеми и Старките ще са най-прецаканите.  #Cussing outMr. Green
Скрит текст:

# 95
  • София
И за мен е този момент, дойде ми като гръм от ясно небе. Crazy

# 96
Робърт Хайнлайн ме изненадва почти във всяка негова книга... обикновено приятно, много приятно  Heart Eyes

# 97
  • Бургас
Краят на "Дюн", оригиналната поредица.
Скрит текст:

# 98
Привет, момичета   bouquet

искам да попитам дали има Танц с дракони във формат за киндъл, но на бг-ски и ако има да ми пуснете линк, моля.
Нещо немога да открия... А много искам да я прочета  Blush

хубава вечер и приятно четене

# 99
  • София
the Faith, заповядай ! Форматът е *txt .

# 100
Благодаря ти   bouquet , но май от чужбина не се отваря този сайт  Confused

# 101
  • София
Ако искаш, дай ми Е-мейл на ЛС и ще ти я изпратя  Hug .

# 102
 ooooh! Как съм я изпуснала тази тема ...

Като пубертет четях фантастика - основно Библиотека Галактика. В по-дърти години - фентъзи.

Струва ми се, че голяма част от фантастиката действието се развива в Космоса и това ме отказва от четеното. Като пропаганда ми е - колко силен и смел е човека /обикновено съветския/ и покорява космоса.
Наскоро четох Дългия изгрев на Ена, средна хубост.
Фентъзитата са по - големи поредици, с много герои и на моменти ми се губят някои от тях.
Чела съм почти всичко на Толкин, Колелото, Песента ... Последните две трябва да си ги припомня. А и в библиотеката нямат последните книги. Колелото е до 10та, а Песента - първите три книги.

# 103

Хм, аз вчера изтеглих 13 книги Rolling Eyes(Даа, не съм чела Колелото Embarassed) И влязох да питам нещо в тази връзка - "Нова пролет" - Прелюдия, първа ли трябва да се чете?
http://chitanka.info/person/robert-jordan

# 104
Хм, аз вчера изтеглих 13 книги Rolling Eyes(Даа, не съм чела Колелото Embarassed) И влязох да питам нещо в тази връзка - "Нова пролет" - Прелюдия, първа ли трябва да се чете?
http://chitanka.info/person/robert-jordan
Хубаво е да се прочете първа.

Общи условия

Активация на акаунт