Математици стоят готови за помощ по задачи нови

• 74 350
  • 747
  •   1
Отговори
# 525
Благодаря ти!
Що се отнася до условието преписах съм задачата дословно.
... А аз се опитвах да я реша като всеки от малките братя получава по 800 жълтици общо. Но нещо не ми излязоха сметките.

# 526
Здравейте срам не срам задачата е за 1 клас.
Запишете четири числа ,първото от които да е 4,а всяко следващо да е с 5 по голямо от предходното.Дадени са на три места празни квадратчета,

# 527
  • София
4, 9, 14, 19

# 528
  • София
Здравейте, извинете ме за въпроса, но как да науча детето да чертае правилен петоъгълник?

# 529
# 530
  • София
Даденото в горния линк е  решение на построителна задача, при което е позволено ползването на същинските два чертожни инструмента - пергел и линия. Тоест това е задание за големи.  За едно по-малко дете обаче  предполагам е позволено за  самото начертаване  ползването  и на транспортир.  Което вече прави нещата по-лесни.  Разделяте 360 градуса на  5 (колкото са върховете на многоъгълника). Това прави  72 градуса. Начертавате една окръжност с център О и радиус r. Начертавате и един ъгъл с такава градусна мярка и с помощта на пергел измервате дъгата, която той отсича от окръжност с център върха на същия този ъгъл и радиус r. След това 5  пъти  нанасяте дъгата  на  първата  окръжност. Получават се 5 пресечни точки, те са върховете на петоъгълника. Няма да е  съвсем прецизно наистина , но ми се струва по-близко до по-малките. При тях целта  все пак не е да построят многоъгълник, а да го начертаят що годе добре като илюстрация на задачата. Може и да греша, разбира се..

Последна редакция: сб, 08 фев 2014, 23:58 от пенсионирана русалка

# 531
  • София
Здравейте,
Моля да помогнете с долната задача, че възникна спор.  Wink
Умо реши всички задачи на теста. /от предходното посусловие става ясно, че задачите са 15/. Той почиваше едно и също време между решаването на всеки 2 задачи. Колко секунди е била всяка почивка, ако общото време, през което е почивал от първата до последната задача, е 2 минути и 20 секунди.
Нарочно не пиша върху коя част от задачата възникна спорът, за да не подведа някого.
Така че, моля за решение.  beer

# 532
Имал е 14 почивки - след последната задача не броя почивка.
2 мин и 20 сек са 140 сек, значи по 10 сек?

# 533
  • София
Имал е 14 почивки - след последната задача не броя почивка.
2 мин и 20 сек са 140 сек, значи по 20 сек?
140/14 е 20?!?

# 534
20 секунди е почивал на всяка почивка.
Имал е седем почивки.

# 535
Извинявай, 10 сек е почивал

# 536
  • София
20 секунди е почивал на всяка почивка.
Имал е седем почивки.
Благодаря за отговора.

Ето, че вече имаме двата варианта, по които се спори... Sad

# 537
Почивал е след всеки две задачи. Значи почивките са 7.
140:7=20

# 538
  • София
Почивал е след всеки две задачи. Занчи почивките са 7.
140:7=20
Аз чета "между всеки 2 задачи"

# 539
Ами да се изкажат по-компетентни.
Все пак съм и на една бира вече. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт