Математици стоят готови за помощ по задачи нови

• 74 363
  • 747
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Ами да се изкажат по-компетентни.
Все пак съм и на една бира вече. Mr. Green
Peace

# 541
Аз разбирам условието, че е почивал след всяка задача, не през две.
Пише между всеки две задачи, не след всеки две задачи.

# 542
В грешка съм. Peace

# 543
  • София
Надявам се.  Embarassed

Много благодаря и на двете ви.  Hug  bouquet

# 544
Би трябвало почивките да са 7.Иначе щяха да пишат , че е почивал след решаването на всяка задача.Ако искат да кажат, че почивките са след решаване на 2 задачи няма как да се изразят по друг начин.Ако изразът беше "Почивал е еднакво време между решаването на всеки три задачи" , как бихте го интерпретирали?

# 545
  • София
Аз съм твърдо за това, че е решавал две задачи и е почивал. Иначе щеше да пише, че е почивал след всяка задача. А и по принцип първото и най-логично за моето възприятие. Детето също така е решавало, не знам защо, обаче на едно място се е спекла и нищо не е написала по тази точка, а евентуално би могла да получи точки, защото е стигнала до 140 и определяне на 7 интервала. Ще видим как са заложили от СМГ, но аз смятам, че 20 е верен отговор.

# 546
Би трябвало почивките да са 7.Иначе щяха да пишат , че е почивал след решаването на всяка задача.Ако искат да кажат, че почивките са след решаване на 2 задачи няма как да се изразят по друг начин.Ако изразът беше "Почивал е еднакво време между решаването на всеки три задачи" , как бихте го интерпретирали?

И аз мисля така. Няма логика да искат да кажат, че след всяка задача е почивал и да се изразят "между решаването на всеки 2 задачи".
Според мен поне. Интересно който е писал задачата, какво е имал предвид.

# 547
  • София

И аз мисля така. Няма логика да искат да кажат, че след всяка задача е почивал и да се изразят "между решаването на всеки 2 задачи".
Според мен поне. Интересно който е писал задачата, какво е имал предвид.
Да. В крайна сметка опираме до това.  Laughing

# 548
Ама пише между всеки две задачи, не след всеки две задачи.
Между 3 задачи ми звучи безмислено на мен Simple Smile

# 549
  • София
На първо четене и според мен почивките са 7.

# 550
  • София
Добре, но защо не са написали след решаването на всеки две задачи, а между решаването на всеки 2 задачи?

# 551
Щото са математици, не фиолози  Wink
Ето защо се учат и други неща в МГ, не само математика, физика и информатика. Въпреки, че на 16 години бях на друго мнение  Mr. Green

# 552
Аз чета "между всеки 2 задачи"
И аз така го чета.
Детето и то така го прочете.

Пък и, ако задачите са петнайсет, при почивка след всеки две задачи, последната остава някак самотна.  Mr. Green

# 553
  • София
Добре, но защо не са написали след решаването на всеки две задачи, а между решаването на всеки 2 задачи?

Не споря , и нямам идея кое от двете е вярно ( ако се задълбае и двете биха могли да са верни, въпрос на тълкувание) пиша какво ми хрумна като го прочетох, мисля, че това две изписано като цифра така ме накара да мисля.

вярно самотна изглежда последната, да я поканим на чаша вино  Mr. Green

# 554
  • София
То и аз не споря вече, като прочетох мнения 50:50 горе-долу.  Laughing
Просто и през ум нямаше да ми мине друго /а и на детето не му е минало/, ако не ви бях прочела всичките.

Общи условия

Активация на акаунт