Столче за кола-къде в колата се поставя?Дясно или ляво?

• 14 302
  • 56
  •   1
Отговори
# 30
  • Някъде по Дунава
Едното е от ляво, а другото по средата.

# 31
При мен е зад пасажерското място, защото като я вадя искам да съм на тротоара. В началото беше зад шофьора  и беше ужасно опасно като я вадя да съм на платното.

От това се ръководим.

# 32
  • Варна
Иначе по диагонал на шофьора, отзад, максимално дълго с гръб към движението. (имаше разни статистики, че в градски условия по-често блъскат колите именно от страната на шофьора, заради неспазени предимства, минаване на червено и т.н., също  на дълъг път, ако се прави опит да се избегне катастрофа, обикновенно човек тръгва да излиза от пътя, а не да влиза в насрещното, така че пак  страната на шофьора е по-уязвима.), не случайно било и че резервоарите на повечето коли са от тази страна, не при шофьора.
Също това е страната, която в повечето случаи е до тротоара и по-лесно и безопасно става качването и слизането на детето от превозното средство.
Точно такава е и моята логика. За първи път чувам, че мястото зад шофьора е най-безопасно, за мен това е мястото, диагонално на шофьора и там е нашата седалка.

# 33
Единият от ляво, другия от дясно. Ако возя едното дете, слагам столчето му зад шофьорската седалка.

# 34
Иначе по диагонал на шофьора, отзад, максимално дълго с гръб към движението. (имаше разни статистики, че в градски условия по-често блъскат колите именно от страната на шофьора, заради неспазени предимства, минаване на червено и т.н., също  на дълъг път, ако се прави опит да се избегне катастрофа, обикновенно човек тръгва да излиза от пътя, а не да влиза в насрещното, така че пак  страната на шофьора е по-уязвима.), не случайно било и че резервоарите на повечето коли са от тази страна, не при шофьора.
Също това е страната, която в повечето случаи е до тротоара и по-лесно и безопасно става качването и слизането на детето от превозното средство.
Точно такава е и моята логика. За първи път чувам, че мястото зад шофьора е най-безопасно, за мен това е мястото, диагонално на шофьора и там е нашата седалка.
И нашето столче е по диагонал на шофьора понеже в повечето случаи шофирам аз и така ми е по-удобно да й подавам вода или нещо друго  Peace

# 35
  • Оптимист по принуда
Отляво, зад пасажерското място, че колата ни е 'наобратно' Simple Smile

# 36
Столчето ми е зад шофьора ,защото пред нас така паркирам ,че ми е неудобно да е отдясно.Но мисля ,че ако си сама с детето отдясно ще ти е по лесно да го наблюдаваш,и когато го сваляш от колата ще сте на тротоара а не на пътя.

# 37
  • Berlin
Въпросът не е кое е по-удобно, а по-безопасно.

# 38
За безопасно се смятат задните седалки,а не по-средата без значение от коя страна, защото може да те блъснат и от двете страни не дай боже.

# 39
  • София
нищо не разбрах от последното...

Ако има 3 точков колан, средата е най-безопасна.

# 40
  • София
Зад пасажерското място возя детето, независимо дали съм сама или сме двамата със таткото.

# 41
Нашето е зад шофьора. Счита се, че най-опасното място е това до шофьора и след това мястото по средата на задната седалка.
По средата по принцип никой не трябва да седи. При рязко спиране човекът (столчето) летят напред и право в стъклото (да не дава Господ).

# 42
  • Пазарджик
Нали и по средата има колан. Той няма ли да спре?

# 43
  • София
Нашето е зад шофьора. Счита се, че най-опасното място е това до шофьора и след това мястото по средата на задната седалка.
По средата по принцип никой не трябва да седи. При рязко спиране човекът (столчето) летят напред и право в стъклото (да не дава Господ).

това не е така, летиш само ако си без колан.

# 44
когато бяхме с едно дете, кошчето беше зад пасажерското място. И сега е там за бебо, а от др. страна е столчето на каката. Посредата винаги ни е било страх да слагаме седалките на децата. Най-несигурно ми изглежда.

Общи условия

Активация на акаунт