ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО - тема 13

• 89 710
  • 758
  •   1
Отговори
# 495
Алина ,понеже тревожността е ново за мен, човек благодарение на психотерапията дали може да се избави от нея, ти казваш, че при теб е била постоянна и без лекарства не си успявала да я тушираш така ли?- и при мен тази година така започна всичко,  първо безсънието,след това дойде и тревожността, после и лошите мисли, после и новите паник атаки- пълен букет от гадости си докарах  от това,че не посмях да се спра,когато усетих,че съм на края на силите си.

Бях я туширала с холотропно дишане. Но простотията, завистта  и злобата на работното ми място ми дойдоха повече. Изведнъж започнаха атаки от силна тревожност, безсъние и чувство забезпомощност и безнадежност, комбинирано с пагубни и ужасяващи мисли. Нямах и възможност да ходя до Варна на холотропно дишане и прибегнах към неолексан и ремотив.

# 496
момичета много съм притеснена от няколко часа ме боли стомаха и имам много силно парене от тази тотема дали няма да стане кръвоизлив Sad
   Joy Joy   belladonna, извинявай ама много ми стана смешно от този пост...направо се засмях с глас! В смисъл, на страха очите са мноооого големи хехе.. Напълно те разбирам, моля те да не се разсърдиш заради тази ми реакция, и аз съм минала през такива моменти! Веднъж, преди доста години,още в началото на ПР, отидох на контролен преглед при псито и влизайки заявих, че имам менингит.... защото по новините дадоха че има епидемия от менингит и някакво момче починало, понеже не му открили навреме проблема... Та тя ми се изсмя също, не не с подигравка и лошо чувство... Просто, когато човек се чувства по-добре като цяло, такива "гениални" самодиагнози се случват по-рядко.. Надявам се и при теб това да стане възможно най-скоро! newsm51
Толкова много искам да мога да спра хапчетата, да не ми се налага цял живот да пия АД......помрънках ви...сори..и тази психотерапия защо не помага, втори месец ходя вече..
maria7787, при мен психотерапията даде осезаем резултат след 6-7 месеца... newsm78 Дори в началото не знаех защо изобщо ходех, но реших да съм упорита защото се чувствах добре и разбрана поне по време на сеансите...И сега, чак след 2 години си давам сметка колко ми е повлияла и променила!Ако терапевта ти допада-продължавай! Peace Ще усетиш разликата по някое време,ще видиш  Simple Smile
Иначе аз имах мини криза онзи ден в банята- много ми призля(никога не се къпя с много топла вода!), почнах да се задушавам и се разтреперих цялата, дори не можах да си изплакна хубаво косата...Излизам, и веднага меря кръвно и кръвна захар- нормални! Сърцето ми ще изкочи и се треса цялата.. Легнах и се разревах, хапнах нещо соленичко..и ми мина.. ooooh!А сега кажете ми това какво е?!?! По принцип ми става така ако не съм яла и винаги го отдавам на спаднала кръвна захар- но моята беше 5.3 при нормален максимум-6. Кръвното беше 108/73- даже високо като за мен! LaughingКато цяло тази седмица ми е пълен ад, всичко ми върви наопаки,още от понеделник започна така...Имам много неща за вършене, срещи и т.н. а акъла ми е само в предстоящото пътуване,което още повече ме напряга...Надявам се да не избухна накрая! Praynig Взимам всеки ден четвъртинка Ривотрил и се надявам той да ми намали малко темпото на препускащите мисли и емоции!

# 497
belladonna, и понеже аз също съм страшен меломан и музиката е нещото,което ме държи на крака и ме кара да се чувствам добре, специално за теб поздрав...с нещо, на което аз скачам и дивея вкъщи  Hug     

Тази група си я харесах наскоро и толкова  ме кефят! Heart Eyes Това е за мен щастието- фестивали, готини хора, музика, готини групи( и готини вокалисти на групите ххехе newsm03)...всички са тооолкова щастиливи...и ..здрави и енергични.. Ех..Simple Smile

Правя всичко възможно, за да се доближа до това, което ми харесва...тоест, да имам силите и нервите за такива приключения.И малко,по малко..започва да се случва!
Тъй че, продължаваме да дерзаем..и нещата постепенно ще се оправят!

# 498
  • София
NOA, пожелавам ти приятно изкарване, където и да е това място! После искаме да гледаме снимки  Wink

belladonna, при мен беше същата работа - пустата свръхчувствителност - от най-малкия дразнител ми ставаше зле. Затова ще си пия сега АД, поне знам, че намаляват чувствителността, а оттам и човек започва да се чувства по-добре, като спре да му влияе зле всяко нещо...

# 499
Аз не издържам повече, отивам да си купя пустия ципралекс. Снощи излязах с приятелки на пицария, но през цялото време ми беше лошо и отпаднало и като ревнах в ресторанта не мога да се спра, голяма излагация беше. Ще го взема, едва ли ще ми помогне, ама поне и това да съм опитала.

# 500
Здравейте, днес ми беше втория сеанс със психоложката и когато приключи и по време на сеанса се чувствах мога да кажа много добре. Но 10-на минути по-късно се чувствах толкова изтощена все едно съм копала нива няколко дни без почивка. Моят проблем на психично ниво се оказва много по-дълбок отколкото си давах сметка и май ще трябва доста време, но...Та психоложката ми препоръча да гледам по Фиеста Тв предаване за йога за начинаещи, защото нямам възможност да се запиша на курс по йога и да правя доколкото мога упражненията с отпускането и дишането най-вече. Не съм много убедена но пък не пречи да опитам. А топката в гърдите и нервността и тревожността си стоят вече 3 ден, направо не мога да се понасям такава...Имам чувството че нещо се случи, дано не се окажа права...

# 501
Ноа, каква беше цената на сеанс при прсихотерапевт.......не, че тук в провинцията има психотерапевти, но както не се задържам дълго на едно място.....знам ли. Спомням си, че колегите в София,докато живеех там, околооооооо преди 3 години вземаха средно около 50,което тук, дори да има работещи  и читави терапевти -е непосилна сума  Sad

# 502
момичета много съм притеснена от няколко часа ме боли стомаха и имам много силно парене от тази тотема дали няма да стане кръвоизлив Sad
   Joy Joy   belladonna, извинявай ама много ми стана смешно от този пост...направо се засмях с глас! В смисъл, на страха очите са мноооого големи хехе.. Напълно те разбирам, моля те да не се разсърдиш заради тази ми реакция, и аз съм минала през такива моменти! Веднъж, преди доста години,още в началото на ПР, отидох на контролен преглед при псито и влизайки заявих, че имам менингит.... защото по новините дадоха че има епидемия от менингит и някакво момче починало, понеже не му открили навреме проблема... Та тя ми се изсмя също, не не с подигравка и лошо чувство... Просто, когато човек се чувства по-добре като цяло, такива "гениални" самодиагнози се случват по-рядко.. Надявам се и при теб това да стане възможно най-скоро! newsm51
Толкова много искам да мога да спра хапчетата, да не ми се налага цял живот да пия АД......помрънках ви...сори..и тази психотерапия защо не помага, втори месец ходя вече..
maria7787, при мен психотерапията даде осезаем резултат след 6-7 месеца... newsm78 Дори в началото не знаех защо изобщо ходех, но реших да съм упорита защото се чувствах добре и разбрана поне по време на сеансите...И сега, чак след 2 години си давам сметка колко ми е повлияла и променила!Ако терапевта ти допада-продължавай! Peace Ще усетиш разликата по някое време,ще видиш  Simple Smile
Иначе аз имах мини криза онзи ден в банята- много ми призля(никога не се къпя с много топла вода!), почнах да се задушавам и се разтреперих цялата, дори не можах да си изплакна хубаво косата...Излизам, и веднага меря кръвно и кръвна захар- нормални! Сърцето ми ще изкочи и се треса цялата.. Легнах и се разревах, хапнах нещо соленичко..и ми мина.. ooooh!А сега кажете ми това какво е?!?! По принцип ми става така ако не съм яла и винаги го отдавам на спаднала кръвна захар- но моята беше 5.3 при нормален максимум-6. Кръвното беше 108/73- даже високо като за мен! LaughingКато цяло тази седмица ми е пълен ад, всичко ми върви наопаки,още от понеделник започна така...Имам много неща за вършене, срещи и т.н. а акъла ми е само в предстоящото пътуване,което още повече ме напряга...Надявам се да не избухна накрая! Praynig Взимам всеки ден четвъртинка Ривотрил и се надявам той да ми намали малко темпото на препускащите мисли и емоции!
то да беше само страха noa,  аз си имам доста проблемна язва и от години съм на специална диета (заради тази диета съм получила анемията) и вчера страхотни болки имах от язвата нетърпими, по принцип язва много силно боли особено като е раздразнена , даже лекарите се бъркат често кога боли защото е спукана и кога си боли просро ей така защото е раздрзнена, затова бях толкова притеснена, цялта нощ я минах с болки направо ревех от болки, такиви язвени кризи не съм имала отдавна може би 7 8 години и за това си помисли, че може да стане най лошото, сега малко ми помина, но пък се обади анемията , утре ще видя дали не може да ми бият желязото във вените така ми казха от аптеката, че е трябвала да процедира моята лекарка, защо не го е направила и аз не знам  #2gunfire не пожелавам на никого такава болка , язва боли доста силно,  аз я предупредих че имам язва, тя ми каза спкойно не дразни, е да де ама вчера бях толкова зле , сега още ме понаболва но се търпи офф изморих се вече дано да се оправя някак

# 503
Да, когато се съчетае физически проблем с ПА става страшно. Вече ципралекса е купен, от утре започвам по четвърт. Искам да попитам, може ли да ми препоръчате психотерапевт за Варна, но наистина някой изпробван, който да върши работа, че преди ходих при една, дето се развличаше с историите ми, приятно ми беше да си говорим ама никаква полза нямах.

# 504
Ноа, каква беше цената на сеанс при прсихотерапевт.......не, че тук в провинцията има психотерапевти, но както не се задържам дълго на едно място.....знам ли. Спомням си, че колегите в София,докато живеех там, околооооооо преди 3 години вземаха средно около 50,което тук, дори да има работещи  и читави терапевти -е непосилна сума  Sad

При моята терапевтка до миналата година беше 30 лв за астрономичен час..Не знам, предполагам, че цените варират между 25- 60 лв..в зависимост от мястото, популярността на терапевта и т.н.

belladonna да, пропуснах момента с язвата ти.. Blush Продължи приема чрез инжекции тогава!! Виж, че веднага се почувства по-жизнена! Peace Изкарай си още един курс само че с инжекции..и така.. Simple Smile

enyo, благодаря за пожеланието Wink..Ще видим какво ще стане...прекалено съм се наелектризирала отсега..

# 505
Много благодаря на момичето,което ми е отговорило.Да,наистина трябва да се науча  да бъда поне малко егоист,защото детето и домакинските задължения поглъщат цялото ми време.Вече се чувствам по-добре,с времето се научих да контролирам ПА.Препоръчвам на всички с този проблем посещението при психолог,най-много помага,поне в моя случай.Странното е,че в началото когато започнах да получавам ПА не можех да стоя сред много хора или да изляза сама,но сега ми липсват социалните контакти и се чувствам прекрасно навън.

# 506
Елена , аз също не исках да излизам сред хора когато бях в болнични. Но след като лекарството ми подейства добре сама усетих момента, в който да се върна на работа. Вече се задушавах у нас и от нищоправене. За сега мога да кажа, че се радвам да съм сред колежките. Липсваха ми разговорите и многото шеги. Слушаме музика и времето неусетно лети.

Момичета, имам едно питане. Какво точно усещате при тревожност. Сериозно питам. Аз тази вечер , след като се прибрах от работа и почувствах , че пак лекичко нещо ми е кофти. За моя радост нямаше задух и изтръпване на крайници. Но отново от доста време си чух сърцето да блъска. Взех си Корвитол-а , който ми е предписан точно за това. Също така ушите ми запищяха, но само се изправих и отмина след секунди. Кръвно не меря защото от него се вкарах в тези изживявания. Усетих отново вибрация в тялото. Това ли е тревожността? Взех половин Ксанакс от 0.25 , което си е малка доза, но ми е по-добре. Да си призная от самото начало на лечение с АД , не съм пила Ксанакса по указания-вечер по 0.25 , а само при нужда .Имало е последователни дни , т.е. вечери и без да го приемам. Искам да попитам дали с АД сте имали по-дълъг период без прояви на тревожност и другите му екстри?

# 507
Гала, ти пила ли си някога АД? Ако не си ,значи ще вървим на равен старт с теб. Wink Е, водя те с 27 дни. Вярвай, че ще ти помогне. Аз в началото го почнах от отчаяние, но постепенно започнах да му се доверявам и да си казвам ,че това е моето лекарство. Още като прочетох, че се чудиш дали да го взимаш щях да ти пиша да послушаш интуицията си. Аз много премислях и се ядосвах, не исках да ги почвам. Но състоянието ,в което бях просто наложи това. Аз треперех като лист и като седна виждах краката си да треперят като съм на електрически стол. Главата ми бучеше и сякаш и тя вибрираше. След няколко приема на лекарството, една вечер усетих как нещо изтръпна в задната част на главата ми и бученето и вибрацията спряха. Първите няколко дни бях на половин таблетка . Не чувствам някакви страшни странични ефекти като изключим ходенето до малка нужда. По-рано , явно от неспокойство можех да ходя през 30 мин, а сега, макар че пия отводняващо за кръвното не го правя толкова често.

# 508
Здравейте душички.
Включвам се да кажа,че моите кръвни излязоха.Всичко е в норма,даже и хормоните. Имам 2 леко завишени показателя МСНС и още един, но прочетох,не е нещо страшно.
2 дни съм много изморена и за това не съм писала. Утре ще е включа пак.
Лека вечер Simple Smile

# 509
Елена , аз също не исках да излизам сред хора когато бях в болнични. Но след като лекарството ми подейства добре сама усетих момента, в който да се върна на работа. Вече се задушавах у нас и от нищоправене. За сега мога да кажа, че се радвам да съм сред колежките. Липсваха ми разговорите и многото шеги. Слушаме музика и времето неусетно лети.

Момичета, имам едно питане. Какво точно усещате при тревожност. Сериозно питам. Аз тази вечер , след като се прибрах от работа и почувствах , че пак лекичко нещо ми е кофти. За моя радост нямаше задух и изтръпване на крайници. Но отново от доста време си чух сърцето да блъска. Взех си Корвитол-а , който ми е предписан точно за това. Също така ушите ми запищяха, но само се изправих и отмина след секунди. Кръвно не меря защото от него се вкарах в тези изживявания. Усетих отново вибрация в тялото. Това ли е тревожността? Взех половин Ксанакс от 0.25 , което си е малка доза, но ми е по-добре. Да си призная от самото начало на лечение с АД , не съм пила Ксанакса по указания-вечер по 0.25 , а само при нужда .Имало е последователни дни , т.е. вечери и без да го приемам. Искам да попитам дали с АД сте имали по-дълъг период без прояви на тревожност и другите му екстри?

При мен тревожността се трупа и става като постоянно състояние по-скоро..Напрегнатост, стряскане от най-малкото нещо, едно постоянно човъркане "под лъжичката", страх от всичко, емоционална напрегнатост, супер чувствителност...страшни мисли и т.н., в резултат на което, чисто физически- световъртеж, чувствителен стомах, сърцебиене, екстрасистули, странни вълни по тялото,загуба на апетит, неспокоен сън, гадене усещане за студ и т.н.  Иначе  моментни неразположения от типа" днес ми беше много зле" аз си ги наричам кризи и те предполагам са в резултат на дълъг период на тревожност..Въпреки че, ПА се появяват понякога и без тревожност. Аз вече повече от година не съм имала сериозна тревожност, или ако се появи е в рамките на 1-2 дена само...в зависимост от външните фактори,които я предизвикват. Като цяло съм се успокоила много, и тревожните ми моменти сега, направо не ги отчитам като такива предвид това, което чувствах в началото...

Общи условия

Активация на акаунт