ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО - тема 13

• 89 699
  • 758
  •   1
Отговори
# 510
момичета, дано не досаждам, но не знам какво да правя т,олкова много болести, които пречат една на друга за лечението им , преди няколко часа разговарях с моето джипи и тя ми каза , че след като имам алегия не може да ми поставя железни инжекции, рискът бил много голям от шок, за това не ми е предписала инжекции, а ампули, язвата пък не ми позволява да ги пия , а  анемията определено ми пречи , утре съм на контрола да видим дали все пак желязто малко се е покачило, забелязах нещо друго обаче , аз взех тотемата към 13 часа онзи ден , а болките започна към 18 чак след като хапнах половин кг мандарин , много ги обичам да не би пък мандарините в комбинация с тотемата да са направили тези кризи newsm78 не знам, ако някой има предположения нека сподели, знам ,че е малко off от темата , но все пак тук има доста компетентни  и затова ви пиша, вече не знам какво да правя, утре ще видим какви са изследванията и какво ще правя, ще ви пиша, знаете ли дали ядките като фъстъци, бадеми кашу съдържар желязо? аз змного ги обичам, а и не ми създават проблеми, някой ми каза че сусам и яйцата също помагали, трябва да гледам да си набавям храни, които хем са за анемия, хем не дразнят стомаха, тежка задача ooooh!

# 511
belladonna86, не съм компетентна много, но при мен портокали и мандарини ми докарват разстройство, а децата ми ги ядат без проблеми. Още повече, че третират корите им с химикали,които да ги направят по-издържливи. Съдържат и киселини.
Виж в Гугъл за подходящи храни, които не дразнят стомаха.

# 512
Πopaди нeдocтиг нa жeлязo мoжe дa ce paзвият бoлecти, ĸaтo aнeмия. Cимптoмитe нa тoзи вид aнeмия ca oтпaднaлocт, yмopa, глaвoбoлиe, нapyшeниe нa cъpдeчния pитъм, липca нa aпeтит и дpyги. Aĸo дeцaтa cтpaдaт oт нeдocтиг нa жeлязo, тo мoжe дa пoвлияe нa paзвитиeтo нa тexнитe мoзъци. Heдocтигът нa жeлязo мoжe дa дoвeдe и дo дeфopмaция или ĸpexĸocт нa нoĸтитe, a cъщo тaĸa дa пoвлияe нa имyннaтa, ĸaтo я нaпpaви пo пoдaтливa нa cтyд и дpyги инфeĸции.
Cъщecтвyвaт двe paзлични фopми нa жeлязo, ĸoитo мoгaт дa бъдaт пoлyчeни oт xpaни. Изпoлзвaнeтo нa тeзи xpaнитeлни пpoдyĸти, ĸoитo ca пoлyчeни oт живoтинcĸи изтoчници, ca пocoчeни ĸaтo "xeмe" изтoчници нa жeлязo. Teзи пpoдyĸти, ĸoитo мoгaт дa бъдaт нaмepeни oт pacтитeлни изтoчници, ĸaтo плoдoвe, зeлeнчyци и зъpнeни ĸyлтypи, ca извecтни ĸaтo "нexeм" изтoчници нa жeлязo.
Xpaнитe, ĸoитo cъдъpжaт жeлязo, ca:
Meco: Xpaнитe, ĸoитo ca c нaй-виcoĸo cъдъpжaниe нa жeлязo, ca нaй-вeчe oт живoтинcĸи пpoизxoд. Bcяĸo мeco e бoгaт изтoчниĸ нa жeлязo, ĸaтo чepвeнoтo, cвинcĸo или aгнeшĸo мeco, ca зa пpeдпoчитaнe пpeд пилeшĸoтo мeco. Πилeшĸoтo мeco, oбaчe, имa мнoгo пo-мaлĸo мaзнини и e пoдxoдящo зa диeти.
Mopcĸи дapoвe: Mopcĸитe дapoвe ca oтлични изтoчници нa жeлязo. Bcъщнocт, cъдъpжaниeтo нa жeлязo в мopcĸaтa xpaнa e мнoгo пo-виcoĸa в cpaвнeниe c oбиĸнoвeнaтa pибa. Cтpиди, cьoмгa, cĸapиди, oĸтoпoди и миди ca мopcĸитe дapoвe c нaй-виcoĸo ĸoличecтвo жeлязo.
Зeлeнитe зeлeнчyци: Лиcтнитe зeлeнчyци, ĸaтo pяпa, зeлe и ĸoпpивaтa, ca eдни oт нaй-бoгaтитe изтoчници нa жeлязo.
* Bceoбщa зaблyдa e, чe cпaнaĸът e пo-бoгaт нa жeлязo oт дpyгитe зeлeнoлиcтни зeлeнчyци. Mитът ce пoявявa зapaди гpeшнo пocтaвeнa дeceтичнa зaпeтaя пpи изпиcвaнeтo нa ĸoличecтвoтo жeлязo.
Πлoдoвe: Πлoдoвeтe, ĸaтo пopтoĸaли, гpeйпфpyти, ĸиви и ягoди, тpябвa дa бъдaт вĸлючeни в диeтaтa ни, тъй ĸaтo нe ca бoгaти caмo нa жeлязo, a cъдъpжaт в ceбe cи и витaмини, ĸoитo мoгaт дa пoмoгнaт зa ycвoявaнeтo нa жeлязoтo в opгaнизмa.
Heзaвиcимo oт ĸoи тип изтoчниĸ нa жeлязo ĸoнcyмиpaтe, тpябвa дa знaeтe, чe жeлязoтo ce ycвoявa мнoгo тpyднo бeз пpиcъcтвиeтo нa витaмин C.

http://dieti.net/jelyazo/

# 513
Това, за вит.С не го знаех. Wink

Сушени билки

Ползите от сушените билки са известни от хилядолетия и са използвани за най-различни медицински цели. Билките са буквално натъпкани с полезни хранителни вещества и желязото не прави изключение. В една супена лъжица сушена мащерка се съдържа 3,7мг желязо, следвана от изсушените магданоз, мента, черен пипер, риган, семена от кимион, копър, дафинов лист, кориандър, босилек. Добри източници на желязо са и чубрицата, куркумата, семената от анасон, и розмаринът.

# 514
мари77, благодаря ти за инфото, това за вит ц аз го знаех ,за това реших да нагъвам мандарини, но пък раздразниха стомаха, така като гледам май мога да ям луканка ,пържоли, морски дарове също мога банани , чувал съм, че имат желязо, портокалите и мандарините за сега ще ги излключа, че дразнат доста от подправките също не мога и те дразнят, но пък мога ядки четох, че в тях имало също желязо,та така...

# 515
МАРИ77 ти какъв ад пиеш? Аз съм на ципралекс от 20 дни, но още съм тревожна и имам кризи от време на време. Дали не трябваше вече да е подействал?

# 516
Момичета при мен нещата не вървят добре,все ме избива на плач и съвсем се затворих в къщи.Не смея да изляза заради това замайване а сега и все треперя като вървя краката ми като вдървени.От вчера към ксанакса и неолексана ми прибавиха и дианксит сега го пих и съм нащтрек как ще се почувствам.Псито казва че всичко тава е от прекалената тревожност и че няма органично увреждане било на психологическа основа .Вие как мислите,а някой пие ли тези медикаменти?

# 517
Беладона, не съм запозната ама само тотем ли има като лекарство за желязото? Не може да няма някакви други добавки. Няма ли тема за анемия, там сигурно пише.

Аз съм пила АД преди 4 години. Тогава пак получих такъв инсулт. Всъщност при мен са мигрени, които водят до инсулт и проблема е, че не мога да изляза от мигрената, оф не искам да си спомням ама 7 месеца бях на легло. Та тогава ми изписаха АД защото не знаеха какво да ме правят. Спрях да плача от него, но не ми помогна въобще на физическите симптоми. Сега започвам ципралекса, защото много плача, тревожна съм и се моля по някакъв начин да ми спре тия прилошавания, отаднолостта, кашкавалените крака, замаяността.

# 518
момичета, дано не досаждам, но не знам какво да правя т,олкова много болести, които пречат една на друга за лечението им , преди няколко часа разговарях с моето джипи и тя ми каза , че след като имам алегия не може да ми поставя железни инжекции, рискът бил много голям от шок, за това не ми е предписала инжекции, а ампули, язвата пък не ми позволява да ги пия , а  анемията определено ми пречи , утре съм на контрола да видим дали все пак желязто малко се е покачило, забелязах нещо друго обаче , аз взех тотемата към 13 часа онзи ден , а болките започна към 18 чак след като хапнах половин кг мандарин , много ги обичам да не би пък мандарините в комбинация с тотемата да са направили тези кризи newsm78 не знам, ако някой има предположения нека сподели, знам ,че е малко off от темата , но все пак тук има доста компетентни  и затова ви пиша, вече не знам какво да правя, утре ще видим какви са изследванията и какво ще правя, ще ви пиша, знаете ли дали ядките като фъстъци, бадеми кашу съдържар желязо? аз змного ги обичам, а и не ми създават проблеми, някой ми каза че сусам и яйцата също помагали, трябва да гледам да си набавям храни, които хем са за анемия, хем не дразнят стомаха, тежка задача ooooh!
belladonna, пробвай с това-http://www.zoya.bg/%D0%A5%D0%BB%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BB%D0%B0-%2 … BE-250-%D0%B3.740 ; това-http://www.zoya.bg/%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D1%80%D1%83%D0%BB%D0%B8%D0 … BE-250-%D0%B3.730 ; и това- http://www.zoya.bg/%D0%93%D0%BE%D0%B4%D0%B6%D0%B8-%D0%B1%D0%B5%D … B8-250-%D0%B3.726

# 519
Момичета при мен нещата не вървят добре,все ме избива на плач и съвсем се затворих в къщи.Не смея да изляза заради това замайване а сега и все треперя като вървя краката ми като вдървени.От вчера към ксанакса и неолексана ми прибавиха и дианксит сега го пих и съм нащтрек как ще се почувствам.Псито казва че всичко тава е от прекалената тревожност и че няма органично увреждане било на психологическа основа .Вие как мислите,а някой пие ли тези медикаменти?

Памела аз бях така април и май месец, все на рев ме избиваше имах много силна тревожност и тогава психиатъра каза,че този рев е от  тревожността, а вече от тревожността, съм почнала да развивам и лека форма на депресия плюс ПР- при  мен деанксита веднага ми спря ревовете и тревожността, но направих глупост и още след един месец прием в който се чувствах перфектно, реших да мина на 1 хапче денксит и към края на първия месец в кото пиех по 1 хапче почна да ме избива пак яко рев и тревожност, при което пак си минах към дозата от 2 хапчета и вече, 4 месеца пия така, но тревожността от време на време ми избива, както примерно вчера и ме шашка, докато рева ми е много трудно да се разрева с тези 2 хапчета деанксит- а понякой път много искам да си поплача!

# 520
МАРИ77 , какво значат думите ти - "кръвно не меря  , защото от тях си докарах всичко това" (не е дословно ) . Аз имам намерение да спра да си меря кръвното , като доста съм намалила вече измерванията на ден , да смешно е , че казвам не измерване , а измервания . Знаете как е - почувстваш ли леко неразположение и айде към апарата . И аз мисля , че постоянното ми втренчване в кръвното ме кара постоянно да се вглеждам в себе си , в сърцето си и т.н.
Хора аз имам синдром на Рейно , хипофункция на щит.жлеза , всичко това е на нервна почва и са вегетативни заболявания . От там и никак не ми е стабилна нервната система , не съм като останалите , малко стрес и айде - сърцебиене , почервеняване и т.н.

# 521
Аз също ревях много без причина, по цял ден. Сега с неолексан и ремотив съм много по-добре, но вчера и аз се замислих дали не трябва да добавя деанксит. Пиши как си се почувствала. Деанкситът за разлика от серотониновите АД действа много по-бързо, обикновено без странични ефекти. Аз излизам и ми е приятно ,но ако съм сама, или с приятеля си и обичам да ходя на гости само при родителите ми, което ме навежда на проблем. Депресията ме е вкарала в интровертност и ми трябва още доста за да съм доволна напълно. Това е точно проблем за психотерапия,но поради липса на такъв......не знам, ще добавя и други билки, вероятно.......

# 522
Днес взех първата четвъртинка ципралекс. След това отидохме със сестра ми до един магазин и се прибирам в къщи, показвам 3 торби и викам на мъжа ми: "Какво да направя, антидепресанта подейства Joy"

# 523
Днес взех първата четвъртинка ципралекс. След това отидохме със сестра ми до един магазин и се прибирам в къщи, показвам 3 торби и викам на мъжа ми: "Какво да направя, антидепресанта подейства Joy"

Joy Joy  Само така! smile3534

# 524
няма да повярвате какво ми се случи днес , отивам в болницата за изследвания боднаха ме и чакам резултати обаче докато чакам пак ме заболя стомаха и докато чаках на пейката в болницата видях моя детски гастроентеролог (майка ми като дете ме водеше при него, аз от малка си имам проблеми със стомаха) той не ме позна доста години са минали, но аз като го видях и направо радост ,защото с го търсих дълго време, той преглеждаше на друго място и сега като го видях радост, навремето той ме излекува напълно, попитах го дали приема възрастни , каза, че да и в понеделник съм при него, но каза че тотемата е възможно най дразнещото желязо и че  не е трябвало него да взимам а малтофер на капки, но сега каза да почивам и да взимам нексиум за да се успокои стомаха, а между другото хемоглобинът още си е на 110 но желязото се е вдигнало вече съм на долна граница 6 , мисля да продължа със силна  храна , ноа благодаря ти за препратките ще ги проуча , защото тази язва ми е много проблемна ,а  трябва да взимам нещо за анемията, казвам ви хора една от най гадните болки е стомашната язва е нема такова чудо!Моля се да ми мине, че е направо ад!

Общи условия

Активация на акаунт