ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО - тема 13

• 89 715
  • 758
  •   1
Отговори
# 525
момичета, дано не досаждам, но не знам какво да правя т,олкова много болести, които пречат една на друга за лечението им , преди няколко часа разговарях с моето джипи и тя ми каза , че след като имам алегия не може да ми поставя железни инжекции, рискът бил много голям от шок, за това не ми е предписала инжекции, а ампули, язвата пък не ми позволява да ги пия , а  анемията определено ми пречи , утре съм на контрола да видим дали все пак желязто малко се е покачило, забелязах нещо друго обаче , аз взех тотемата към 13 часа онзи ден , а болките започна към 18 чак след като хапнах половин кг мандарин , много ги обичам да не би пък мандарините в комбинация с тотемата да са направили тези кризи newsm78 не знам, ако някой има предположения нека сподели, знам ,че е малко off от темата , но все пак тук има доста компетентни  и затова ви пиша, вече не знам какво да правя, утре ще видим какви са изследванията и какво ще правя, ще ви пиша, знаете ли дали ядките като фъстъци, бадеми кашу съдържар желязо? аз змного ги обичам, а и не ми създават проблеми, някой ми каза че сусам и яйцата също помагали, трябва да гледам да си набавям храни, които хем са за анемия, хем не дразнят стомаха, тежка задача ooooh!
Мога да ти препоръчам цвекло, то е много богато на желязо. Аз си го стържа на ренде със зеле и моркови и си го хапвам на салата. Друго за което се сещам е мед в, който има ситно смляна изсушена коприва. Хапва се по една лъжица три пъти дневно. Често ми го правеха това като дете и се чувствах по-добре!

# 526
момичета, а какво мислите за тес , казват че помагало дори при алергии, диабет и др , някъде бях чела, че алергиите са на основата на емоционални проблеми, вие как смятате? някой от вас използвалили са тази терапия и какви са ви впечатленията?

# 527
момичета, дано не досаждам, но не знам какво да правя т,олкова много болести, които пречат една на друга за лечението им , преди няколко часа разговарях с моето джипи и тя ми каза , че след като имам алегия не може да ми поставя железни инжекции, рискът бил много голям от шок, за това не ми е предписала инжекции, а ампули, язвата пък не ми позволява да ги пия , а  анемията определено ми пречи , утре съм на контрола да видим дали все пак желязто малко се е покачило, забелязах нещо друго обаче , аз взех тотемата към 13 часа онзи ден , а болките започна към 18 чак след като хапнах половин кг мандарин , много ги обичам да не би пък мандарините в комбинация с тотемата да са направили тези кризи newsm78 не знам, ако някой има предположения нека сподели, знам ,че е малко off от темата , но все пак тук има доста компетентни  и затова ви пиша, вече не знам какво да правя, утре ще видим какви са изследванията и какво ще правя, ще ви пиша, знаете ли дали ядките като фъстъци, бадеми кашу съдържар желязо? аз змного ги обичам, а и не ми създават проблеми, някой ми каза че сусам и яйцата също помагали, трябва да гледам да си набавям храни, които хем са за анемия, хем не дразнят стомаха, тежка задача ooooh!
Мога да ти препоръчам цвекло, то е много богато на желязо. Аз си го стържа на ренде със зеле и моркови и си го хапвам на салата. Друго за което се сещам е мед в, който има ситно смляна изсушена коприва. Хапва се по една лъжица три пъти дневно. Често ми го правеха това като дете и се чувствах по-добре!
  bouquetБлагодаря ти , казаха ми вече за цвеклото , ще го пробвам да видя дали не дразни стомаха

# 528
Беладона , пробвай с цвеклото , но предвид язвата ти не знам дали няма да дразни  Rolling Eyes .
Аз исках да питам по - запознатите каква е разликата между ПР и вегетативно - съдова дистония или общо взето е едно и също?

# 529
Едно и също е, също и страхова невроза. Просто атаките идват по-късно. Аз поне така мисля, а и във всичките книги които изчетох говорят за едно и също.

# 530
Едно и също е, също и страхова невроза. Просто атаките идват по-късно. Аз поне така мисля, а и във всичките книги които изчетох говорят за едно и също.
Страховата невроза не протича задължително с панически атаки и не винаги има тревожност и депресия. Симптомите са и доста по-обрани. Страхъти фобиите са  към нещо конкретно, а може да е и към всичко,но 9и е страх-напълно осезаем и завладяващ----Вегетативната дистония е свързана с вестибуларния апарат. Обикновено има нарушения в ориентацията: залитания, виене на свят. При нея АД не помагат, а по-скоро лекарства от рода на вертиго хил, или нехомеопатично вертиго  Simple Smile При ненормално оросяване също има световъртежи, подобни на паническите. Затова много често ПР се бърка с други заболяване и трябва да се минат ред медицински прегледи, за да се установи, че е точно ПР.

# 531
момичета, а какво мислите за тес , казват че помагало дори при алергии, диабет и др , някъде бях чела, че алергиите са на основата на емоционални проблеми, вие как смятате? някой от вас използвалили са тази терапия и какви са ви впечатленията?

Трябва да си много упорита ако се захванеш с ТЕС...действа по-бавно и от антидепресант, но пък изчиства на много нива!! По-добре питай в темата за ТЕС в подфорума. Аз съм се опитвала да си туширам ПА, веднага се усеща раздвижване на пластовете предвид, че както си плача започвам и да се смея... Но иска дисциплина и постоянство..Също и концентрация... поне според мен. Произнасянето на думите и декларациите мисля че не е достатъчно..трябва да си много концентриран върху проблема.. На мен дисциплината ми е страшен проблем...И трябва да работя за нея точно с ТЕС! Joy

Страховата невроза не протича задължително с панически атаки и не винаги има тревожност и депресия. Симптомите са и доста по-обрани. Страхъти фобиите са  към нещо конкретно, а може да е и към всичко,но 9и е страх-напълно осезаем и завладяващ----Вегетативната дистония е свързана с вестибуларния апарат. Обикновено има нарушения в ориентацията: залитания, виене на свят. При нея АД не помагат, а по-скоро лекарства от рода на вертиго хил, или нехомеопатично вертиго  Simple Smile При ненормално оросяване също има световъртежи, подобни на паническите. Затова много често ПР се бърка с други заболяване и трябва да се минат ред медицински прегледи, за да се установи, че е точно ПР.

Да, нещо такова.Но дистонията не мислех, че е свързана само с вестибуларния апарат?Нали е цялостно..вегетативно и се предполага, че включва всички функции на вегетативната нервна система?

# 532

Трябва да си много упорита ако се захванеш с ТЕС...действа по-бавно и от антидепресант, но пък изчиства на много нива!! По-добре питай в темата за ТЕС в подфорума. Аз съм се опитвала да си туширам ПА, веднага се усеща раздвижване на пластовете предвид, че както си плача започвам и да се смея... Но иска дисциплина и постоянство..Също и концентрация... поне според мен. Произнасянето на думите и декларациите мисля че не е достатъчно..трябва да си много концентриран върху проблема.. На мен дисциплината ми е страшен проблем...И трябва да работя за нея точно с ТЕС! Joy

Страховата невроза не протича задължително с панически атаки и не винаги има тревожност и депресия. Симптомите са и доста по-обрани. Страхъти фобиите са  към нещо конкретно, а може да е и към всичко,но 9и е страх-напълно осезаем и завладяващ----Вегетативната дистония е свързана с вестибуларния апарат. Обикновено има нарушения в ориентацията: залитания, виене на свят. При нея АД не помагат, а по-скоро лекарства от рода на вертиго хил, или нехомеопатично вертиго  Simple Smile При ненормално оросяване също има световъртежи, подобни на паническите. Затова много често ПР се бърка с други заболяване и трябва да се минат ред медицински прегледи, за да се установи, че е точно ПР.

Да, нещо такова.Но дистонията не мислех, че е свързана само с вестибуларния апарат?Нали е цялостно..вегетативно и се предполага, че включва всички функции на вегетативната нервна система?
Да, права си. Мисълта ми беше, че в никакъв случай не е едно и също заболяване. нито вегетативната дистония е "задължена"  Simple Smile да бъде съпроводена с ПР, нито пък при всеки човек с ПР трябва да има вегетативна дистония. Имах такава след една тежка катастрофа, тогава още живеех в София. Една невроложка ми помогна да се справя доста бързо. понякога залитанията и световъртежите може да са свързани с ниско кръвно ,при някой хора с ПР също има виене на свят, о това не е задължително да е дистония. Имах един период, когато непрекъснато ми се струваше, че има земетресение и все поглеждах към полилея ,дали не се люлее....  Simple Smile

А за ТЕС.........направо се нервирам, че нямам дисциплина.  Като, че ли е кой знае какво да отделя по половин час на ден, докато гледам ТВ. Но, честно казано се сещам чак вечер и вече ме домързява..... Sad

# 533
Ами не знам, изчетох доста книжки и в тях твърдят, че паническо разстройство е новото име на страховата невроза. И ако се замисли човек атаките идват точно от страховете ни. При всички положения както и да се казва е гадно  Sick

# 534
аз пък сега прочетох, че при хора с язва анемията е знак за или кървяща язва или за рак на стомаха и сега като ме обхвана страх, това не го знаех и се чудя дали не  е това, в пон мисля да отида на гастро , някой знае ли какви са симптомите при кървяща язва?задължително ли е да има кръв в изпражненията?офф ще полудея в нета няма много инфо за това и направо откачам...
на мен не ми е правена гастроскопия и сега мисля да си направя но много ме е страх както и да е дано да не е късно

# 535
  • София
belladonna, тук не сме специалисти и можем да изказваме само мнения.
Щом се шашкаш за всичко, значи основната диагноза е тревожност/ПР. Както ми казаха на мен веднъж - "има хора, на които червата им се влачат и пак не им пука".
И аз съм ходил да ми гледат стомаха, защото съм имал зверски болки и постоянно гадене със седмици. Е, откриха ми гастрит, но докторката ми каза, че това, което усещам, не е от гастрита, а е "централно", както се изрази, тоест от централната нервна система (вследствие на стреса и страха).
Така че според мен при теб водещото е тревожността и си мисля, че ако се захванеш с нея, за няколко месеца всички болежки, които сега усещаш, ще се оправят.
И аз съм имал период на драстично отслабване, което беше на път да се превърне в анорексия, и то се оказа, че е от стреса. Бях станал 60 кг, което при ръст 185 си е направо долна граница.

Относно язвата - баща ми е с язва от 30 години и още е жив и здрав, не е имал проблеми с нея от години. Това, което от него знам е, че при кървяща язва изпражненията стават почти черни с лек червеникав оттенък (като при съсирена кръв).

Но по-важното е да избягваш сама да се наблюдаваш и да си даваш диагнози. Правилно си решила - отиди на гастро и сама ще се увериш, че не е от язвата.

Не съм привърженик на АД, но мисля, че в момента имаш нужда от тях.
А даже и те в началото дразнят стомаха, защото в такъв период стомахът се дразни от почти всичко. При мен, когато започнах да ги пия първия път, беше голяма мъка, защото изпитвах адски болки след взимането на АД. Трябваха няколко месеца, за да започнат и тези болки да отшумяват. Беше ми станало ритуал сутрин като стана, да си отчупя един залък хляб и след това хапчето, защото на гладно беше много зле положението. Впоследствие започнах да го пия и на гладно, защото вече не ме болеше стомаха от него. Но пак казвам, тези болежки са от прекалената чувствителност и когато човек се успокои за продължителен период от време, и те отминават.

# 536
  • София
И един здравословен съвет: не чети в интернет какво казват хората. Пълно е с всякакви разбирачи, които, чули-недочули, изказват мнения. И ние тук сме в същата категория - изказваме мнения и нищо друго. Как може язвата да е признак за рак?! Леле, божке  Banghead
Проблемът с интернет е, че 99,999% от информацията е писана от лаици. Все едно, аз като мога да готвя мусака, да си отворя кулинарен форум и да давам авторитетни мнения за това как се готви в различните краища на света. Общо взето, така стоят нещата с интернет.
Подходът е при проблем човек да търси съответния специалист.

# 537
благодаря ти enyo че ми отговори все пак, на мен майка ми почина от кръвоизлив и още ми е пред очите случката и аз знам така че трябва да имаш черни изпражнения, на мен проблеме със стомаха ми е от дете аз има и наследтсвена предразположеност , още от малка ми откриха гастрид и герб, така че си живея с това нещо от години , свикнала съм например  есента нещата да се влошават, но след прием няколко седмици на омепразол ми минава, сега обаче заради тази анемия и от това което прочетох започнах да се шашкам  и да си мисля, че може да се е изродило в нещо злокачествено и малко ме е бъз, че не съм му обръщала много внимание, както казах гастроскопия не ми е правена, защото навремето се правеха по доста страшен начин без упойки и тн и лекарите не ме съветваха да си правя, въпреки проблемния стомах, така че си мисля ,че сега все пак е наложително, за да съм спокойна , а иначе си прав, че от нерви стомаха пръв реагира, аз най добре го знам това и като му прибавим и гастрит , язва или герб и ето ти на проблем, на мен винаги след стрес първо там ме удря, даже като ми е нещо хубаво пак там усещам само че е като балсам и аз не знам как да го обясна просто си чувстам добре стомаха като съм спокойна и ми е едно хубаво

# 538
enyo ти като препатил, смяташ ли че след дълго лечение с антибиотици и други лекарства е възможно да се получи анемия?
Докато чаках вчера в болницата, това ми казаха, че било възможно, а  и аз забелязах например , че при предишните ми изследвания тромбоцитите ми бяха 410 при норма 380, а сега са 260 тоест в норма са вече, но е минло време от лечението  с антибиотици, някъде месец , аз си мисля, че просто се нормализират от само себе си, чувала съм ,че има анемия от лекарства, но не съм запозната

# 539
  • София
Честно казано, за анемия не знам, тоест не се сещам като съм си правил изследвания, дали съм правил и такива за желязото.
Иначе, принципно е възможно от антибиотици организма да се възстановява няколко месеца.
Предполагам, че с времето ще се нормализират показателите.

Общи условия

Активация на акаунт