ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО - тема 13

• 89 687
  • 758
  •   1
Отговори
# 540
Имам питане. Възможно ли е от комбинацията АД и 3 чаши вино да ми стане много лошо. Аз досега всякакви хапчета за сърцето и за мозъка съм пила, но вечер сядаме с мъжа ми като бели хора и си пийвам чаша /рядко/ по скоро две вино. Но в последно време ми е лошо и не ми се пие и не ми се яде. Оф дано излезе това някаква тревожност. Открих, че имам огромен проблем. Тъй като инсулта го получих вследствие на това, че разбрах, че баща ми има рак и всички грижи паднаха върху мен. Та сега, като идва, изпадам в паника, веднага ми става зле, чак не мога да стоя седнала и трябва веднага да си легна, а ми е съвестно, но какво да направя, явно трябва да го преодолея това. Иначе открих, че има доста силна тревожност и постоянно са наблюдавам, през нощта се събудих и ми беше едно такова тревожно.

# 541
гала аз по принцип от сестра ми знам, че не бива да се смесват алкохол и ад, тя пие золофт и така ми е казвала, нека другите да споделят, но според мен е възможно да се чувстваш зле, виж в листовката на лекарството, трябва да пише

# 542
не се панирай, не е нещо фатално, но просто не ги мешай повече с алкохол

# 543
Имам питане. Възможно ли е от комбинацията АД и 3 чаши вино да ми стане много лошо. Аз досега всякакви хапчета за сърцето и за мозъка съм пила, но вечер сядаме с мъжа ми като бели хора и си пийвам чаша /рядко/ по скоро две вино. Но в последно време ми е лошо и не ми се пие и не ми се яде. Оф дано излезе това някаква тревожност. Открих, че имам огромен проблем. Тъй като инсулта го получих вследствие на това, че разбрах, че баща ми има рак и всички грижи паднаха върху мен. Та сега, като идва, изпадам в паника, веднага ми става зле, чак не мога да стоя седнала и трябва веднага да си легна, а ми е съвестно, но какво да направя, явно трябва да го преодолея това. Иначе открих, че има доста силна тревожност и постоянно са наблюдавам, през нощта се събудих и ми беше едно такова тревожно.

По принцип АД с алкохол не бива. Докато пиех АД, обаче си пийвах вино, а понякога и концентрат и задължително после си носех последствията....

# 544

Абсолютно е не само възможно, а и конкретната причина да ти стане лошо!.... Както каза alianna..и аз после си носех последствията.. Не те ли предупредиха, че не трябва да пиеш алкохол? Аз от дълги години вече изобщо не мога да пийна нищо..Откакто почнах АД, в началото се ядосвах, но после ми стана ок и алкохола никак не ми липсва.. Позволявам си понякога чаша червено вино, лятото някоя друга бира..и то насила заради приятелите.. и после винаги ми е кофти..все едно съм пила цяла нощ.Става ми лошо само от една голяма бира- без дори да ме хване, направо ми става гадно.. И постепенно спрях..и така Simple Smile

belladonna, а сестра ти защо пие Золофт? Не те ли съветва нещо за тревожността? Щом е на АД, значи и тя има опит  Wink

Последна редакция: сб, 07 дек 2013, 21:41 от *NOA*

# 545
Никой нищо не ме е предупредил. Доцента каза ципралекса няма странични ефекти, а аз като му прочетох листовката се оцъклих. Иначе пише, че не трябва да се пие алкохол, макар че не би трябвало да си взаимодействат, което ми звучи 1 2 чаши вино може. За мен е много важно това, аз съм любителка на виното, познавам сортове производители, като хоби ми е.

# 546

Абсолютно е не само възможно, а и конкретната причина да ти стане лошо!.... Както каза alianna..и аз после си носех последствията.. Не те ли предупредиха, че не трябва да пиеш алкохол? Аз от дълги години вече изобщо не мога да пийна нищо..Откакто почнах АД, в началото се ядосвах, но после ми стана ок и алкохола никак не ми липсва.. Позволявам си понякога чаша червено вино, лятото някоя друга бира..и то насила заради приятелите.. и после винаги ми е кофти..все едно съм пила цяла нощ.Става ми лошо само от една голяма бира- без дори да ме хване, направо ми става гадно.. И постепенно спрях..и така Simple Smile

belladonna, а сестра ти защо пие Золофт? Не те ли съветва нещо за тревожността? Щом е на АД, значи и тя има опит  Wink

Тя по скоро също като лекарите ме съветва да не започвам веднага с ад, защото тя е опитала всичко, минала е през всички ад и не се е оправила, не искам никого да плаша но с ад  не се лекува нищо ,от нейния опит го знам, тя е по голяма от мен и започна горе долу  на моите години да взима  ксанакс, след това ривотрил , флонксол и още много други, които обаче аз сега не се сещам точно какви бяха сега е на золофт и таак вече 10 години, спирала ги е но след да речем 6 7 месеца пак се връщат старите проблеми но с по голяма сила, наистина не искам да ви обезкуражавам, но ад не лекува само подтиска временно положението, дори се чудя дали след спиране на приема им проблемите не се задълбочават заради объркания химичен процес следствие на приема на такива медикаменти, но това са си само мои разсъждения, аз лично ще послушам моето пси и ще пробвам с воля и билки, хомеопатия,ако не се получи тогава ще прибегна до нещо по силно, защото не искам да се превърна като нея, сега живота й е доста влошен и определено е следствие на всички тези медикаменти и според лекарите и според нея самата, а преди не беше такава, имаше толкова много сила в нея
та хич не си мислете, че тези лекарства са безобидни, не казвам да не се приемат, но се налага само ,ако наистина не можеш без тях и си опитал всичко, чак тогава да ,но иначе да се взимат при най малкия проблем съм твърдо против.
Все пак си мисля, че в нас има много мощна сила , за която дори и не подозирама и не използваме , а трябва и се нарича воля, е познавам и хора , които нямата таква ,но все пак.
Това си е разбира се мое мнение и не искам да го натрапвам на никой, просто реших да споделя, защото ноа  ме попита.

# 547
Мисля че единственото лекарство за този проблем е коренната промяна в нещо,ще обясня, пр се появява в живота на човек за да сигнализира, че нещо не е наред, какво самия човек трябва да прецени, сега може би някой от вас ще кажат еми да, но аз имам прекрасен съпруг, деца ,работа до тук чудесно, но дали няма нещо друго което на подсъзнателно ниво не ви липства?
Подсъзнанието е другия , непознат човек, който си има различна предства за това кое е хубаво  и от кое има нужда, лошото е, че много трудно правим контакт  с този човек, въпреки че е в нас  и когато не можем да чуем неговите желания и потребности или пък се опитваме да ги подтиснем тогава става зле и се появява пр, имайте предвид, че подсъзнанието си има свои разбирания от това кое го прави щастливо и кое не, защото общоприетите радости мъж деца професия не винаги съвпадат с нещата които подсъзнанието иска.Пример имаш всички тези неща, но пак имаш пр,има вероятност твоето подсъзнание да иска да реализира някаква мечта, която ти обаче си подтискал дълго време, може разбира се пр и да е на основата на страх разбира се или на случка която си преживял , но ключът пак е в теб ти трябва да намериш причината (никак не е лесно)и да я премахнеш за да се справиш с пр.
Така че горе долу това е маханизма , въпросът е как да се случи всичко това, защото никак не е лесно

# 548

Тя по скоро също като лекарите ме съветва да не започвам веднага с ад, защото тя е опитала всичко, минала е през всички ад и не се е оправила, не искам никого да плаша но с ад  не се лекува нищо ,от нейния опит го знам, тя е по голяма от мен и започна горе долу  на моите години да взима  ксанакс, след това ривотрил , флонксол и още много други, които обаче аз сега не се сещам точно какви бяха сега е на золофт и таак вече 10 години, спирала ги е но след да речем 6 7 месеца пак се връщат старите проблеми но с по голяма сила, наистина не искам да ви обезкуражавам, но ад не лекува само подтиска временно положението, дори се чудя дали след спиране на приема им проблемите не се задълбочават заради объркания химичен процес следствие на приема на такива медикаменти, но това са си само мои разсъждения, аз лично ще послушам моето пси и ще пробвам с воля и билки, хомеопатия,ако не се получи тогава ще прибегна до нещо по силно, защото не искам да се превърна като нея, сега живота й е доста влошен и определено е следствие на всички тези медикаменти и според лекарите и според нея самата, а преди не беше такава, имаше толкова много сила в нея
та хич не си мислете, че тези лекарства са безобидни, не казвам да не се приемат, но се налага само ,ако наистина не можеш без тях и си опитал всичко, чак тогава да ,но иначе да се взимат при най малкия проблем съм твърдо против.
Все пак си мисля, че в нас има много мощна сила , за която дори и не подозирама и не използваме , а трябва и се нарича воля, е познавам и хора , които нямата таква ,но все пак.
Това си е разбира се мое мнение и не искам да го натрапвам на никой, просто реших да споделя, защото ноа  ме попита.

О, никой не си мисли че АД са безвредни!Всички знаем,че това е тежката артилерия,но не виждам защо човек трябва да се мъчи месеци наред,дори година, опитвайки всякакви други неща,ако те не действат. Ясно е,че АД не лекуват, то няма какво да лекуват...а само потискат тревожността, но това е с цел да се съвземе човек и да погледне трезво на проблема,живота си като цяло и нещата,които са го докарали до това състояние.
Аз съм решила,че догодина живот и здраве, ще почна да спирам.Давам си време 6 месеца за борба с абстиненцията, но ако усетя, че пак политам към пропастта, ще се върна към хапчетата и това е.Знам,че се тровя с тях вече седма година, но поне живея що-годе нормален живот...И предпочитам така,да живея колкото дълго ми е писано, но нормално, от това, да се страхувам всеки ден дали няма да умра и дали няма да ми стане еди си какво и да се лишавам от естествени нужди, и да гледам как животът минава покрай мен. Crossing Arms
belladonna, ти просто не си била в "голямата дупка"..Там е много страшно и мрачно...Не искам никога повече да се връщам там, и ако АД ми е единственият шанс- ми ок, deal!Ще пробвам и всичко друго, но ако не става, наистина няма да издържа повече от 6 месеца..Sad Когато започна всичко при мен, беше юли, приятелите ми навън, по барове,кафета и градинки с биричка, а аз вкъщи на легло в продължение на 2 месеца!! Ревяща, трепереща и изживяваща смъртта всеки ден..Еми не, мерси! #2gunfire И точно тогава, като за капак, трябваше да имам гости от чужбина и да ги водя на морето... Бях в пълна истерия,заради състоянието си...и ми трябваше спешно нещо, което поне да ме вдигне на крака...Пробвах с хомеопатия-тц, минах през 2ма психиатри- пих Серопрам май и нещо друго- получих някакви тикове...Най-сетне на третата психиятърка уцелих бинго с Ципралекса и Ривотрила...и успях да стигна до морето. Там обаче се напих като говедо Joy и на другият ден-та дааааам- криза...масивна криза...Чужденците се ошашкаха и всичко отиде на кино... Но както и да е.. После продължих с Ципралекса и не съм имала такива страшни кризи, до момента, в който го спрях... И т.н. и т.н. ..
Не знам, всеки усеща себе си и възможностите си най-добре...тъй че, както каза enyo-тук само си споделяме... нищо друго не можем да направим..   Confused

# 549
  • София
гала, това, което са ми казвали е, че няма проблеми за химическо взаимодействие между АД и алкохол. Той трябва да се избягва поради друга причина - омаломощава нервната система. Имай предвид, че в началото и АД натоварва нервите (т.нар. странични ефекти), затова е възможно да получаваш такива симптоми в момента. Би трябвало за 2-3-4 месеца организма да свикне с АД и след това едва ли ще имаш проблем и с алкохола. Поне в умерени количества...

belladonna, ние тук ветераните с АД (не че се гордея с това де:-) сме вече наясно, а и ти сама си го видяла при сестра ти, че хапчетата само потискат и нищо не лекуват.
Но в тази връзка - по същия начин действат и смяната на обстановката (начина на живот), намиране на нова любов, нова работа, прекаляването с алкохола, с храна, със секс, с намиране на хоби, с излизането с приятели, шопинга (шопинг терапия), ходенето на екскурзии, обикалянето на света и т.н. и т.н.
Всички тези неща (включително и приемането на АД в това число) изпълняват една скрита цел - бягството от самия себе си. Замислете се над това и ще видите, че е точно така - страх ни е да останем насаме със себе си. Затова търсим във външния свят нещо, което да ни развлича, да ни отвлича вниманието, само и само да сме далеч от проблемите си.
Обаче, познайте, каквото и да правим, където и да отидем, проблемите си вървят с нас и само чакат да се отпуснем и да ни хванат неподготвени по бели гащи  fight
Не че няма да се оправиш, ако отидеш да живееш на Хаваите (или Бора-Бора) - оо, ще е супер, един съвсем нов живот. Ще си изкараш много щастливи години - нови емоции, нов живот, нова къща, нови приятели и всичко. Обаче, ще минат години и ще започнеш да свикваш. Започнеш ли да свикваш, започва да ти доскучава. И малко по малко онова, от което си бягал, ще започне да се обажда, докато отново не те завладее напълно. Какво е решението - пак бягство. Пак смяна на обстановката, нови емоции и т.н. До следващия път.

Правил съм го веднъж това и знам, че действа - точно по начина, който описах. Сменяш обстановката, ставаш нов човек и всичко е хубаво. Тогава така избегнах АД. Но в крайна сметка се оказа, че това не ми реши проблема, а само го замаза, точно както правят и АД. И тъй като нямам хиляди долари да сменя София с Хаваи примерно, ще си плащам по двайсетина лева на месец за хапчетата.

Моето верую е това: Истинският проблем и истинското решение са в главата ни и не е нужно даже да ставаме от фотьойла, за да си разрешим проблемите (ама истински да ги решим, да ги изкореним от основи). Всичко останало е тичане и лутане напред-назад и по същността си се явява бягство, но не и решение.

Последна редакция: нд, 08 дек 2013, 00:18 от enyo

# 550
noa така е , аз за това казах, че смятам, че е необходимо само, ако наистина си ударил дъното както е при вас, всеки човек познава най добре собствения си организъм и знае предела на силите си , аз например имам страхове от време на време свързани със смъртта, но в никкаъв случах не смятма ,че не мога без ад, а и тези страхове се появиха наскоро след инцидента за това си мисля , а и не само аз че положението не е чак толкова зле. даже напротив като  започнах ад се появиха едни мисли за самоубийство , еми съжалявам, но няма да направя някоя беля само и само да чакам резултатите от ад , но това е при мен подчертавам говоря само за себе си, познавам си организма, при вас явно нещата стоят по  друг начин и е хубаво, че ви помагат, аз го виждам и при сестра ми, тя просто не може без тях, така че при всеки е различно, иначе enyo има нещо което ти отбягва и то е , че екскурзии и тн биха помогнали само ако пр е породено от дразнител в обстановката в която си в момента, не случайно казах, че е много важно да се намери причината за пр, а тя може да бъде най различна, например аз съм сигурна за себе си , че причината (за това и разсъждавам много в опит да намеря корена на проблема)е в дразнител с който съм принудена да живея плюс серия от загуби на любими хора и като прибавим и самотното положение в което съм и инцидента който претърпях ето ти пр, защото някъде бях чела по горе в постове, че има хора с прекрасни семейства, работа и тн и се чудеха от какво им е пр , явно при тях не е същата причина и съответно не би им помогнало това което помага на мен.
Така че си мисля че няма уневерсиален лек за всички, подходът трябва да е индивидуален

# 551
enyo ти пък чак хаваите бора боа Wink, голям тузар си бе не може ли да е нещо по скромно Рим Париж Wink Grinning,

# 552
  • София
enyo ти пък чак хаваите бора боа Wink, голям тузар си бе не може ли да е нещо по скромно Рим Париж Wink Grinning,
Важното е да си гъзар! Предпочитам да страдам на Бора Бора, отколкото в Париж  Grinning

# 553
лошо ще ти е аа! Grinning на бора бора само така  Wink Sunglasses

# 554
Аз пък точно от това се страхувам в момента - от промяна в местожителството . Мъжа ми много иска да работим и живеем в чужбина , даже има реален шанс нещата да се случат , става въпрос за готино място принципно , но аз се страхувам как ще свикна там , от друга страна си казвам , че това наистина може да е едно ново начало и да ми подейства добре . Тук сивото ежедневие , безпаричието или по - скоро броенето на последните пари в края на месеца никак не ми допада. На почивка да отидем - абсурд , на заведение по може , но с това малкото дете много рядко ни се отдава възможност. Разнообразието ми се свежда до среща през седмицата с някоя и друга майка , гости на някой от време на време и до там . Друго си е с дете , аз даже и преди съм го казвала , тия които нямат деца и казват - ох , не мога спя и т.н. - хора , спете си сега , защото после няма сън да знаете и трябва да сте подготвени . Аз ако сега можех да си легна необезпокоявана от никой - само как щях да се наспя , но няма. Наскоро изкарахме доста тежка безсънна вечер , детето имаше проблеми , после няма да ви кажа как съм изкарала деня , а трябва да го гледам , то не е шега работа, не е новородено и да си стои в кошарката и аз да дремя. Сега прохожда и иска цялото внимание на света. Излезнах него ден да го разходя , еми залюлях се на 1вия завой и се прибрах .

Общи условия

Активация на акаунт