На добър час в ПЪРВИ клас! - 4

• 32 445
  • 740
  •   1
Отговори
# 345
 Djina , казвай им, че това са заръки на госпожата, а не твои хрумки. Така сигурно по-лесно ще се съгласят на допълнително писане. Според мен ,ако вече са почнали да пишат изречения, им давай изречения, защото е по-важно и по-интересно как се справят при свързване на букви, думи, отколкото скучното повтаряне на едно и също.

# 346
Аз се въртя из темата и все забравям за какво, колко ви струваше екскурзията до Цари Мали град - за софиянци става въпрос. Много ми се струва за цял ден цената от 30.00 лева, а и фирмата организатор ми е много съмнителна, само с някакъв адрес в Младост, а е завзела цяла София, още от детската градина ми се е набила в очите - Милди 2000.

# 347
Аз се въртя из темата и все забравям за какво, колко ви струваше екскурзията до Цари Мали град - за софиянци става въпрос. Много ми се струва за цял ден цената от 30.00 лева, а и фирмата организатор ми е много съмнителна, само с някакъв адрес в Младост, а е завзела цяла София, още от детската градина ми се е набила в очите - Милди 2000.
Ами какво да кажа...На нас ни събраха по 23 лв., за да качат децата до Витоша в 9,30 часа, да разгледат два музея и да ги върнат в 15,30 часа. Това е сериозен бизнес, от който се печели здраво.

# 348
valerie, казвам им, даже бяха с мен като говорих с госпожата. Аз искам от тях да правим допълнително звукови и особено буквени модели, защото Здравко е направил правилно звуковия на ЛОКОМОТИВ, но буквения - _У_У_У_И_  Shocked Това е само един пример, не единствения.А за писането на изречения - сега започват. Още не могат да разберат, че изречението започва с главна буква винаги и забравят, че имената също винаги са с главна. Затова искам да го упражняваме и така да им стане като навик, но не и не. То е ясно, че с времето ще го научат, но...
Да се оплача и от друго - днес им взех закуските, че не бяха ги яли и гледам на бележка пише - мая, брашно,..., шунка. Обаче вътре няма никаква шунка, ами нещо подобно на кайма. Вярно, че са безплатни, но трябва ли да са и гадни Sad Поне плодове да им дават...
За екскурзиите доколкото знам се изисква специално разрешително, за да превозваш деца и затова е по-скъпо. В Плевен има само една такава и наистина излиза скъпо. Пътуването ни излезе почти колкото цяла седмица на зелено училище Sad

# 349
Ами какво да кажа...На нас ни събраха по 23 лв., за да качат децата до Витоша в 9,30 часа, да разгледат два музея и да ги върнат в 15,30 часа. Това е сериозен бизнес, от който се печели здраво.

Вие май сте в нашето у-ще  Laughing
Това са цените из повечето училища. 20-30лв за еднодневните. Интересно каква цена ще сложат за зимното зелено на ски - 5 деца е...

# 350

Вие май сте в нашето у-ще  Laughing
Това са цените из повечето училища. 20-30лв за еднодневните. Интересно каква цена ще сложат за зимното зелено на ски - 5 деца е...

Ами така де, както и да калкулирам, то егати транспорта, егати чудото. Кожодери! Tired
В 81 сме.

# 351
Е, не сме в 1 значи, но и при нас това беше плана и цената за Витоша  Peace
В детската преди година последните ски бяха на цена 360 за 5 дена. Ако нещата ще растат в прогресивна прогресия - сега очаквам сума около или над 400  Rolling Eyes

# 352
valerie, казвам им, даже бяха с мен като говорих с госпожата. Аз искам от тях да правим допълнително звукови и особено буквени модели, защото Здравко е направил правилно звуковия на ЛОКОМОТИВ, но буквения - _У_У_У_И_  Shocked
Според мен от повече полза би било да правят диктовки на децата на думата и да те да записват гласните, отколкото да оцветяват квадратчета. На нашите веднъж им бяха давали такава диктовка. Или  под звуковия модел да правят буквен -който както може - с печатни или ръкописни.

# 353
  • София

Още не са взели всички букви и не може госпожата да ги кара да пишат думи, без да ги е запознала с повечето букви от азбуката. Друг е въпросът, че повечето деца ги знаят и си пишат сами думите под квадратчетата. Но все пак преподавателя трябва да се съобразява с учебния план и със средното ниво на класа.

# 354
Затова има вариант да им проверят знанията - диктовка - с чертичка съгласните с букви взетите гласни. Така има смисъл от това, че вече думата им е минала през главата...

# 355
  • София

по-лошото е, че организират огромна тълпа деца, а въженият фуникульор, който качва горе на хълма с крепостта, има капацитет едва 8 души. чакали сме по 1.30 часа, за да се качим. не мога да си представя 6 паралелки, дори и да дойдат половината деца, за колко време ще се качат и що за екскурзия ще е това, и въпросният аниматор, обещан в описанието, как ще успее да ги анимира на части...

адски ми е неудачно ходенето точно до Цари мали град, при това в събота, когато е пълно с екскурзианти.

# 356
Мисля, че не е правилно всеки да пише - каквото може.
Като се прави с квадратчета и цветове - така ще го правят всички!
При нас е точно така и съм доволна.
Малко обаче е прекалено да се търси гласната в тигър например  Crazy

jam - качват се по пътечката пеша  Peace
Поне няко.ко познати децал ходи.и с к.асовете си

# 357
те пишат само буквите , които знаят  Peace Може и от оцветяването да има смисъл, но за мен буквения показва повече.
С тия ски ме убихте Shocked При нас няма такива екстри, за щастие Simple Smile Е, не на децата, но все пак това са страшно много пари  Rolling Eyes

# 358
jam,
аз вече платих екскурзията, не можах да устоя на тъмно синия поглед и обещанията за написани домашни години, години напред Laughing, а бях се заканила да съм твърда. Грешката е моя, признавам си, но цялата тази история е гавра с родителското тщеславие, признавам си.

Последна редакция: ср, 06 ное 2013, 17:05 от evhen

# 359
  • варна
Момичета, има ли майки на първокласници от "Димчо Дебелянов" - Варна? Много ми се ще да мога да коментирам въпроси с родители от нашия клас Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт