На добър час в ПЪРВИ клас! - 4

• 32 445
  • 740
  •   1
Отговори
# 360
Моето дете не може да чете и прави моделите с оцветяване. Претенции за правопис на о и у нямам, или за други подобни- все пак това се учи и обяснява отделно на по-късен етап. Където няма съмнение за гласната, разбира се, трябва да е вярна.
Свикването че изречението започва с главна буква също не ми е драма, не вярвам да го научат за един-два дни.
Дъщеря ми ми каза че с тяхната учителка са правили звуковите модели чак като са взели всички букви, върнали са се и са си ги направили и толкоз. Това по повод че само преди няколко години беше първи клас, също не можеше да чете и пише в първи клас, но не си спомням такива драми с тия звукови модели. В буквара имаше модел на Мики Маус- смятам го за неудачен  ooooh!

# 361
звуковите модели ги мятат в предучилищна вече ...преди буквите...вундеркинди ще стават
- аз на хиляда години човек, че се замислям над фонетичен разбор , а те вчерашни...естествено, че ще се замотат

# 362
Съгласна съм, но нали затова са упражненията. Нали така се учи и език - с писане, писане и пак писане на думи. Ако една дума я напишеш 5-10 пъти ще я запомниш. Ако не - минаваш нататък и като станат повече нещата  за запетайки ли да мислиш, за пълен член ли, за предлози и глаголи или за правописа на думата как беше. Така си мисля аз поне, може и да не съм права.

# 363
  • София
  Най-добре, направо съчинения и преразкази да започнат да пишат в първи клас, за да са грамотни.
  Не може да започнеш да пишеш думи, без да познаваш буквите.
  По-малкият ми син е предучилищна, и той пише ченгели и лулички, за звуков анализ не съм разбрала да им дават да правят, но не бих се учудила ако и това им преподават.

Последна редакция: ср, 06 ное 2013, 16:22 от desy_net

# 364
Ох, Деси - обръщай внимание на тия ченгелчета, защото с това се започва и първи клас. Синът пише квадратните, тоест печатните - идеално. Ама като иде реч за завъртулки и вълнички - ела да видиш.

При нас проблемът е, че госпожата иска хем красиво, хем по-бързо - а винаги е дното е за сметка на другото  Crazy

# 365
  По-малкият ми син е предучилищтна, и той пише ченгели и лулучки, за звукув анализ не съм разбрала да им дават да правят, но не бих се учудила ако и това им преподават.
Дано си писала от телефон или таблет, макар, че и това не е оправдание... Tired

# 366
  • София
  Ами, така се получава, като правя пет неща едновременно.

# 367
  • София
Момичета, записахте ли ги за Софийски математически турнир? Не намирам задачи за първи клас от миналите години, може би тази за първи път ще има и за първи клас. Някаква информация?

# 368
  • София
Много сте продуктивни, нямате изчитане.. Crazy

Djina, с писане се учи, но моят горчив опит и наблюдения, странични, показват, че мноого рядко на едно 7 годишно му е кеф писането.. Хеле пък на момчетата. ooooh!

Моето гардже вчера е било похвалено пред строя, че добре се справял, и си личало, че вкъщи се работи с него. Не се отличавал почти от другите деца, въпреки неравния старт.
Вярно си казвал отговорите на задачите (единствено той, при устно препитване Shocked), вярно чел сричките, "Мама мие Еми.." и пр. Много съм горда с него. Heart Eyes
Днес са взели буква Н и не му е спорЯло четенето, ми докладва баба му, но той като е изморен.. ми е ясно, че всичко е ЗОР.. Вечери го заварвам супер отвеян, много изцеден, а си ляга в 21ч.

По темата с цапането, определено по - голямото прасе Laughing в нашето семейство е момичето (дребката). След нея е потоп - чорапите са и всяка вечер, все едно не в ДГ е ходила, а в кочина, по дрехите и разбирам какво им е било менюто.. ooooh! Баткото е спретнат, подреден и много си пази нещата, и играчките, и дрешките, всичко. Неговите умалели маратонки (скъпите такива) подарявам с леко сърце, защото нямат см ожулено.. На сестра му.. обаче, не е за приказки. Директно в кофата заминават. Рядко изкарват един сезон.

За екскурзии никой нищо не говори при нас, искаше ми се да се насрочи някаква РС, обаче другите родители сумтят по въпроса, явно не им се дават пари.. ooooh! Как вървят децата им не им е важно.
Остава си и проблема с дисциплината, мъжкият състав все така мери сили, всеки ден с различни участници, и докога ще продължава това, не знам. Sad

# 369
Момичета, записахте ли ги за Софийски математически турнир? Не намирам задачи за първи клас от миналите години, може би тази за първи път ще има и за първи клас. Някаква информация?
За трети път.
В първия пост на темата " Математически турнири" има линк, но ето го и тук.

http://smbsofiagrad.wordpress.com/about/

# 370

Не, СМТ му го спестих.

Сабина, не се впечатлявай толкова, ако беше на мое място - в първия ден в училище чух "гореЕ долЕ" и "да Въ притеснявам", до сега да си fight

# 371
  • у дома
Листчета със задачи по математика за упражнения https://word.office.live.com/wv/WordView.aspx?FBsrc=https%3A%2F% … B%D0%B0%D1%81.doc

# 372
по-лошото е, че организират огромна тълпа деца, а въженият фуникульор, който качва горе на хълма с крепостта, има капацитет едва 8 души. чакали сме по 1.30 часа, за да се качим. не мога да си представя 6 паралелки, дори и да дойдат половината деца, за колко време ще се качат и що за екскурзия ще е това, и въпросният аниматор, обещан в описанието, как ще успее да ги анимира на части...

адски ми е неудачно ходенето точно до Цари мали град, при това в събота, когато е пълно с екскурзианти.
Аз предвиждам, че ще е студено и няма да има туристи.
А децата могат да се качат по пътеката вместо с асансьорчето.

# 373
  • София
по-лошото е, че организират огромна тълпа деца, а въженият фуникульор, който качва горе на хълма с крепостта, има капацитет едва 8 души. чакали сме по 1.30 часа, за да се качим. не мога да си представя 6 паралелки, дори и да дойдат половината деца, за колко време ще се качат и що за екскурзия ще е това, и въпросният аниматор, обещан в описанието, как ще успее да ги анимира на части...

адски ми е неудачно ходенето точно до Цари мали град, при това в събота, когато е пълно с екскурзианти.
Аз предвиждам, че ще е студено и няма да има туристи.
А децата могат да се качат по пътеката вместо с асансьорчето.

ако е студено и няма туристи, значи, ще е още по-неудачно за децата.

# 374
  • София
За трети път.
В първия пост на темата " Математически турнири" има линк, но ето го и тук.

http://smbsofiagrad.wordpress.com/about/
Благодаря!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт