На добър час в ПЪРВИ клас! - 4

• 32 445
  • 740
  •   1
Отговори
# 390
Това да не е килийно училище, всички накуп и всеки да прави различни неща и накрая нищо.
Според мен да оставиш половината деца да скучаят е препоставка за проблем с дисциплината. Не мисля, че е толкова трудно учителката да има подготвена задача за който свърши по-рано.
Още повече, че на много деца, ако задачата е прекалено лесна, им става скучно и губят интерес.
Има много начини да се увеличи нивото на сложност, без да се включва материал, който не е взет. Вижте примерно задачите за СМТ. Хем са трудни, хем са само с числа до 6. По подобен начин класът може да си върви по един и същи материал, но на който му е трудно - да върви по минимума, а на който му е лесно, да се задълбочава.

# 391
  • у дома

Много странно вчера го отворих без проблем, даже си го запазих за да му давам от време на време,а сега не иска Confused Явно има някаква давност.
Ако може svetlaem да го пусне отново,че бяха интересни задачките и разпределени по дни Praynig

Не знам защо като мине време и не се отваря...пускам го пак,но предполагам,че пак ще стане така   https://word.office.live.com/wv/WordView.aspx?FBsrc=https%3A%2F% … B%D0%B0%D1%81.doc ...

# 392
Това да не е килийно училище, всички накуп и всеки да прави различни неща и накрая нищо.
Според мен да оставиш половината деца да скучаят е препоставка за проблем с дисциплината. Не мисля, че е толкова трудно учителката да има подготвена задача за който свърши по-рано.
Още повече, че на много деца, ако задачата е прекалено лесна, им става скучно и губят интерес.
Има много начини да се увеличи нивото на сложност, без да се включва материал, който не е взет. Вижте примерно задачите за СМТ. Хем са трудни, хем са само с числа до 6. По подобен начин класът може да си върви по един и същи материал, но на който му е трудно - да върви по минимума, а на който му е лесно, да се задълбочава.

Peace

Освен че по този начин се полага грижа за децата с различни възможности, така се спестява и от лоша дисциплина от страна на скучаещите.  Laughing Децата, свършили по- рано, не са криви затова, че у нас образованието не е диференцирано по възможности и не са длъжни половин учебен час "да бият патките". Дори за възрастен би било сложно  да гледа в тавана 20 минути, без нищо да прави. Ако аз бях учител, тутакси бих им раздала по нещо горница.  Sunglasses

Последна редакция: чт, 07 ное 2013, 12:05 от Judy

# 393
  • софия
Не знам защо като мине време и не се отваря...пускам го пак,но предполагам,че пак ще стане така   https://word.office.live.com/wv/WordView.aspx?FBsrc=https%3A%2F% … B%D0%B0%D1%81.doc ...
Hug Запазих си го  Simple Smile Детето ще е във "възторг".

# 394
С това съм съгласна, но съвсем различно е когато се говори за пълен и кратък член например, преди още да са взели всички букви...както и да е

# 395
Синът ми си запълва времето, ако свърши по-рано, с рисуване. Той като че ли не настоява за по-сложни задачи Simple Smile Имам чувството, че възприема училището по-скоро като място за забавление, да отиде да се види с децата, да си поиграе, да си порисува Simple Smile , отколкото за учене.
Иначе си прави всичко без затруднения, но му е между другото. Даже като го вземем, никога не почва разказа с ученето, а за разни други неща разправя- на какво играли, как щели да счупят автомата, как еди кой си казал някаква смешка. По повод връзките - вчера ми показва "Мамо, виж днес колко хубаво съм си вързал връзките сам" И аз го питам - че ти не си ли ги връзваш сам Rolling Eyes "А, не, Яна или Ана, забравих, ги прави много красиви и обикновено тя ми ги връзва". Е такива неща. За другото трябва специално да попитам как е минало, за да получа информация. Разглеждам тетрадки, учебници и добивам яснота.
Много ми прилича на мен като дете. Все гледах да си пестя усилията.

# 396
С това съм съгласна, но съвсем различно е когато се говори за пълен и кратък член например, преди още да са взели всички букви...както и да е

Да, аз категорично нямам предвид с половината деца да се върви по друг материал.

# 397
Ето същите задачи (май) в dox.bg
http://dox.bg/files/dw?a=d1eb91543c

Оказа се, че ги имам на компютъра. Миналата година съм ги свалила от някъде (сигурно пак по линк от бг.мама  Joy). Бях ги забравила. Линкът на светла ме подсети, че имам и нещо такова запазено. Така на пръв поглед ми изглеждат същите.

# 398
  • София
Моят пък ми иска още задачи, подобни на СМТ. Решил е всички от старите години. Дайте идея за подобен сборник със задачи.

# 399
И аз такъв търся, ама не съм намерила. Всички сборници, които имам, са само със "сметки".
Започнах да си измислям задачи на базата на тези от СМТ и Коледното МС. Рисувам ги по едни листи и с различни по цвят моливи, да са по-интригуващи  Laughing

Вчера решавахме такива задачи и по едно време детето ми казва:
"Знаеш ли, изпитвам едно такова много особено чувство... Все едно нещо ме гъделичка в стомаха"
"И защо изпитваш такова чувство?"
"Защото съм много горда от себе си."

Надявам се да не съм направила някоя ошашавена физиономия, защото аз пък бях разочарована от начина, по който реши задачите и тъкмо си мислех, че на СМТ нищо няма да направи. Надявам се да не съм го показала. Защото според мен истински важното е детето да усеща, че има напредък и да е доволно от себе си.
Ето затова не обичам оценките. Ако в този миг аз трябваше да я оценя, щях да и скърша всякаква радост.

# 400
Не виждам кого биха затруднили задачките...според мен трудността е от липсата на човек, който да им обясни какво се иска - всъщност аз не знам как точно протичат състезанията - обяснява ли се всяка задача от някого?

# 401
  • у дома
Ето същите задачи (май) в dox.bg
http://dox.bg/files/dw?a=d1eb91543c

Оказа се, че ги имам на компютъра. Миналата година съм ги свалила от някъде (сигурно пак по линк от бг.мама  Joy). Бях ги забравила. Линкът на светла ме подсети, че имам и нещо такова запазено. Така на пръв поглед ми изглеждат същите.

Същите са,но само до февруари-тези които пуснах аз са до края на учебната година....

viliko на математическите състезания никой нищо не обяснява по условията-децата трябва сами да се сетят...А понеже имаме и горчив опит с квестор дал грешни указания и поради това голямото ми момче загуби доста точки на едно състезание във 2 клас и беше разочарован,аз си ги инструктирам в къщи и им казвам да спазват само указанията,дадени от мен.

# 402
Не виждам кого биха затруднили задачките...според мен трудността е от липсата на човек, който да им обясни какво се иска - всъщност аз не знам как точно протичат състезанията - обяснява ли се всяка задача от някого?
Аз не давам указания. Казвам, че всичко необходимо е написано със знаци в в условието и просто трябва да се сети какво се иска. Ако и обясня какво да направи, все едно съм и решила задачата. Те трудните накрая се свеждат до някакво просто изчисление и не то е целта на задачата.

# 403
  • Бургас
svetlaem, благодаря за линка!
Аз обаче не мога да си сваля задачите. Някой успя ли?

# 404
  • София
Може ли някой да помогне с материали за Схеми на думите, определяне мястото на гласните , звуков анализ, изречения по схемите, евентуално диктовки ... или лесни текстове за четене. Благодаря предварително.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт