На добър час в ПЪРВИ клас! - 4

• 32 445
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
Пирамидите са такива: двете долни блокчета се сборуват и сборът се записва в горното, над тях и така- до горе.
Моят го разбра, след като му обясних. Пинтявеше се. Не че не може да смята до 8, всеки може.

Бо, задача № 5- петицата идва като се извади 3 от 8- нали имаш осем човечета от дясно и три от ляво и т.н.- в същия дух.
Седма задача- триъгълници 5, кръгчета 2 и квадрати- 1. Петият триъгълник е сборът на двата съседни, в които са кръгчетата.
Осма- въпросната пирамидка. Взимаме върхът- 8, той е сбор на даденото число 6 и 2, което трябва да се допише в празната кутийка. Шестицата е сбор от дадената единица и петицата, която следва да се допише долу в ляво и така.

Последна редакция: чт, 07 ное 2013, 15:17 от Judy

# 421
...
Седма задача- триъгълници 5, кръгчета 2 и квадрати- 1. Петият триъгълник е сборът на двата съседни, в които са кръгчетата.
...

Благодаря, а квадрата къде е  Embarassed Crazy да.. единия триъгълник съм го пропуснала

# 422
Обиколката около всичкото следва да е той. Но не съм мерила. Ако го премеря може и правоъгълник да дойде и да трябва да запишем за него нуличка.  Laughing Тогава ще дойде пък седем.
Ето още нещо- да ползват линия първолаците. Аз в момента нямам, обаче, под ръка. 

Ще дам задачките от СМТ събота на моето говедце и ще му обяснявам, където закъса, условието.

Деветата също не е много лесна да се разбере на прима виста. Имало нарисувани бройки на картинката калинки, вълци и т.н., пък жабата я търсих, докато я видях на камъка, първо помислих, че е нула и се чудех как нулата и единицата дават две.  Laughing

Последна редакция: чт, 07 ное 2013, 15:26 от Judy

# 423
  • София
Може ли някой да помогне с материали за Схеми на думите, определяне мястото на гласните , звуков анализ, изречения по схемите, евентуално диктовки ... или лесни текстове за четене. Благодаря предварително.  Peace

Напиши в Гугъл "звуков анализ" и ще ти излезнат материали.Както и сайтове, в които има качени материали по БЕЛ и Математика. Оттам вече си сваляш каквото ти е нужно за момента.

# 424
Ние направихме посочените в тези линкове http://buhal.net/1klas/%D0%B7%D0%B2%D1%83%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B … 0%B5%D0%BB%D0%B8/

# 425
Обиколката около всичкото следва да е той. Но не съм мерила. Ако го премеря може и правоъгълник да дойде и да трябва да запишем за него нуличка.  Laughing Тогава ще дойде пък седем.
Ето още нещо- да ползват линия първолаците. Аз в момента нямам, обаче, под ръка. 

Ще дам задачките от СМТ събота на моето говедце и ще му обяснявам, където закъса, условието.

Деветата също не е много лесна да се разбере на прима виста. Имало нарисувани бройки на картинката калинки, вълци и т.н., пък жабата я търсих, докато я видях на камъка, първо помислих, че е нула и се чудех как нулата и единицата дават две.  Laughing

Явно им оценяват не толкова смятането, а наблюдателността... а аз се пулих на 10та задача, докато разбера, че трябва само да се изброят отдолу възможностите за да се получи правилно неравенство.

# 426
Да, за малко дете е объркващо. Като му се обясни системата втора, трета и поредна еднотипни задачи ще реши вече без проблем, най- вероятно.  Peace

Точно това имам предвид  Peace

Не искам да изпадам вподробности, но това е моето мнение, не са сложни, но като всяко нещо - се иска старание.

# 427
Такааа. Искам помощ, тъй като детето рева, че не разбира условието, а майка му и тя се почесва.  Embarassed
Скрит текст:
Пета задача. Според мен се иска, в кутията да се сложат само получените резултати, които са по-големи от 3 и по-малки от 8, ама дали изобщо е така? Много мразя да гадая условията. И 3 и 8 включително ли? Оф, изтрещях още в първи клас. Blush

# 428
  • софия
http://kids.souee.org/index.php?page=2&section=2,има интересни неща Peace

# 429
Сабина, без 3 и 8, само отговорите на задачите които са 4, 5, 6 или 7 (ако има такива).

# 430
Без 3 и 8, само отговорите на задачите които са 4, 5, 6 или 7 (ако има такива).
Благодаря ти! И аз така мисля, но да се допитам и до вас, че....срамота!

# 431
Сабина, и на мен така ми се струва. Да ти кажа, най- ужасно беше, когато детето се прибра с една задача, която я погледнах аз, мъжът ми, майка ми и баща ми, и дадохме 4 различни отговора. Историята мълчи за верния, доколкото питах класната и тя каза, че тази задача не я решават, защото е трудна за тях. ЧУвствали ли сте се така?

# 432
Сабина, и на мен така ми се струва. Да ти кажа, най- ужасно беше, когато детето се прибра с една задача, която я погледнах аз, мъжът ми, майка ми и баща ми, и дадохме 4 различни отговора. Историята мълчи за верния, доколкото питах класната и тя каза, че тази задача не я решават, защото е трудна за тях. ЧУвствали ли сте се така?
Ааа, давай я тук да я борим, никакво отказване! Hug
Освен това, до момента сме открили поне три печатни грешки в задачи, потвърдени и от класната. Да не е такъв и вашият случай? Wink

# 433
Такааа. Искам помощ, тъй като детето рева, че не разбира условието, а майка му и тя се почесва.  Embarassed
Скрит текст:
Пета задача. Според мен се иска, в кутията да се сложат само получените резултати, които са по-големи от 3 и по-малки от 8, ама дали изобщо е така? Много мразя да гадая условията. И 3 и 8 включително ли? Оф, изтрещях още в първи клас. Blush
А тези задачки от къде са?къде можем да ги намерим?

# 434

Общи условия

Активация на акаунт