На добър час в ПЪРВИ клас! - 4

• 31 455
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
  • София
През седмицата домашните се пишат по време на занималнята и досега не е имало случай,когато да й е останало за вкъщи.За уикенда им дават домашни и за вкъщи, си деята родителят също да отдели внимание и време в учебния процес на детето си.По чужд език нямат домашни,но и засега не пишат.Идеята е да се затвърди първо българския език.Но сме в държавно училище,макар и с добри традиции  Peace

# 646
При нас няма домашни за вкъщи, всичко се пише в занималнята, искат да ги взимаме на-рано в 16,30, но де факто и в 17 часа още не са готови. Някои родители мрънкат заради това  Tired но истината е че до 15 часа имат време за игра и за допълнителни дейности- логопед, шах, ЛФК и т.н. Който не посещава- играе се навън. Все пак на обяд е по-топло и светло и е по-подходящо за игра навън, отколкото вече след като приключат писането. А и не са войници, да пишат от сутрин до вечер без почивка. Започват да пишат към 15 часа, като освен домашните от сутринта, имат винаги и диктовка, допълнителни задачки, и някакво друго занимание- например изработване на нещо от пластелин и други подобни. Мисля че е нормално това да отнема повече от час. Все пак у дома детето е само под зоркия поглед на мама, ама в занималнята са 25, все някой бърбори, разсейва другите, вадят се учебници...някой яде, ходи до тоалетна и т.н  и т.н. След няколко уточняващи разговора с госпожата, сега всичко върви доста гладко Simple Smile и съм доволна

# 647
При нас дават във вторник и четвъртък краставица, морков, ябълка, мандарина, банан, круша. Понякога си ги носи вкъщи, друг път там ги яде, но е трудно да се ядат такива неща без предни зъби.  Laughing
Снощи мина родителската среща. Госпожата похвали децата, че добре напредват с материала, свикват с учебния процес. Но се оплака и от дисциплината, шумни са и т.н. Толкова добре се почувствах, защото похвали моето дете. 4-5 деца от класа могат да четат и поиска да си носят "Изворче вълшебно", за да четат текстове от там, тъй като букварът им е прекалено лесен и няма смисъл да тъпчат на едно място и дори да се връщат назад. Също моето девойче и още едно момиченце бързо свършват с писането и тя препоръча още едно помагало да вземем, за да пишат и в него, а да не скучаят.
Ще ходят на театър, писах вече. Другия месец и на постановка в музикалния театър, ще гледат "Снежанка". Има предложение за зелено училище, с. Баня, мисля с две преспивания, но едва ли ще се събере група, много са си малки първи клас за такова нещо.  Peace

# 648
  • софия
Здравейте,
Betty L., Снежанка е чудесна постановка, ще им хареса.
Благодаря ви за подкрепата, всеки ден говорим за проблемите и смятам че ще се справим.
Нашите са до 9 и буква Р.
Родителска имаме на 20.11
Вечер никак не ми стига времето, добре че си пише домашните в занималнята, ляга рано към 9ч. и време за нищо не остава, а и на тренировки като ходи съвсем.

# 649
Ние най-после взехме бува М  ooooh! От числата са до 6, ако не се лъжа. Имам чувството, че вече са поне 3 седмици назад и не знам кога ще се наваксва. Надявам се поне до 24-ти май да са взели всички букви  Laughing

Разбрах, че учителката им казва да си носят книжки за четене в часовете по СИП - български. Но май четат на глас пред всички, защото току възникват конфликти и напрежение по темата "А пък тя ми казва, че сричам!  Cry"
Дъщеря ми днес награби 6 книжки. Поне се забавляват.

# 650
  • софия
 В нашия клас си направиха Библиотека, всяко дете донесе по една книжка. Моя син много обича да чете, даже вчера заяви че му било по любимо дори от ТВ, искам да му купя подходящи книжки за четене с който да му задържа интереса, да не са много трудни, но и да не са бебешки.
Знаете ли кой са книжките за четене , който се дават през ваканцията между първи и втори клас.

# 651
При нас дават във вторник и четвъртък краставица, морков, ябълка, мандарина, банан, круша. Понякога си ги носи вкъщи, друг път там ги яде, но е трудно да се ядат такива неща без предни зъби.  Laughing
Има предложение за зелено училище, с. Баня, мисля с две преспивания, но едва ли ще се събере група, много са си малки първи клас за такова нещо.  Peace
Много хубаво, че им дават плодове, че и зеленчуци. При нас в началото даваха през ден ябълка или банан, но напоследък дават само тестена закуска и то каква  Sick Кажете къде трябва да се обадя да питам защо е така - Регионалния инспекторат по образованието ли, къде?
А по втората част - нашите две години подред ги водиха на зелено училище от градината за цяла седмица, така че в първи клас никак не са малки Simple Smile Аз съм съгласна, но в нашето училище даже и екскурзия не им организират, нито пък театър Sad

# 652
И при нас нищо не организират, а на децата би им било интересно, да излязат малко от учебната стая.
Закуските са .....отвратителни, не ги яде, носи си ги в къщи, плодове, засега само са дават, всеки четвъртък.
На буквата Л са, цифра - 6. Днес може би ще вземат 7.

# 653
В интерес на истината тя не се оплаква (или поне не много Simple Smile), но на тази възраст мисля, че играта е не по малко важна... Ние, възрастните налагаме тези темпове, а ми се струва толкова излишно. По-добре е да си останат по-дълго деца.
Извинявайте, че се намесвам. Лекси, и аз имам същите притеснения. При нас също почти не излизат освен по физическо, когато времето е хубаво. Няма време за свободна игра, а са още ПГ.
Поне се успокоявам, че вашето училище ми беше другата алтернатива и малко съжалявах, че не съм избрала него.

# 654
да не са много трудни, но и да не са бебешки.
А той какви неща харесва, от какво се интересува?
И на какво ниво е с четенето?
Аз мога да изредя само момичечки книги  Confused

Ето това е списъкът за лятото - http://www.az-deteto.bg/knigi/2-klas/2/klas.html

# 655
В нашия клас също вървят бавно, до вчера бяха взели Л малко и голямо
Мисля че няма деца , които да четат гладко и чак книги, както споменавате тук.

# 656
Здравейте!
При нас вторник е плод-краставица,ябълка... засега това са дали .През другото време сиренарка , гевреци,филия с нещо-салам,халва, шоколад.
По БЕЛ са стигнали до Л , а по математика до 7 . Госпожата ни каза на 5-6 деца понеже буквара им е много елементарен да си носят тънка книжка и по нея ще ги изпитва -четене на непознат текст. Та му сложих 2 книжчици.
Пускам го на занималня понеделник .. петък евентуално ..... През другото време пишем в къщи.
Занесох и един сборник по математика ,че бързо свършвал и да му уплатнява времето госпожата с някоя задача ...

# 657
  • София
В нашия клас също вървят бавно, до вчера бяха взели Л малко и голямо
Мисля че няма деца , които да четат гладко и чак книги, както споменавате тук.

Лост, имаш предвид в класа или изобщо? Защото едната ми дъщеря определено чете гладко и в момента чете "Лукчо", докато сестра й едва-едва срича... Всеки с интересите си. Тя пък щяла да става художничка.

# 658
На числото са до 8, буквите до голямо Р.. Правят и диктовки,  предната седмица се беше справил добре. За тази седмица още не съм видяла тетрадките ... Rolling Eyes

# 659
Разбира се че говоря за класа, не мисля че е редно да говоря за децата по света като цяло  Tired
Защо веднага се засягате

Общи условия

Активация на акаунт