6 годишните на предучилищна

• 38 538
  • 726
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Здравейте  Hug
Относно ръста и теглето, моето хлапе е вероятно най - дребното тук. Тя е само 112 см и е 18 кг. В нейната група само тя и още едно момиченце са най - дребните, а всички останали са с по една глава, че и повече над тях. На времето, когато и аз бях на нейната възраст бях най - ниската, но в пубертета дръпнах и в 8 - 9 клас стърчах над всички. Надявам се и с нея да стане така, защото за момента не й е много конфортно, че е мъничка.
Синът ми миналата година беше целодневно обучение, като има две учителки и учеха и преди обяд и след обяд. След всеки час ЗП имаха час за СП по съответния предмет и домашни имаха само събота и неделя. Сутрин започваха в 8.20 часа, до 16.30 часа.

# 136
Колко много сте изписали!
Подкрепям всичко написано за храненето. За мен то е много важно. Видяла съм какво може да се постигне от здравословна гледна точка с правилно хранене. Наясно съм, че децата няма да са все до нас и ще си купуват сами боклуци. Затова се старая да обяснявам избора на дадена храна и ако й се прияде сладко какда избере по-малкото зло в магазина.
Иначе щерката е много злояда.Яде малки количества дори и от нещата,които обича.Като беше малка и аз й пасирах в супа, но вече не върви този номер и гледам да се съобразявам до колкото е възможно с вкусовете й. Салати яде много,плодовене обича толкова.

# 137
  • София
Здравейте момичета Simple Smile Не съм съвсем наясно дали тази е темата, в която да си задам купищата въпроси за кандидат -първокласник за 2014-15 уч. година, но все пак с това уточнение и аз се присъединявам Simple Smile Синът ми е в ПГ в ОДЗ и сега започвам да разучавам повече за училищата, към които имаме интерес.

# 138
  • Sofia
elpet, добре дошла сред нас!  Grinning
Съвсем сте си на място ти и 6годишният ти младеж, на всички ни предстои 1ви клас, но дай ги и въпросите, с дружни усилия ще ги преборим.  Simple Smile

Пропуснала съм да кажа, че Гушкан обича храната и да се храни и тя всичко иска да опита.  Simple Smile

# 139
  • София (Възраждане)
Дайв, прекрасна е нашата сърожденичка Hug Heart Eyes

Относно яденето, хм, моето диване в детската яде всичко. Аз пък съм се отказала да чета менюто там за да не се дразня, въпреки че медецинската сестра полага усилия за здравословност /днес например супата в обедното меню беше от елда/, макари и несъвпадаща с моето виждане, но нейсе. Вкъщи обаче се цупи на почти всичко, писнало ми е от пазарлъци колко лъжици да хапне от нещо. "Не ми харесва, ама ще го ям" и трудът ми първо да го измисля, после да го натъманя здравословно, след това да го сготвя с хубави мисли в главата, заминава на кино Crazy. Може да буха само хляб и млечни, няма да й омръзне. Вкъщи месо и риба се готвят много рядко, основно от свекървата през уикинда, аз - само ако ще идват гости. Десерти не предлагам, а и не умея да правя.
И аз често, за да я "забалангисам" да яде нещо, дърпам една лекция относно полезността на продуктите, върши работа, макар и не винаги Mr. Green

# 140
Нещо съм пропуснала да се разпиша в новата тема и чак сега се сетих, че скоро не ми е излизала. )

При нас от вчера дойде новата учителка.
Децата са доволни, а и на мен ми се стори свястна. )
Днес са учили за сричките и звукови модели.

# 141
Момичета, какъв е принципът на кандидатстване в училищата? Какви са сроковете? Никога не съм се интересувала. Някак си ми се виждаше далечно. А то толкова бързо мина времето

# 142
  • Sofia
Mirama, дано наистина е добра госпожата и бързо свикнат децата.
Джиджи, избираш у-ще/а и февруари го/и проучваш относно сроковете им за подаване (март - април обикновено) и нужните документи, които в общия случай са документ за завършена ПГ и акт за раждане.

# 143
  • Варна
Добро утро Simple Smile
Много благодаря за хубавите думи за мойто Бухтé  Hug Стоплихте ми душицата, момичета Simple Smile
Мирама, дано си харесате новата госпожа. Важно е, че сте започнали добре, защото нали знаеш - често първото впечатление е най-вярно. Peace Ние още пишем бастунчета и рисуваме ягодки тия дни, а вие вече думи делите! Браво!

Тази сутрин детето самО поиска да го уча на английски в колата. Започнахме с цветовете. Запони pink, black, red и blue, но като за първи "урок" - добре. Ще видим до довечера какво е останало в главицата.  Rolling Eyes

До края на седмицата трябва да ангажираме и място за партито, че наближи много вече, а не сме подготвени. Паралрлно издирвам къде можем всички да спортуваме/танцуваме по едно и също време. Засега без успех...

# 144
Благодаря момичета. Simple Smile
И на мен ми направи добро първо впечатление, а и започва доста смело жената. Simple Smile Млада е, около 45г., разбира си от работата и добре ги занимава. На хубавото време стоят по около 1час навън, после се връщат обратно, за да си продължават работата.
Вчера си е носила лап топ и мултимедия и им е пускала образователни материали.
Имаха за домашно да пишат чертички.

# 145
  • Sofia
Нашите не правят звуков модел (Гушкан си го може), пишат (за домашно де, в у-ще не пишат) бастунчета, рибки, хвърчила. Вчера пък имало рожденник, та сутринта рисували за подарък, после отишли на закуска и като се върнали в стаята - изненаадааа! Simple Smile  Било украсено и се почерпили, и попразнували. Моето вкусило тортата (много сладко и шоколадово му било) и шампанското (и то сладко било и му щипело езика) и ги оставило. После имали родна реч, прозорче към света и още нещо, но забравих. Wink
Сега като я заведох, ги взе логопедката, млако остава за да изчистят Л-то и ще е готова.

# 146
  • София (Възраждане)
Какво се разбира под правене на звуков модел?

# 147
Ей тук има инфо и упражнения.

http://buhal.net/1klas/%D0%B7%D0%B2%D1%83%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B … 0%B5%D0%BB%D0%B8/

За мен това е пълно безумие, простотия и т.н.
Не разбирам защо цяла година в 1ви клас им пълнят главите с тази идиотия, а след това никога повече не се заговаря за въпросните звукови модели.
Не да ги научат да четат, а де се занимават с глупости.

# 148
  • Sofia
Змен това е пълно безумие, простотия и т.н.
Не разбирам защо цяла година в 1ви клас им пълнят главите с тази идиотия, а след това никога повече не се заговаря за въпросните звукови модели.
Не да ги научат да четат, а де се занимават с глупости.
Мирама, нищо ново под слънцето, образованието ни е пълно с безумия. Tired Как да не вярваш после, че това е целта му - затъпяване.  Thinking  Пфууу...  Close
Както гледат да набутат и 4годишните (за сега) в у-ще, та и семейството като институция изглежда искат да затрият.

# 149
Тук съм отново на мнение, че всичко си зависи от учителя.
Аз самата не си спомням този звуков модел, нито като как се правеше, нито като травма, помня само, че носехме сини и червени изрязани кръгчета. Нашите правят сега звуков модел, ще го правят и в 1 клас. Нищо стряскащо и травмиращо, ако учителя успее да премине просто през материала, без да се налага като стрес, че е звуков модел. Ей я на голямата, минала през това-нищо и няма и не е затъпяла. Така че, спокойно, много е важно как ние самите като родители поднасяме информацията, отношението, в съчетание с учителя.

Общи условия

Активация на акаунт