6 годишните на предучилищна

• 38 668
  • 726
  •   1
Отговори
# 375
Добре дошла в темата, Бебо!
Къде се изгубихте всички? Още не са почнали празници и ваканции.
Вчера при нас мина първия предколеден концерт, във вторник ще имат пак децата.
Засега при нас не пишат ръкописно, само печатни букви и то всъщност не в тетрадки, а ги попълват в една книжка и на отделни листа за упражнения, които им раздават. Иначе гледам по листата - оцветяват гласни в червено, а ги учат и да сричкуват с юмруче под брадичката.
Накрая да помоля, който желае да подкрепи моята госпожица, която участва с рисунка за един календар - снимката е линк, който да се лайкне. https://www.facebook.com/pages/BuBuB-wwwbubub-shopcom/2006188832 … ype=1&theater

# 376
Накрая да помоля, който желае да подкрепи моята госпожица, която участва с рисунка за един календар - снимката е линк, който да се лайкне. https://www.facebook.com/pages/BuBuB-wwwbubub-shopcom/2006188832 … ype=1&theater

Подкрепени сте  Wink

Моят младеж напоследък изглежда отслабнал, измъчен и изморен. Заспива рано, бързо се разсейва. Спешно имаме нужда от ваканция, добре че предстои съвсем скоро.

При нас не пишат букви, започнали са цифрите, стигнали са до 6. Оцветяват гласни и съгласни в синьо и червено, в квадратчета пишат буквите на някоя дума. Това последното подозирам, че госпожата си го е измислила, но го намирам за полезно. Моят син казва, че това с гласните и съгласните му е много трудно, не може да го прави, винаги бърка и госпожата никога не му дава картонче с "отлично". Вкъщи се справя с лекота, без да се замисли. В клас явно много се разсейва и затова се затруднява. Започна да срича кратки думи, много му се радвам. Краснописът все още му е пълна скръб, но честно казано не го занимавам допълнително, освен ако той сам не прояви желание. Най-вероятно никога няма да пропише красиво, но за мен е важно да виждам, че се старае, а когато се преумори, съвсем нищо не се получава.

# 377
Добре дошла в темата, Бебо!
Къде се изгубихте всички? Още не са почнали празници и ваканции.

Точно де, не са дошли и ни няма-дълги работни и учебни седмици, наситени с много ангажименти. Нищо интересно, правят се картички, плакати, сурвачки на поразия, сергия да бях отворила...ПО всеки предмет-по 5 картички правиха, ужас. И моите, понеже не обичат-та аз...
И така.

# 378

Оцветяват гласни и съгласни в синьо и червено, в квадратчета пишат буквите на някоя дума. Това последното подозирам, че госпожата си го е измислила, но го намирам за полезно.

Не си го е измислила , това са звукови модели на думите  Wink   
При нас пък се оказа , че пишат ръкописни букви . Това съвсем скоро го разбрах , мислих , че тази година ще ги занимават само с елементите на буквите . Но няма лошо , всички деца от групата се справят добре . При нас е натоварено от към мероприятия - днес моят син има 2 концерта , а утре коледно тържество и подаръци в дг . Но аз обичам такива изяви и няма търпение да го гледам  Simple Smile

# 379
Добро утро, днес моето момиче с нетърпение отиде на ДГ, че Дядо Коледа ще идва.
По край нея и на мен ми е едно хубавко, ще заведа и малкия да се снимат заедно с Дядо Коледа.
Вчера направих меденките, опаковах подаръците и вече чакаме празниците.

Ръкописни букви май пишат само в подготвителните групи към у-щата. Миналата година племенникът ми беше 1-ви клас и зълва ми това го е установила. Той беше към ДГ и му беше много трудно с ченгелчетата спрямо децата, които вече им бяха свикнали. Та сега тя ме съветва да купувам разни книжки Стефи да свиква.

# 380
Нашите доста напредват по английски, приключиха 1 учебник и тетрадка, започнаха втори. Думи се натрупаха една камара, но ваканцията ще ги учим. Трябва да знае да ги напише на английски, да ги спелова и да знае значението им, а са вече десетки.
По БЕЛ и мат нямаме никакви проблеми, особено по математика - спи; госпожата му дава и допълнителни задачи, но и те са събиране и вадене до 10. Имал най-много листчета за памет на шкафчето (това са някакви поощрителни награди - дърво с листа - различни категории - за памет, за приятелство, за прилежност и накрая на годината ще има награди по категории). Започнал е да чете сам, вчера четохме един комикс и понеже ми звънна телефона и се заприказвах, гледам моят син си дочел сам страницата. Но не иска да чете, кара ме мен.  Twisted Evil

# 381
  • София
И дъщеря ми има тържество с Дядо Коледа днес в дг.В понеделник беше отново с Дядо Коледа само че от фирмата на мъжа ми.Въобще много подаръци и само хубави емоции.Вече само ме пита защо са различни Дядо Коледа на различните места. Mr. Green
В дг пишат печатни букви.Аз не я насилвам да пише нищо вкъщи.Има време за всичко.Тя сама в детската,докато не спи си научи азбуката още 3 група и си пишеше буквите, гледайки от книжките.Не искам да и е скучно 1 клас и съм я оставила на воля да играе повече тази година.Може би и просто не съм амбициозен родител...Истината е,че ми е малко притеснено най вече как ще свикне в училище със стоенето в час,да не говори непрекъснато,с липсата на почивка следобеда,а не се притеснявам относно ученето.Тогава бих и помагала.Да и четейки последния пост се сещам... и дъщеря ми се научи сама да чете.Вече чете някои субтитри на филми,стига да не ги сменят много бързо.Явно при толкова нищо неправеща майка,детето е взело образованието си в свои ръце.  Laughing

# 382
  • София
При нас утре имат празник-почерпка с учителката по пиано. Преди това щели да чистят класната стя, ама можело и да не се ходи Laughing Ще пропуснем.
В петък са на куклен театър и там ще идва Дядо Коледа. Щерката знае, че този по молове, театри и градини не е истинския Twisted Evil Та не гори от желание да присъства на мероприятието. Все пак вероятно ще я заведа, за да не свиква, че като не иска, значи може и да не ходи (по принцип).
Напоследък не иска да ходи на физическо. Обличат екипи, тичат, правят упражнения. Казах й, че ако иска да е в това училище, това е програмата. А тя иска  Grinning
Жасмин, дай мнение за писането по английски! Смяташ ли, че е нужно? Реално след 1-2 години всички тия неща ще ги научат за отрицателно време. Защо сега да се мъчат? Алекс вече 5та година посещава курса на Хелън Дорон. Тая година имало и тетрадки за писане - по желание. Аз отказах засега. Достатъчно е, че наистина много е напреднала с думи, изрази, граматика. Разбира доста, отговаря на въпроси. Знае латинските букви и имаме разни игри с изписани думи. Обаче чак да я карам да пише наистина мисля, че е излишно.
Иначе на български чете без проблем. Предпочита аз, но имаме време, в което чете тя на мен.
Вчера са правили картички. Отвътре пише "Весела Коледа" ръкописно. Изглежда прекрасно. Учителката им написала на дъската и те преписвали Laughing От буквите единствено К не са упражнявали преди това.
Аз преди казах, че имам резерви по въпроса, но съм доволна от резултата  Simple Smile

# 383
Не знаех, че нашите се учат да спелуват. Щерката нищо не е казвала и не съм звъняла на учителката.
От цялото писане по английски резултатът е, че дъщеря ми почти се понаучи да чете на немски, без да съм я занимавала. Нали там се чете почти каквото се пише. Не може да схване защо на английски една буква се чете по няколко начина. Засега нищо не правим вкъщи. Даже и немски книги спрях да й чета, за да не става каша.
Скрит текст:
Някакси нямам много желание да я занимавам по английски. Тъпо и скучно ми е, въпреки че съм завършила англ.гимназия. Ако беше по немски, тогава ентусиазмът щеше да е друг.
Друго нищо интересно при нас. Чакаме си тържеството.

# 384
Ох, ужас, форумът стана като рекламен каталог.  Sad Sad Sad Sad
Въобще не ми харесва, не знам къде да отговоря, между рекламите за вафли и какво ли не. Защо така го промениха?!
По английски моят син каза, че са ги събрали с друг ПУК и са ги карали да спеловат думи, аз затова го карам вкъщи. Много бърка ай и ей, както джи и джей, но ще се научи.
А трябва да пищат думите, защото вторият срок започват да четат - така ни каза госпожата по английски на родителската среща.

# 385
Скрит текст:
Аз тъкмо се боря с някаква програма, която блокира всички реклами и големите картинки. Наистина е ужас. Ако успея да я настроя довечера, ще пиша.
Мерси, Жасминка! Ще трябва ваканцията да я видя какво е научила. Сигурно съботата са ги събирали с други Пукове, но тя отсъства тогава.

# 386
Скрит текст:
Ужасен е новият вид на форума!

При нас промениха последните два дни. Утре няма да учат сутринта , а са направо на тържество. В петък  са следобед, но Никол няма да ходи. И без това имат само 4 , а тя в 17,30 има концерт. Да се наспи, да си почине и така, ваканцията при нас вече започна.   Laughing В училище пишат някакви елементи на букви, но не и букви. Като вземат всички цифри тогава. Правят преразкази, учат въпросителни и съобщителни изречения и са на числото 6.(

Много сериозно учите англ. Аз го карам по лежерно с езика. Знае много думи, сега я уча да отговаря на елементарни въпроси и да познава буквите. Почти ги е научила. Четенето и писането на по-късен етап.

# 387
Сигурно съботата са ги събирали с други Пукове, но тя отсъства тогава.

Да, в събота - с ПУК-А.  Simple Smile

# 388
Момичета,помагайте. Трябва ми прежда за сурвачка за детската градина. Някой сеща ли се откъде да купя?
Освен пуканки,сушени сливи и чушки какво друго се слага?

# 389
В 10 вечерта-не...
иначе по магазините за прежди, на всеки пазар има такова магазинче.
Аз разплетох стари мартеници. Mr. Green Sunglasses
Гевречета (солети като гевречета)
Малко станиол има също гледам по авторската сурвачка на дребна. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт