6 годишните на предучилищна

• 38 627
  • 726
  •   1
Отговори
# 510
Бързо оздравяаване на всички! В София-област обявиха грипна ваканция, а в София не. Явно ще чакат да се разболеят всички и тогава.
И аз бих я спряла профилактично, но с този материал не става. Миналата седмица са правили диктовка цяла страница по български, взели са формите "със", "във", по английски започнаха да четат.

# 511
  • Sofia
И в нашата група са половината, че и по малко - 10/22 - това вчера, днес 9 са били.
 Гледам, вече трупат запас от песнички за следващ празник/тържество.

Home raider,  "открити врати" по мои наблюдения няма навсякъде, за съжаление.
Макар, че според мен и те не са панацея... като знаят, че има наблюдатели и деца, и госпожа няма  да се държат естествено.  На мен ми се ще вратите на стаите да са половината стъклени, както сме ги гледали по филмите.

Болничките да оздравяват!  Hug
Гушкан е с активна трета сливица и затъкнат нос, спи малко шумно и те това у нас.

Ние не сме за 32 у-ще.

Слънчо, какви са тия диктовки, в частно у-ще ли сте и вие?

# 512

Ние не сме за 32 у-ще.

Какво му е на 32? Питам, понеже съм бивша възпитаничка на училището. Сигурно нещата след толкова години са се променили.

И аз се учудих на диктовките на Слънчо.

# 513

Да, момиченцето на Слънчо и моят юнак са в едно и също ЧУ. И аз се изненадвам колко неща учат, моят син започна да чете и на английски. С грешки, разбира се, но все пак за 1 срок си е страхотно  постижение, да научат азбуката и да започнат да четат думи на чужд език. Българският отделно, но там не мога да преценя, моят четеше и преди предучилищната. Но диктовки имат големи и то на цели изречения, не отделни думи.

# 514
На мен много ми се искаше да се запозная с госпожите, които поемат първи клас в училището на сина ми, но за съжаление при нас няма такава възможност. Не, че от едно запознаване мога да разбера коя е най-добрият вариант, но ми беше любопитно. Избрахме госпожа по препоръки, дано да сме извадили късмет.

Болни в групата не знам колко има, дано ни се разминат болестите.

# 515
  • София
Аз също работя в училище и виждам колко болни колеги имам, а за деца да не говорим.  Shocked В детската градина на Ники положението горе- долу същото. Явно само моето обкръжение е болно...  Tired

# 516
  • Перник
Обявиха грипна епидемия в София
http://offnews.bg/news/%D0%9E%D0%B1%D1%89%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B … D1%8F_291121.html

От Перник съм. В петък в групата на сина ми са били 10 деца, от 32. Тази седмица са 20-тина.

# 517
  • София
При нас са били 13 деца от 22. Май предпочитам ваканция, но за да сме си с детето. Иначе ми е все тая. Не е единственото място, дето да се зарази (макар че аз лично си имам едно наум относно теориите за опасните вируси).
Ники и Никол бързо да оздравяват!
Аз още не мисля за други варианти за училище, освен музикалното. Твърдо искаме там.

# 518
  • Sofia
Та обявиха грипна епидемия в Сф, но видиш ли поредното велико безумие - ваканиця няма да има.  Twisted Evil   Twisted Evil
Е, щом е епидемия, да чакаме да се изпонатръшкат децата и после след дъжд качулка ли?!
Та добре, че мога и сама да решавам. За 7дни си оставям детето в къщи, няма да се съобразявам с онези плиткоумници.
Аман значи...  ooooh!  Twisted Evil

# 519
Аз пак ви казвам, по места може и да има болни, но на повечето места са си пълни класове.  ПО три пъти на ден се подава информация за това. Чак плиткоумници епидемиолозите не мога да ги нарека. Министерството взема мерки според подадени цифри, а не според желанието на Марийка и Иванка, чиито деца са хремави, на фона на 100, които не са. Ако утре цифрата скочи, ще променят, ако не скочи-така остава. Това е-има си гранца, която е ясно зададена и не варира.

# 520
  • София
И аз смятам, че не е чак толкова страшно. Да, колежката ми е болна. Останалите край нея засега са си ОК. Децата вероятно отсъстват и по други причини, вкл. споделената от Морена. Вероятно утре ще променят.

# 521
  • Sofia
О! Марианна, според мен цифрата, която ги е накарала да обявят епидемия, се отнася и за ваканция.  Идеята е да се предотварти повече заболяване, а не да чакаме и тогава.
И не че е страшно, ами за да не стане такова, нали има инидакации за това.
Така виждам аз нещата, не споря. Simple Smile

# 522
Не, Морена, не се отнася. Както вече писах-децата се броят по три пъти на ден, правят се справки кой отсъства заради болест-засича се според педиатъра на детето и какво ли още не. Не отсъстват достатъчно деца, че да излезнат във ваканция, на този етап-това е. Няма как да ги пуснат, при положение, че си има определени граници за това. Епидемията ограничава в случая консултации и т.н., но далеч не значи ваканция веднага. Пак казвам по места децата са пълни класове. По-големите се наговарят да отсъстват умишлено, за да пада бройката, не е новост този ход също. Laughing

# 523
Ама те вече обявиха епидемия в София. Мариана, не разбирам за какво е този спор.

Последна редакция: чт, 23 яну 2014, 09:37 от Слънч0

# 524
 Tired
Не е спор.
Обясних ЗАЩО не са разпуснати училищата просто.
Епидемия не е равно на грипна ваканция. Tired
Когато/Ако достигнат определен процент отсъстващите по училища общо за града-тогава ЩЕ обявят грипна ваканция. До тогава няма показател, по който да разпуснат училищата. Като ви е неприятно-спрете си децата по семейни причини и готово-ще намалеят още повече и ще ги пуснат-редовна практика на големите ученици е това-бягат от час и се пишат "болни" Laughing

Общи условия

Активация на акаунт