6 годишните на предучилищна

• 38 663
  • 726
  •   1
Отговори
# 405
  • София (Възраждане)
Здравейте момичета, надявам се предколедното настроение да владее всички, аз именно това й харесвам на Коледа, предпразничната треска, другото минава ужасно бързо!
След Рали и Симантро да запиша и аз "заявка" за НМУ, въпреки че не съм убедена, че това е най-подходящо за дъщеря ми, още се колебая.
Симантро, как ти се струват нещата там след вече 3 месеца?

# 406
rally , стига бе.....че то твоето е напред с материала, ти скромничиш. Чете, пише, музикант. Hug

# 407
  • Sofia
Добре дошли, Бебо и Рали!
Бебо, радвам се, че най-накрая се включи!  Hug

Нашето коледно тържество мина вчера, прекрасно беше!  Heart Eyes
Вече сме ваканция.

Здравейте момичета, надявам се предколедното настроение да владее всички, аз именно това й харесвам на Коледа, предпразничната треска, другото минава ужасно бързо!
Точно така е, Моо, за всички празници - подготовката и очакването са най-вълнуващи.  Grinning

# 408
Добре дошли на новите момичета! Hug

Вече официално сме във ваканция. Преди час се прибрахме от последната за годината изява на Никол. Имаше концерт в читалището. Никол танцува и пя - народни песни и танци. Имаше солово изпълнение и още едно с три други момичета. Соловото мина много добре, но на другото изпълнение моята нещо се разсея и забравиха втория куплет. По принцип тя води и  сега млъкнаха и четирите.  Laughing После влезнаха в ритъм. Аз съм много доволна от детенце. От децата тя е единствената солистка.

Сега и' се полага заслужена почивка.

Весели празници момичета!

# 409
  • Sofia
Аз нали все съм си с нет, рано ми се видя, но пък уикенда може и да отпътуват някои и да не влизат после.
Весела Коледа, момичета! Hug

# 410
Весела и от мен на заминаващите.
Ние сме си в града, нямаме къде да ходим, текат си тренировки, голямата-уроци, аз съм си на работа работните дни, вкл. и утре, хохохо!

# 411
И баткото ни от днес е във ваканция - по този повод е на гости при баба си и дядо си (в Благоевград), малко да го полигавят  #2gunfire е какво да се прави, после ще има стегнация.
Пратих с него и два броя на списанието Многознай, които не сме дорешили и една две книжки със занимателни задачи - да видим как ще се върне. Аз тъкмо ще имам време да опаковам подаръците на спокойствие  Wink без да се крия като партизанин. За Бъдни вечер си го прибираме, за да приготвяме заедно манджичките, а и тази година съм му обещала да минава по целия апартамент и да прекади с тъмян (голям мерак има да прави всичко най-важно).
И така подготовката за празниците тече с всичка сила  sohappy

# 412
  • Sofia
О, БебооУ, те свекитата от моя край, а?  Simple Smile

Да ви препоръчам тук една занимателна, коледна книжка (снимката е линк), за тези, които не следите книжната тема.

# 413
Моренски, благодаря за предложението- още утре ще я потърся в книжарницата, за да изненадам баткото за празника. Взела съм му и това:
Скрит текст:
, много обича да си измисля приказки. А за Благоевград, какво да кажа - ако можеше да си взимаме заплатите от София и да живеем там  hahaha нямаше изобщо да се чудим.  Hug

# 414
  • София
Честит Бъдни Вечер на всички! Пожелавам ви много здраве и късмет!

О! Марианна, за музиката не скромнича,  май се оказа доста музикален младежа, но за другите учебни неща наистина ми се струва от прочетеното тук, че е назад (четенето дойде от брат му, аз даже го разбрах като свършен факт)  Hug

Сега са на село, там има сняг, по цял ден са навън ... ваканция  Heart Eyes

Пожелавам  на всички весело изкарване на Коледните и Новогодишни празници, както и безгрижна ваканция на децата!   bouquet

# 415
  • София
Честито Рождество на всички! Бъдете много здрави и щастливи!
Алекс изтегли от късметите "Пътуване със самолет', което сме й обещали от доста отдавна и "Успехи в училище''  Simple Smile
Mooimeiske, щерката е очарована от НМУ. Дано да влезе и в първи клас! Работим по въпроса.
Учителката е добра, макар и не перфектна  Embarassed Обяснявах, че пишат доста, учат стихчета, обсъждат смислени неща.
От базата имам какво да се иска, но като че ли всички държавни училища са така.
Учителката по пиано е невероятна и омагьосваща.
Май не разказах как им мина тържеството при нея.
Беше донесла торба с гирлянди. Децата си украсиха стаята. После писаха късмети, които набучиха с клечки върху баницата и сладкиша, които тя беше приготвила. Всички бяхме занесли по нещо за почерпка. Хапнаха, теглиха си късмети. После свириха на пиано. Децата поискаха. Изчакваха се, слушаха си другарчето. Накрая си пожелаха приятна ваканция.
Организационно в самото училище има още какво да се желае, но не се вглеждам във второстепенните неща.
За мен е важно, че детето ми си намери приятели, обича да ходи на училище, подготовката е на ниво. И за пореден път - средата е над тази в 90 % от останалите начални и средни училища.
Иначе ми направи впечатление, че съседният клас е събрал децата на музиканти и артисти, което може и да се окаже по-добре  Laughing

# 416
Весела Коледа! С пожелание за много здраве, щастие, късмет и усмивки!Ние се наслаждаваме на ваканцията, като малката е заложила на компютърни игри и детски. Надявам се все пак по някое време да завали сняг и да може да се пързаля.
Симантро, вашето тържество е минало много приятно. При нас имаха, но без присъствие на родители, децата са се забавлявали с дядо Коледа и клоун с балони, получиха подаръци - книжка, лакомства и балонче, направено на животинче.
Успех на кандидатстващите в НМУ. От двата коледни концерта се убедих, че мойто гардже не става за сцена, много се притесни, дори се разплака на втория. Не че сме се и насочили към музиката. Не съм проучвала дали обаче има начално училище, което е насочено към развиване на други заложби, например за рисуване.
Р.Р. Днес пак бил деня на бащата - май за втори път през годината и щерката се мазни на тати. А за мама има само един празник и то при нас съвпада с рождения й ден  Confused

# 417
Не съм проучвала дали обаче има начално училище, което е насочено към развиване на други заложби, например за рисуване.
Има, ако ви е близо 144 Народни Будители.

# 418
Има, ако ви е близо 144 Народни Будители.
Мерси, не знаех, че има, но Младост ни е доста далечко. Смятам да заложим за начален курс по възможност на най-близките, където ни приемат, пък после ще му мислим като видим накъде върви.

# 419
  • София
Mira, тържеството беше само за децата на нашата учителка по пиано - бяха 9-10, докъм 5ти клас. Големите бяха отделно следобяда.
Иначе Дядо Коледа идва след един куклен театър в петък. Не бяха репетирали нещо по-специално, защото много деца отсъствали последния месец.
Аз мразя такива мероприятия -  класове от различни училища, изчакване за влизане... Иначе актьорите си свършиха работата, но си беше масовка. След приветствието на Добрия старец изнесоха подаръците. Имаше момент на бутане, докато се качат на сцената - клас по клас. Имаше и 7-8 деца (не знам от кое училище или градина), които бяха по-малки. Не ги изведоха навреме, а нямаше предвидени подаръци за тях. Милите едва откъснаха очи от Дядо Коледа, когато учителките се сетиха да ги изведат. А се сетиха, когато на сцената стовариха купчина големи шоколадови яйца  Sad
Та на фона на подобна лудница тържеството с децата от класа по пиано си беше много приятно и задушевно Laughing
За училище по изкуствата - преди време бях видяла едно частно. Не знам никакви подробности обаче. Преди месеци проучвах частните, но по разни причини се отказах на този етап.
Нямаше родители, с изключение на две майки (вкл. моя милост) на деца от предучилищната Grinning

Общи условия

Активация на акаунт