КАКВО ПОВЕЧЕ НЯМА ДА КУПЯ - тема 5

• 95 578
  • 737
  •   1
Отговори
# 255

И аз съм със същия модел на Филипс от доста време и съм супер доволна  Peace

Искаш да кажеш, че това е по темата? Давай го по-кротко,м?

Joy

# 256
  • Другата България
Ми от вчера се ежиш и заплашваш с модератор, хората си пишат, на теб какво ти пречат, и ти можеш да научиш нещо полезно, а и това далеч не е единствената тема, която не е по темата. Laughing

# 257
Ми от вчера се ежиш и заплашваш с модератор, хората си пишат, на теб какво ти пречат, и ти можеш да научиш нещо полезно, а и това далеч не е единствената тема, която не е по темата. Laughing

Само виж след почти всеки пост, чий коментар следва и това не е само в тази тема  Tired
Има хора, които просто обичат да пишат...

# 258
  • Другата България
Що се дразниш за глупости.....недей.Остави ги, ти няма да ги промениш. Ще четем всички и така. Peace

# 259
Що се дразниш за глупости.....недей.Остави ги, ти няма да ги промениш. Ще четем всички и така. Peace

Peace

# 260
  • In Hell
Благодаря ви момичета за споделеното за Филипс ютиите.    bouquet

"Краве" масло - Елена - взех го за готвене, в момента в който се разтопи в тигана, замириса на овча лой.

# 261
Вазелина е основа на почти всички медицински кремове тип маз.
Инак може да сси направите крем от свинска мас -вътрешната или зехтин.
 Купи си прополис от пчелар и си го направи сама,но вазелина не е вреден.Не знам да се ползва друго.

aйдее - пак ще съм от "неграмотните" ли беше, неуки ли, какви ли, само дето май съм почела (доста повече), ето нещо, което може да сте пропуснали по пътя към знанията си:
https://sites.google.com/site/ovuchkovao/top-10-na-naj-opasnite- … vki-v-kozmetikata
http://zdravno.com/kancerogenna-kozmetika-istini-i-mitove

Мне, няма да го купя. Както и всякакви подобни - само в много, много краен случай, ако нямам алтернатива.
Ледената кралица -  smile3501

# 262
 Купи си прополис от пчелар и си го направи сама,но вазелина не е вреден.Не знам да се ползва друго.

aйдее - пак ще съм от "неграмотните" ли беше, неуки ли, какви ли, само дето май съм почела (доста повече), ето нещо, което може да сте пропуснали по пътя към знанията си:
https://sites.google.com/site/ovuchkovao/top-10-na-naj-opasnite- … vki-v-kozmetikata
Прочети ми докрай постовете  и стига порицавайте за щяло и не щяло.
 Хубава вечер!

# 263

Мне, няма да го купя. Както и всякакви подобни - само в много, много краен случай, ако нямам алтернатива.
Ледената кралица -  smile3501

Хубаво си чела , но не си дочела , че почти няма крем в който да го няма .Другата му евтина алтернатива е палмова мазнина , която не е по-полезна , а не го виждам в твоите " образователни " статии. Единствения крем от мас козметиката в който знам ,че го няма вазелина е Долива , но за сметка на това има други боклуци и не ги харесвам. Ако намериш крем без вазелин и палмова мазнина , ще се радвам да ги споделиш . Вазелина не е за лице определено , но има други приложения , като за напукани пети например, където е незаменим за мене. Успех в търсенето . Grinning Има тема тук за натурална козметика , в която пък няма нещо което да не оплюха, но пък на теб може да ти е полезна.   bouquet

# 264
Аз точно това казах,че няма угвент във фармацията който да не е на основата на вазелин.
 Със свинска мас или зехтин няма как да се произвеждат мазила.
 ПРекаленат информация е понякога вредна,друг е въпроса до колко тази в нета е 100% достоверна и кой е източника.
Не отричам,че вазелина е вреден,не по-вреден от малгарина.И смога е вреден,ама не се преминава на пешеходство,колоездене и траспорт с впрегатни животни.
 Ако имате кожно заболяване и отидете на дерматолог и няма да купите това което ви е изписал - ами алтеранативи тъй ли?Понякога доста от тези уж био и т.н. неща могат вместо дето е речено вместо да изпишат вежди да извадят очи.

# 265
аз писах вече - само в краен случай, при липса на алтернатива. В темата за алт. козметика съм отдавна. Ползвам на Аверде някои неща, както и натурални масла - без вазелин  Mr. Green
На дерматолог бих отишла само за диагностика, при мн. "закучена" работа; да "лекувам" последствие от друго нарушение в организма (каквито са по-голяма част от кожните заболявания), ето това наричам невежество. Ползвам хомеопатия и природни средства като цяло. Затова - а и за да е по темата - не купувам лекарства за вируси, грипове, подути кореми и т.н. тъпотии, вкл. мехлеми за пъпки и др.
Нещата са по-дълбоки, но само за който иска да чете и се запознава.
И да, разбира се, че има алтернативна медицина, често в пъти по-ефикасна и безвредна от конвенционалната, особено при хронични заболявания, вкл. на кожата. Та  Stop с "поученията", моля.

Последна редакция: пн, 11 ное 2013, 11:31 от alen mak

# 266
аз писах вече - само в краен случай, при липса на алтернатива. В темата за алт. козметика съм отдавна. Ползвам на Аверде някои неща, както и натурални масла - без вазелин  Mr. Green
На дерматолог бих отишла само за диагностика, при мн. "закучена" работа; да "лекувам" последствие от друго нарушение в организма (каквито са по-голяма част от кожните заболявания), ето това наричам невежество. Ползвам хомеопатия и природни средства като цяло. Затова - а и за да е по темата - не купувам лекарства за вируси, грипове, подути кореми и т.н. тъпотии, вкл. мехлеми за пъпки и др.
Нещата са по-дълбоки, но само за който иска да чете и се запознава.
И да, разбира се, че има алтернативна медицина, често в пъти по-ефикасна и безвредна от конвенционалната, особено при хронични заболявания, вкл. на кожата. Та  Stop с "поученията", моля.

Аз точно то Алеверде не съм доволна и не купувам вече изобщо. Харесвах ги защото били биологични и са веган , което за мен е от значение, но имат толкова спирт в тях , че брутално ми изсушиха кожата . На първо "четене" са добре , в дългосрочен план , изобщо . Та Алверде , никога повече няма да купя, най-много някой сапун . Не си мисли , че другите са "непросветени" , а ти толкова "открехната ", не подценявай хората   bouquet . Не си мисли , че само ти си чела и да гледаш на другите от " високо " , което ми прави впечатление, просто от четенето един е извлякъл едно за себе си , което смята за удачно, ти друго .

В хомеопатията има неща , като екстракт от черен дроб от акула , които аз не бих ползвала . Grinning
Успех в лечението ти желая .

# 267
  • София
Аз самата се старая да съм максимално близо до природните средства, чета етикети и т.н. Но в един от горните сайтове пише следното: "Пропилен гликол – производен нефтопродукт, сода каустик." Това определено не е вярно, сода каустик е натриева основа. Така че имайте едно наум за достоверността на инфото по разни сайтове...

# 268
adelinda , не съм установила спирт в Алверде и съм доволна като цяло, декоративната им - също. Не гледам отвисоко, просто отвръщам подобаващо на опитите да се докаже, че не съм запозната. Естествено, че и други четат, питат, интересуват се. От обикновената козметика съм се отказала отдавна, ползвам "бабещки" рецепти и макс. природни средства, вкл. за сина си - никога не е бил на "бебешка " козметика, и до днес се маже със зехтин след баня, къпя със еко сапун, без аромати и оцветители, косичката - с хума, 1 път седмично. Е, не сме погрознели, даже напротив  Grinning
Лято, разбира се, че не се предоверявам на сайтове, но е достатъчно да прочета нещо, че да ми "светне" и продължа сама да се ровя, проучвам и разпитвам.

# 269
Наистина вече ми дотегна от дълги и ненужни обяснения кое вредно, кое полезно (че и подробно обяснено защо), кой крив, кой прав и кой кого искал да обиди, и познавал/непознавал. Не може ли да си пишете по темата? Това повече няма да купя, защото еди си какво.

Краве масло Милтекс в сребристата опаковка. Пише, че съдържанието е масло и вода. Обаче мирише и има вкус на маргарин.

Общи условия

Активация на акаунт