КАКВО ПОВЕЧЕ НЯМА ДА КУПЯ - тема 5

• 95 650
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
  • София
За тиганите ТЕФАЛ - имахме, но се изкриви и отиде в боклука. Повече НИКОГА Тефал!  Mr. Green

# 241
  • In Hell
Подарих на свекърва си Тефал с червена точка преди около 10 години и не е мръднал изобщо, а го ползва редовно и не по най-правилния начин за тефлонов тиган. Явно качеството им е заминало, или тук продават някакви гаражни ментета.
Аз пък от тефалските ютии счупих три за две години и сега пак съм без ютия, та препоръчайте, ако сте доволни от определена марка, ако обичате.

# 242
След като това лято си купих от Техномаркет чопър Филипс ,произведен в Китай,няма гумен уплатнител на дъното и в дена определена част се пълни със часто то това което смилам и не мога да го изчистя,не вярвам да има читави уреди вече.
 Миксера ми -Браун -куатро ,имаше и чопър беше идеален.Счупи се след 15г използване -ама хичи не е щаден.Беше произведен в Испания.
 Ютията ми е Мулинекс,купена е 2000г.здрава си е.
 Миналата година видях,че месомелачка или по-скоро мулти мелачка е произведена във Франция.
Тефал беше реномирана марка преди,не съм имала нищо от нея ,но така чувах.

# 243
Майка ми имаше тиган на Тефал отпреди 15 години, изкриви се и не става за ползване на керамичен плот, затова го хвърли. Вкъщи пък имаме два с червена точка - изглеждат добре и се държат добре засега.
Ютия - моята е на Сапир  Mr. Green 20 лв струваше 2005 като я купих за студентската ми квартира, разнасяла съм я по куфари, брат ми е гладил с нея (пък той не е от най-сръчните с домакинските уреди) - нищо й няма. Куча марка от най-здравите.

# 244
  • Sofia
http://4.bp.blogspot.com/-sPGNGNupoR4/T1vHUjY0dHI/AAAAAAAADMs/Dy … ler%25C4%25B1.jpg

Изобщо не съм доволна от този модел на Тефал,бавно загрява,пуфти,пуска вода...и гори тъканите,уж незалепващо покритие,а където мине залепва...
И тиганите им и те залепват,драскат се.Имам едни български,нищо им няма,а дори в миялна ги мия...

# 245
Аз пък от тефалските ютии счупих три за две години и сега пак съм без ютия, та препоръчайте, ако сте доволни от определена марка, ако обичате.

Моята е Рhilips elance 3100, много съм доволна, особено от бързината, с която загравя.
Имам я от почти 5 г, но я ползвам много рядко.

# 246

Моята е Рhilips elance 3100, много съм доволна, особено от бързината, с която загравя.

И аз съм със същия модел на Филипс от доста време и съм супер доволна  Peace

# 247
Прополисов мехлем Прополдерм - съдържа петролиум  Sick 6 лв. на вятъра, изписа ми го хомеопат, но аз съм си виновна, обикновено чета по етикетите, а този го взех "на вяра".

Късно виждам темата . Петролиума е вазелин , има го в почти всички кремове . Ползвам прополисов мехлем правен от пчелари , пак с вазелин и съм много доволна.

# 248
Вазелина е основа на почти всички медицински кремове тип маз.
Инак може да сси направите крем от свинска мас -вътрешната или зехтин.
 Купи си прополис от пчелар и си го направи сама,но вазелина не е вреден.
Не знам да се ползва друго.

# 249

И аз съм с Филипс, по-стар модел от вашите, не е мръднала вече 13г.

# 250
  • Пловдив
...но вазелина не е вреден...
Това не е вярно! Без да навлизам в подробности и да преекспонирам темата, но вазелинът е петролен дериват. Вазелинът, познат още и като „минерално масло” или „течен парафин”, е страничен продукт от производството на петрол, който е без мирис и е доста евтина суровина. Именно затова е широко използван в масовата козметика, но е погрешно схващането, че вазелинът овлажнява кожата. Той просто прави фин мазен слой върху кожата, като пречи на водата в клетките да се изпарява, но и не позволява на полезните вещества от крема да попият в кожата. А също и е предпоставка за образуване на черни точки и възпаления (естествено отделящия се себум няма как да излезе на повърхността на кожата, трупа се в порите, стават черните точки и от там нататъка става страшно)...

Без повече подробности просто исках да кажа, че когато не сме запознати с нещо, по-добре да не даваме категорични мнения, за да не въвеждаме в заблуда четящите темата.  Peace

# 251
Съгласна съм ,но е основа на повечето мазила от фармацията и не виждам с кое го заменят,
 Възможно е направата им и с животинска мазнина или зехтин ,но те гренясват и са кратък срок.
 Ако знаеш друг по-добръ продукт сподели.Не съм защитник на вазелина.Но не е официално обявен като вреден.Пък и рядко ползвам вазелин в ежедневието си.

Не на всеки му е възможно да си прави сам мазилата и се доверява на фармацевтичните и козметични компании,доколко те са коректни и политиката им е по-скоро за тяхна иконом.изгода това е друг въпрос.
 Свекърва ми работеше във фарм.завод и имаме вазелин вкъщи въобще не съм се замисляла за състава му и на прима виста всеки би го приел за безвреден щом се прилага във хуманата фармация.

# 252
 Tired

Може ли да спрете да спамите всяка от темите?
През няколко постта, започвате да пишете за Космоса и ракетите, а не по същество в темата.

# 253
  • Пловдив
Съгласна съм ,но е основа на повечето мазила от фармацията и не виждам с кое го заменят,
 Възможно е направата им и с животинска мазнина или зехтин ,но те гренясват и са кратък срок.
 Ако знаеш друг по-добръ продукт сподели.Не съм защитник на вазелина.Но не е официално обявен като вреден.Пък и рядко ползвам вазелин в ежедневието си.
Ами много по-добър продукт са растителните масла като маслото от гроздови семки, авокадо, карите (шея), жожоба, маслина и т.н. В нета има достатъчно много материали за преимуществата и ползите от растителните масла, стига само човек да се позаинтересува Peace

Не на всеки му е възможно да си прави сам мазилата и се доверява на фармацевтичните и козметични компании,доколко те са коректни и политиката им е по-скоро за тяхна иконом.изгода това е друг въпрос.
Козметичните компании и коректност към клиентите, изразяваща се в мисълта за здравето и безопасността на потребителите?!! newsm78 Тези понятия са несъвместими - производителите си гонят само и единствено интереса и печалбите, като се стремят да се движат в рамките на закона, но не се двоумят изобщо когато намират вратички в тези закони. Това, че дадена съставка не е обявена за вредна, не значи и че е безопасна - всичко се върти до лобита, власт, влияние и голеееми пари. Но да не навлизам в подробности и да измествам повече темата... Важното е хората да са информирани и да правят своя информиран избор кои козметични продукти, храни и прочие стоки да консумират и използват.  Peace

И по темата - повече никога не бих купила шампоан и балсам с марката SYOSS - скърцаща коса (премиване), след подсушаване седи твърда и като метла (пресушена), а още на следващия ден има вид на немита...  Naughty

# 254
  • Другата България

Искаш да кажеш, че това е по темата? Давай го по-кротко,м?

Общи условия

Активация на акаунт