КАКВО ПОВЕЧЕ НЯМА ДА КУПЯ - тема 5

• 94 856
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
  • Sunshine state
Именно.  Peace Какво очакваме от колбас? Питам аз.
[/quote]
Ами и аз това се питам-няма да сложат бон филе и обезкостен врат,я.  Laughing То са някакви субпродукти със соя и разните му там оцветители,ясно е. И между другото скоро един учен човечец обясняваше,че за да ти стане нещо трябва да ядеш килограми от дадения колбас на ден всеки ден,което пък е невъзможно. Peace

# 76
  • Пловдив
Ясно е, че се правят от боклуци, но пък чак толкова... да и аз не ям всеки ден колбаси и кренвирши, но ми се преяждат и купувам...

# 77
Ясно е, че се правят от боклуци, но пък чак толкова... да и аз не ям всеки ден колбаси и кренвирши, но ми се преяждат и купувам...

И в къщи е така  Confused Всичко съм изчела, знам от какво се правят и пак ми се дояжда  Rolling Eyes как е възможно се чудя. Харесвам пушено месо, харесвам пица с кремвирш...и др. гадости

# 78
  • Пловдив
То е ясно,че всичко,което ядем  и дишаме е Отрова...но остава въпроса-какво всъъщност да правим тогава Crossing Arms
Аз гледам да ги избягваме тия неща у дома,но...не винаги се постига.

# 79
  • до най-прекрасния мъж
Нито един колбас не ми харесва, честно казано, но купуваме понякога. То вече като отидеш на пазар, да се чудиш какво да купиш - от лошо по-лошо. Може ли да има шпек за 5 лв килото? Ами то месото като себестойност е най-малко 6-7 лв, какво остава за готов продукт. Всички колбаси са ми ужасно солени и натъпкани с подправки. Имам чувството, че не ям месо, а дъвча някаква гума. Скоро не съм попадала на читав салам, за кренвирш пък да не говорим. Едно време взимах само Кен, сега не купувам изобщо. А си спомням преди демокрацията майка ми на какви опашки се е редила, че ще докарат кренвирши в халите. Сега да те е страх ти да го хапнеш, пък какво остава на дете да го предложиш.

# 80
  • София
Детските кренвирши на сачи ми харесват. Едва ли има само месо, но поне няма натриев нитрит.

# 81
  • Пловдив
Аз не вярвам вече и на етикетите какво пишат... Naughty Лъжат нагло!Дори и скъпите колбаси пак са менте.
Лошото е,че сега покрай у-щето на детето ми се налага да взема я шунка,я колбас...за сандвич.А не ми се ще...

Мисля,че филетата /от типа "Елена"/ са Ок,ама май и тях ги обработват за цвят Thinking

# 82
  • София
Аз не вярвам вече и на етикетите какво пишат... Naughty Лъжат нагло!Дори и скъпите колбаси пак са менте.
Лошото е,че сега покрай у-щето на детето ми се налага да взема я шунка,я колбас...за сандвич.А не ми се ще...

Мисля,че филетата /от типа "Елена"/ са Ок,ама май и тях ги обработват за цвят Thinking
И те са бъкани с подобрители на вкуса и трайността. Като включиш и хормоните и антибиотиците в месото, смятай какво ядем. Пак са по-добре от колбасите, де, но аз вече и пастърми и филета рядко купувам - зимата си правя сама.

# 83
Скоро времето ще стане идеално за домашни колбаси и веяна скумрия.  Heart Eyes

# 84
Скоро времето ще стане идеално за домашни колбаси и веяна скумрия.  Heart Eyes

Точно  Peace

Миналата година за първи път си направихме, тази мисля пак.
Купени- НЕ!

# 85
Македонска наденица на Кен, беше в годност, а миришеше на непрани чорапи...  Sick дотам бях с надениците изобщо.

# 86
  • София
Детските кренвирши на сачи ми харесват. Едва ли има само месо, но поне няма натриев нитрит.

Обикновено само чета, но искам да питам сигурна ли си в това? Не бях виждала колбас без Е250/някакъв нитрит. Намалила съм до минимум купуването и избирам поне да са без глутамат - и това си е постижение... Crazy

# 87
  • софия
   Няма как да са читави и домашните колбаси , защото да оживее едно домашно животно му се слагат хиляда лекарства. Последния път , когато дадох домашно мляко на дъщеря ми, собственичката на кравата ми сподели , че добичето е с мастит и я тъпчат с лекарства. Собственичката е на баба сестра. Ако не ми беше казала,  поне още две-три седмици детето щеше да поглъща от нея. Незнам  с какво да си храня детето. Майка ми ми отглежда плодове и зеленчуци от район , в който се разгражда необогатен ураааан....

# 88
  • София
gabelas17, това е факт. Аз няма от къде да вземам домашно месо, затова купувам от магазина и знам, че има хормони и антибиотици, но поне Е-тата липсват.

# 89
gabelas17, това е факт. Аз няма от къде да вземам домашно месо, затова купувам от магазина и знам, че има хормони и антибиотици, но поне Е-тата липсват.
Да, поне допълнителните боклуци липсват.
Жената, от която ние купуваме мляко, ни информира кога кравата е на лекарства, да си търсим друг източник.  Peace

Последна редакция: сб, 02 ное 2013, 08:45 от REAL_WOMAN

Общи условия

Активация на акаунт