КАКВО ПОВЕЧЕ НЯМА ДА КУПЯ - тема 5

• 95 683
  • 737
  •   1
Отговори
# 210
Аха. Мост са само вносители, но не и оторизиран сервиз. В момента Солитрон, който е другият голям вносител на IMB преговаря да вземе сервиза, но дали ще стане не е ясно. Иначе в България оторизиран сервиз за компютри имат само HP, Dell, Toshiba. Всички други марки са вятър и мъгла. Като казвам оторизиран сервиз, това означава, че се поддържат резервни части на склад, а да се чака по 1 месец и ремонта се прави на място в сервизния център, а не се изпраща незнайно къде.

# 211
  • София
Ама и аз това се канех да питам: някой спомня ли си колбасите от преди демокрацията? Аз съм била малка и помня само суджуците от домашно прасенце, дето ги правеше дядо ми.

Разбира се, че ги помня! Страхотен вкус! И шунката си беше качествена, а сега ме е гнус да купувам шунка. Когато пресни колбаси се задържат в магазина те започват да лепнат. Търговците и по-точно, продавачките ги измиват хубаво, подсушават и ги пускат отново за продажба, като редовна стока. Mr. Green

# 212
Ракът е видоизменена собствена клетка/и на организма. Това, което ядем, може да доведе до натравяне, до задържане на вода, до увеличаване на мастна тъкан, но до рак - трудничко.

Добре, "професорке "!  Щам ти казваш, сигурно е така.  Толкова си елементарна, че чак си смешна. Явно дори сама не се усещаш. Sick Наздраве да са ви нитритчетата, и повече вземете, че са животворни.
Скрит текст:
Всеки лекар (те учат по 10 години) ще ти каже какво точно е раковото образувание. Не обичам да цитирам Уикипедия, но можеш да намериш информация там. Има само един директен начин да се получи бързо и необратимо рак и той е радиация, която видоизменя клетките на организма ти. Всичко останало е химическо натравяне.
Нитритите конкретно са отрова в прекомерни количества (като кафето и шоколада). Водят ги канцерогени, но са фактори, а не причини. Това значи, че сами по себе си не предизвикват рак. Виж, ако си генетично предразположена, дори цял живот да ядеш био-целина, шансът да развиеш рак си стои и може единствено да се повиши.
Чисто технически, няма изследване, което да посочи нитрити като причинители на рак, защото - първо, ВСИЧКИ хора употребяват нитрити като добавки в храната и не може да се изолира неупотребяваща група за статистически цели; второ - дори да намериш неупотребяващи, вредните последици се проявяват толкова години напред във времето, че изследователите може да умрат, преди да направят горе-долу обективни изводи; трето - с такава късна проява никой не може да посочи с точност каква е причината за заболяването; четвърто - основният ти определящ фактор е наследствената обремененост, но всички удобно го пропускат.
Всичко, което написах в това мнение, е някъде на ниво 7-8 клас. Като ще се плашим с болести, нека е информирано. Предпочитам да споря с хора, които са завършили 8 клас успешно.
Аз спирам дотук, ако някой държи да доказва, че рак и натравяне са едно и също, може да си отвори нова тема.

Допускаш ли, че е възможно някой да е поучил малко повечко от твоя осми клас, ?  ooooh! Боже до къде стигнахме, с осми клас ще.ми говори за медицина!  Дори не усещаш как се излагаш!  Трагедия

# 213
Бабата на съпругът ми беше оперирана от рак на стомаха и то 1985г -цял живот е живяла на село -градска храна не е яла.Живяла е повече от природосъобразно,и не се разболяла заради консумирането на купена шунка и т.н.
  И да се пише,че болните от рак то акъла си патят е безобразно.
 Да спрем вече и да се пише само по темата ,кой кое не би купил и толкоз.

# 214
Альоооооо, айде отиде си направете една тема за некачествени храни, добавки и последствията от тях, за да си мерите кой какво е научил по биология и по медицина.

Кашкавал "Родопчанка"- не ми хареса, много солен.

# 215
  • Сф
Топлата витрина на Била- ГАДОСТ, развалили са качеството ужасно.Понякога бързам и се е случвало да взимам от там- последния опит шницел-сигурно беше от трохи хлебнии лой...Също и месо вече не оттам  -врата беше в жили и твърд- абе ужас...
Кауфленд- Надежда- май ще спра де ходя изобщо- за мен е ПЪРВЕНЕЦ БОКЛУЧАРНИК!!!!!!!!
Обаче да отбележа, както по- напред в темата не на всяка верига са еднакви магазините по кварталите, т.е. нашето Фантастико например е ок, Хита в Обеля-Люлин е отврат, а този в Младост си е ок, поне беше.

# 216
Аха. Мост са само вносители, но не и оторизиран сервиз. В момента Солитрон, който е другият голям вносител на IMB преговаря да вземе сервиза, но дали ще стане не е ясно. Иначе в България оторизиран сервиз за компютри имат само HP, Dell, Toshiba. Всички други марки са вятър и мъгла. Като казвам оторизиран сервиз, това означава, че се поддържат резервни части на склад, а да се чака по 1 месец и ремонта се прави на място в сервизния център, а не се изпраща незнайно къде.
Не съм съгласна с това, че МОСТ компютърс са само вносители на ASUS. Имаме 3 лаптопа ASUS и един NOTEBOOK. От години купуваме и ползваме само тази марка. Сервиза на ASUS е МОСТ и до момента не сме имали проблеми с обслужването на лаптопите. Да не забравя, че и дъната на 2 та ни персонални компютри са също ASUS. Има значение разбира се и класа на дадения продукт. Не ни се е случвало никога да чакаме повече от 2-3 дена за сервиз на техника в МОСТ КОМПюТЪРС. Слава богу, ASUS все още се държат стабилно на пазара и не се налага да се носят често на ремонт. Лаптопите са купувани от МОСТ и дори там инсталирането на оперативната система е безплатна, ако е закупена от тях. Така, че не давайте грешна информация за сервиза им.

# 217
Аз пък се чудя как има хора, които плащат за инсталиране на ОС, а и такива, които го предлагат като високоспециализирана услуга.

Юлмана,
Скрит текст:
приятелка на баба ми почина от рак на стомаха - откриха й го, когато вече беше с метастази. Цял живот на село, здравословна храна, чист въздух и движение. Има една прослойка съвременни граждани, които са ужасно посредствени интелектуално. Ужасяват се от консервантите, но не им прави впечатление смогът. Заради такива хора процъфтява промиването на мозъци с велики добавки, антиоксиданти, водни диети и други подобни.

# 218
Аз пък се чудя как има хора, които плащат за инсталиране на ОС, а и такива, които го предлагат като високоспециализирана услуга.

Юлмана,
Скрит текст:
приятелка на баба ми почина от рак на стомаха - откриха й го, когато вече беше с метастази. Цял живот на село, здравословна храна, чист въздух и движение. Има една прослойка съвременни граждани, които са ужасно посредствени интелектуално. Ужасяват се от консервантите, но не им прави впечатление смогът. Заради такива хора процъфтява промиването на мозъци с велики добавки, антиоксиданти, водни диети и други подобни.

С последното изречение на скритият текст съм напълно съгласна!
Относно ОС - Гледам, че в Индия има професия "чистач на уши" - мъже, които чистят ушите на хората срещу заплащане - звучи странно, но имат клиенти. А аз правя невероятно вкусен хляб с хлебопекарната, ама и ходя да си купувам. С други думи - щом има предлагане, значи има търсене.

Реших повече да не купувам ПумБер - мечетата. От известно време забелязвам, че доста ги пресоляват. Добре де, ама уж се предполага, че се купуват за деца, пък ги правят такива солени. Не ми се струва, че са пресолени, заради бременността (в случай, че някой си го помисли). Забелязала съм го отпреди това. Защото от години си ги хапвам. Бяха ми любими, ама...бяха!

# 219
Не съм съгласна с това, че МОСТ компютърс са само вносители на ASUS. Имаме 3 лаптопа ASUS и един NOTEBOOK. От години купуваме и ползваме само тази марка. Сервиза на ASUS е МОСТ и до момента не сме имали проблеми с обслужването на лаптопите. Да не забравя, че и дъната на 2 та ни персонални компютри са също ASUS. Има значение разбира се и класа на дадения продукт. Не ни се е случвало никога да чакаме повече от 2-3 дена за сервиз на техника в МОСТ КОМПюТЪРС. Слава богу, ASUS все още се държат стабилно на пазара и не се налага да се носят често на ремонт. Лаптопите са купувани от МОСТ и дори там инсталирането на оперативната система е безплатна, ако е закупена от тях. Така, че не давайте грешна информация за сервиза им.

Информацията, която давам не е "грешна", а професионална  Wink

Мост са вносители на Асус и сервиз на Асус, но НЕ оторизиран. Ако правиш разлика. Асус нямат официално представителство в България, за разлика от други марки, но да не задълбавам в излишни подробности. Колко "стабилно" може да се държи на пазара една марка, която е с относително малък пазарен дял е друг въпрос. За сервизното обслужване на дадена компютърна техника няма никакво значение "класа", а типа на гаранцията. Тя бива няколко вида- стандартна, такава каквото се ремонтира до 30 дни и допълнителна, която може да е 24x7, 24x5, 4x5 и т.н.  И не на последно място МОСТ компютърс нямат офиси и сервизи в цялата страна.  
За да не разводнявам темата с подробности можем да продължим на ЛС  Peace

Има хора, които дори приложен софтуер не могат да си инсталират. Инсталирането на ОС не е високо квалифицирана услуга, но е услуга, която е в реда на нещата да се предлага. Всяка фирма сама преценя кои от нейните услуги може да предоставя безплатно и кои не. Няма нищо странно да предлагаш безплатна инсталация на ОС, ако е купена от фирмата, някои предлагат безплатно инсталиране на принтер, на мрежа и т.н, ако нещото е закупено от тях.

Последна редакция: пт, 08 ное 2013, 00:38 от Red_Hot

# 220
ох, аз се сетих, че от около месец бойкотираме всякакви лютеници от магазина, преди взимахме първомайска - уж най-изчистена откъм състав, но няколко пъти взимахме (и на двете марки, които я предлагат) и мирише на гранясала мазнина, гадост... Та сега сме на "Детска мечта" на Дерони , но там пък са само малки разфасовки Sad

Не съм съгласна с квалификацията за простите хора ли беше, дето избягвали консервантите, пък смогът - нали. На мен такава позиция ми звучи ограничено - "Да не обръщаме внимание на нищо, щото нали всичко е шит и ще се мре". Разбира се, че каквото зависи от мен, ще го направя, за да е по-добре положението. Другото е нихилизъм и апатия.

# 221
Просто да не се изпада в крайности , за това иде реч.
 За да вярвамна някои или нещо първо се информирам и не отричам или заклеймявам нещо без да съм го пробвала или поне да съм запозната с него.

# 222
Просто да не се изпада в крайности , за това иде реч.
 За да вярвамна някои или нещо първо се информирам и не отричам или заклеймявам нещо без да съм го пробвала или поне да съм запозната с него.

ми да де, то мнението на бонбонбон е крайно. Да не говорим, че и обидно и самото то може да се квалифицира с квалификациите й.

# 223
Прекалено се впрягате и вживявате за щяло и нещяло ,рядко или почти никога би моглода ме засегне нещо тук и изобщо във виртуалното пространство. Пък и никога не съм имала за цел да обидя или засегна някой,просто споделям мнение.

# 224
Прекалено се впрягате и вживявате за щяло и нещяло ,рядко или почти никога би моглода ме засегне нещо тук и изобщо във виртуалното пространство. Пък и никога не съм имала за цел да обидя или засегна някой,просто споделям мнение.

не знам защо реши, че се впрягаме или вживяваме; аз не съм се обидила, макар че влизам във визираната категория "интелектуално посредствени" поради непредпочитания към изкуствени добавки в храната и отрови  Crazy. Това, че не се засягам от подобни, не променя факта, че изказването е обидно и необосновано, както и факта, че знам какво представлявам и не съм "опряла" до това някой във форум да ми казва каква съм/ не съм.

Общи условия

Активация на акаунт