КАКВО ПОВЕЧЕ НЯМА ДА КУПЯ - тема 5

  • 95 601
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
  • Мнения: 6 217
Малко не ми е ясно как се режат пилешки гърди от замразен калъп newsm78 Като знам вчера как измъкнах в последния момент едно пакетче филе от фризера и накрая го рязах само на 1/3 размразено, останалото беше на камък...
с машина се режат.

# 586
  • Мнения: 341
Нямам предвид твърдостта им, а да се запази все пак форма на "филе от гърди".

# 587
  • Мнения: 2 732
Във всички големи вериги ,месото е замразено и допълнително обработено.
Имам преки впечатления от "Фантастико" и от там не купувам,
а "Партньори" е добра фирма,но не винаги мога да прескоча до халите,
а сега и с тези тумби от пришълци,районът е съвсем нелицеприятен.
Не купувам месо от големите търг.вериги.

# 588
  • Мнения: 8 242
Нямам предвид твърдостта им, а да се запази все пак форма на "филе от гърди".
Говоря за свинското - свински гърди нарязани с идеална дебелина - точно замразени с машина се режат Simple Smile И не само те, давам пример.
Пилешкото много ясно, че не е нарязано - но пък и то е обработено 100%. Даже и да е "охладено".
Вкъщи се яде 90% домашно пилешко и разликата е огромна като готвя - от магазинското излиза всичката саламура в тигана  Sick ( макар че се старая да си го спестя, то вече необработено месо не остана...).

Още повече работя в бранша и суровините за целта са ми пред очите...

# 589
  • Мнения: 341
Ясно  Peace Вкъщи почти само го пържим за разнообразни манджи, мноооого рядко го правя на супа, ако изобщо се преборя. Единственото, което не ми харесва, е че за повече от 10 мин на размразяване в микровелето направо започва да се готви.

# 590
  • София
  • Мнения: 24 732

Вкъщи се яде 90% домашно пилешко и разликата е огромна като готвя - от магазинското излиза всичката саламура в тигана  Sick
Още повече работя в бранша и суровините за целта са ми пред очите...




Не всеки има възможност да купува домашно пилешко или свинско месо. Sad Има и риск от кого се купува домашно прясно месо.

# 591
  • Мнения: 8 242

Вкъщи се яде 90% домашно пилешко и разликата е огромна като готвя - от магазинското излиза всичката саламура в тигана  Sick
Още повече работя в бранша и суровините за целта са ми пред очите...
Не всеки има възможност да купува домашно пилешко или свинско месо. Sad Има и риск от кого се купува домашно прясно месо.
Не го купувам, свекитата гледат заради децата най-вече (да са живи и здрави). Но ако не бяха те, не бих купувала "домашно" или "био". В Пловдив месо купувам само от ПОПОВ - там ги транжират пред теб на място .. и колбасите, и каймата - всичко им е истинско. Но и цените са сладурски  Mr. Green

Споделях разликата между домашно и масовото магазинско месо - защото имам наблюдения и преки, и професионални...

# 592
  • Мнения: 20 960
Има и такава тема - От къде купувате хубаво и прясно месо, доста хора хвалят "Партньори-те"
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=638205.0

# 593
  • Мнения: 2 280
Купувала съм месо и кайма от всички вериги магазини и никога не съм попадала на развалено месо! Ама никога! Обработено, замразено, каквото и да е било, не е било вмирисано.
А от Мес Ко си миришеше, а като го сложих да се готви щях да си  Sick .... да не казвам кое. И си го купих точно с идеята, че ще е хубаво. Да, ама не!

Ще ги видя тия Партньори утре, много благодаря!

# 594
  • София
  • Мнения: 31 416
Има и такава тема - От къде купувате хубаво и прясно месо, доста хора хвалят "Партньори-те"
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=638205.0

Ехе, аз ги нарекох безизвестна фирма ooooh! Просто на мен ми бяха непознати  Embarassed

# 595
  • Мнения: 3 191
Няма да си купя (детска) книжка, без да я помириша първо!!! Някои нови (детски точно) книжки смърдят на отрова! Потресена съм, на 2-3 пъти ми се случва, последно със "Софтпрес" - "Страшни приказки за безстрашни деца"... Нямат ли някакви стандарти , поне детските книжки да са безопасни??? Явно от боите за рисунки нещо  Sick
Сега ще им пиша, ако имат мейл. Готово; да видим какво и дали ще отговорят!

Да се допълня: отговориха ми, че спазват стандарти и всяка книжка нова миришела на мастило, което изветрява щом се остави на въздух разгърната книжката за няколко часа.

А тук може ли да се пишат имена на адвокати, чиито услуги не бихме ползвали при никакви обстоятелства? Защото съм на път да разкрия един измамник, а от друг косвено съм патила - заведох приятелка при него и той я излъга със сметките много брутално.

Да, напиши адвокатът кой е. И аз ще напиша - Ренета Станчева. Изключително нагла!

Утре ще - единият, не съм сигурна за измамата още, ще ходя да проверя в съда папката с делото на моята позната, но както ми чете по телефона нещата, са ясни горе-долу, искам да се подсигуря. Другият е Петър Величков - изключително некоректен.

# 596
  • Мнения: 20 960
Има и такава тема - От къде купувате хубаво и прясно месо, доста хора хвалят "Партньори-те"
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=638205.0

Ехе, аз ги нарекох безизвестна фирма ooooh! Просто на мен ми бяха непознати  Embarassed
И за мен бяха такива, докато не попаднах на темата Wink

# 597
  • волно калдъръмче
  • Мнения: 6 673
Салам Чоризо екстра на Espina от Кауфланд.

# 598
  • София
  • Мнения: 3 858
За салами вече купувам само "Маджаров" и "Орехите".Спрях да си правя експерименти с други производители...

# 599
  • SOFIA
  • Мнения: 160
Приди няколко дни купих луканка и сушеница на Чановете. Е няма такава гадост. Просто реших да разнообразя. И всичко на боклука. Не знам какво слагат вътре или как ги сушат, но миришат много гадно с дъх на петролен продукт или нещо подобно. Sick

Общи условия

Активация на акаунт