Дете на 2 години и куче

• 7 076
  • 122
  •   1
Отговори
# 90

от времето , когато живяхме в баба , и малкият не беше толкова чевръст Simple Smile

# 91
  • Пловдив
Сладури!

# 92
  • world wide
Сладурковци.Дано екшънът поспре малко.чакаме новини

# 93
  • world wide
Darina777 как са нещата в къщи?някакъв напредък?Ние от днес се опитваме да играем заедно с една топка и пада голямо тичане и блъскане кой ще се докопа пръв до топката но слава богу инциденти нямаше

# 94
Никакво време не ми остава , от работа като се прибера и имам чувството , че времето минава за миг , малкият много се радва на кучката , и сега сме на фаза как да я обичаме без да я плашим. Затишат ли се обаче двамата в една стая взе да ме хваща страх , значи става нещо , обикновено дребният я храни със солети или гризки , но онзи ден направо и даваше луканка от чинията , кучето изяло половин щафета докато измия съдовете сиреч за 15 минути , влизам какво да видя - едно на тебе - едно на мене. И тишина да видите и мир и хармония  Laughing

# 95
Познат ми е този сценарий, нашата кучина беше бая наддала така .

# 96
  • world wide
 Mr. Green Mr. Green Mr. Green И на мен ми е много познато особено частта със солетите.. Hug Е все пак са празници.И кучо трябва да разбере че идва Коледа  Crazy Майтапа на страни обаче,от постинга ти разбирам че нещата много са се подобрили.Браво.Аз имам един въпрос-как да отуча малката да скубе кучето???Всичко останало горе доло е ок но като вземе мъника да се въодушевява много и както го гали изведнъж го хване за козината дърпа и хуква да бяга...Обяснявала съм не веднъж за скубането,стискането и другите производни но явно важи,според малката,за всичко друго освен това  ooooh!

# 97
Ако кучо дава, пробвайте заедно да му сресвате козината, да види ,че като при хората се сресва и му пада козинка и като се скубе боли . Друго не ми идва на ум .

# 98
Дарк, може да няма друг начин, освен детето да свърже скубането с болка...

Дръж малката и кучето под око и стой близо до тях. Когато малката оскубе кучето, скубни съвсем леко косата на детето. Не, не става дума за някакво зверско или злобно скубане, а само за един вид "маркиране" на усещането за болка. И се постарай детето да не вижда, че ти му дръпваш косата.

На второто - третото повторение децата обикновено спират да скубят кучето/котката. Или майка си.

# 99
  • Пловдив
Дарина, браво, имате голям напредък. Щом се хранят, значи започват да се разбират все повече.
Дарк, и ние сме като вас. Моето момче изпитва радост, когато нас ни боли. Така е и с кучето. Онзи ден гледам как го щипе с малките си пръстчета по врата, а кучето се спуска да хапе. Но малкият не се трогна.
Много сме говорили на тема болка, но не помага много.

# 100
  • world wide
Уф с това скубане сме чудо..И мен като ме докопа и почва и мен да скубе  ooooh! Джак това с ресането не ми е идвало на ум.Мерси за съвета  bouquet Кръстнице пробвала съм го това но ефекта е нулев за жалост Close

# 101
От моят опит - отшумява. При нас беше придружено и с много следене от моя страна - като оскубе кучето, веднага казвам със строг глас, че кучето го боли и така не позволявам да се прави. На 2-тия месец забележки спря скубането. После измисля друга щуротия.

Но и в тази възраст такава им е "играта".

# 102
  • world wide
Абе то и аз постоянно обяснявам ама  baby_neutral си прави каквото си иска..

# 103
Като си знам моето дете как от нищо не разбира- ни от наказание, ни от дума, ако бях в същата ситуация, щях да пляскам, колкото и да се отрича това. Нищо друго не може да я стресне поне за малко. Не ми е приятно насилието над животни, дори и от толкова малки деца, защото те днес са малки, но утре като пораснат и продължат с тормоза, вече нещата са изтървани. Слава богу, че малката обича животни и от малка все се завира да ги милва и гали, хич не я е страх.
Веднъж беше хванала така една котка, уж да я милва, да я гали, пък накрая взе да я дърпа за опашката и да я тормози, веднага се скарах и си взех котката, а пък ако видя да ритне животно, най-много аз нея да ритна. Това е страшно неуважение за мен. Защото родителят е отговорен както за детето си и неговото възпитание, така и за животното, за което се грижи. Ако не може да се грижи, намира му други стопани, които нямат деца-тормозители.

# 104
Omnia Vincit Amor, само от пляскане ли разбира, а от крясък Mr. Green?
Трудната възраст от година и половина до към 2 и нещо беше тотален кошмар и изперкване за мен лично, защото тогава се поставят основите на границите, а границите са основата на възпитанието.
Аз първо повишавах тон - остро и рязко, абсолютно нетърпящо възражение. Ако това не помогнеше - крещях, аз не съм по шляпането.

Любовта към животни и природа е най-вече личен пример+обяснения.
Напълно нормално е бебе на година и половина до 2 да проявява агресия към другарче или домашен любимец. С много и напоително говорене и личен пример проблема се решава лесно, но е отложен във времето (никой не знае колко време ще да е това, на мен ми отне 3-4 месеца, тъй като моето дете шляпаше децата в пясъчника, към котарака ни не е проявявал изобщо афинитет за биене на шамари и доскоро го беше шубе дори).

Общи условия

Активация на акаунт