Дете на 2 години и куче

• 7 083
  • 122
  •   1
Отговори
# 75
О, повярвай ми, много има , които го правят, защото им е по-лесно , вместо да го извеждат по 2-3 пъти на ден, да го изведат веднъж, колкото да отбият номера, а през другото време в банята .

# 76
  • world wide
О, повярвай ми, много има , които го правят, защото им е по-лесно , вместо да го извеждат по 2-3 пъти на ден, да го изведат веднъж, колкото да отбият номера, а през другото време в банята .
ама то със сигурност е така хора има всякъкви но все си мисля че като се появи малкото човече би трябвало от здравословна гледна точка да са сменили тактиката  Thinking

# 77
Искат се твърде много усилия да се превъзпитава вече научено куче, а щом са го научили поради мързел ,не вярвам да им се занимава отново .

# 78
  • world wide
все си мисля че заради детето ще се позамислят.... Praynig

# 79
все си мисля че заради детето ще се позамислят.... Praynig

Надай се Mr. Green.

# 80
  • Пловдив
Който го мързи и няма навици, едно дете няма да го промени, по-скоро ще пригоди начина на живот с детето спрямо своите изисквания.
Има и друга история. Аз имам съседи, които си взеха куче непосредствено след като жената роди. Е няма такива хора - по 3 пътни на ден се разхождат с кучето, а детето са го зарязали при бабите, които си го прехвърлят ту едната, ту другата.
Не мога да си обясня как ще предпочета кучето пред собственото си дете.  Shocked

# 81
  • world wide
е това пък за пръв път го чувам  Shocked
Е няма такива хора - по 3 пътни на ден се разхождат с кучето, а детето са го зарязали при бабите, които си го прехвърлят ту едната, ту другата.
Не мога да си обясня как ще предпочета кучето пред собственото си дете.  Shocked

# 82
  • На един клон
Не съм искала да те обидя персонално теб или други от форума.
По темата - хубавото е, че се търси решение, а не се минава на най-лесното "няма куче - няма проблем".  Peace
Не сме идеални, но нека ако някой забележи грешките ни да се замислим малко, а не да скачаме като ощипани моми  Peace .

Трябва да се работи в две посоки - веднъж с детето и отделно с кучето.
За да е кучето ти уравновесено, спокойно и щастливо (това искаме, за да сте и вие спокойни с него, нали) трябва да задоволите потребностите му. Това означава разходки навън, означава гризане на кокали и/или играчки, означава не на последно място и кастрация. Собствено местенце, където да си почива необезпокоявано от никого. И ти да си водачът - това също са го казали.
Това съм научила от дамите във форума   bouquet .

По отношението възпитанието на детето не бих давала акъли, за мен такова отношение на дете към животно е чуждо и непознато и не смятам ,че мога да помогна. Във всеки случай при близък контакт на малко дете и куче, винаги бих била нащрек и готова да отбранявам песа  Mr. Green .
Все си мисля,че дете на две и половина и куче са със сходни интелектуални възможности, така че методите за възпитание на кучето може да дадат резултат и при детето,хаха. Ти ръководиш парада!

Последна редакция: пн, 02 дек 2013, 15:16 от Кукумявка под прикритие

# 83
Аз имам същият проблем само ,че с котката.Той  е много добър (котето),но понякога му идва в повече.Давам му пример като галя котето и му казвам ,че така го боли.Някой път ме слуша ,но винаги ги наблюдавам.Друга идея нямам освен да му показваш как да се държи с кучето,но на кучето как да помогнеш не знам.Щом е наплашено Sad Успех ти желая.

# 84
Да това е мнима бременност, млечните жлези се надуват , събира всички плюшки ляга на кравай и мисли че са и деца , 2 - 3 дневно лишаване от храна , дълги разходки и всичко отминава  Peace Не е кастрирана , но тя не го прави и след всяко разгонване , нормално било за пододата
Фалшивата бременност е показател за хормонален стрес. Моля те, обмисли идеята за кастрация. Така ще осигуриш на кучката си по-спокоен и продължителен живот.

За да е кучето ти уравновесено, спокойно и щастливо (това искаме, за да сте и вие спокойни с него, нали) трябва да задоволите потребностите му. Това означава разходки навън, означава гризане на кокали и/или играчки, означава не на последно място и кастрация. Собствено местенце, където да си почива необезпокоявано от никого. И ти да си водачът - това също са го казали.
Съгласна съм!

# 85
  • world wide

напълно съгласна.ние днес си направихме първата разходка тримата голямо лаене пищене падане и дърпане падна но в един момент се успокоиха и даже малката го води сама по едно време Mr. Green на връщане много се разбираха чак да не повярваш Shocked

# 86
Simple Smile)) големи дилеми за акането , а Simple Smile)) Веднага ще обясня , защо има инциденти , които са точно такива каквито ги наричам , без това да е по темата. Кучето яде  винаги определен час , след разходката в 18,00 часа , защо след нея ли тъй като цял ден ни е нямало и на нея и се пишка като се приберем и я извеждаме веднага т. е няма време за хранене , защото се напикава. Та наяжда се в 18,00 часа и , ака на разходката в 22,00 , ако си изяде дажбата , но ако има отделно похапване на вкусотии от масата преяжда изаква се в 22,00 часа о.к , сутришното излизане е за 5 минути , колкото за пиш , и след час пълното коремче напира и тя се подрисква у дома  Peace Съжалявам , че ви разочаровам  и уви не се открива мърлящина и незаинтересованост тук,  а посто човек който бърза за работа и не може да отдели сутрин повече от 5 минути за разходка. Моето куче си търси място за акане и си върти задника най малко половин час !

Кучето , не може да гризе кокали , повтарям потретвам подесетвам ,  Кукумявка под прикритие ти като имаш зъби , защо не ядеш кокали ? Давиш се нали опитай , еми и тя се дави , и само си чеше зъбите на тях. Върти го из устата си мъчи се , но не става най  много да отдели хрущяла.

Кучката не е кастрирана още , тъй като предстои чистете на зъбен камък и взимане на решение от мен дали да роди или да я кастрирам. Предвид това че на 2 години прави 1 мнима бременност вета каза , че не е нищо фатално , но не бива да остават нещата така.

Кучето ми има куп играчки , къщички и какво ли не тя ми е първото дете , и все пак не обича да я затворя в другата стая НЕОБЕЗПОКОЯВАНА , докато ние щъкаме из къщи и определено правим нещо интересно  Laughing

СТОПАНИТЕ ДА ДРЕБНИ КУЧЕТА , ОБиЧАТ ДА ИЗВЕЖДАТ КУЧЕТАТА СИ КОГАТО ИМ Е  СТУДЕНО, КУЧЕТАТА ОБАЧЕ НЕ ОБИЧАТ , МОЕТО Е НАВЛЕЧЕНО С ГАЩЕРИЗОН И ЯКЕ , ЗА ДА НЕ СЕ ТРЕСЕ ОТ СТУД ЦЯЛОТО И ДА МОЖЕ ДА СЕ ИЗАКА НА СПОКОЙСТВИЕ , ИНАЧЕ СЕ ПРИБИРА АВТОМАТИЧНО И НЕ ИСКА ДА ИЗЛИЗА.

Аз разбирам , че всички са виждали тези миниатюрни кучета , също разбирам че тук няма собственик на такова , но моля за едно поне ми вярвайте като пиша понеже нямам интерес да лъжа , а да споделяме и обменяме опит как да научим детето да уважава и обича животните като цяло , без да съдим всяко едно от тях какво е и защо е такова !!!

# 87
Стасита , лично си купих хип хамак за детето , тип кунгуру но за хълбок , за да мога да газя из тревите където кучето ака , и да нося детето на кръста си .Нали се сещаш , че с количка не става.
И да ако има вариант да не тътря детето на кръста , а някой да го гледа докато разходя кучето , понеже ставам вир вода , с радост ще го направя без да ми пука какво мислят зяпачите Simple Smile

# 88
Дарина, щях да питам защо искаш кученцето ти да ражда и да ти кажа, че със или без фалшиви бременности всяко разгонване увеличава все повече и повече риска от летални заболявания, но си права - целта на темата е да научим деца и кучета да съжителстват в мир.

Та наместо това ще питам друго: има ли напредък у вас?

# 89
Пу- пу да не им е уроки , вчера вечерта като е заспал малкият на спалнята ни , сме забравили вратата отворена докато вечеряме и кучката спеше на педя разстояние от него , чак мило ми стана . Будни обаче екшъна е поносим за сега. Докато им синхронизирам обичта , ще ми окапе косата

бяхме решили преди да се роди детето , да си оставим бебе от нея , тя един ден ще ни напусне , но детето и ще остане с нас и пак да е момиче , та трябва да го изкоментираме на семейният съвет , да видим какво ще решим този път, това ме спираше да кастрирам до сега

Общи условия

Активация на акаунт