Частни училища-информативна тема 2

• 64 622
  • 745
  •   1
Отговори
# 180
 Onna-bugeisha , написал съм ти на база какво точно съм си писал мнението -

[quote author=Татко Мецан  
Ами заключенията се базират на доста разговори с хора, които имат опит  и деца ученици. А въпросните учители от упоменатото от мен ДУ ги видях с очите си как се грижат за децата в продължение на цяла седмица.
[/quote]

а също и много мнения на хора с опит от форума, за които дадох и линкове:
Ето линк към въпросния пост /за бушона/, за да се види, че не си измислям

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=664374.msg23182943#msg23182943

Ето и към другия пост пък за обгрижването на децата

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=576377.msg18642983#msg18642983

Не знам твоя капацитет какъв е, но съм сигурен, че с четенето нямаш проблеми, та затова ти ги давам да прочетеш пак.

# 181
  • София
Разбирам.... значи формираш твърдото си и непоклатимо мнение на база написаното от непознати хора в интернет пространството. Забележително.
По стечение на обстоятелствата дете на моя приятелка беше в един клас с момиченцето от едното многократно копирано от теб линкче. Аз пък знам, че нещата не са точно както са описани. И? Това обърна ли мнението ти на 180 градуса? Сигурна съм, че не. Просто тази седмица си във фаза "частните училища са по-лоши от държавните". Няма лошо, просто за ен-ти път ще ти го кажа:
Замисли преди да пишеш категорични постулати на база ЕЖК

# 182
Ами заключенията се базират на доста разговори с хора, които имат опит и деца ученици.

Дали трябва още десет пъти да се самоцитирам, докато успееш да прочетеш един ред, не знам. И не виждам някъде да съм написал, че ЧУ са по-лоши от ДУ.
Не виждам смисъл да продължавам този диалог.

# 183
Onna-bugeisha за мен ще е полезно да чуя и другата версия за случилото се с това детенце в Света София. Ако предпочиташ - на лични.   bouquet

Разбирам.... значи формираш твърдото си и непоклатимо мнение на база написаното от непознати хора в интернет пространството. Забележително.
Просто тази седмица си във фаза "частните училища са по-лоши от държавните".

bouquet

Хубаво е да си разсъждаваме на тема (или по картинки, както предпочитате), но да правим генерални заключения без личен опит е най-малкото подвеждащо за тези които не следят темата подробно.

Каквито грижи видях с очите си, че полагат учителите за децата, съм сигурен, че в нито едно ЧУ няма да полагат.

# 184
  • София
Даже ти го подчертах с червеничко за да можеш да си го видиш по-лесно  Wink
Както и да е, темата е информативна за частните училища, а не дали в 18-то завиват учениците, което ти си сигурен, че никъде другаде не се прави Heart Eyes

Bliss, приятелката ми има регистрация тук, въпреки че пише рядко. Ще ѝ кажа за темата и нека тя да пише, ако прецени.

# 185
Даже ти го подчертах с червеничко за да можеш да си го видиш по-лесно  Wink
Както и да е, темата е информативна за частните училища, а не дали в 18-то завиват учениците, което ти си сигурен, че никъде другаде не се прави Heart Eyes

1.С червеничко виждам Блисс да е подчертала, а не ти, предполагам не сте едно и също лице. Или сте?

2.Това, че в 18-то завиват учениците, съм го писал не в тази тема, а в темата за 18-то, където си е съвсем на мястото.

3.Не съм писал никъде, че съм сигурен, че другаде не се прави. Като се съди обаче по втория линк, който съм дал, в Света София очевидно, че не се прави.

От 1, 2 и 3 следва, че целият ти постинг съдържа само неверни твърдения и необосновани нападки.

Последна редакция: пн, 18 ное 2013, 15:12 от Татко Мецан

# 186
Bliss, приятелката ми има регистрация тук, въпреки че пише рядко. Ще ѝ кажа за темата и нека тя да пише, ако прецени.

Благодаря, ще съм благодарна ако се включи дори и на лични. Това училище ми е в късия списък (до средата на 2014 следва да сме се ориентирали) и всяко подобна случка (макар и да знам, че е пречупена през личната гледна точка и че е частен случай) леко ме притеснява. Бих искала да прочета и двете гледни точки и сама да си направя изводите.    bouquet

# 187
Татко Мецан, дали се правиш на недоразбрал какво ти каза Danybon или наистина до толкова ти стига капацитета, но аз ще ти болдна това заради, което тя се обърна към теб

Каквито грижи видях с очите си, че полагат учителите за децата, съм сигурен, че в нито едно ЧУ няма да полагат.
Ти си сигурен на база какво точно - богатия си опит с частните училища, със детските лагери, дългогодишното си родителстване?
Не ми отговаряй, просто сам за себе си се замисли преди да пишеш категорични постулати.

Цитата май само ти не си разбрал, че го "заех" от Onna.

И вярно си на фази - миналия месец беше анти ДУ, и за ЧУ. Този месец си наобратно. Преди това не съм ти следила изявите.  И как успяваш от един-два поста в "Мамата" да извършиш този "катарзис" в позицията си ум не ми го побира.

Последна редакция: пн, 18 ное 2013, 15:21 от Анонимен

# 188
Мислех, че тук пишат малко по-интелигентни хора, предвид претенциите към качеството на образованието, обаче за пореден път ми прави впечатление неспособността да се правят обосновани и логични изводи.
Едно дете не било научило патагонски като роден, следователно в това училище просто език не може да се научи.
Две деца се сблъскали на двора, следвателно това училище просто за нищо не става.
И понеже то е частно, значи частните училища до едно, барабар с всички  учители в тях, за нищо не стават.
И т.н.
Просто....  ooooh!

# 189
  • София
Аз незнам защо продължавате да обръщате внимение на Татко Мецан. Не е ли очевидно че или иска  да ви дразни или просто търси внимание пишейки глупости на моменти. Просто подминавайте постовете му и толкова......

# 190
  • София
Имам въпрос за училище "Питагор". Ако правилно съм разбрала, тази учебна година не е имало прием за ПУК. Това само за текущата година ли се отнася или така ще бъде и за напред?

# 191
По принцип нямат ПУК.

# 192
  • София
Миналата година са имали, тази не, поради липса на място, другата - божа работа. Ще имат, ако другото училище, което е със затихващи функции, затвори - тогава ще им освободят още няколко стаи.

# 193
..... бих казала, че всичко се свежда до качествата на прекия преподавател и отношението му към поверените му деца. За мое огромно съжаление се оказва, че учители по "призвание" вече могат да бъдат записани в книгата на изчезващите видове и всичко се свежда до това да се отчита свършена работа, но не и с грижа за подрастващото поколение. ...

Абсолютно подкрепям !

По тази причина вече предпочитам да препоръчам конкретен преподавател //и то с уговорката аз какво ценя у него, защото и това се оказва "размита територия"/, отколкото да препоръчам цяло едно училище.
Управлението на училището е важно, но пряк контакт с децата имат учителите.

Другото, което си мисля е, че какъвто и избор на училище и учител да правим, нужен е и късмет в това, класът да бъде съставен от будни, ученолюбиви и възпитани деца, както и в това, родителите да имат сходни виждания относно мястото и значението на образованието в техния живот.

Също така, много е важно родителите да бъдат реалисти в очакванията си от децата си и от ролята на училището в тяхното развитие и реализиране.
Аз лично не познавам дете със значими успехи, постигнати единствено на база изучаваното в училище, независимо дали това е частно или държавно училище.
Тези деца полагат доста усилия в извънучебното си време, вкл. и по време на ваканциите. В допълнение на това, посещават школи и курсове.
Опитът ми е предимно с деца, които се занимават с математика, но това е валидно и за деца, които се занимават с писане, спорт, музика, балет, театър, рисуване, информационни технологии и др.

Очакванията ми от училището са то да даде знания, спокойствие и мотивираща среда, които са основа за надграждане на интересите и възможностите на конкретното дете.
Да използва времето на децата в училище ефективно. Тук роля има и ръководството с организацията на предвидените в програмата си часове и допълнителни занимания, както и с подбора на преподавателите.

Много добър пост, Призма! Чудесно формулирано!

# 194
  • София
Миналата година са имали, тази не, поради липса на място, другата - божа работа. Ще имат, ако другото училище, което е със затихващи функции, затвори - тогава ще им освободят още няколко стаи.

Olive, Allana, благодаря за отговорите!

Общи условия

Активация на акаунт