Частни училища-информативна тема 2

• 63 931
  • 745
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте и аз се интересувам от Частна Английска гимназия "Проф. Иван Апостолов". Благодаря, че се включихте с мнение. Може ли малко по-подробно инфо за преподавателите по български и математика /изисквания, домашни работи, интересни проекти, темп на преподаване/, както и за нивото на чуждите езици - колко часа седмично имат чужд език  - децата разпределени ли са по ниво на владеене на езика?
Разглеждах сайта многократно, видях и екипа от преподаватели, но мнението "от първа ръка" е най-полезно.

# 541
aniram*** , няма как да не съм доволна - явно изборът ми е правилен.  Само една забележка  - "Петър Берон" имат електронен дневник.  Peace
Не знаех, дай моля те повече инфо? Предполагам е от първи клас.

Ами най-вероятно е само за учениците, но аз редовно в края на всяка седмица получавам оценките на детето.

# 542
Здравейте и аз се интересувам от Частна Английска гимназия "Проф. Иван Апостолов".

В осми клас се учи: английски - 23 ч.като веднъж в седмицата имат часове с носител на езика, в случая г-жа Тери Медисън от САЩ. Нивото на изучаване на английски език предполагам до голяма степен зависи и от желанието и старанието на ученика. Часовете по останалите предмети са: български- 3 ч., математика - 3 ч., музика, информационни технологии, рисуване и физкултура-2 ч.
Обикновено се провежда тест за определяне на нивото на децата през лятната ваканция. Тези които не са учили до 7 клас или са учили, но постигнат под 70 % на теста имат предварително обучение от 01.09, което е много полезно. По принцип се започва от начало, но ако са преобладаващо деца с по - високо ниво на езика, "началото" преминава по - бързо. Не са ги разделяли в зависимост от нивото на английски език, но те бяха само един осми клас. След осми клас се разделят по профили. За да се сформира профил, мисля че трябва да има поне 2-3 желаещи. Обясниха ми, че  профил "информационни технологии" е със засилено обучение по математика.   Преподавателката по математика е тип "строга, но справедлива" (в смисъл изисква от тях, но обяснява подробно), така и трябва според мен. Децата си харесват доста преподавателят по български език. Успява да ги стимулира да участват в часовете. Често имат за домашно да подготвят презентации по различни теми, но обикновено разполагат с достатъчно време за това (не помня случай нещо такова да им е зададено от днес за утре).

# 543
aniram***, а защо кандидатствате в Света София?
От спортна страст Wink

Да кажем, че имах разни забележки към настоящото ни училище/ "Петър Берон"/, но след визитата ми в " Света София" последните избледняват Mr. Green
Останала съм с впечатление, че " Света София" е най-доброто частно училище, поне от хвалебствията и постовете в чест на въпросното училище, поне в темата се носи този полъх.
Синковеца е на 5г. след 2 м. навършва 6г., т.е. и да беше кандидатствал/ в " Света София"/ миналата година, едва ли щяха да го приемат, директорката сама ми сподели, че рядко се случва да вземат 5г.
И аз, като всяка майка искам най-доброто за детето си, и реших да пробваме в " Света София", но след сутрешният ми разговор със синковеца, може и да не отиде на изпита/ ако ни поканят естествено/.
Малкият категорично ми заяви, че не иска да ходи в друго училище, настоящото му харесва. Дори не иска да разгледа и сравни дали няма да му допадне повече/ мисля, че няма, особено когато види малките класни стаи/.
В момента съм в размисъл: да се опитам ли да го убеждавам за изпита/, за да задоволя любопитството си дали ще го издържи/ или да не ходим.
Принципно би трябвало да го издържи, изпита е за ПУК, а синът ми в момента е ПУК. Написах, че в настоящето училище /поне по математика/ са на почти един и същи материал, като гледам еднакви неща изучават, т.е. изпита не би трябвало да го затрудни....
Лично на мен, " Петър Берон" започва да ми харесва повече, след вчерашната ми визита в " Света София". По моите критерии, последното не ме впечатли/ ще разкажа подробно, когато взема решение, за изпита/. Не мисля, че моето дете ще се чувства ок там, както и аз ще бъда спокойна и доволна от разни неща, които видях/ де да бяха едно и две/.
 Искам и " Питагор" да посетя, но това ще бъде, когато стане за първи клас. Тази година ме вълнува ПУК.
Даам, важни са резулаттите от обучението, хубаво е да си сред най-добрите, но на каква цена/ нямам предвид финансовата/?
Не съм планувала още бъдещето на децата си Wink, знам само, че искам да работят и правят това, което им доставя удоволствие....... да бъдат щастливи и удовлетворени от живота и себе си възрастни.......

# 544
Оф, нищо не разбрах от двата ти поста, а живо ме интересува. Хем кандидатствате само ей така за спорта, хем не искаш да казваш негативните ти отзиви Thinking

П.С. Последното нещо, което би ме отказало от някое училище е дали улицата пред него е добре асфалтирана.

П.С. Съседа ни прехвърли сина си от Горна Баня в Света София (ПУК) по никое време. Детето ходеше и в детската градина в Горна Баня. Само със суперлативи говори за Света София, както за базата, така и за учението и организацията. Догодина и дъщеря му ще кандидатства там. Каза, че са преслушали всички училища и като комплексен резултата това най му е харесало.

# 545
Абе жената ясно е написала, цитирам:" / ще разкажа подробно, когато взема решение, за изпита/". Това е преценила за момента, това е написала, има си съображения и напълно разбираеми, като им предстоят още контакти там.
Ужасно е да давате тон на хората какво да пишат и какво да не пишат. И нямам предвид само Блис. И на мен така - аз споделих информация, за която ме попитаха - за немските училища, като дебело подчертах, че това е моето мнение, и някои почнаха - ама как им разбра нивото по немски, ама как са те пуснали в часовете и други такива. И аз искрено съжалявам, че споделих, че са ме пуснали в часовете, защото не е коректно спрямо училищата, може да не искат всекиго да пускат, освен това едва ли е имало много родители, които са пуснали и ако директорките на тези училища четат тук, веднага ще се сетят кой съм аз. И ще се възмутят, и с право, и ако аз все пак реша да дам там детето, какво ще стане? Как съм бил разбрал нивото по немски, си е моя работа, питали са ме и съм споделил какво е според мен. Това е форум и се пишат лични мнения. Кой колкото прецени, толкова пише, когато въпросната майка реши, ще сподели каквото реши за Света София. На мен също ми е много интересно, ама не съм седнал да я юркам и да й давам указания какво да пише и какво не.

# 546
  • София
Базата на "Света София" е съвсем прилична, но в никакъв случай не лъскава. Не знам какво ѝ е на улица пред училището според aniram***. Съвсем нормална боянска улица, асфалтирана си е. Видях, че и за тоалетните се чудеше какви са. Тоалетни като тоалетни, не са опикани и осрани.... има хартия, има сапун, има топла вода..... фотоклетки на чешмите няма, както и дизайнерски плочки.
И разбира се, че ще ви извикат на изпит щом кандидатствате за ПУК. Викат абсолютно всички записали се, които са го направили преди да е приключил срокът за кандидатстване.

П.П. И точно понеже е форум, а не лична трибуна можеш да очакваш да ти задават и въпроси относно това, което си написал. Не мога да разбера защо като те пита някой как прецени нивото им по немски го приемаш за заяждане?!

# 547
Ще разкажа , след като реша за изпита.
Не става въпрос за улицата, това не би ме отказало/ и сега 10 дни ходя в кал,  докато ни оправят паркинга на "Петър Берон"; минавам по неасвалтиран път........това е дреболия/
Обещавам поста да бъде дълъг и подробен.
Може би децата постигат най-добрите резултати в " Света София", но за мен, това не е най-важното. Важно, но не най-, имам си други приоритети.
Bliss, върви и виж, прецени, може на теб да ти хареса, хората сме различни/ знаеш, от една друга тема Wink/
Да, базате е прилична, но дори преди ремонта, на " Петър Берон" ми хареса повече.
Доста стръмна улица. Мъжът ми е с джип за трудно проходими пътища, минава всеки ден по панорамния път, и коментара му беше, че зимата  не би слизал ежедневно по улицата, на която се намира " Света София'' / разбрах, защо предлагат в цената транспорт/

# 548
aniram***, аз лично нямам търпение да разкажеш, защото ще можеш да сравниш двете училища-би ми било много интересно.

За сега в основния ми списък остават Св.София, Петър Берон, Питагор, Образователни технологии и Меридиан 22, но искам да минат матурите, а и да видя детето как ще е след лятото-в тази възраст толкова бързо растат, а и интересите им се променят. Не знам защо у мен все остава чувството, че  Св. София не е подходящо място за по-будни и енергични деца, а по-скоро за по-съсредоточени и устойчиви на напрежение. За мен си остава едно то най-добрите, но не аз ще съм ученичка  Laughing

# 549
  • София
Искам и " Питагор" да посетя, но това ще бъде, когато стане за първи клас. Тази година ме вълнува ПУК.
Имай предвид, че Питагор тази година ще имат ПУК, миналата нямаха, но за 2014-2015 са обявили, вече вървят записвания:
http://www.parvamatematicheska.com/news-bg/28-important/140-podg … pitagor-2014.html

# 550
Имай предвид, че Питагор тази година ще имат ПУК, миналата нямаха, но за 2014-2015 са обявили, вече вървят записвания:
http://www.parvamatematicheska.com/news-bg/28-important/140-podg … pitagor-2014.html

Знам, знам, следя им темата/ благодаря ти/, не успях да отида на отворените врати, но съфорумка сподели, че нямат още учител за ПУК, това ме притеснява.... за това мисля, да изчакам до първи клас за Питагор...обмислям ги още нещата, но нали и синковеца беше категоричен, че му харесва в " Петър Берон" и не иска да се мести

# 551
  • София
pep_si, благодаря много за споделената информация от първа ръка за гимназията. Харесва ми броя на децата в клас, а това, което се учи първата година, е стандартно за английските гимназии. Профилите на практика се започват от 9-ти клас ли?   bouquet   

# 552
pep_siПрофилите на практика се започват от 9-ти клас ли?   bouquet   
Да, профилите са от 9-ти клас. В хуманитарен профил имат повечко часове за 2-ри чужд език,  (по избор м-у немски, френски руски или испански, като пак има изискване за поне 2-3 желаещи за определен език, за да бъде включен в програмата) , български и история. Другите профили учат предмети по специалността.

# 553
Абе жената ясно е написала, цитирам:" / ще разкажа подробно, когато взема решение, за изпита/". Това е преценила за момента, това е написала, има си съображения и напълно разбираеми, като им предстоят още контакти там.
Ужасно е да давате тон на хората какво да пишат и какво да не пишат. И нямам предвид само Блис.

Но тя нищо не написа. "Ау ако знаете какво е... ама ще разкажа ... друг път". И както друг ти написа... както ти имаш право да избираш какво и как да напишеш, така и аз имам право да те питам. Иначе оставаме с привкус на завоалирано негативен отзив без конкретика. И най-добре щеше ако беше написала всичко след изпита. Сега само дразни. Иначе приветствам всички мнения за училището, особено отрицателните (и на мен взе да ми идват в повече хвалбите). Интересно ще ми е да видя и обратно мнение.

Иначе Ани бих казала, слава богу, че хората  Mr. Green сме различни (дори заради другата тема). Иначе всички щяха да се бутат в това училище. На мен още ми е рано да тръгна по посещения. Само събирам отзиви, но конкретни, а не ... улицата/тоалетните и детето не иска да се мести т.н.

# 554
Ами това, че детето й не иска, пък дори и улицата и тоалетните, също са доводи...за някого са доводи, за други не са...така само може да я откажете да пише въобще.

Общи условия

Активация на акаунт