Частни училища-информативна тема 2

• 63 971
  • 745
  •   1
Отговори
# 555
Ами това, че детето й не иска, пък дори и улицата и тоалетните, също са доводи...за някого са доводи, за други не са...така само може да я откажете да пише въобще.

Оф айде да не се дърляме за глупости. Много добре разбираш смисъла, но се хващаш за дребното и изпускаш едрото. Както винаги, между впрочем.

За някой може да е хубаво да се оставя 5 годишно да взима решения от подобно естество. Аз все още смятам тези решения за моя отговорност.

П.С. И ме поправи ако бъркам, но говорим за качествата на училището, а не за общинската инфраструктура около него. Иначе ... ходила съм по една случайност в квартала и съм минавала покрай училището точно зимата. Улица, като улица. Както и много други в нашия град.

Последна редакция: ср, 12 фев 2014, 17:28 от Анонимен

# 556
И на мен така - аз споделих информация, за която ме попитаха - за немските училища, като дебело подчертах, че това е моето мнение, и някои почнаха...
Какво те почнаха? Зададоха ти нормални въпроси. Да не би да са били шамари, че така остро реагираш? От кога да се зададе въпрос е такова престъпление? Никой не е искал да се заяжда с теб, не разбирам ти защо се заяждаш.

Как съм бил разбрал нивото по немски, си е моя работа, питали са ме и съм споделил какво е според мен.
Само че хората едва ли са питали точно какви емоции са те обзели, посещавайки училището. В този случай отговорът "Разочаровах се" наистина ще свърши работа. За да има някаква информативна стойност, той трябва да съдържа и нещо подобно на данни. Нещо, по което и някой друг да може да си направи извод, разбираш ли? Иначе твоят готов извод, даден без никакви подробности, от рода на "Очаквах това, а видях това и това", няма информативна стойност. Затова ти се задава най-нормален допълнителен въпрос и ти, кой знае защо, изпадаш в нервен изблик.

# 557
Bliss, " улица като улица", сигурна ли си?
Стръмна и неудобна, особено при зимни условия, нека има сняг и се заледи, трудно се разминават две коли, но.......това не ми е от важните неща/ просто го вмъкнах, като пояснение, защо  транспорта е почти задължителен/.
Ще пиша по-късно.

# 558
pep_si
Много ти благодаря  Peace
А да те питам как се учи сутрин и следобед на 2 смени ?
Или пък целогодишно са само сутрин и следобед има занимания (спорт;зип;сип;театър и др.)

# 559
Никой не е искал да се заяжда с теб, не разбирам ти защо се заяждаш.

Аре пак почнахте дежурните по заяждане с мен:) Кой се заяжда е съвсем видно от темата и престанете да ме учите какво да пиша. Нямам нужда от твоите обяснения на постовете ми, и айде няма нужда и да пишете от името на останалите. С този назидателен тон ставате смешни. Форумът не е ваша собственост, нито сте модератори и престанете да се изживявате няколко човека тук като ментори и да давате квалификации на другите. Досадно става.

# 560
Никой не е искал да се заяжда с теб, не разбирам ти защо се заяждаш.

Аре пак почнахте дежурните по заяждане с мен:) Кой се заяжда е съвсем видно от темата и престанете да ме учите какво да пиша. Нямам нужда от твоите обяснения на постовете ми, и айде няма нужда и да пишете от името на останалите. С този назидателен тон ставате смешни. Форумът не е ваша собственост, нито сте модератори и престанете да се изживявате няколко човека тук като ментори и да давате квалификации на другите. Досадно става.

Oу горкия ти, вечно неразбран.  Stop На мен лично аллана не ми е смешна. Нито ми е досадна. Но път твоите реакции, да.
А ти престани да ни даваш акъл какво да питаме и пишем и какво не.

# 561
Аз не можах да разбера защо като се зададе нормален въпрос не може да се отговори по същество, а трябва да се правят драми в стил "Многострадална Геновева".
Разбрахме, че обучението по немски във "Веда" не отговаря на очакванията на г-н Мецан, каквито и да са те. Тази информация ще ни е много полезна, ако случайно сме г-н Мецан и ще знаем да не си записваме детето там. Ако сме друг човек обаче, информацията нищо не ни казва.

# 562
  • София
Bliss, " улица като улица", сигурна ли си?
Стръмна и неудобна, особено при зимни условия, нека има сняг и се заледи, трудно се разминават две коли, но.......това не ми е от важните неща/ просто го вмъкнах, като пояснение, защо  транспорта е почти задължителен/.

За коя улица говориш? За "Морени", за "Студен кладенец" или за "Тис" - улицата която се спуска от Панорамен път надолу, т.е. от планината и ако беше равна щеше да е в противоречие на всички закони на физиката.
Аз лично когато ходя към училището минавам през "Цар Борис 3" - "Студен кладенец" и "Морени". Достатъчно широки и винаги добре почистени. Не съм имала проблеми въпреки че не съм с високо проходим джип. Единствено когато има родителски срещи се налага да паркирам по-далече защото около училище е пълно с коли, но липсата на паркинг не ми е хрумнало да го изтъквам като недостатък. Ако все пак за някой е важно - да си го отбележи, липсва паркинг към училището и при празници и родителски срещи се паркира далече и се ходи пеша или пък се отива много по-рано за да си хванеш близко място.

# 563
И човек трябва да си отдели  цял ден за родителска среща, да довърша, Onna-bugeisha.
Всичко е важно.
Не мога да намеря време да опиша впечатленията ми/ обичам да съм подробна и изчерпателна Wink/
Вече съм решила, че това не е нашето училище, /Bliss, аз държа на мнението на децата си, за мен, е важно, искам да бъдат щастливи деца, и един ден щастливи и удовлетворени възрастни.; последното няма как да се случи, ако покриват  само моите очаквания за щастие, не и техните/ поне не за синковеца.

# 564
И човек трябва да си отдели  цял ден за родителска среща, да довърша, Onna-bugeisha.
Всичко е важно.
Не мога да намеря време да опиша впечатленията ми/ обичам да съм подробна и изчерпателна Wink/
Вече съм решила, че това не е нашето училище, /Bliss, аз държа на мнението на децата си, за мен, е важно, искам да бъдат щастливи деца, и един ден щастливи и удовлетворени възрастни.; последното няма как да се случи, ако покриват  само моите очаквания за щастие, не и техните/ поне не за синковеца.

Ама разбира се. Аз държа на абсолютно същите неща. Но ми е трудно да повярвам, че едно 5-годишно може да направи аргументирана и всеобхватна преценка по обсъждания въпрос, така както това може да направи възрастния. Да не говорим, че на тази възраст децата са много непостоянни и днес харесват едно, а утре коренно различни неща.

# 565
Не, не може дете на 5г. да решава къде ще учи, но може да сподели как се чувства, което е сигнал за родителя. Когато ходи на училище с нежелание, съответно и резултатите, които покаже, ще са незадоволителни. Мисля, че това се опитва да каже aniram***

# 566
Не, не може дете на 5г. да решава къде ще учи, но може да сподели как се чувства, което е сигнал за родителя. Когато ходи на училище с нежелание, съответно и резултатите, които покаже, ще са незадоволителни. Мисля, че това се опитва да каже aniram***

Така е, но ако детето не желае да се мести поради неизвестността... а пък се окаже че в новото училище му хареса повече. Това са неща, които родителя трябва сериозно да обмисли.

# 567
Когато ходи на училище с нежелание, съответно и резултатите, които покаже, ще са незадоволителни.

Ти да видиш... Сериозен извод.
Моето мнение е доста по-различно. Децата, абсолютно естествено нямат никакво желание да ходят на училище. Има куп по-интересни неща и останалото би било противоестествено.
Поне аз, не съм чувал дете да се изказва колко му е приятен учебния процес. Стиска зъби и се справя както може.
За сметка на това, немалко родители се самозаблуждават, че на децата им училището, ранното ставане и дисциплината са едни от любимите им забавления Simple Smile Особено висок е този процент сред родители на деца от ЧУ. Което също е напълно нормално. Не е приятно да даваш немалко пари за нещо, което е неприятно на детето...

Така че тези притчи... трябва да ти е приятно в училище за да имаш високи резултати са си... просто весели, добре звучащи истории. Естествено, във всяко правило има изключения, но човек би останал с впечатление, че всички тези изключения са събрани в бгмама форума.
От няколко години слушам тук мами, обясняващи колко обичат хлапетата им да учат и решават задачи, а в противовес, когато попитам някое хлапе какво обича и какво не получавам друга информация Simple Smile
Тъй че, по никакъв начин не бих смесил удоволствие с резултати.

Относно казуса, трябва ли да се зачита мнение на малко дете относно избора на училище - това е пълен абсурд за мен, хлапетата на тази възраст би следвало да имат коренно различни критерии за избор, които по-скоро биха попречили, отколкото да помогнат за доброто им образование.
Питанките, поне аз бих зачитал в 6-7-ми клас, дотогава детето не е редно да участва в избора. Разбира се, чудесно е когато мненията съвпаднат.

Последна редакция: чт, 13 фев 2014, 10:35 от kodbg

# 568
  • София
Присъединявам се към мнението на kodbg.
Синът ми смята че в училище се губи твърде много време между междучасията.  Laughing И ако подбирам училище според неговите желания..... ми най-вероятно трябваше да си остане вкъщи и да си цъка игрички на таблета, а за разтуха да гледа Disney chanel
Освен това, много важно е и какво говорим в присъствието на детето, дори и не пряко на него, за да изградим в него отношение към нещо. Мога да иградя негативно отношение у сина ми за нещо, което никога не е виждал или чувал само докато си разменя 20 реплики със съпруга ми. По същия начин мога да го накарам да чака с нетърпение и да бленува за същото нещо.

# 569
kodbg подписвам се под казаното. Просто не ми се навлизаше в спора, защото с потребителката имаме стара обща история и можеше да го изтълкува като опит за конфликт.

Общи условия

Активация на акаунт