Частни училища-информативна тема 2

• 64 123
  • 745
  •   1
Отговори
# 375
Prizma, това са моето мнение, моят изказ, моите наблюдения. Приеми го като твоето мнение за вашите "богове" и "богини". Ти виждаш така нещата във вашата "градинка", аз ги виждам по моя си начин в нашата.

Не оспорвам мнението ти, нито стилистиката ти, но никой не питаше за това. Виж поста на Жасмин, бепе точно над твоя. Тя е схванала въпроса.

14 в ПУК, 18 от 1 клас нагоре (в Св.София).

Защо смяташ, че някой търси нещо повече ?!
Както виждаш и от реакциите на другите потребители, вече идва вповече това непрестанно избутване на Св.София в центъра на вниманието.

Призма, това е форум. Мисля, че точно във форумите идеята е да влезеш и да споделиш за богове, за богини и това, което ти е на душата. Код е със своя стил. Ти си със своя си за богините. Аз съм с моя. Благодаря, че не оспорваш стила ми. Признателна съм ти. Не мисля, че във форумите се придържаме към въпрос-отговор. Форумите са за свободна изява това, което ти е, да си го кажеш. Да оплюеш, да похвалиш, да отговориш и т.н. Така че хайде да позволиш и да има свобода за споделяне, когато някой изобщо има желание да го прави.
Да, всички искаме да четем и за други у-ща, но трябва да се съобразим и че изглежда това и това са хората, които имат профили в бгмама и имат желание да пишат. По някаква случайност има хора от определени у-ща и това е.

# 376
  • София
Не мисля, че във форумите се придържаме към въпрос-отговор. Форумите са за свободна изява това, което ти е, да си го кажеш. Да оплюеш, да похвалиш, да отговориш и т.н. Така че хайде да позволиш и да има свобода за споделяне, когато някой изобщо има желание да го прави.

Ясно, най-доброто предстои  Joy Joy

# 377
Не мисля, че във форумите се придържаме към въпрос-отговор. Форумите са за свободна изява това, което ти е, да си го кажеш. Да оплюеш, да похвалиш, да отговориш и т.н. Така че хайде да позволиш и да има свобода за споделяне, когато някой изобщо има желание да го прави.

Ясно, най-доброто предстои  Joy Joy

Е, без твоето ОК за споделяне, кой ще посмее. Дишай спокойно!  Wink

# 378
  • София

Е, без твоето ОК за споделяне, кой ще посмее. Дишай спокойно!  Wink

Темата е информативна. Всяка нова информация е интересна. Така е и с мненията.
Стига да не се повтарят до втръсване.

# 379
  • Sf
Стига да не се повтарят до втръсване.

Имате безброй и безкрай теми по математика. Говорите и спорите едно и също. Тясно ли ви стана там, че започнахте да нападате невинни форумци? И без това никой нищо вече не споделя. Покрай Св. София може и други родители да се престрашат, стига сте ги строявали.

# 380
Много съм изненадана, но този път съм напълно съгласна с Danybon!
Изобщо не е излишно това, което е написала. Някой може да си е направил сметката да се включи в училището от някой по-горен клас и е хубаво да е наясно как стоят нещата.
Тук не е място само за въпроси и отговори, а и за изказване на мнение.

Аз например като видя, че се говори за Св. София, директно прескачам. Сега заради спора се върнах на конкретното мнение и смятам, че си е съвсем коректно. Всеки, на който Св. София не му е интересна, има възможност да не чете за нея  Laughing

# 381
  • София
Покрай Св. София може и други родители да се престрашат, стига сте ги строявали.

Впечатленията са ми точно обратните. Именно вечното изтъкване на Св.София прокуди много от "невинните форумци". Казват, че по-умните отстъпват.

Спорът е излишен. Окончателно изгубих интерес към темата ви. Приятни мигове в нея!

# 382
  • София
Още съм в размисъл дали да отидем на изпита за ПУК, ей така, от спортна страст. Нямам намерение да подготвям допълнително детето.

Извинявам се, какво допълнително подготвяне?! В "Света София" няма изпит в тесния смисъл на думата, който явно влагате, щом говорите за подготовка за изпит.

П.П. Наистина са 18 деца в класа, питах сега сина ми. Заблудила съм се, че са 16 Peace

# 383
А според мен ако искате спортна страст, се явете на изпитите в НУКК и Шилер.

Понеже сме минавали през този изпит, имам особено мнение.  Naughty

А добри частни училища в София има вече доста, за щастие. Можем само да се радваме, че имаме избор. Аз не мога да споря кое училище е по-добро, не познавам другите частни. Нашето много ми харесва, децата са доволни, имат видим напредък, особено по английски.

Колкото до децата в ДУ, класовете са по 28 деца и нагоре, няма класове по 18.

# 384
Още съм в размисъл дали да отидем на изпита за ПУК, ей така, от спортна страст. Нямам намерение да подготвям допълнително детето.

Извинявам се, какво допълнително подготвяне?! В "Света София" няма изпит в тесния смисъл на думата, който явно влагате, щом говорите за подготовка за изпит.

П.П. Наистина са 18 деца в класа, питах сега сина ми. Заблудила съм се, че са 16 Peace

Съжалявам, че мнението ми така разбуни духовете. Данибон, не беше лично към теб, но какво общо има дали и колко си срещала ника ми/ следя темата отдавна, просто си промених скоро ника  Wink/
Наистина ми идват в повече постоянните оди за " Света София", лично мен, това ме отблъсква.

Onna-bugeisha, от непрекъснатото вменяване как в " Света София" учат само най-най-деца, колко трудно се влиза и т.н. останах с впечатление, че трябва повечко внимание и подготовка.

# 385
  • София
А според мен ако искате спортна страст, се явете на изпитите в НУКК и Шилер.

Понеже сме минавали през този изпит, имам особено мнение.  Naughty

Колкото до децата в ДУ, класовете са по 28 деца и нагоре, няма класове по 18.

Класове в начален, а  и  в прогимназиалан  курс на  ДУ с над повече  от  28 деца едва ли има някъде... Ако има, то това е изключение, а не правило. Но знае ли човек..Големите  паралелки са запазена марка  преди всичко на гимназиите, спрягани за елитни.  Защото там успоредно с приетите по каналния ред, тоест с изпит и достатъчен бал, се наместват  надпланово и немалко  парашутисти.  Ако опитът ти с 28 и повече деца в  малките класове е базиран на лични впечатления от НУКК, може и да си права... Нищо чудно и там парашутизмът да е масов спорт. Всъщност в пространството му се носи точно тази слава. Но не тя е темата на разговор.  Но в обикновено основно ДУ децата не са повече от 23-24 в паралелка. Класът на двете ми близначки  от цели 7 години се състои от 22-23 деца, колкото на практика има и в някои ЧУ. Едва от този срок на  7 клас е с 25 деца класът им  и то  заради преместване на две деца от съседния, което означава, че пък  там бройката е намаляла. PeaceВ предишни випуски имаше и по-маломерни класове, а училището не е някое  забутано, към което да няма интерес и на това да се дължи тази бройка по паралелките. Това е само информативен пост, с цел да се избегне обобщението къде колко деца учат..

Последна редакция: сб, 25 яну 2014, 23:06 от пенсионирана русалка

# 386
aniram***, самата аз също не обичам нещо, за което се шуми много. Не ме привличат филми, за които всички говорят. Не ме привличат книги, за които всички говорят. Но много пъти ми се е случвало, когато по-късно попадна на широко обсъждат филм или бестселър, така да ме завладее и да призная, че наистина си заслужава. Не ми тълкувай думите в посока у-ща. Просто и аз не обичам нещо в повече, но пък и не понасям някой да ме цензурира и да ми казва какво да мисля и пиша. Открито споделям, че съм фен на това и на още едно училище и открито разказвам това, което знам. Това, че някои хора години наред не могат да преживеят лична травма и всеки път ме настъпват по тази тема, си е техен личен проблем. Дано да са си намерили мястото и да са щастливи в най-новото си частно училище. Аз съм щастлива и децата са ми щастливи. Два броя. 8 години.
Съжалявам и аз, че те замесих в спора.

# 387
  • София
Някой знае ли какво представлява външното оценяване в ЧУ и някъде изнасят ли се обобщените резултати? До колкото съм информирана, ЧУ правят помежду си външно оценяване, като тестовете са еднакви за всички и има външни квестори. Явно не е само между членовете на БАЧУ, защото (доколкото знам) нашето училище не членува там. Би било интересно да се види и една такава класация само между ЧУ. Нямам представа това дали е нещо ново, от кога се прави и кои училища участват. Ще ми е интересно, ако някой знае и сподели...

А Св. София биха ме впечатлили с резултатите си, ако не си подбираха така стриктно децата.

# 388
Някой знае ли какво представлява външното оценяване в ЧУ и някъде изнасят ли се обобщените резултати? До колкото съм информирана, ЧУ правят помежду си външно оценяване, като тестовете са еднакви за всички и има външни квестори. Явно не е само между членовете на БАЧУ, защото (доколкото знам) нашето училище не членува там. Би било интересно да се види и една такава класация само между ЧУ. Нямам представа това дали е нещо ново, от кога се прави и кои училища участват. Ще ми е интересно, ако някой знае и сподели...

А Св. София биха ме впечатлили с резултатите си, ако не си подбираха така стриктно децата.
Външното оценяване е еднакво за всички училища, национален изпит е. Класирането на училищата по постигнатите резултати от НВО по всички предмети, а не само по математика и БЕЛ, се прави от РИО и може да се види, не е тайна. Хубаво е да се проследят резултатите и от предишни години, за да се направи по-точна преценка за съответното училище, частно или държавно. Хубаво е да се направи сравнение между резултатите, постигнати на НВО в ІV клас, където квестори и проверители са учителите от съответното училище, и резултатите от НВО след VІІ клас, където квесторите са външни лица, а имената на учениците са написани на бланка, запечатана в малко пликче, което се отваря от комисията проверители след нанасянето на оценката в протокола.

# 389
Ето - някой спомена НВО и Наблюсател веднага се появи с пост.  Joy

Общи условия

Активация на акаунт