Мнения за ЧОУ "Питагор"

• 83 629
  • 351
  •   1
Отговори
# 240
  • Sofia
А кой се оплаква, че детето му не се справя с материала? Извинявайте ако съм пропуснала нечий пост!

# 241
  • София
А кой се оплаква, че детето му не се справя с материала? Извинявайте ако съм пропуснала нечий пост!

Вие не отрекохте, че има родители, които водят децата си на частни уроци. Съмнявам се, че някой би товарил детето си допълнително, ако се справя отлично по предмета. А би трябвало да се справя отлично при 10 час МАТ седмично. Все пак това не е квартално общинско училище, а училище с подбор на децата и претенции за отлична подготовка по МАТ.

# 242
  • Sofia
Имам впечатления, че има родители, които водят отлично справящите си деца на уроци.

# 243
Тези деца биха се виждали във високите резултати на състезанията. Знаете.

# 244
  • Sofia
Мога да говоря само за нашия опит: удовлетворяват ни заниманията по състезателна математика без детето ми да се явява на състезания. Нямаме амбиции за СМГ и ПЧМГ защото детето не е с изявен интерес към математиката, но ни харесва да получава добро образование по математика, включително логическите задачи по ФУЧ математика. Без да посещава допълнителни уроци по математика детето се чувства добре и е добре прието. Нямаме никакви забележки - съжалявам че ще Ви разочаровам.

# 245
  • София
Мога да говоря само за нашия опит: удовлетворяват ни заниманията по състезателна математика без детето ми да се явява на състезания. Нямаме амбиции за СМГ и ПЧМГ защото детето не е с изявен интерес към математиката, но ни харесва да получава добро образование по математика, включително логическите задачи по ФУЧ математика. Без да посещава допълнителни уроци по математика детето се чувства добре и е добре прието. Нямаме никакви забележки - съжалявам че ще Ви разочаровам.

Никого не разочаровате. Едни хора търсят едно за детето си, други нещо различно. Вие споделяте неща, заради което училището ви харесва, други родители споделят неща, заради които не им харесва и така хората изличат някаква информация дали училището е това, което търсят за тяхното дете. Така че всеки с предпочитанията и вижданията си за образователния процес на детето му.

# 246
На мен 10 часа МАТ ми се виждат страшно много и ако деца, приети с изпит, не могат да се справят на отлично ниво с тези часове, ми е малко странно. Още повече, че училището прави подбор на децата - нали и за 5 клас има такъв?
Ами то има много други ЧУ с по 10 часа математика и децата не докарват повече от 60 т. на НВО , пък за кандидатстване след 4 клас да не говорим.

# 247
  • София
На мен 10 часа МАТ ми се виждат страшно много и ако деца, приети с изпит, не могат да се справят на отлично ниво с тези часове, ми е малко странно. Още повече, че училището прави подбор на децата - нали и за 5 клас има такъв?
Ами то има много други ЧУ с по 10 часа математика и децата не докарват повече от 60 т. на НВО , пък за кандидатстване след 4 клас да не говорим.

60 точки на НВО в седми клас с 10 часа Мат. Кои са тези училища? Интересно ми е.

# 248
Има родители, които водят децата си на уроци извън училището независимо кое е училището. Свидетел съм била на тази практика в Света София. Ако някой води детето си на частни уроци - вероятно го подготвя за прием в СМГ след 4ти клас - не виждам друга причина, но всеки е свободен да направи своя избор.

В Света София не се ходи на уроци в малките класове преди 7 клас, а доколкото разбирам точно това се твърди за Питагор. Това е абсолютно подвеждащо твърдение и не отговаря на истината.

# 249
Здравейте ,
В 6 клас по колко часа математика и български език има децата?

# 250
Здравейте! Някой посети ли отворените врати за ПУК в Питагор? Може ли да даде малко информация?

# 251
Извинявам се, но вместо отворените врати на които госпожата "директор" с фейк усмивка ще Ви обяснява колко всичко е розово, заповядайте след 17:30 в двора на училището и разпитайте родителите на деца на случаен принцип Simple Smile

Доста мнения се изказаха тук и съм напълно съгласна с всичко. За съжаление хората все още се лъжат по Питагор на база стари лаври от времената на госпожа Влъчкова. Нито "бизнесмена" Кръстев нито бившата зам. директорка на 51ви у-ще Милушева са в състояние да спрат водопада които създадоха от миналата година. Нулева толерантност и интерес към обратна връзка , симулативно отношение с  намеквания да си ходиш ако случайно нещо не Ви харесва. На всичкото отгоре и общинската администрация недолюбва собственика и му затвориха единия изход от училището.

# 252
Аз имам две деца в Питагор. И моите наблюдения са, че наистина от миналата година качестовото на преподаване и комуникация рязко се влошиха в начален етап. Всички учители по математика или останаха в ПЧМГ, или напуснаха. На тяхно място назначиха млади, без опит и без отношение към децата. В резултат, в часовете няма никаква дисциплина и задачите, които се решават в час са малко и на много основно ниво за разлика от задачите в тестовете и контролните. Това принуждава родителите масово да запишат децата си на школи и уроци извън училище. Стресът и напрежението върху децата са огромни.

# 253
Здравейте, някой може ли да каже миналата година децата приети с държавно финансиране ПУК и 1 клас по колко точки са имали на приема, опитвам се да се ориентирам какъв е шансът за получаване на такова?

# 254
Здравейте, някой може ли да каже миналата година децата приети с държавно финансиране ПУК и 1 клас по колко точки са имали на приема, опитвам се да се ориентирам какъв е шансът за получаване на такова?
Не разчитайте на държавното финансиране. Първо то покрива едва половината от таксата - следобедното обучение и извънкласните дейности се водят друг вид плащане и реално се получава 50% финансиране. Отделно дори за ПУК да се доберете до финансиране, нямате гаранция, че това ще стане и за 1 клас. Класирането за стипендия не е прозрачно - никой не знае кой и с какви точки точно е избран. По мое впечатление, се търсят деца с повече изяви на състезания - независимо дали математически или спортни.

Общи условия

Активация на акаунт