Мнения за ЧОУ "Питагор"

• 83 705
  • 351
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Здравейте,

Имате ли представа дали ще бъдат публикувани резултатите от проведеното класиране за прием в ПУК 2025г.? В имейлите, които са изпратени до родителите пише, че уж ще бъдат публикувани на сайта им, но като се обадих по телефона не дадоха никакъв отговор.

Каква е била пректиката предходните години?

# 256
Здравейте! Искам да попитам нещо за Питагор, понеже там има доста паралелки и за начален и за прогимназиален етап, та въпроса ми е, след положени изпити, дали наистина имат лимит на точки (проценти) под които не падат. Тоест, ако има места и стигнат до деца с 55-60т приемат ли ги или просто си остават с по малко деца в класовете.

# 257
Здравейте! Искам да попитам нещо за Питагор, понеже там има доста паралелки и за начален и за прогимназиален етап, та въпроса ми е, след положени изпити, дали наистина имат лимит на точки (проценти) под които не падат. Тоест, ако има места и стигнат до деца с 55-60т приемат ли ги или просто си остават с по малко деца в класовете.

За начален етап, до преди 2 години, класиранията бяха абсолютно непрозрачни - реално аз дори не знам какви точки са имали децата ми при приема. Тази пролет, при приема за 1 клас, имаше обявен някакъв списък с номера, но мисля, че пак нямаше точки.
Относно приема след 4 клас - отново не бяха ясни точките - списъкът се състоеше само от номера на приетите деца. Така че само родител на дете, прието или неприето с по-нисък брой точки, може да ви каже...

# 258
Тази година, за първи път от не знам колко години, обявиха колко деца са кандидатствали за ПУК. Разбира се, тези факти трудно могат да бъдат проверени, но маркетинга им работи от близо година, за да се продадат качествено. Относно това дали детето е с резултат под или над 79% - бъдете спокойни - рано или късно местата ще бъдат заети и с деца с 70, 60, а може и с 50%. От поне 2 години за тях най-важното е да запълнят местата в класовете.
Опитват да си продадат услугата, но далеч не са вече същото училище, което бяха като имаха 1 клас ПУК от 16 или 18 деца (по-спомен).

# 259
Ами това не е вярно от моя опит. Не падат под определени точки. В момента деца с резултати под 79 не са приети.  Естествено, че след приема в СС ще има разместване и балът ще падне.

# 260
Ами това не е вярно от моя опит. Не падат под определени точки. В момента деца с резултати под 79 не са приети.  Естествено, че след приема в СС ще има разместване и балът ще падне.

Това имам предвид, изтегляйки приема си в октомври/ноември, когато повечето училища още не са обявили нищо, си гарантират, че ще запълнят местата си и хората ще си платят капарото. Като се обяви приема и класирането в няколко конкурентни места, родителите си записват децата в други училища, капарото съответно изгаря и от училището започват да звънят на следващите в класирането. Така балът пада, но никой не обявява това официално на сайта или където и да е. Каква реклама ще е за тях, че примерно 20 деца са се отказали и са освободили местата си.

# 261
Тогава някои родители да дадат жокер, с какъв бал е влязло детето им в 5-ти клас?

# 262
Тогава някои родители да дадат жокер, с какъв бал е влязло детето им в 5-ти клас?

Миналата година от 2 класа с общо около 45 деца, мисля че само 1 остана в Питагор. Другите се записаха в ПЧМГ, СМГ и НПМГ. Всички 5-ти класове се образуваха от външни деца.
Тази година обаче ще е различно, защото паралелките в 4 клас са 4 или повече и съответно броя желаещи вероятно ще е по-голям. Трудно може да се направи статистика за това, а да не забравяме, че и ПЧМГ имат 3 класирания и там също се насочват доста деца.

# 263
Да, това са доста различни обстоятелства!
Но все пак ще се радвам да каже от първа/втора/трета ръка, че познава дете, влязло с 80т,60т, 50т. Или ако някой е бил резерва и в последствие са го приели, защото се е освободило място, с колко точки е било?

# 264
  • София
Приемът за 5-ти клас в Питагор как е като трудност спрямо този за ПЧМГ?

# 265
Миналата година направиха прием 2 паралелки за 5ти клас- една математическа и една природни науки. За втората изпитът е по Човек и Природа. Знам, че са предложили записване в тази паралелка и на деца, които не са положили изпит по ЧП. Явили се само на математика, но не са се справили достатъчно добре, за да са в математическата паралелка.
Разликата между 2те паралелки е 2.5 часа седмично математики, съответно природни науки (стем програма). И в 2те паралелки децата са нови, само 3 са останали от 4ти клас.
Миналата година много им падна реномето, заради разделянето с ПЧМГ и мисля, че нямаше голям наплив от кандидати. Доколкото знам, задачите, които са дали на изпита са били трудни, съпоставими с тези на ПЧМГ, че дори и по- сложни. Тази предстои да видим.

# 266
Вижте в старите новини на сайта им.
Първата година с около 30, втората официално на сайта с около 46 на второ класиране. След това взеха да ги крият, но за минала също нещо около 46-49 чух за първо, ако не се лъжа.

# 267
Вижте в старите новини на сайта им.
Първата година с около 30, втората официално на сайта с около 46 на второ класиране. След това взеха да ги крият, но за минала също нещо около 46-49 чух за първо, ако не се лъжа.

Всички новини свързани с класирания на ученици за миналата година, и не само, са свалени от сайта им.
Затова питам някой ако може да сподели лична информация

# 268
Задачите на изпита са съпоставими с тези за ПЧМГ. Миналата година, голяма част от децата от самото училище, изкараха под 75 точки на вътрешния прием. Въпреки това, почти всички от тези деца бяха приети в СМГ, ПЧМГ и НПМГ.

Питагор, също като ПЧМГ организират пробни изпити и имат няколко приемни - с посещение на пробен изпит можете да се ориентирате за задачите, въпреки че съм чувала, че не дават да се изнасят - може да е променено.
Тази година, имат повече деца, потенциални кандидати за вътрешен прием, съответно, може би ще се вдигне балът. Но вероятно ще е около 60 най-много - ако приемем, че трудността е съпоставима с ПЧМГ. Все още преобладаваща част от кандидатите, които имат бал за прием в ПЧМГ, предпочитат ПЧМГ. Съответно, очаквайте бал по-нисък от ПЧМГ.
Не случайно точките са скрити Simple Smile

# 269
Аз само минавам да питам дали е вярно, че детето на известен чалга певец (учещо в началните класове в Питагор) е заляло с урина съучениците си в клас, на което ръководството на училището е реагирало с “това не е наш проблем”?
дЕректорката достига нови върхове, да видим кога точно РУО ще започне с актовете

Общи условия

Активация на акаунт