Мнения за ЧОУ "Питагор"

• 83 634
  • 351
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте, аз имам дете в горен курс в училището. Чета разни коментари и се питам това същото училище ли е?!Явно разликата 1-4ти/ 5-7ми е огромна. Но също забелязвам, че когато човек има за първи път ученик(ПУК, 1ви клас), тръгва с многото очаквания, особено в частно училище. Но когато детето все още няма изградени навици, претрупват ги с домашни и изисквания, родителите нормално недоволстват. Аз не бих го причинила на 6- 7г. детенце. Моето идва от добро държавно училище, даже се чудехме дали да го сменяме, но в крайна сметка малкия брой деца, амбицираните преподаватели! и като цяло подбраната среда надделяха. Не съжалявам, натоварват ги повечко, основно за уикендите, но не е нещо недостижимо. Доволна съм,а и детето се чувства добре!
Не е същото училище, точно така. Това е и смисълът на постовете ми. Училището беше много различно преди, а сега лежи на старите лаври, а предлага нещо коренно друго.

# 226
Еха, защо са изтрити толкова постове?

# 227
Здравейте, аз имам дете в горен курс в училището. Чета разни коментари и се питам това същото училище ли е?!Явно разликата 1-4ти/ 5-7ми е огромна. Но също забелязвам, че когато човек има за първи път ученик(ПУК, 1ви клас), тръгва с многото очаквания, особено в частно училище. Но когато детето все още няма изградени навици, претрупват ги с домашни и изисквания, родителите нормално недоволстват. Аз не бих го причинила на 6- 7г. детенце. Моето идва от добро държавно училище, даже се чудехме дали да го сменяме, но в крайна сметка малкия брой деца, амбицираните преподаватели! и като цяло подбраната среда надделяха. Не съжалявам, натоварват ги повечко, основно за уикендите, но не е нещо недостижимо. Доволна съм,а и детето се чувства добре!
Не е същото училище, точно така. Това е и смисълът на постовете ми. Училището беше много различно преди, а сега лежи на старите лаври, а предлага нещо коренно друго.
Не знам за какви стари лаври говорите, детето ми в момента е ученик в Питагор и впечатлението ми е текущо.
Освен това храната е топ, скъпа е -13лв на ден, но е вкусна и си заслужава. В горен курс може да се заявява всяка седмица.
Децата и родителите са различни и очакванията също, винаги ще има доволни/ недоволни.

# 228
  • Sofia
Здравейте,
Детето ми е в 4ти клас и учи в Питагор от ПУК - доволни сме. Голямото ни дете завърши Света София и сравнявайки двете училища предпочитаме Питагор. Бих искала да подчертая, че с гореизразеното не нападам никой, само споделям собствен опит.

Относно клуба по Таеклондо - детето ни ще продължи да тренира при стария клуб, който намери зала наблизо до училището.

# 229
Здравейте,
Детето ми е в 4ти клас и учи в Питагор от ПУК - доволни сме. Голямото ни дете завърши Света София и сравнявайки двете училища предпочитаме Питагор. Бих искала да подчертая, че с гореизразеното не нападам никой, само споделям собствен опит.

Относно клуба по Таеклондо - детето ни ще продължи да тренира при стария клуб, който намери зала наблизо до училището.

А ще продължи ли в Питагор?

# 230
  • Sofia
Да, определено смятаме да продължим там. Нямаме никакви аспирации към ПЧМГ или СМГ.

Трябва да кажа, че от 4ти клас децата имат отделни преподаватели по предметите и ние лично сме много приятно изненадани от подбора тази година, като специално бих искала да отлича учителите по математика и човек и природа, който от догодина ще е биология, ако не греша. Домашните по математика се проверяват и се връщат с бележки. Наистина нямам забележки към образователния процес и отношението към децата.

Последна редакция: вт, 08 окт 2024, 17:09 от alegra

# 231
Не знам за какви стари лаври говорите, детето ми в момента е ученик в Питагор и впечатлението ми е текущо.
Освен това храната е топ, скъпа е -13лв на ден, но е вкусна и си заслужава. В горен курс може да се заявява всяка седмица.
Децата и родителите са различни и очакванията също, винаги ще има доволни/ недоволни.

Храната е отвратителна. Щом за това нещо спорите, значи нямате идея за какво говорите. Или е просто друга в “горен курс”. Което отново е напълно несвързано с това, за което аз пиша.
За старите лаври - преподавателите не са същите. Нито отношението. Нито нищо. Колко пъти да го напиша? Или четенето с разбиране Ви е трудно?
Колко деца от Вашия клас останаха в Питагор след началния етап? Прост въпрос. Като отговорите, напишете и защо според Вас е така.
Защото иначе отговорът е типичен “моето дете учи там, значи е супер, щото моето дете е най-велико”. С хора с такъв манталитет нямам какво да си кажа.

# 232
  • Sofia
Plоtinus, не разбирам защо не можете да приемете различно от Вашето мнение за Питагор. Постовете Ви  са откровенно агресивни към хората с различно от Вашето мнение, което прави много лошо впечатление. Мисля че стана ясно отношението Ви към Питагор. Дали обаче може да приемете, че има родители и деца които харесват училището. Все пак всеки прави информиран избор за детето си и защо искате да наложите Вашата преценка. Признавам, че не проследих Вашето дете още ли учи в училището или сте го преместили. Ако не Ви удовлетворяват условията и отношенията защо не го преместите?

Последна редакция: вт, 08 окт 2024, 18:07 от alegra

# 233
Много е хубаво, че си харесвате училището, щом отношението към вас и детето ви е добро, учителите Ви се виждат адекватни, какво по-хубаво от това.
За съжаление в реала не чувам такива отзиви. Все са на частни уроци децата (за справяне с материала) и все  са на мушката .. Това за прогимназията. За по-малките единствено, че курсът на детето беше пълен с деца от Питагор. В групите на големите ми деца, ако изобщо е имало, са били единици.
П.п. Защо няма учители по БЕЛ на сайта им? Преди имаше.

# 234
  • София
Много е хубаво, че си харесвате училището, щом отношението към вас и детето ви е добро, учителите Ви се виждат адекватни, какво по-хубаво от това.
За съжаление в реала не чувам такива отзиви. Все са на частни уроци децата (за справяне с материала) и все  са на мушката .. Това за прогимназията. За по-малките единствено, че курсът на детето беше пълен с деца от Питагор. В групите на големите ми деца, ако изобщо е имало, са били единици.

Те нямат ли много часове по БЕЛ и по МАТ в това училище седмично - 9-10 часа. Защо се налага да ходят на частни уроци тогава?

# 235
  • Sofia
Има родители, които водят децата си на уроци извън училището независимо кое е училището. Свидетел съм била на тази практика в Света София. Ако някой води детето си на частни уроци - вероятно го подготвя за прием в СМГ след 4ти клас - не виждам друга причина, но всеки е свободен да направи своя избор.

# 236
  • София
Има родители, които водят децата си на уроци извън училището независимо кое е училището. Свидетел съм била на тази практика в Света София. Ако някой води детето си на частни уроци - вероятно го подготвя за прием в СМГ - не виждам друга причина, но всеки е свободен да направихсво избор.

А по колко часа БЕЛ и МАТ имат децата седмично в прогимназията?

# 237
За съжаление в реала не чувам такива отзиви. Все са на частни уроци децата (за справяне с материала) и все  са на мушката .. Това за прогимназията. За по-малките единствено, че курсът на детето беше пълен с деца от Питагор. В групите на големите ми деца, ако изобщо е имало, са били единици.

Те нямат ли много часове по БЕЛ и по МАТ в това училище седмично - 9-10 часа. Защо се налага да ходят на частни уроци тогава?
Сигурно не е достатъчно да има много часове. И ако обратната връзка е "има пропуски", какво правиш? За мое дете още на следващия ден ще са взети мерки. Въореки, че няма да ми е ясно как са се получили тия пропуски при 10 часа мат.

Правете разлика между частни за справяне с материала и частни за надграждане.
В математическо училище да ходиш на математика за справяне..

# 238
  • Sofia
За.моето дете непсъм получавала подобна обратна връзка въпреки че оценките далеч не са само отлични. В първи клас ми изпращаха снимки на множеството грешки в диктовките, за което съм признателна - започнахме чести диктовки вкъщи.
Часовете по математика и български са много и децата определено затвърждават материала достатъчно.

# 239
  • София
На мен 10 часа МАТ ми се виждат страшно много и ако деца, приети с изпит, не могат да се справят на отлично ниво с тези часове, ми е малко странно. Още повече, че училището прави подбор на децата - нали и за 5 клас има такъв?

Общи условия

Активация на акаунт