С изпъкнало коремче тази есен, майски мами с песен! - Тема 4

• 26 866
  • 727
  •   1
Отговори
# 450
И аз съм била бременна преди 7 години, но тогава изрично ми казаха, че това изследване не се поема от касата (а и тогава не се следях по каса, тъй или инак).

Сега проверих и установих, че се поема само при рискова бременност, и то при конкретен риск (жени със спонтанни аборти и мъртвораждания - изследването се прави еднократно при първо посещение).

При мен този риск го няма, слава Богу! Praynig

# 451
Добре сте дошли, тигърчо и беба, тук ще ви хареса, убедена съм  Hug
Много се радвам на близнашките майки  Simple Smile Вчера срещнах една моя близка позната от ученическите години и тя с близнаци, ей, много се зарадвах  Simple Smile и аз исках, ама няма да е в тоя живот явно  Laughing
Когато се роди Ева имахме котка, но беше изключително зла, от тия дето съскат, хапят и дерят, без нищичко да си им направил. Не даваше да я пипнеш. Лягаме да спим, пръстите ми се подали под чаршафа и тя хапе като обезумяла. Отделно като се звъннеше на вратата, заставаше до нея и започваше да съска, само дето не лаеше   Laughing Та се наложи да се разделим с нея, защото направо си беше опасна.

# 452
Добро утро мами Wink

Тая токсоплазмоза съм я изследвала преди 2 години при предната бременност. Сега дали има смисъл пак да си пусна ? То не съм имала котка, ама за 2 години не пречи да съм се заразила от някъде май май

# 453
Каролкеееее как си се разделила с бебетата си бе момиче  newsm12 .... А пък бебчо като се роди най-вероятно ще живея вече при ММ, а те у тях не приемат нито котки нито кучета...

Сама си си отговорила на въпроса Simple Smile Защо не си останеш с бебето у вашите, така и котките ще са с теб. Въпрос на приоритети - ето защо. Иначе - трудно се разделихме с тях. Както казах, плакахме много и двамата. Но решението ни, както и изследването за токсоплазмоза са плод не на "паника", а на трезва мисъл и здрав разум. С това не искам да кажа, че тези, които имате котки и имате (ще имате) деца сте неразумни. Големи хора сме и всеки си има своите доводи, както и глава на раменете.

А подаръка от майка ти ме накара да се замечтая чак!  Simple Smile И аз искам такъв един кашон, пълен с разни изненадки!  smile3521 Само, че няма да са ми в кашон нещата, а близките ще дадат парички за бебето, с които ние ще изберем какво да купим - така е най-добре. Отсега със сигурност мога да ви кажа какво легло искаме - http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=7724&cat=105 Само, че гледам, че ги има такива, дето се люлеят и такива, дето не се люлеят. И не знам кое е по-хубаво. Едно време една приятелка все си приспиваше детето на ръце, и бабите, че и пра-бабата й казваха да не го свиква така, че няма да иска да заспи. Казваха й да го оставя в кошарата и да не го люля, той щял да си свикне сам да си заспива. И той наистина само в ръцете й заспиваше, пък на нея й беше жал да го остави в кошарата, щом иска да се гуши в нея. Надявам се по-опитните мами да дадат мнение..

Да приветствам и аз новите мами! Добре сте ни дошли, лека бременност и през месец май да си гушите сладки здрави и щастливи бебоци! 

# 454
  • Варна
От опит да Ви кажа,... научиш ли го да го люшкаш край няма. Ето,... Макс е бил изцяло на кърма и съответно от там се научи да е по цял ден на ръце и така си заспиваше и... вече е на 2 год. и 4 месеца и продължавам да го полюшквам на заспиване. Сега някои ще ми кажат Ами остави го 2-3 дена да пореве и ще спре,... Да ама Не... Ако не се тупаме и люшкаме, започва един рев,... ама такъв рев, че започва да повръща и да се задавя от повърнатото. Така че мили дами, няма как да не го потупвам по дупарата.

Относно животните, ние имахме куче с което Макс живееше година и половина (кучето ни почина). Не виждах никакъв проблем в това. Малко завишена хигиена на дома и това то. Щом кучето (домашния любимец) си е ваксинирано, обезпаразитено, даже за децата е полезно да съжителстват с него. Казват, че котките са силен алерген,... ами не съм съгласна, напротив по последни проучвания е точно обратното, домашните любимци спомагат преборването на алергии. Разбира се, трябва да се внимава малчо да не рови в котешката тоалетна  Laughing Все пак знаем как децата изучават Света около тях "Как да знам какво прави, преди да съм го лапнал!"  Crazy

# 455
Каролка и аз съм се спряла на такива трансформиращи се легла  Peace Аз нямам опит, но мисля, че е хубаво да може и да се люлее  Wink В началото се хвърлях на кошарите, нали са едни шарени и цветни, но нещо много паянтови ми се видяха на живо. А и те се ползват до към 2год. мисля, а дървеното легло хем е по-стабилно, хем повече време ще го ползваме  Peace

За това как ще заспива много си зависи и от самото дете. Една позната ми разправяше за нейна приятелка с 2 деца. Голямото е 3-4год. и е било много кротко бебе, каквото и да го правиш то си спи. Малкото й сега няма и годинка сигурно много плаче и не само, че заспива само на ръце, но и ако го оставиш в леглото или количка се буди Tired Така, че дано имаме късмет с кротки бебета  Peace

# 456
Привет!
Нашето легло е такова, люлеещо се Simple Smile Не съм го люляла кой знае колко, защото калпазанката спеше при мен, а през деня спеше къде ли не Simple Smile Та бързо му застопорихме люлката Simple Smile Сега съм му махнала решетките за да си се качва сама, но съм сложила един стол да я пази да не пада...После разчарковаш и хоп - имаш легло и шкафче, и бюро  Peace

# 457
Здравейте. Относно количките аз ползвах преди 2 г Abc design 3 tec и съм страшно доволна, маневрена е и удобна. Коша за новоредено е с матраче и е напълно легнал , а коша от 6 месец е с три нива и пак има легнало положение. Tani4ka111 не съм те засичала в ноемврийки 2011 а видях на лентичката ти, че мишлетата са ни в един месец и бебоците живот и здраве пак  smile3503. Карола аз ползвам такова креватче малко по различен модел и има люлка. Доволна съм люката ми вършеше чудесна работа, а ако прецениш че не ти е нужна я застопоряваш. Хубав ден

# 458
Ние след обстоен оглед и дълги колебания, купихме още с голямата едно дървено легло, уж трансформиращо се, но тия трансформации са бутафорни (такъв зор дадох за него, а то не се използва „по предназначение”). Тя муцата дали е спала 2 дни на него като бебе, надали. Малката пък нито ден (вече ми беше дошъл акъля).

В момента креватчето-кошарка се използва за буферна зона за подреждане на играчки. Тъй като още нямаме детска стая, мястото му е в хола (който функицонира като всекидневна), махнати са 2 пръчки от решетката и децата влизат и излизат - забавно им е. По едно време го бяхме доближили до нашето легло в спалнята, за да спи уж голямата там и да ми е на 1 ръка разстояние. Да, ама не трая дълго и тая подредба. След раждането на бебето, се наложи генерално преразпределение и го махнахме от спалнята.

Бяхме си купили и „преносима” кошарка на Бертони, но тя също, ако изобщо за нещо е служила на детето някога, то е било за игра (също стоеше в хола). (Да не говорим пък колко трудно се сгъваше. Абе, евтиното си е евтино.) Естествено, намерих ѝ най-накрая супер приложение - склад за изсушеното пране, което ме мързи или нямам време, нерви, сили и пр. да прибера. Добре че я поискаха наши познати и с радост се отървахме.

Та, изводът, който правя за себе си, е, че легло за бебето няма да купувам, както не купих и за малката (тя спеше първоначално през част от нощта в коша за новородено на количката). Ще купим обаче двуетажно за девойкините (това ми е мечтата).

Шишета също няма да купувам, защото моите бебета не пият от шише. Първо се кърмим, а после, като му дойде времето, минават направо на чаши. С каката имах 1-2 шишета подарък от училище за бременни на сп. 9 месеца, обаче така си и останаха неупотребявани.

Относно приспиването, то зависи и от бебето, но и от емоционалността на майката. Има майки, които държат да оставят децата си да заспиват сами (в стаята или в леглото си), но аз не съм от тях. Просто не мога така. Моите ги приспивам с кърмене докато са малки, после вече както дойде. Каката на този етап се приспива с четене (даже май напоследък сама си чете и се приспива - тя спи при баща си). Малката малко четене, малко гуш, пухче ми е тя, понякога разказвам приказка.

Много ме упрекваха, че „съм ги направила такива”, тоест никой друг освен мен не може да ги приспи, но пък и не е имало желаещи да ги приспиват (никога на никого не сме ги оставяли, все с нас си спят), тъй че съм направила това, което ми се е сторило най-удобно и най-приятно - гушкане, кърмене, четене, разговори, разказване на приказки. Аз имам не по-малко нужда от това, отколкото самите деца. Разбира се, и на мен на моменти ми идва байгън, но децата растат, стават все по-самостоятелни, ще дойде ден, когато ще заспиват и сами (заедно в новата стая например, дай, Боже, някога да я сглобим, хихи).

# 459
Съмъртайм, все едно тоз ферман аз съм го писала - абсолютно същото беше и при нас  Hug Ни шише, ни залъгалка, ни кошара, нищо... или при мен, или в количката Simple Smile

# 460
Summert1me толкова ми хареса поста ти, направо си мисля като теб, абсолютно съвпадение, с тая разлика, че с дъщеричката ми не успях да кърмя, но до последно токато имаше и капчици съм опитвала, надявам се с второто да имам по добър успех, а и ще съм си във варна където ако имам затруднения ЛЛЛ ще ми помогнат убедена съм, в Силистра не успяха да ми помогнат, макар че около мен имаше две акушерки приятелки, едната даже роди месец след мен, но тя така и нямаше кърма за да кърми Simple Smile, но моментите с четене разказване пеене са много мили и полезни за отношенията мама-дете, моята принцеса само аз и майка ми можем да я приспиваме, другите нямат нужното търпение да и обърнат внимание, защото въпроса дори не е да прочетеш просто една приказка, ако го правиш с досада и само защото трябва детето усеща и разбира се е недоволно и не заспива лесно. Моето детенце като беше бебе заспиваше с песни на руски, мн го обичам тоя език и има мн хубави детски песнички, заспиваше на третата песничка, спокойно и блажено, заспиваше на ръце, но я слагах в легълцето и си спеше непробудно и доволно по 2 часа през деня. Вярно е, че сега не иска да спи самичка, по нощите често идва да се гушне пр нас, но на мен ми е приятно, това си е мой каприз, аз съм го направила детето така защото татко и често го няма и на мен също ми е хубаво да си спим заедно, това със сигурност няма да продължи дълго, ще дойде пубертета и ще спре самичка да идва при нас, ще спре и да иска да се гушка, така че сега се възползвам максимално, лепнати сме и двете една за друга като ваденки Simple Smile

# 461
Аз пък искам хубав плетен кош, люлеещ се, нищо че ще е за няколко месеца....за какво да купувам легло на което ще спи до 20годишно хахахаха

и дойде ред и на снимката на подаръка  Two Hearts
http://imgur.com/Mno26BT

# 462
Здравейте ! Hug

Най-накрая мога да се похваля, че съм добре ! Вчера дори и до работата отидох да свърша нещо което беше спешно и зарязах Simple Smile Много съм доволна, безценно е да можеш да разчиташ на себе си !
Вчера и мойта племенничка, на брат ми детенцето , стана на 2 г, та бяхме на семейно отбелязване. Утре ще е детския купон, та Танче ще се забавляваме успоредно;) Весело изкарване на вашия празник утре, всичко да мине по мед и масло !

Изчетох всичко ! ма толкова теми сте нищили, аз се си имам мнение разбира се..кк сега да се изкажа по всички въпроси без да стане дълго newsm78 Няма как... hahaha

Добре дошли на всички нови мами и на новата двойка близначета Wink Hug Много лека да е за всички и особено за вас мами на близначета. Аз преди много исках да имам, но сега не мога да си представя какво ще ми е да съм с две на една възраст. не че няма да се справя, но оределено ще истерясам тотално..не е за мен тая работа, та затова и не ми се случи сигурно Simple Smile Даже не бих се наела и на породени деца. Абе ако ми се беше случило случайно , нямаше да го върна, но умишлено - никога е бих си го причинила, пък нека да съм егоистка. Знам, че за децата е по-добре да са на по-близка възраст , за да играят, да споделят...но ако са с истерясала майка, която само вика..., по-добре не! За мен си говоряя, така си ги усещам за мен нещата..не съм достатъчно силна да се справя както трябва, затова поизчаках с разликата. Едва когато видях признаци на разсъждение, логика, загриженост, съчувствие, абе въобще разбиране в детето  по - като човек и се навих  smile3521 А той определено есъвсем различен от преди 2 години...сега е загрижен, помага ми, съобразява се..абе чудничък е! Но ела го виж тогава...Simple Smile

Количката мойта беше на Чико с кош и столче, дето сега не мога да намеря модела в нета, че е стар явно.: Има я същата, но се води модел 2012 - ето нещо почти същото беше - http://www.martis93.com/Chicco/%D0%9A%D0%BE%D0%BC%D0%B1%D0%B8%D0 … co-Trio-Enjoy-Fun . Мойта беше зелена , много лека, много маневрена и удобна. Колко морета и приспиване по пясъци е изкарала и къде ли не... багажника ми се скъса, ама и аз май много я товарех. А и едното колело падна, но я закрепихме. Може би ако е с единични колела ще е по-добре, не знам. Беше много лека и се сгъва на "чадър" , което за мен е много важно, защото заема по-малко място. За пътуващите да го имат предвид Simple Smile та ще ползвам същата количка, на брат ми детето също изкара няколко месеца с нея със големия кош. т.е и аз ще я ползвам само докъто мога с големия кош и после ще си купя някоя от продавалник, или някой ще ми даде негова..ще видим, както дойде Simple Smile Но коша в началото ми беше много удобен и пак си го искам., Ползвах го 6 месеца. А в началото дори като пътуваме не е нужно да носим кошара, върши чудна работа за спане ! Имам и един вариант за един бартер за количка и така да взема нова и уж скъпа, ама още не знам дали ще стане..ще се похваля ако стане Simple Smile Peace

По въпроса за обличането Laughing Аз съм от мноого леко обличащите ! у нас нямаме парно и почти не се отопляваме. Така си свикнахме, калихме се и свикнахме и да не се обличаме много. В детската градина мойто дете е най-голо винаги, но госпожите му свикнаха. Един ден лелката ме гледа и вика..Аз какво се чудя за Любчо, като гледам мама как е облечена hahaha За съжаление от както съм бременна и все умирам от студ, нещо адски нетипично за мен и се навличам като никога. Забелязвам че на мен като ми е студено гледам и детето да обличам повече, което е много глупаво..но извода е , че както се облличаме ние май така обличаме и децата си. Аз като родих Любето беше края на юли и го извеждах по боди потник и като спи го завивах с бархетна пеленка...Сега зависи от времето, но пак няма да се престаравам с обличането, за да се кали и израстне здраво дете като другото, поне така мисля аз !

Ооо, за зодиите. и вярвам и не Simple Smile Познавам и от двете зодии, ато и от двете има такива които много харесвам и такива с които съм приключила всякакви взаимоотношения, т.е. ама никак не харесвам....тъй че май не е до зодията, а до възпитанието най-вече ! Но леко предпочитам телеца Simple Smile

Стига философстваници..макар че исках да се изкажа и за леглата и за всичко ама друг път, че тоя пост го пиша цял ден вече  Joy

Момичетата за Вита, свиркайте за отворените врати и аз искам Simple Smile Стига да мога де...в работно време е малко трудно Sad  Мони, само да не забравя след малко и ще ти пратя на лични имената ми и телефона ми Wink

Арабелчееее Hug , ама много се радвам, че още си в играта и все така ще бъде ! Чакам с нетърпение резултатите ти и се моля всичко да е наред, както ще и бъде ! линче, чакаме и твойте, но за теб съм убедеа  Hug

Каролче, чудно пътешествие сте си спретнали браво! Много ми се ходи някъде, мнооого вече!
За солта при бебетата - нее и аз не мисля ! Wink

Писанче, съжалявам за тъпото отношение и на твойта лекарка..Sad Аман значи! Сменяй Peace

Чери, ти кога роди твойта сладурка 2007-ма?

Ди, а защо толкова късно ще се запишеш на ЖК? натисни ги, време е вече и за изследвания !

Ооо за котките и токсоплазмозата,...ама нямам сили вече. Не я мислете тая токсоплазмоза повече !

Наташчее, браво на майка ти, хубав подарък. Кое ще влезе в употреба ще разбереш с времето, но все нещо ще ти свърши работа а и е толкова вълнуващо Simple Smile

И аз не ползвах много шишета - кърмех го до 1 г, но за вода, сокчета сме ползвали шишета, но 1-2 най-много. Биберон - само при заспиване и то не много, защото обикновенно заспиваше докъто го кърмя. Стерелизатор ползвах до 6 м, заради помпата. и много ползвах контейнерчетата. Но аз дори и кърмейки си давах глътки свободно време - изцеждам се, приготвям и го оставяме на майка ми понякога. Дори на 5 месеца беше и пътувах извън София за едно коледно парти и го оставих с необходимата доза кърма! Както си го водя навсякъде, така си го и оставям на мама без проблем, мисля че всеки има нужда от тези си моменти, стига разбира се да има кой да помага !
Все още заспива с мен или с баща си - не съжаляваме никак! Гушкаме се, говорим си, четем, обсъждаме...безцени моменти...Има време да спи сам Simple Smile

Ааайде лека веччер, досадих вече, ама ато не пиша толкова време ииии

# 463
Да ви почерпя с нещо любимо http://www.youtube.com/watch?v=Zx1_6F-nCaw
и се отдавам на душ, хубава храна и лежане в леглото...макар че ми се танцува ама имам си някакви болки цял ден и в понеделник като мина при АГ може и другия петък да се поразкърша в кварталната дискотека Hug хубава вечер

# 464
Summert1me МadnesS разсмя ме постът за котьо  Laughing

Добре дошли на новите попълнения!

Ние все още нищо не сме купили за бебето. За големите неща (като количка) засега само чета мнения и препоръки, за другите ми се вижда рано. Но пък ме тегли към разни непрактични засега неща - книжки, песнички - от които то няма да разбере нищо известно време. Вдетинила съм се и съм хванала да търся грамофон, защото нашият не работи, да му пускам плочите с детските песнички с които аз съм израсла  Embarassed  Mr. Green Някои ги има в интернет, но са нови записи с друг хор и кофти акомпанимент, просто не е същото. И любимите ми новогодишни са пренаписани и сега е дядо Коледа а не дядо Мраз с червените ботушки, което много ме дразни, хаха... Въпреки че вече няма дядо Мраз и само ще се чудят децата кой е пък тоя и защо са двама. Но не мога пък, липсва си ми дядо Мраз...

Общи условия

Активация на акаунт