С изпъкнало коремче тази есен, майски мами с песен! - Тема 4

• 26 858
  • 727
  •   1
Отговори
# 465
Хихи, сформира се агитка на набор 2007 май. Laughing

Аз винаги съм била фен на Чико, сега почти ме запалихте с тия каляски (както викаше една видна съфорумка, пожелала да остане анонимна). А като ми влезе тоя бръмбар в кратуната, как ще ми излезе, не знам...

Дидитка, съвсем разумни и емоционални покупки са това, хич не е вярно, че не им влияят от бебета, аз на каката ѝ чета от 6-месечна (песнички пускам откакто сме се прибрали от род. дом), тя разви любов към буквите и четенето и сама се научи да чете, при това на 4 г. И аз съм била така навремето, тъй че може да има и нещо генетично, ама надали.

Не мъ питай какви обяснения си изсмуквам от пръстите за двамата дядовци, както и за всички останали въпроси, с които ме заливат може да се каже денонощно.

Ох, в момента у нас звучат коледни и зимни песни, какво е туй нещо, не знам - не може ли да изчака малко туй дете!

# 466
E Summertime и твойта ли е 2007-а Simple Smile кой месеец?

и аз пускам грамофон, ама приказките. Имам само 1 плоча с песнички и като дете нямах, но пък приказки кооолкото искаш. И си ги слушаме Simple Smile

А по темата за дядовците, днес нещо по ТВ говориха за маггиите и дядо Коледа и малчо вика е как да не вярват хората в дядо Коледа, нали са го виждали? newsm78

# 467
Здравейте, майчета Simple Smile
Добре дошли на новите ни попълнения и леко бременеене  newsm51 Доскоро нямахме нито една мама с близнаци, а сега цели 2 - толкова е яко  twin_neutral
Аз още не съм мислила за кошара (струва ми се рано) пък и майка ми и баща ми са толкова щастливи, че най-накрая ще имат внукче и са ми казали да не бързам да купувам нищо - те искали да купят всичко  Laughing (което мен ужасно много ме устройва  Wink )
Да ви призная като ви слушам за предходните ви бременности и децата, много ви завиждам. И аз искам голямо семейство  family6
Винаги съм си мечтала за имам коте вкъщи, но майка ми е крайно алергична и никога не съм имала домашен любимец. Сега като заживеем вече в нашия си апартамент с мъжа ми може и ние да си вземем коте Simple Smile

# 468
Амонита, като ти видях поста и си викам, лелеееее, що нещо е изписало това момиче, но го изчетох на един дъх и ми беше мн интересно Simple Smile, така че пиши, пиши, моето момиче е септемврийче 2007-ма,  възхищавам се на смелостта, с която си го калявала твоето момченце, моята етърва също като теб не навлича много нейното момченце, то е ноемврийче, аз не посмях и до известна степен съжалявам, но съм си зиморничава по принцип и както и ти си забелязала като ми е студено си навличам и детето, а то често се препотява така, е посвиквам от около 2 години се боря със себе си и я обличам една идея по леко от мен  Joy
Дидитка и аз искам в песничката за дядо мраз да си е дядо мраз, а и във времената на прехода бях от късметлийчетата при които идваха и двамата старци - единия на Коледа, другия на Нова година, но не го прилагам при Поли - икономически не ми е изгодно, макар че тя си получава подаръци от бабите и дядо и за двата празника. Песните от нашето време са незаменими и незабравими, в много случаи новият им прочит е кофти, но има и някои свежи подобрения Simple Smile

# 469
cherry_spa  Hug повечето ми познати са така с обличането на децата, но някак си не се пречупват.  аз само като видя в апартамент, абе вкъщи,  някое дете с потник, или тениска и отгоре някоя ватирана блузинка иии се препотявам няколко пъти, а те децата търчат , скачат, потят се.... после застанат мирно ии ако от някъде духне - после сополи... е няма как. Пък мойто ( сега и на брат ми така ) все боси търчат и по тениски. А зимата се принудих да му слагам потник под блузата с дълъг ръкав само заради детската, защото всички деца имали, само той не и го било срам...горкнкия ми Joy Но майка ми така ни е гледала и аз така знам. Пък сме здрави доста всички..като изключим последната седмица, което за мен беше направо сефте в боледуването...брррр

И още нещо което аз правя ( по-скоро не правя ) и което съм наследила от майка ми - Не давам вечеря..т.е. не го уча да вечеря тежки манджи и това да е едно от най-важните хранения както за повечето хора. До 4 -5 г е вечерял само кисело мляко..АМ в началото, после кисело. Сега си хапва разни неща, но си е останал навика да е предимно кисело мляко и плодове..
Не че аз съм така обаче..вечерям си Blush

А, има страхотни нови песнички, една от любимите ми е Ало, ало слънчице ! Страхотна е ! Simple Smile

# 470
Моята голяма щерка е родена в последния ден на януари. Crazy

Аз по-скоро клоня към навличане. Embarassed Но ако единия ден навлека детето твърде, на следващия си взимам „поука” и го недообличам (с риск да настине). И така до безкрай: в нашето семейство непрекъснато се търси равновесието във всичко, вкл. в облеклото. hahaha

Иначе съм известна с отворените прозорци нощем по време на сън. Аз, бидейки от ефирните зодии, не мога да търпя застоял въздух и у нас в най-дълбока зима се спи на отворен прозорец. За което разбира се майка ми ме кълне и проклина, но аз си упорствам. Mr. Green

Що се отнася до кърменето, забравих да спомена, че аз мога да помагам. Почти няма майка, която да не може да кърми поради обективни причини (че няма кърма, всички имат), но доста от майките срещат проблеми и бързо се отказват. Това едно. А има и една част майки, която съвсем легитимно не иска да кърми - тях не ги закачаме. Joy Все пак кърменето си е ангажимент, който не всеки може и иска и трябва да поеме.  Peace

# 471
Кърменето се превърна за мен в гооолям източник на депресия, в продължение на 3 месеца опитвах да кърмя упорито, все пак съм теле  hahaha, обаче уви, успявала съм 2 пъти да я накърмя изцяло и то във времето по нощите, а не съм правила нищо различно, винаги се подготвях изцеждах си едната гърда, през това време от другата изтичаше около 20 мл, след което опитвах да накърмя бебето, почваше едно въртене рев, захапва зърното и се върти все едно е най ужасното нещо на света, от което на мен ми се дръпваше кърмата и давах изцеденото, което си изпиваше с удоволствие, разбира се в началото опитвах да кърмя без да се цедя, но тя ревваше до посиняване и докато изцедя беше неистов рев, а кърма имах много, даже замръзявах, можех да храня още едно бебе, като идваше акъшерката ми е казвала че и стойката ми е правилна и правилно и подавам гърдата, но не знам какво беше, та така след време си го обяснявах че е било от недобре оформените ми зърна и дълбокото и небце, макар че за 3 месеца цедене зърната ми си се оформиха, но млякото постепенно намаляваше и просто си спря без нищо, та така, определено ще имам нужда от помощ в това отношение, чуствам се абсолютен лаик Simple Smile

# 472
amonita завиждам ти за каляването! Дано и аз успея. Аз съм била от вечно навлечените деца и съм голяма зелка, все ми е студено и зимата съм поне с 2-3 пуловера един връз друг. Много се дразня и не искам и децата ми да са така, дано да устискам и да ги каля поне тях.

За вечерята съм раздвоена. От една страна, знам че не трябва вечер да се яде много, особено преди лягане, но пък от друга страна, с двама работещи родители и деца които ще ходят на ясла и градина по цял ден, вечерята е единственото време когато ще сме всички заедно и ще можем да хапнем нещо домашно сготвено. Така че поне в нашето семейство вечерята ни е важна, и се надявам да не трябва да се лишаваме от нея.

За кърменето, аз съм много навита, но няма да мога без шишета. Ще трябва да се върна на работа 4 месеца след раждането и ще пада голямо помпане. Пък и преди това, таткото много иска да участва във всичко, включително в храненето, така че ще помпам и ще му давам шишета да се порадва и той  Laughing

За кошарки и легла още не съм мислила. Определено няма да спи в нашето легло бебето, твърдо съм против (за негово добро - въртеливи сме и двамата и ще го смачкаме  Mr. Green ). Когато се роди сестра ми нямахме място и възможност за кошарка, и нашите взеха направо двуетажно легло. Бебето си спеше на първия етаж (баща ми направи оградка да не пада) и там си отрасна. И сега се побирам на това легло, пълен размер е, та общо взето и двете минахме само с тази покупка откъм легла  Laughing Затова се чудя има ли смисъл първо кошарка, после детско легло, после голямо легло... и кое да пропусна...

# 473
Добър вечер мамита  Hug
Днес се преуморих и така ме боли кръста сега  ooooh! Чистене, готвене, простиране... Трябваше две торти да направя за рожденничката утре, една за нейния купон, другата за вкъщи. И девойката много ми помага, чистенето на детската е нейна грижа, изми и прозорците в хола...мамина отмяна  Heart Eyes
Чета, коментирате за токсоплазм. Аз с втората бременност имах, както съм писала и преди (и преди 11 години и сега изследването мина по каса  Peace), котка никога не бях пипала и гледала   33uu Но както някой беше писал това не е единствения начина за зараза  Peace
Беба, Тигърчо, добре сте дошли  Hug и лека бременност ви желая  Flowers Four Leaf Clover Супер  Party още близнаци!
Каролче, леглото изглежда много хубаво и функционално. Аз на първо време няма да купувам легло, искам кошче на една ръка разстояние  Grinning Аз винаги съм казвала, че бебето само определя режим и метод на гледане и приспиване. Първото бебе не съм приспивала с люшкане и носене...беше спокойно, още след родилния дом спеше по цяла нощ, без нощно мляко или вода. Втората пък беше много неспокойна, будеше се и плачеше по цели нощи....е, кажете как да не я кърмиш и носиш по цели нощи  Rolling Eyes
Наташка, браво на мамето, подаръка е страхотен. Аз мисля, като за начало да взема 1малко и 1 голямо шише, пък ако ми се налагат повече (дано не се налага  Praynig) ще купувам след това. Първо се бях спряла и аз на Томи Типито, но видях новите на Авент и може би от тях ще взема  Peace
Амонита, браво, че си добре вече, само така  Peaceкален човек си ти  Hug Чико-то и на мен ми харесва.
Самъртайм, и аз като теб, по скоро навличам  Crazy но това е така мисля, защото аз съм зиморничава и все ми е студено  Blush И аз ще имам нужда от съвети за кърменето  Blush нищо, че не ми е за първи път  Blush

# 474
Добро утроо !  bouquet

Танче, Бейли, четит рожден ден на дечицата виии ! bdbaloni happy bd hbday
Нека бъдат много здрави, усмихнати, с много късмет и винаги да сте горди със тях !
Бейли, твойта на колко става? Щом мие и прозорци..ехеее как искам и аз момиченце мамино лелеее Simple Smile
Много хубав ден ви пожелавам, страхотни празници да имате !

Наща сладурка ( племеничката ми ) пък през нощта вдигнала Т Sad Предали сме и мойта болест. И сега толкова тъпо, РД е от 10ч. Обадиха се на всички и ги предупредиха, пък всеки да си прецени риска. За сега купона остава, ноо е много гадно така. Горкинките ми...да се готвиш, вълнуваш и накрая точно в най-важния ден да е разболее малката:(

Айде и ние тръгваме, хубав ден на всички ! Hug

# 475
Добро утро момичета!  Как сте ?  food010

Таничка честит рожден ден на твойто слънце!!! Пожелавам му много здраве, късмет и много усмивки!!! Весел празник!

Бейли и на теб честита рожденничка!!! С пожелание за много щастие и късмет!!!   bouquet

# 476
Добро утро мамчета  Heart Eyes
Честити ви рожденнички, аз сега ще трябва да си купувам тортичка и да съм съпричастна с празника ви хихи  newsm38

# 477
Привет с днешна дата  Hug Денят е чудесен щом има слънчице, но аз съм изморена, камината гори и планувам цял ден лежане  newsm53
Госпожицата вече е 17 -годишна! Голямото ми момиче  Heart Eyes
Купона беше снощи, в заведение на наша приятелка, та вилняха доволно до малките часове, а ние съответно не спахме  Crazy   
Скрит текст:
Подсладете се, да й е сладък живота!

Таничка, да ти е живо и здраво слънчицето   bouquet Много весел празник да имате
Топла и уютна неделя момичета  Hug

# 478
Честито на рождениците, да са здрави, усмихнати и да имат много, много късмет   bouquet  bouquet  bouquet
Моята голяма щерка е родена в последния ден на януари. Crazy
Моята в първия ден на януари, 2007 Simple Smile Верно се събрахме банда 2007  Crazy  Heart Eyes
Снощи си правихме домашна пица и чийзкейк, ммм, как се получиха чудни  Flutter
Много ме боли днес корема, около пъпа, стяга ме, дърпа ми, пих хапчета, не минава за сега  Thinking Дали може да са контракции?

# 479
Честит рожден ден на празнуващите! Да са здрави и послушни! Simple Smile
И ние днес трябваше да сме на РД, но малката от вчера е с температура и ни се размина...а аз пък порядъчно си  Sick, че да не забравя какво е..абе картинка  ooooh! Дано минава окончателно всичко...

Общи условия

Активация на акаунт