С изпъкнало коремче тази есен, майски мами с песен! - Тема 4

• 26 852
  • 727
  •   1
Отговори
# 480
 Hug за топлото посрещане
Не мога да се наспя, през деня като съм на работа умирам за сън, а хем работата ми е динамична. Кафе не ми се пие, наблягам на плодове и зеленчуци в сурово състояние, месото не ми харесва, но много ме влече кисело да ям. Доста ми се промени вкуса последните два месеца. Thinking
Спорна нова седмица и само положителни емоции Peace

# 481
Добро утро!  smile3502
Рових в темичката на Априлките и вижте какво намерих
http://www.convertworld.com/en/pregnancy-calendar/#01/08/2013,28
Това е за изчисляване в кой месец сме точно,лично аз още от началото споря с моя мъж в коя месец съм  Laughing Той ги брои календарни , аз лунарни месеци..голяма обърквация е  Crazy

# 482
Мами до колко часа се ходи в Майчин дом за изследването?

# 483
    Здравейте! Ето ме и мен! Леле не мога да ви изчета! Не съм влизала изобщо два-три дни, че ми беше много зле - то главоболие, то гадене, абе ужас. Добре, че мама ми беше на гости да ми посвърши и сготви, че иначе ...
     В събота бях на разходка, на хубавото временце /че нали съм от лежащите мами и не излизам без придружител  hahaha/, ходихме в Южния парк, та малко ми се поразведри главата. Ходихме и до Джъмбо да видя бебешорските работи, горе-долу стават, евтини са нещата и като за тези цени, са добре. Да ви кажа, чесно хич не мисля да се "изхвърляме" и да купуваме скъпи и ненужни неща, особено дрехи, които ще ги израстнат за нула време. Пък и при мен всичко ще трябва да бъде двойно. Общо взето много разчитам и на две мои близки, които ще ми дадат много и все хубави дрешки и аксесоари. Иначе нищо не съм купила още, рано ми е, пък и с тази моя рискова бременност. Имам обаче вече стерелизатор на "Авент" и .... книгата на д-р Спок  Joy, която, Бога ми, е сигурно 2000 стр., и май, май, няма и да я почвам. Харесала съм си и в нета легло, много е сладко, двойно, но общо взето няма никакъв избор за легла при близнаци, повечето мами явно купуват две отделни. Аз лично мисля да посетя и прословутия "Вис виталис" и при пазаруването да ги комбинирам двата с Джъмбо, хич не смятам да се вживявам кой знае колко. Правя си един списък и като го доусъвършенствам, ще ви го пусна, особено за майките, на които ще са ни първи бебенцата, смятам че ще има полза, ей така за подсещане.  
Днес ми е по-добре, даже и едно кафенце си направих. Дрехите още ми стават, макар че панталоните все гледам да ги разкопчавам, особено като сядам. И аз съм се ориентирала към клинчета, пък да видим дали ще вляза в такова чудо, че съм от по-дебеличките.
Ама казах ли ви, че ще има още близначета!!! Ах, как се радвам! tigyrcho, добре дошла, миличка  Hug Дано да ти е лека бременността. С тебе двойно ще се воюваме и ще се мъчим, ама и двойна ще е радостта ни! На мен, да ти кажа, ми правиха БХС newsm781 въпреки мнението, че не се прави при близнаци. Моите са разнояйчни, в две отделни плаценти са и ги третират всяко индивидуарно, като две човечета попаднали на едно и също място по едно и също време. Гледаха ги бебенцата обстойно едно по едно на 3D, прави им всички замервания на нухална гънка, сърце, главичка, мозък, нослета, някаква вена на черния дроб, сърдечния ритъм слуша, кръвотоци, бе един час сигурно. И кръв ми взеха. Рискът излезе 1:13154. Не мисля че е било излишно, най-вече ехографското изследване. Плюс това имам огромно доверие на лекаря и болницата, в която съм, още повече, че там имат сериозна практика и традиции точно при многоплодна бременност.  
Ох, че дълго стана, нещо много натворих, като да си наваксам за два дни пасивност. Отивам да си пия хапчетата, че нещо се забавих със сутрешната шепа хапове. Между другото относно витамините: пия само едни антиоксиданти "Неоксид", които включват пшеничен зародиш, витамин А, Е, С и селен. Другия понеделник като съм на преглед, ще питам, че страшо ми пада косата и да не стана накрая плешива мама.
Хайде, хубав ден, успешна и спокойна седмица /най-вече на работещите/ и ви целувам всички!  bouquet

# 484
Здравейте !

Влизам само да ви пожелая хубава, лека и усмихната седмица!

Аз вече съм на работа и имам адски много неща да наваксам, заради тия боледувания . Няма да мога да влизам да чета така редовно и да пиша още по-малко, но при всяка възможност ще надничам Wink

Гале, радвмм се че писа! Много ще ми е интересно да ви следя с тигърчето. Разказвайте ни подробно всичко !

Целувки за всички!  bouquet

# 485
Здравейте Simple Smile охо, замириса на торта Laughing честито на празнуващите   bouquet
Благодаря за споделените мнения за котка и бебе. Тъй като съм изпълнителна, ще следвам инструкциите на АГ и ще направя изследването. Иначе маца е у дома и не мислим да я махаме. С нас е вече почти 5 години, стои само в къщи и се храни с котешка храна + ако нещо й допадне от нашето ядене Simple Smile
И аз започнах да си правя списък, първо- за да не пропусна нещо и второ - да степенувам разходите и покупките във времето.
За легло - най-вероятно ще е трасформиращо се в обикновено след време, но без съпровождащи шкафчета.
Galito81 кой ти изписа Неоксид? виж какво пише тук и вземи мерки навреме http://apteka.framar.bg/14000124/%D0%BD%D0%B5%D0%BE%D0%BA%D1%81% … B0%D0%B1%D0%BB-30
Предозирането с витамин Е представлява рисков фактор за бременността и може сериозно да увреди плода и новороденото. Предозирането на селен се проявява с косопад, увреждане на ноктите и полиневрит.

не искам да звуча натрапващо, просто проверих, защото и на мен ми беше любопитно на какъв етап се въвеждат витамините с омега напр...но виж все пак описанието на листовката.

Последна редакция: пн, 11 ное 2013, 11:12 от monicat

# 486
Здравейте! Мога ли да се включа и аз при вас? Grinning
За мен това е втора бременност, имам дъщеричка на 3 години. Терминът ми е на 8 май, от Варна съм. До преди няколко дни бях все още с гадене и повръщане, но вчера и днес се чувствам доста по-добре, надявам се да продължи така Simple Smile Не съм чела старите теми и сега отивам да го направя. Приятен ден на всички!  bouquet

# 487
Galito81 кой ти изписа Неоксид? виж какво пише тук и вземи мерки навреме http://apteka.framar.bg/14000124/%D0%BD%D0%B5%D0%BE%D0%BA%D1%81% … B0%D0%B1%D0%BB-30
Предозирането с витамин Е представлява рисков фактор за бременността и може сериозно да увреди плода и новороденото. Предозирането на селен се проявява с косопад, увреждане на ноктите и полиневрит.

[/quote]

Ами изписала ми го лекуващата ме лекарка. Аз го пия от години, още много преди да съм била бременна и знам, че е един от най-добрите продукти от този род. Масово се приема от бременни през цялата бременност, та дори х2, пшеничният зародиш подпомага плацентата, регулира се и кръвното. Естествено ще питам док и ще докладвам.
Пускам един цитат от сайта на аптеки „Ремедиум” и на Neofarm:
"NEOXID И БРЕМЕННОСТ
Ежедневният прием на 2 таблетки Neoxid от началото на бременността осигурява необходимите витамини, минерали и аминокиселини за бременната и за плода. Мощното антиоксидантно действие на Neoxid е от изключително значение през цялата бременност. Антиоксидантното действие предпазва и намалява значително риска от прееклампсия. Neoxid се понася добре и не претоварва организма на бременната жена. Neoxid е мощна антиоксидантна комбинация съчетана с витамините, минералите и аминокиселините, от които бременната се нуждае."

# 488
Здравейте момичета !!!!

Много благодаря за милите пожелания , много ме трогнахте  Hug
Почерпете се с по една виртуална тортичка  newsm38 за здравето на порастналото ми момче Макси -цели 2 годинки Simple Smile

Страхотен купон ни се получи вчера, сутринта беше лудница с деца, вечерта вкъщи с приятели, толкова много подаръци събрахме , като в детски магазин е у нас Simple Smile Повечето не сме ги отворили , а ще отваряме малко по малко идните месеци Simple Smile

Вечерта съобщихме и на приятелите за бъдещето бебенце Simple Smile Направо шашнахме всички Simple Smile Та като цяло беше хубав ден с много положителни емоции !

# 489
@ Galito81 - щом е от лекар, ок  Peace просто разпознах твоето оплакване за косопад
иначе и тук ги има цитирани същите противопоказания http://neopharm.bg/%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%86%D0%B8%D … D0%BA%D1%82%D0%B8

# 490
  • Варна
Здравейте! Аз окончателно реших да сменя АГ на женската консултация. Обаче се чудя трябва ли да   я уведомявам или не знам  newsm78 Като си взема направление за смяна и отида при новия, там ще ми направят наново картона, имам копие от всички изследвания, така че май няма да се наложи да я посетя пак за нещо  newsm78

# 491
  • София
Не мога да се наспя, през деня като съм на работа умирам за сън, а хем работата ми е динамична.
И аз съм така, всеки ден без изключение. До обяд съм работоспособна, но следобед едвам си държа главата изправена.

За креватчето да се изкажа. За Ники купихме такова трансформиращо се на Дибо - изобщо не съм доволна, отделните модули постоянно се разместват, а и самата изработка е доста некачествена. Мисля да отгледаме и второто бебе на него и после хич няма да го трансформираме, направо ще му дам пътя и ще купим големи хубави легла и за двете деца.

Добре дошли на новите момичета Hug

# 492
@ Galito81 - щом е от лекар, ок  Peace просто разпознах твоето оплакване за косопад
иначе и тук ги има цитирани същите противопоказания http://neopharm.bg/%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%86%D0%B8%D … D0%BA%D1%82%D0%B8

Така е, но аз имам проблеми с щитовидната жлеза, с почти отстранена такава съм и съм на доживотна терапия, като при бременност нещата се следят още по-стриктно. Тук характерен е косопадът, и предполагам, че ми е от това, нещата естествено с бременността се засилват и усложняват. Още повече, че се разбъркват хормоните, някои жени им се заздравява косата, други - обратното, при всеки е различно. Пък и бебето е паразит - взима си каквото му е нужно, а майката - горката. Та затова не ми се вярва да е от Неоксида, чак пък да съм се предозирала   Thinking Ще я питам лекарката като отида на следващия преглед.

# 493
Здравейте!  Hug Това мое високо кръвно май ще ми създаде доста проблеми  ooooh!.  Полежах няколко дни в болницата, днес ме изписаха .... там е направо ужасно.  Praynig Praynig PraynigДано никога не се наложи да влизам пак.
Връщам да ви чета, че доста странички съм пропуснала.

# 494
Галито, щом пиеш х1 таблетка, едва ли предозираш някои витамин. И аз имам проблем с ЩЗ и също имам косопад, е не както преди, но пак ми пада. На мен ми изписаха Огестан, Неоксида го пиех преди да забременея.
На патерици : да са много здрави, щастливи и обичани рожденниците!   bouquet
Легла още не сме гледали, но ще е подобно на това
Скрит текст:
. Задната рамка обаче няма да висока т.к.няма да имаме шкаф за повиване и ще трябва да използваме
Скрит текст:
.
Не ми допадат трансформиращите се, т.к. първоначално ще спи с нас и по-нататък когато има самостоятелна стая леглото ще е в комплект с др мебели.
Колички имам няколко набелязани. Не ме линчувайте, но съм фен на Stokke Flutter  Но може би ще заложа на Jane, т.к.коша става на стол за кола и ще е по-удобно при пътуване, т.к.зимния кош заема място. А държа да го има. Гледах и някои модели на Chicco и АВС 3-ТЕС също ми допадат, но мисля да го решавам март-април. За сега разглеждам чужди саитове и декември-януари живот и здраве мисля покрай намаленията да започна да попълвам гардероба на бъдещия мъж.

Общи условия

Активация на акаунт