С изпъкнало коремче тази есен, майски мами с песен! - Тема 4

• 26 849
  • 727
  •   1
Отговори
# 495
Мами до колко часа се ходи в Майчин дом за изследването?
ПОЛЕЗНО за тези, които ще правят ранен БХС
- Националната Генетична Лаборатория се намира на 14 етаж на СБАЛАГ "Майчин дом", София, ул.Здраве 2.
На етаж 2 на ниското тяло на СБАЛАГ "Майчин дом" (кабинет 212) се намират регистратурата, манипулационната, получаването на резултати и кабинетът за генетични консултации.
- Работното време с пациенти е от 8:30 до 14:00 ч.
- Предварително записване за изследването НЕ Е необходимо.
- Вземането на кръвна проба от Вас (0.5 мл серум) трябва да е НЕ ПО-КЪСНО от 2 /два/ дни от датата на УЗ преглед.
- НЕ Е необходимо кръвната проба да се взема на гладно.
- Резултатите се получават след 3 /три/ работни дни от постъпването на пробата в лабораторията.
- Резултатите може да се проверяват и по електронен път - на адрес genetika.maichindom.com или на адрес www.lmpbg.org.
- Телефони за контакт: 02 9172 268; 02 9172 469; 02 9172 473.
- Цена на изследването Биохимичен скрининг по ценоразпис на болницата е 35 лв. + 3 лв. за пробовземането при работа с реактиви, осигурени от Министерството на Здравеопазването или 50 лв. + 3 лв. за пробовземане – при работа с реактиви, осигурени от СБАЛАГ „Майчин дом“ ЕАД.
Ще бъдете уведомени по кой ценоразпис се работи към момента на провеждане на Вашето изследане.

# 496
Здравейте май-чета ! Simple Smile как сте Simple Smile
вижте какво намерих относно клиновете http://evizabg.com/index.php?route=product/product&path=93&product_id=181 мисля , че този ще е удобен.. ползвали ли сте такива?
 Simple Smile

http://www.moetodete.bg/za-bremenni/drehi-za-bremenni-ot-djesika … impsun-page3.html
тези също много ми допаднаха Simple Smile
А вие Май-чета купихте ли си вече нови дрешки..
а за бебчовците започнахте ли да пазарувате.. Simple Smile
Искате ли като си харесаме някоя Количка , Легълце или нещо друго за бебо да си го Постваме тук , да им се радваме заедно Simple Smile
Успешен ден ! целувки ..  Hug

# 497

Не ми допадат трансформиращите се, т.к. първоначално ще спи с нас и по-нататък когато има самостоятелна стая леглото ще е в комплект с др мебели.
Колички имам няколко набелязани. Не ме линчувайте, но съм фен на Stokke Flutter  Но може би ще заложа на Jane, т.к.коша става на стол за кола и ще е по-удобно при пътуване, т.к.зимния кош заема място. А държа да го има. Гледах и някои модели на Chicco и АВС 3-ТЕС също ми допадат, но мисля да го решавам март-април. За сега разглеждам чужди саитове и декември-януари живот и здраве мисля покрай намаленията да започна да попълвам гардероба на бъдещия мъж.

Много си приличат вкусовете ни.  Mr. Green Hug
И аз не харесвам трансформиращите се легла, прекалено са големи, а и засега детето няма да има собствена стая и ми е рано да мисля за бюро и голямо легло.
И съм фен на количките Stokke и си мечтая за такава.  Crazy
Бяхме в Икеа и си избрах креватче и маса са повиване, и двете в бяло.

http://www.ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=88549

http://www.ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=82769

# 498
Добре дошла Валя, прекрасна бременност ти желая   bouquet
Писанка, аз също сменявам АГ и не смятам да я уведомявам...никак не ми се среща с нея отново и мисля, че не съм длъжна  Peace Картона си е в мен. Щом имаш всички правени изследвания нямаш проблем  Peace
Поли, дано нямаш повече проблеми с кръвното   fingerscrossed

# 499
Добре дошла Валя !  bouquet

Неоксид и аз пиех миналата бременност, надали може да се предозира с 1 таблетка Simple Smile Сега пия Биозин мама  Peace

Поли, дано повече не се налага да посещаваш болница Sad Praynig Пробвай да пиеш разтвор от хималайска сол, знам че много помага, но далли и при бременни..не съм сигурна.

Данито,  повечето мами които са си харесали нещо го споделят тук със снимки Wink И колички и легълца и дрехи сме показвали доста Simple Smile
Аз лично още не се замислям за дрехи. Стават си ми мойте, а доста от тях имат и аванс, заради отслабване последната година. Но като понадрея мисля да заложа и аз на клинове, блузи имам достатъчно. Но от 1-2 дни като че лли леееко се поподу корема ми, прдполагам най-много след 1-2 седмици и няма да ми стават повечето, или ще теснеят Simple Smile

# 500
Видях аз , че са показали.. Simple Smile

# 501
Не ме линчувайте, но съм фен на Stokke Flutter
Само за фенство не линчуваме. Виж, като си я купиш, вече не обещавам... newsm65

Добре дошли на новите бъдещи и настоящи майки! Hug

Честити рождени дни на малките, големи и още по-големи рожденници, които съм пропуснала. Нека бъдат здрави и да имат късмет!! Grinning

Долфейс, трансформиращите се легла не са големи (горе-долу колкото избраното от теб са), а имат уж опцията да стават по-големи чрез разглабяне и прочие. Но нещо ми подсказва, че е по-добре да не се правят подобни опити. hahaha

Според мен пък опасността от предозиране на витамини е минимална, особено когато се пие по-малка от препоръчителната доза. Дано всичко е наред при всички майчета от темата!

Аз също си нося дрехите и нямам време и ср-ва засега да търся други. Може би по-натам, ако нещо много е напъне. Thinking

Е, оглеждам се за клинове, но те няма как да се покажат вкъщи или в ДГ или в супермаркета (където работя и ходя).

# 502

Долфейс, трансформиращите се легла не са големи (горе-долу колкото избраното от теб са), а имат уж опцията да стават по-големи чрез разглабяне и прочие. Но нещо ми подсказва, че е по-добре да не се правят подобни опити. hahaha

Една приятелка има, стори ми се огромно, масивно и тежко, едни чекмеджета, работи.  Laughing
Исках изчистено и беличко и се влюбих в онова от Икеа. Хареса ми и, че не е до земята, а има въздух под него. Намерих една реална снимка, заедно с масичката за повиване.

# 503
Нашето „трансформиращо се” е същото: без чекмеджета, без нищо (единствената „екстра” са колелцата, не че има къде да го возим, ама все пак), само дето не е бяло (трябва да разровя за снимки, ама няма да е днес).

Купихме го през 2007 г., когато Икеа не беше още дошла в БГ и заедно с матрачето струваше към 400 лв. (тогава ми се видяха доста, то и сега е много за едно такова нищо). Има 2 нива за поставяне на матрака (или пък бяха 3?)  newsm78

В момента само играят в него, никой няма мерака да спи там. Махнали сме 2 пръчки и влизат, излизат, подреждат играчки....

На нас пък ни дойде вече времето за бюра и легла (колкото и невероятно да звучи, идва и този момент). Мечтая преди да се роди бебето да им направим на каките детска стая, че голямата догодина ще е ученичка. ooooh!

Аз също си падам по изчистения дизайн, но в крайна сметка на каквото и да съм фен, гледаме първо да се вместим в бюджета.

П.П. Аааа, сгрешила съм - това икейското е 120/60, а нашето е 140/70, но пак е горе-долу същото.

Последна редакция: пн, 11 ное 2013, 15:58 от Summert1me МadnesS

# 504
много добре изглежда кошарката в Бяло.. но за какво ти е масичката за повиване Simple Smile смяташ да повиваш ли Simple Smile незнам на мен ще ми бъде за първи път.. и не съм на ясно.. трябва ли не трябва ли да се повива.. Simple Smile и за това мислех , че не е нужно , но незнам .. може да дадете малко разяснения , ако желаете  Praynig Hug

# 505
Здравейте и от мен  Simple Smile на 29г. съм и това ще ми е първа бременност с термин 26.05.2014. Отдавна чета какво пишете но така и не се включих до сега... искам да благодаря на всички защото сте засегнали доста интересни теми до сега. Пожелавам ви приятен ден и много усмивки Laughing

# 506
Дани, под повиване в наши дни се има предвид слагането на памперс (е, ако някой реши да бъде по-екологичен, ще го разбера, но рядко се случва).

Хубаво е повивалникът да е на такава височина, че майката да не се навежда, за да си запази кръста. Аз имам шкаф с повивалник, но не го използвам, повивам си на леглото (седнала, че даже и легнала).

Дето викат шопето, оти да копам седнал, като мое и легнал. Joy

Зелделина, уелкъм ту дъ клАб (енд хев ъ найс тайм) - казано на чист бг език!!

# 507
много добре изглежда кошарката в Бяло.. но за какво ти е масичката за повиване Simple Smile смяташ да повиваш ли Simple Smile незнам на мен ще ми бъде за първи път.. и не съм на ясно.. трябва ли не трябва ли да се повива.. Simple Smile и за това мислех , че не е нужно , но незнам .. може да дадете малко разяснения , ако желаете  Praynig Hug

И на мен ми е за първи път и не съм много наясно. Но ако нямам такава масичка, трябва по няколко пъти на ден да преобувам бебето на спалнята или в креватчето му, което не ми се струва много удобно. А масичката изглежда удобна и висока, не се навеждаш, а отдолу си подреждаш памперсите, козметиката и всичко необходимо ежедневно за бебето.

# 508

И на мен ми е за първи път и не съм много наясно. Но ако нямам такава масичка, трябва по няколко пъти на ден да преобувам бебето на спалнята или в креватчето му, което не ми се струва много удобно. А масичката изглежда удобна и висока, не се навеждаш, а отдолу си подреждаш памперсите, козметиката и всичко необходимо ежедневно за бебето.
На първо време ще го повиваш така, после ще преминеш и ти към по-удобно повиване, а повивалникът ще се превърне в етажерка за най-различни „потребни“ неща. Joy

# 509
Здравейте бъдещи май-чици Simple Smile

Искам да попитам нещо, и дано не обяснявам много объркано. Ходих при личната да ми даде направление да се запиша за ЖК. Тя пък отказа да ми даде, защото били някакви кодове и не може като ми издава 5 дни болничен /сама си го исках, да си почина 1 седмица от работа/ да ми даде и направление на същата дата. Както и да е, това не е проблема, ще ходя да си го взема тази седмица. Нямам идея при кого да се запиша обаче, моя гинеколог работи само на частно. Аз съм ок да си плащам при него /въпреки, че съм изрядно осигурена, че даже имам и допълнително осигуряване от Евроинс/ но проблема е, че личната ми каза, че няма да стане както си го мисля да се запиша на ЖК само проформа и да си нося само изследванията, че да ми подготвят документите, ами трябвало да си ходя и при единия да ме следи и при другия. И да не казвам на този по ЖК, че ходя при друг частно, че щял да се обиди. Аз обаче точно това не искам, първо ще ми е супер трудно да лъжа, че не ходя при друг, второ изрично не искам да ходя при двама защото всеки има свое виждане и каквато съм паника, ако единия каже едно, а другия друго съвсем ще сдам багажа. И искам да попитам, има ли някоя от вас, която ходи на частно, а се е записала при друг за ЖК, и да ме светнете как точно стана, защото вече се притеснявам, че става късно, тази седмица влизам в 12 г.с. и не искам да ми каже после някой ее ти що чак сега идваш да се записваш за жк...

Ух, извинявайте, че толкова дълго, и дано не съм го написала и много объркано. Предварително благодаря за всякаква информация.  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт