С изпъкнало коремче тази есен, майски мами с песен! - Тема 4

• 26 808
  • 727
  •   1
Отговори
# 660
На мен ми се полагат 5 или 6 УЗИ по каса. Чудя се дали да си ги изисквам (в случай че решат да се скръндзавят, но може и да не решат, ще видим). Четох, че и късен БХС ми се полага, сигурно едното УЗИ е за него.

Както и да е, аз се записах в 13 г.с. (12+3-4 дни), тъй че досега съм минала само веднъж. На 25.11 ми е обещано гледане за пол (почти като фърляне на боб или леене на куршум). Аз не съм си го искала, честно, ще ми е некомфортно да узная пола толкова рано, макар че с първото тогава точно го узнах.

Иначе в Сф вървят 30-40-50 лв., в зависимост от лекаря и кабинета.

Валя, ти сигурно си забравила, но аз да ти припомня, че по време на бременност, с напредването на деня към вечерта, коремът се подува и от газове, и от храна, и от... и аз не знам още какво. На сутринта сме като нови. И после вечер пак.

И моят тумбак е по-голям, но мисля, че е нормално за 4-та бременност. Обаче при мен, структурно или защото пак чакам мома (така си го усещам), първо се получава едно разширяване в талията, още съвсем в началото, последвано от бавен растеж напред и настрани в следващите месеци, но едва-едва забележим на този етап.

Досега никой, който ме познава, не ме е питал дали съм бременна, дори собствените ми деца и майка ми, баща ми... Те не знаят още. Друг е въпросът, че аз всячески се старая да се прикривам. Ако облека една тясна тенисчица, веднага ще ме разконспирира куцо, сакато и сляпо. И то не толкова по корема, колкото по наедрелия и сочен бюст (и най-вече комбинацията корем+цици). Laughing

Аз не усещам бебето още, въпреки че се вслушвам чат-пат. Първото го усетих в 18 г.с., а второто късно - чак след 20-та, но и аз не помня кога (бях с предна плацента). Сега хем съм със задна, хем съм с опит, и пак...

Дано вс. да е наред, де! Praynig Praynig Praynig

Каролка, чакаме те на отчет, както и Синя фея и другите момичета с оплаквания или с предстоящи прегледи. Grinning

# 661
Благодаря ви много за отговорите  Hug Hug Hug

# 662
Моята докторка каза, че се полагат 2, но те отпускат 3, което също е изключително малко!Тя каза че знае в кои моменти точно трябва да има такъв преглед, а допълнителните са по 30лв, но както казах аз на допълнителен преглед мисля да отида някъде, където има 4Д Wink

# 663
Влизам за отчет, но после ще чета и ще пиша повече. Познайте защо! Viktoria111 лежи в момента на леглото до мен и ви казва "хааай" Simple Smile Докараха я днес момата тука заради контракции и сме много щастливи, ходихме на разходка по коридора да гледаме бебетата, говорим си и така. Днес изписаха едно момиче също от форума, което пожела анонимност, така, че престоят в болницата е наситен с положителни емоции за мен. Има неща, които ме притесняват и едно от тях е какво е това нещо, дето ми мокри гащите - все едно пишкам по малко. Ама не било околоплодна течност - гледаха ме днес, имало достатъчно околоплодна течност при бебето ми. Било нормално да имам такова течение - а вие имате ли? А сега съм сигурно с осма или девета (не знам) с-ма. Хубаво, че са тея системи, че да не ме боли корема!
Хайде, на Викито ще й носят компютъра днес, та и тя ще ви пише Simple Smile

# 664
Хахах намерили сте вие къде да се запознаете  hahaha Дано се оправяте бързо и да не се налагат повече срещи на такива места  Peace
Е, освен около април, май... тогава вече може  Laughing

Хрумна ми едно заглавие за следващата тема, не знам дали ще ви хареса, но ви го пускам  Thinking
За празници е време вече, на път е малкото човече santa2

# 665
Здравейте мами Simple Smile
Silk благодаря за бързия и успокояващ отговор, утре съм на преглед и смятам да затрупам докторката с въпроси.
На мамите, които са с повръщане и гадене - стискам палци всичко бързо да отшуми. При мен до момента, така и не се появи гадене или повръщане. Нищо ми няма (дано и така си остане де Simple Smile ). Единственото, много ми се спи, по цял ден, непрекъснато... и като си легна - край! никакво заспиване няма Simple Smile
Бързо прибиране вкъщи на мамите в болница, стискам палци всичко да е наред. Simple Smile

# 666
Здравейте!
Десинка супер е твоето предложение за заглавие, като ще си позволя да заместя малкото човече с май-ското човече, за да си личи, че е за .м. Май за ориентир за бъдещи присъединили се мамчета
Каролка поздрави на тайфата и бързо възстановяване. При мен няма течение, но пък като цяло по време на бременност е нормално да има повечко.
Аз днес не знам какво точно усетих, но ме потупна три последователни пъти в ляво на корема Simple Smile може и да е бил бебо, знам ли? Simple Smile
Вече категорично ми личи, с килограмите съм тотал + 3
За постите мисля, че сега не е време за експерименти Simple Smile
Да, щях да забравя, днес бях при ЛЛ и тя ми каза, че трябва да си изберем сами педиатър, така че тръгваме на лов за педиатър Simple Smile
Amonita ти си виновна Simple Smile спомена мандарини и от тогава опустошавам по килограм на ден хаха

Последна редакция: чт, 14 ное 2013, 19:14 от monicat

# 667
Привет! Моето кървене отмина,но още пазя леглото.
При  кървенето започнах утрогестана орално,но много ми се замайва главата и ми причернява.
Колко време след спиране на кървенето може да се поставя пак вагинално?

Няма УЗИ  по здравна каса,както и не всички гинеколози имат такава апаратура. Обикновенно лекарите слагат 2-3 преглета УЗИ безплатно към пакета на касата за своя сметка. Така самия лекар  има поглед върху бреченността,а и да не си изгуби пациентките.. По каса влизат само консултации и някой изследвания.

За празници е време вече, расте в нас майското човече

Елха ще украсявам вече, празнува в мен и майското човече

Май е още далече, но дядо Коледа ще среща малкото човече

Ето още няколко предложения,че както пишеме ще има още зимни теми

Последна редакция: чт, 14 ное 2013, 20:14 от Синя фея 1

# 668
Няма УЗИ  по здравна каса,както и не всички гинеколози имат такава апаратура.
Напротив - има УЗИ по програма „Майчино здравеопазване към НЗОК”. За нормална бременност се полагат 3, а за бременност с риск - и повече, в зависимост от риска. Друг е въпросът, че има наистина съвестни гинеколози, които всеки път преглеждат с ултразвуков апарат, дет викаше една лекарка, няма да ми се изхаби апарата, я (или накрайника). Но други са печалбари, или прекалено съвестни (по-малко вероятно), и цакат за всеки ехографски преглед в повече. Grinning

За повече инфо относно програмата към НЗОК, виж тук.

Друг е въпросът, какво можем да направим ние, въоръжени с това познание, изправени с/у гинеколог, който не зачита програмата. Не много, смятам аз. Освен да го сменим. Mr. Green

Иначе всеки уважаващ себе си АГ, особено онези, които следят бременност, разполага с такава апаратура, макар и древна, макар и разбрицана, но тя е там за нас. Grinning

Каролка, доста ведро звучиш. Айде и другата мама да се обади, да ви се зарадваме на веселата компания. Аз съм отвисяла в болница един месец и съм била денонощно на системи - 3 системи, 2 от едната страна и една от дургата (магнезий + 2 маточни транквиланта + три курса кортикостероиди за развиване на дробчетата на бебето, ако реши да се ражда по-рано). Това баня бях забравила какво е - мокрите кърпички ми бяха основната хигиена и гащите за еднократна употреба. Ами, оцелях. Добре че ме снабдиха със стойка на колелца, та маах нощница из коридорите (умерено, де, все пак) и най-вече можех да пишкам в тоалетна, а не на подлога. Мене тогава ме настаниха в родилно отделение, а не в патологията, за да може моят лекар да ме наблюдава по-добре, а и за да не се травмирам от разни случки там горе. Та така. Друг път ще ви разправям по-подробно. А - друго съществено. Свиждане нямаше общо взето, а щерката се ужасяваше от абокатите, та почти не съм я виждала през този месец (нямаше как със с-ми да изляза и на двора, пък и беше зима - през януари). Ама... какво ли не прави човек за бъдещото поколение. Laughing

А - аз имам предположение какво се случва при теб - предполагам, че е т.нар. инконтиненция, незадържане на урина. И аз го имам това, засилва се през бременността и често момичетата изпадат в паника, че става дума за изтичане на околоплодна течност. Лошото е, че след първа или след втора бременност вече си остава и след раждането.

Изчезвам, че ме чакат две гладни гърла. Mr. Green

# 669
И аз да не остана назад и краднах това от априлките Simple Smile http://m.youtube.com/watch?v=j_ccd8VDTEc&desktop_uri=%2Fwatc … 3Fv%3Dj_ccd8VDTEc
Предварително им благодаря Simple Smile не съм от спортните натури, но ще се пораздвижа малко утре през деня

Преди малко усетих интензивно пърхане, последвано от потупване Simple Smile явно се започва

# 670
Извинявам се за грешката,но в Приложение 15 касата е описала  прегледа като Акушерска ехография. Това е УЗИ
2 пъти  (  1 триместър и  16-20 г.с.)

За рискова над 35 г.   още  2 прегледа ( общо 4)
За рискова под 20 г. още 1 преглед (общо 3)

# 671
УЗИ = ултразвуково изследване, което за мен се равнява на акушерска ехография. Аз по тоя списък ги броя 3 при нормална бременност, но може да се преброят и като 2 (едното в четвърти или в пети месец, а не в четвърти и пети). Някъде съм чела, че 3 се полагат, ще потърся къде.

+още 2 за въраст над 35 г. (то си е посочено в кои седмици се прави)
+още 1 при възраст под 20 г. (пак си е посочено в кои седмиици да се направи)
+още 1 при отрицателен резус фактор и мъж с положителен или обратното (кръвногрупова несъвместимост). Това се прави в 28-32 г.с.

Дотук за мен стават +3. Искам да видя само дали някой ще се съобрази с това или ще трябва да подсещам, да прося, да си търся правата.

Хареса ми тоя пилатес, и то най-вече затова, че е 10-минутен.

Аз отдавна съм си изтеглила една йога за бременни и май скоро ще се постарая да се пораздвижа (и аз не съм от спортните натури). Започвам да възвръщам силите си малко по-малко, има надежда до края на бременността да се почувствам човек, или поне жена, способна на нещо повече от лежане.

П.П. Сега проследих по-внимателно - да, 2 са наистина ехографиите, които се полагат при нормална бременност.

Последна редакция: чт, 14 ное 2013, 21:14 от Лолiта

# 672
# 673
здравейте, момичета Simple Smile с каролка е много забавно  newsm51, престоят в болницата е наистина по- приятен, то и болницата е като в хотел, само дето каролка я изписват утре и много ще ми липсва Simple Smile мен ме приеха в болницата заради контракции= втърдяване на корема и сега ме боцкат с инжекцийки и слагаме системи. надявам се всичко да е наред, само и да си почина тук и неделя да ме пускат да си ходя  Hug

# 674
Здравейте, мами!  Hug Много благодаря за това, че мислихте за мен!  Hug
Да ви кажа сега как се случиха точно нещата: ами отидох на ЖК и докторът ме пита дали имам някакви оплаквания и какви. Казах му, че ме боли всеки ден корема ниско долу (менструална болка), той ме прегледа обстойно и каза, че ми е скъсена шийката на матката, и трябва да постъпя в болницата за серклаж. Четох за серклажа после и разбрах, че може да са те преглеждали и всичко да е наред и след два дни да ти е скъсена вече шийката на матката. Самата манипулация не ме плашеше, страх ме беше само от общата упойка. Предната нощ към полунощ хапнах и пих вода последно и на сутринта ме приеха в болницата, поставиха ми 1 или 2 системи, не помня, и по обяд ми направиха серклажа. Като ме събудиха от упойка дремнах малко (няма да е било повече от 20 мин.) след което бях свежа, чувствах се добре, бях си вече в стаята и чаках да мине малко време, за да мога да папкам. Секс ми е забранен до края на бременността, но не се притеснявам. Между един мъж и една жена може да има красиви и нежни моменти, дори когато няма сексуално стимулиране/задоволяване. Живот и здраве, след като се роди бебенцето ще се любим колкото си искаме. Честно казано се радвам, че ме зашиха, защото това ми дава увереността, че е взета една много сериозна превантивна мярка.
Моят извод от всичко това е, че трябва да се вслушваме в тялото си независимо кой какво ни казва. Ако нещо ви притеснява, дори да ви се вижда малко глупаво - по-добре питайте докторите си или поне тук, във форума.
cherry_spa , душко, правя торти, да. Даже сега във скрит текст ще напиша тортата, която ще направя за мъжа ми. Но снимки нямам, съжалявам...

Скрит текст:
Пече се задължително домашен блат. Не купувам готови блатове, използвам тефлонова тавичка за печене на блат. Рецепти за блат за торта има много из целият интернет. Като е готов блата и е хубало изстинал, се издълбава внимателно като купа - да останат дъно и стена дебели около два см. Издълбаното се слага в купа, добавя се 1 чаена чаша смлени орехи, 1 чаена чаша стафиди и примерно есенция ром, но аз имам в къщи едно шише Бейлис, което ползвам за такива неща, та слагам 2 капачки бейлис. Разтваря се половин чаша захар в половин чаша вода и се добавя към сместа. Сместа се разбърква и се изсипва в блата, който е като купа. Отгоре се намазва с обикновена заквасена сметана, която сме разбъркали със захар на вкус предварително. Който иска си оцветява, аз не оцветявам. Може да наръсите отгоре с препечени орехи или с каквото ви се иска. Тортата ми е любима от детските години!

Много ми се спи вече, лягам. Айде, лека нощ, момичета!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт