С изпъкнало коремче тази есен, майски мами с песен! - Тема 4

• 26 832
  • 727
  •   1
Отговори
# 135
Мен не са ме натискали много, в началото бебо беше в неподходяща поза и доктора малко го почукна, че да се размърда  Crazy Та като почна едни танци, после трудно направи замерванията.
Предполагам, че не е опасно натискането, щом лекаря го прави, все пак би трябвало да прецени натиска си  Peace

# 136
Подчука го, но не е болезнено, но моят инат постоянно се въртеше/превърташе и саботираше всеки опит нещо да му се измери. Но и лекарката не се отказа и всичко му прегледа, останах много доволна от прегледа.
Колкото до сладко/солено. Хапвам главно солено, но нищо конкретно не ми се прияжда, сладкото леко с отвращение го гледам обаче. Според мен женските майки изглеждат по-добре и корема им е по-добре оформен (или поне при мои познати е така).

# 137
Уведомявам, че всичко е нормално, ще пиша след два дни.

# 138
Уведомявам, че всичко е нормално, ще пиша след два дни.

Карлке много мило и телеграфно, браво, това се иска от всички изчезващи, че да няма излишни притеснения  Hug

# 139
Момичета, на ФМ с вагинален ехограф ли гледат или с коремен? 30-40 мин с вагинален ми се струва, че няма да е много приятно.

Освен това се сдобих и с настинка. Най-много хремата ме мъчи. Физиологичният разтвор не помага. Някакви съвети как по друг начин да се справя?

# 140
По принцип уж с коремен, но може да се наложи и с вагинален да се погледне. При мен беше така, наложи се, изтърпях, макар че наистина е неприятно. Sick

Прегледът при ранната ФМ продължава не повече от 20 мин. Може да има и кратка дискусия преди, по време на и след него, поради което да ви се стори по-дълъг.

На този ранен етап се мери само дължината на бебето от върха на главата до дупето, има ли носна костица, дебелината на нухалната гънка и евентуално има ли гръбначе, има ли регулярна сърдечна дейност.

Вече на втората ФМ, след 20 г.с., по-рядко се налага с вагинален ехограф и прегледът е по-дълъг, защото се разглеждат подробно всички органи. Grinning

# 141
При мен беше точно час, в началото 5мин разговор и в края 5. Имаше и по време на прегледа разяснения, но моя инат много мърдаше, предполагам ако беше кротък щеше да е 30 мин. С коремен преглеждаше. Премери му как бие сърцето, дроба как работи,мозъка,сърцето,корема зятворен ли е, стомаха, кръвоток, нещо и на мен ми гледа докато чакахме да застане мирно.

# 142
Здравейте момичета. Аз малко късно се включвам, но едва сега се добрах до компа Simple Smile
Виктория, страхотна емоция. Като я прочетох така се развълнувах, че и аз тази вечер няма да мога спя. Направо си я изживях с теб. Поздравления за бедещия ти съпруг - страхотен жест от негова страна.  thumbsup Аз да взема да халосам моя мъж  с нещо и да му кажа хората какво правят  bash newsm62
Добре дошли на новите мами и дано се чувстват добре в нашата темичка  Hug и най-важното лека и успешна бременност
Чета тук за някакви диетки се говори - по-скоро да не се прекалява с храната, а за диети ще има време и време след раждането  Wink
Хайде честито и на мамите с добрите новини от докторите  smile3525
Лека вечер от мен и до утре  Simple Smile

# 143

На този ранен етап се мери само дължината на бебето от върха на главата до дупето, има ли носна костица, дебелината на нухалната гънка и евентуално има ли гръбначе, има ли регулярна сърдечна дейност.

Вече на втората ФМ, след 20 г.с., по-рядко се налага с вагинален ехограф и прегледът е по-дълъг, защото се разглеждат подробно всички органи. Grinning

На моята първа ФМ, която беше преди няколко дни, гледаха всички органи подробно, не само изброените. Явно си зависи от лекаря.
С вагинален ехограф ме гледаха само веднъж, в началото, за установяване на бременност.

# 144
Добро утро момичета   food010  Hug
Да ви кажа разглеждах снощи стари теми и това заглавие много ме развесели- "Бебе дай на мама знак, ритни коремчето й с крак "  hahaha hahaha
Аз тъй като още съм на темата с имената да ви попитам кое ви харесва повече Никол или Наталия ?
Първоначално исках да е Николета, но Николета Николаева не ми звучи добре и за това остана варианта само Никол. Знам, че е стана много популярно име напоследък, а и Наталия ми харесва та много се колебая newsm78

# 145
Здравейте момичета, Благодаря ви за поздравленията  newsm51
за ФМ и скрининга, чета ви какво пишете, аз май ще правя само късните.. но инъче разбира се е по-хубаво човек да се успокои от сега, но.. нямам възможност сега да ходя до Варна за ФМ, а в Бургас не искам, за скрининга имам още 3 дни да реша. Поздравявам всички, които са го направили и са се поуспокоили, а на тия, които чакат, им пожелавам късмет Simple Smile  Hug
Приятен ден и само положителни емоции
Десинка, на мен Никол ми харесва повече, но важно е на теб и бащата да ви харесва

# 146
Добро утро !

Днес сме по- добре вече и аз и малчо! Дано минава вече всичко и скоро да няма болни Simple Smile

P.Petunia , аз се мажех с Низита и едно мехлемче с прополис и евкалипт, временно помагаше, но още се влача с хремата и покашлям и отхрачвам...

Тeɣa , честито ти момченце ! Аз в началото като разбрах, че ще е момче предният път и много се разстроих, но сега разбира се не съжалявам. Има си предимства и при двата пола. Но най-важното е да са здрави! А какъвто и да е пола все ще ги обожаваме!

Каролче, радвам се че писа и че всичко е ок ! Hug Чакаме те Wink

Сиерка, как си? Предната бременност аз така се излюсках в банята, но в края на 9-ти месец и така се надявах това да предизвика раждане, ама не би...така че не се притеснявай много! Внимателно и спокойно  Hug

Desinka14 , аз съм за Наталия  Peace Даже така исках да ми се казва първото дете, което се оказа момче Simple Smile Сега имам друго име за момиче, но пък за момчее просто ще е голяма мъка да мисля, ако се наложи..Simple Smile

Хубава неделя за сега от мен ! Hug

# 147
На мен много ми хареса Натали Николаева, Натали ми звучи някак италианско и симпатично, но ми харесва и Никол Николаева

# 148
Amonita днес съм по-добре,болят ме само свивките,може би мускулна треска от падането нзн вече.За кашлицата открих подбел,на чай мн помага и ме успокоява. Да се бях сетила по-рано,но уви. Поздрави на всички и се пазете.

# 149
Добро утро   food010
Desinka14 аз съм за Наталия.По-добре ми звучи варианта Наталия Николаева.
Имам и въпрос към момичетата, които са били с отлепване.Когато кървенето или зацапването спря, имахте ли болки?Аз имах зацапване само 2-3 дена, съвсем леко, но пък си имам болки.Вече една седмица.Като лежа съм добре, но изправя ли се -боли.Притеснявам се дали е нормално,дали бебо е добре  TiredУтре съм на преглед, но ми се вижда адски дълго времето до тогава...

Общи условия

Активация на акаунт