С изпъкнало коремче тази есен, майски мами с песен! - Тема 4

• 26 852
  • 727
  •   1
Отговори
# 510
аха да , Благодаря за разясненията Simple Smile наистина би било удобно да си му сменяш памперса на масичката за повиване , а и козметиката ще си държиш там  .. Simple Smile
Ние си харесахме : ето тази http://kasida.bg/bertoni-detsko-leglo-maxi-beech-2011-103-3555.html
има място и за сменяне на памперсчета Wink

# 511
  • София
За мен повивалникът беше страхотно удобство и не съжалявам и за минута, че го купих. Сега пак мисля да ползвам живот и здраве.

Икейското креватче е много приятно като дизайн, и в предишната ми отчетна имаше майки, които го купиха. На мен лично не ми харесва това, че е с решетка и от задната страна (двоен шанс да се заклещи крак или ръка) и това, че има място отдолу. Все си мисля, че ще се събира много прах там. Rolling Eyes

# 512
РоузАмбър, първо се успокой, не е късно - аз се записах на ЖК в 13 г.с., напълно си е нормално, даже някъде бях чела, че преди 12 г.с. не записвали.

Та така, според мен имаш 2 опции, и двете са легитимни. Едната е да постъпиш както те съветва ЛЛ (която мен лично доста ме подразни с нахалството си), а другата е да отидеш само на ЖК по каса, където ще ти правят необходимите изследвания и ще ти оформят картон, а в последствие и обменна карта за родилния дом (тоест ще се погрижат административно всичко да ти е наред).

Щом твоят лекар преглежда само на частно, можеш да ходиш при него чат-пат, когато имаш съмнения или пък за по някой ехографски преглед, щото по каса доста ги пестят. Аз така смятам да правя, но пък докато се наканя, ще дойде време за раждане. Mr. Green

А, бтв, е можеш ли нещо да оформиш с допълнителното осигуряване? Thinking

Твоят лекар ли ще те изражда, или ще търсиш друг екип, или пък няма да търсиш? Избарал ли си АГ клиника/болница? Това са важни въпроси, които могат да ти помогнат да вземеш решение.

Явно, че това решение е доста трудно, аз също бая се колебах преди да реша (както никога досега). Tired

П.П. Предполагам, че отделно ще си отидеш на поне една ФМ, може би БХС, зависи, но това са важни изследвания, които не се поемат от касата и горе-долу всички ги правят.

# 513
Ехо, Zeldelina Hug ние с теб сме посестрими по години и термин Grinning
Гледам, че обсъждате вече подробно колички и легълца. Аз съм си харесала ей тоя сет: http://www.baby-walz.de/HAUCK-Kombikinderwagen-Shopper-Trio-Set- … 22.html?group=303  , прочетох хубави отзиви, та най-верятно него ще поръчаме, за легло съм се насочила към кошарка от същата марка, като държа най-вече на стабилността, какво другоо, а да сега гледах ей този комплект: http://www.amazon.co.uk/Tommee-Tippee-Closer-Complete-Starter/dp … nt#productDetails, всичко си има и мисля, че ще е доста полезен.

Това от мен засега, следя ви изкъсо, много сте полезни Hug

# 514
  • София
RoseAmber, аз се следя на частно. Отделно съм се записала и на ЖК по здравна каса.
Досега съм ходила само веднъж на ЖК по ЗК за да ми пуснат всички кръвни изследвания, които ми се полагат.
Казала съм на лекаря от ЖК по ЗК, че се следя и на частно. Мисля, че на всички им е ясно, че повечето се следим и на частно. Още повече, че ЗК осигурява един минимум, който до никъде не стига. А и какво има да се обижда лекаря по ЗК - нали като му дадеш направлението и се запишеш при него от ЗК почват да му плащат ... и му се плаща от твоите здравни осигуровки!

# 515
На мен лично не ми харесва това, че е с решетка и от задната страна
А, ето още една разлика - нашето е с решетка само от едната страна. Peace

Последна редакция: пн, 11 ное 2013, 17:36 от Summert1me МadnesS

# 516
  • София
а да сега гледах ей този комплект: http://www.amazon.co.uk/Tommee-Tippee-Closer-Complete-Starter/dp … nt#productDetails, всичко си има и мисля, че ще е доста полезен.
Има предвид, че ако кърмиш бебето, този комплект ще ти е на 90% ненужен.

# 517
fifilota84 много се радвам за съвпадението Simple Smile така ще има още някой с който да вървим едновременно  Laughing  а колкото до това което мислиш да поръчаш като идея ти давам да погледнеш цените в ebay.co.uk -  тъй като съм забелязала че почти винаги в амазон-а цените са по високи. Даже сега като погледнах точно този комплект го намерих на по-ниска цена  Sunglasses

# 518
Summert1me МadnesS и bialata3, благодаря за отговорите  Hug

Значи, аз съм си избрала АГ - д-р Валери Нецов, той изражда в Софиямед. Всичко е частно. Искам да си ходя само при него, да си раждам там в Софиямед и това е. НО, понеже за работата ще ми трябва майчинство и тн, ми трябва някой да ми оформи документите. д-р Нецов не е поликлиника и не може да го прави, той ме посъветва да се запиша на ЖК, където да правят това. Аз изобщо не искам да ходя при друг лекар, искам само на документи да се водя, за да ми е наред всичко по ЗК, нито искам да ме гледат, нито нищо, аз ще си им нося изследванията и резултатите, които им трябват. От допълнителното осигурване покриват 1 БХС и 2 ехографски, което ще ми назначи частния. Въпроса ми е главно, при кой да се запиша на ЖК по ЗК, който ще е пределно наясно, че ходя на частно и няма да се обижда или каквото и да било от това? И какво, да влезна и да кажа, добър ден, не се познаваме, аз съм бременна и искам вие да ме следите по ЗК, така ли?

# 519
Да, аз само съм го дала за пример в амазон иначе проучвам Peace
Соник, като цяло съм настроена да кърмя Rolling Eyes ама знае ли човек накъде ще тръгнат нещата, имам още време за размисли Simple Smile

# 520
  • София
Така е, никога не се знае, но стискам палци да успееш. Hug Мисълта ми беше, че щом си с такава настройка, по-добре не се мяткай на такива големи покупки. Пък ако не ти се получи с кърменето, шишета и стерилизатори най-лесно се купуват.

# 521
 Heart Eyes да, аз винаги съм била За всичко естествено, ако имам кърма (не може да нямам Laughing), ще се подготвя по от рано и така, иначе това наистина ще е второстепенна покупка Simple Smile Ама ме притеснява, че нямам микровълнова, а пък може би ще ми трябва или тя или нагревател - например да затоплям кърмата Crazy Бе още съм объркана, чета маса информация и полудявам, но ще я селектна в даден момент Laughing

# 522
  • София
То ако кърмиш директно, няма какво да й затопляш. Виж ако се цедиш /както бях аз предишния път/ можеш да я затопляш на водна баня - става сравнително бързо и няма опасност да прегрее млякото.

# 523
Добре дошли на всички нови попълнения в отбора!!!
Докато ви изчета и забравих какво исках да споделя Simple Smile Бремелинска му работа!
Та да кажа, че и аз съм групата на  набор 2007 година! Дъщеря ми е родена на 1-ви Март.
И да се разпиша в другата група на майки с котки...от две седмици имаме едно бебе-коте вкъщи,  на 3 месеца , на което направихме изследване.  Тестът му беше подобен на теста  за бременност и показва дали е боледувало или дали сега е болно. Вече взех да се оглеждам и аз за нещо по-комфортно, че едвам дишам след обяд.Simple Smile

# 524
За начало смятам да взема едно мъничко шише Chicco 0+ и може би едно средно. Ако после по някаква причина минем на АМ ще набавям в движение нужните шишета и аксесоари. Може би ще взема стерилизатор за микровълнова за бибероните.
Леглото което сме запланували според мен ще е по-малко от трансформиращите се т.к.няма да имаме скрин за повиване. Лошото е, че не искам матрак по поръчка и леглото ще е 60/120. Икейското много ми допада, но ММ нещо им няма доверие и смята, че ще е нестабилно. Не съм на същото мнение, но понеже цветово не се връзва на шкафа до който ще го сложим -не споря с него  Flutter
Като цяло доста от нещата съм ги набелязала, само чакам да дойде януари и да почвам с пазаруването  smile3508
За ЖК не мога да помогна. Ходя на частна такава и те ще ми подготвят документите, макар че при тях ще раждам и не знам дали нещо конкретно ще ми трябва. Дават ми и болнични и накрая и 45-дневния ще ми издадат. Може би именно заради финалните документи и 45-дневния твоят гинеколог те праща на ЖК по ЗК, RoseAmber. Мои приятелки ходеха като теб фиктивно, а някои посещаваха помти до края само ЖК по ЗК и да ти кажа хич не ги преглеждаха. Един-два ехографа, кръв/урина и през др време само им мереха кръвното и обиколката на корема/кг. Така, че лесно ще намериш гинеколог които само на хартия да те води при него. Може да разпиташ ЛЛ за подходящ гинеколог по ЗК, за Сф също така МД/Тина Киркова. Между другото и в Токуда следят по ЗК, като не е обвързано с раждане при тях.

Колкото до дрехите. От началото имам дънки и панталон за бременни, но най-често карам с клинове. По нататък може би ще взема няколко блузона и още някой клин и така смятам да изкарам зимата.

Последна редакция: пн, 11 ное 2013, 19:15 от Тeɣa

Общи условия

Активация на акаунт