С изпъкнало коремче тази есен, майски мами с песен! - Тема 4

• 26 818
  • 727
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Досега даже на бях надзъртала във фейсбук групата, ама с вашите коментари ме заинтригувахте и ще я преслушам. Mr. Green Наистина ли никой външен не вижда какви снимки и коментари се постват вътре? Много открит стана този фейсбук напоследък, сумати ограничения премахнаха и вече почти не качвам снимки, защото всеки може да ги види, нищо, че съм им задала да ги гледам само приятели. Confused

Моето хлапе пак е болно и съм с него вкъщи до края на седмицата. И понеже ми писна да го тъпча с нормални лекарства /разбирайте химии/, цял ден бъркам отвари и компреси в кухнята - като някоя  afwitch съм. Дано поне да има ефект.

Стискам палци на всички, на които им предстои или вече са им правили серклаж. Винаги много страшно ми е звучала тази процедура. Rolling Eyes

Първата ретро количка, която Карола е показала, я продават в един магазин близо до нас. Той целият е за такива ретро бебешки неща - никога не съм влизала, защото бях сигурна, че са скъпи, но чак такава цифра не очаквах. Shocked Money

# 631
Cat eve  аз също съм на това мнение, едни горе-долу еднакви изследвания не си заслужава толкова пари,,,, тези пиявици са опасна работа сам дай викат... Ще се обадя на докито да питам кога да направя ФМ и аз, че да не изпусна седмицата нещо.

# 632
Соник, какво  му е на малчо? Бързо оздравяване  Hug
Тия ретро нещица много ги обичам и аз, но по обясними причини си оставам само с любовта към тях  Simple Smile
Оле ,ей сега докато си пиша тук опуках цял голям шоколад, даже не го усетих Embarassed

# 633
Cateye, предизвикателството на конкурса е да опечеш най вкусното картфено кюфтенце, може и от тиквички, а може и от овесени ядки, яммммм толкова вкусно. Това в кръга на шегата, защото има вегетариански кюфтета, аз лично мн гги обичам, но като зная, че под кюфте се има предвид малкоото ми плодче и на мен ми става тъпо. Simple Smile

# 634
Ехееее, такова скачане от тема в тема докато ви изчета - колички, кърмене, Коледа, хапване  .....   bouquet

Аз от краткия престой в болницата си докарах ангина и съм много болна. На всичкото отгоре, явно от "хигиената" в болницата   #Cussing out съм лепнала нещо като бактерия и цялото ми лице стана на червени петна, които се лющят. А заради високото кръвно ме карат да си изследвам щитовидната жлеза.  newsm78 Някоя от вас знае ли какво представляват тези изследвания?

# 635
Добро утро мами !

Сега се замислих, че моето голямо дете като стане време да се роди малкото няма да е чак толкова голямо на 2 и половина, няма да сме вече за количка за породени, ама няма да иска и много  да върви пеша...та ще е сложна процедурата, а и ако трябва да тичам да го гоня из парковете не знам как ще се справя да тичам и с количката..... Та се замислям за някакъв вариант малкия в триколката, а бебето да го нося в слинг или кенгуру. Нямам никакъв опит с тия аксесоари, някой ако е ползвал може ли да препоръча какво би било удобно за новородено ?

Каролче браво , че е минала процедурата, бързо възстановяване ти пожелавам !

Добре дошли на новите мамчета !

# 636
Poli24, от собствен опит мога да ти кажа, че най-вероятно ще изследват тиеоридните хормони TSH, FT4, FT3 плюс антителата TAT и MAT.

# 637
хм и моето кръвно е сравнително високо, даже почнах да пия хапче за кръвно откакто съм бременна, за такова изследване на щитовидната жлеза не е споменавала моята лекарка досега  Thinking

# 638
Здравейте мами Simple Smile
Следобед съм на преглед на частно и дано вече ми направят някоя снимка Simple Smile опитвам се за тоя преглед за серклаж да не мисля ама ще видим какво ще каже АГ.
Пък и в интернет не разбрах то как точно се проверява за скъсена шийка.
Каролке браво за смелостта  Hug сигурна съм, че всичко ще бъде наред.
mimoletka и аз бях понамалила сладкото, но след влизането в 4 месец си го хапвам пак Simple Smile
После пак ще пиша  Hug Hug Hug Hug работата ме зове.

# 639
Пък и в интернет не разбрах то как точно се проверява за скъсена шийка.
Колпоскопски преглед и/или т.нар. преглед като за разкритие - мануално опипват шийката (по-скоро само второто). Аз май писах и преди Thinking.

Няма какво да му мислиш, просто отиваш, ако се наложи, отпускаш дупе и прегледът минава неусетно.

Каролке, радвам се за теб! Grinning

# 640
Дължината на шийката се вижда и по време на ехогравския преглед. Поне на мене докато ме гледа на ехографа спомена , че е ок шийката.

А бе вас все още ли ви гледат с вагинален ехограф ?  Мене все оше продължават да си ме измъчват с вагиналния  #Crazy

# 641
"На жените с ИЦН категорично не се разрешават сексуални контакти през цялата бременност. "
Много тъжно  Sad  Hug Дано не се налага на много от мамите този серклаж....не че сексуалния контакт е най-важното сега, но пък всичкоо забранено винаги е по-силно желано.Успех на въздържателките  Praynig

П.С. някой смята ли да спазва коледните пости? аз точно за 5минути се отказах хахахахаха може би ден-два ще издържа Simple Smile не мога да се откажа от млякото просто  newsm78

# 642
Добро утро на всички! И добре дошли на всички нови бъдещи майки Simple Smile Аз ви следя постоянно и пак сте изписали 2 страници от вчера по най различни теми да се чудя по кое да пиша първо Grinning . По въпроса с коледните филмчета, благодаря за предложението вече си тегля Коледни песни , не съм го гледала. Напоследък съм все в едно чувствително настроение, само си мисля да съм си вкъщи на топло на украсено и да си гледаме коледните филмчета и детски, само от тези сладките ми се гледа, нищо друго (което е 100% от бременността).

Следващото което се сещам е за скрининга, на мен ми предстои ранен БХС , вземането и изследването на кръвта е 42 лева, а 4D ехографа е 50 лева. Аз съм от Кърджали. И исках да ви попитам за феталната морфология кога се прави, моята АГ нищо не е споменала до сега , направо ме пита дали ще ходя на БХС и това е.

tani4ka111 Йорданова ми каза че ще ме гледа на вагинален ехограф до 12-та седмица, последния път като бях ме гледаше на вагинален но сега ще видим като ида следващия път след 12-тата седмица . Предполагам че най много до края на 12-та трябва да е с вагинален след това няма да има нужда. И аз още миналия път и викам колко време още ще ме измъчваш така и тя вика до 12-та седмица, после няма Grinning

И забравих също да кажа , Каролка че много се радвам че всичко е минало успешно, пожелавам на всички всичко да е наред .

Наташка Начашка по принцип аз не спазвам коледните пости и тази година също няма да ги спазвам, но мисля че за тези които ги спазват  ще им е изключително трудно, особено ако им се прияде нещо и до там с постите Simple Smile

Най вероятно съм забравила нещо , но след малко може да си допиша като разгледам пак Simple Smile

Последна редакция: чт, 14 ное 2013, 11:01 от miglena_vl

# 643
С вагинален ехограф се вижда и шийката - иначе тц. Но то дали вагинален, дали мануално... горе-долу е все тая, даже не знам кое ми е по-неприятно, честно казано.

# 644
Привет, сладури  Hug
Каролка, пиши как си след манипулацията. С първата ми бременност имах сериозно скъсяване на шийката, но бях минала периода, в който е възможен серклаж и вместо него бях 3 месеца на инжекции сутрин, обед и вечер  Tired
Тия дни трябва и аз да отида на преглед, не съм ходила от 3 седмици, акушерката нищо не каза, аз нищо не попитах и така си и остана. Имам нещо като течение - няма цвят, с не особено приятен мирис, почват се екстрите  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт