С изпъкнало коремче тази есен, майски мами с песен! - Тема 4

• 26 821
  • 727
  •   1
Отговори
# 615
Съжалявам да чуя, че на толкова от вас им е също така зле Sad Аз съм вече в 15 седмица и не усещам да става по-добре. Връщам почти всичко, вече изпитвам ужас като видя храна и съм буквално на ръба на силите си....Дано да отмине бързо при всички, които още се мъчат така.
За мои ужас това не стига, ами и на работа си имам проблеми с шефката, която ме тормози постоянно, поне колегите са супер разбрани.
Днес гинеколожката  видя, че наистина вече се мъча и от утре влиза в сила забрана за работа.
Някои newsm78 се вълнуваше от добър личен лекар, мога да препоръчам д-р Икономова в поликлиниката към Транспортна болница (входа е срещу 7-ма поликлиника) и д-р Здравкова в 7-ма поликлиника.  Желая на всички хубав следобед и дай-боже скоро мърдащи бебета. Grinning

# 616
Три дни не бях чела тук и сега наваксах, толкова неща исках да напиша по темите, които сте обсъждали, но половината ги забравих, все пак изчетох 10 страници различни мнения.  Joy
Карола, успех с интервенцията, дано всичко е наред.  Hug
Galito81, с глас се смях с твоя гоблен.  hahaha
На суеверия много не вярвам, сигурно защото съм родена на 13-ти. Хич не ми пука ако черна котка ми мине път, стъпя на канал или не знам си какво. Единственото, което правя е, след като съм се виждала с някой, който ми се радва, после да си измия очите, майка ми го е втълпила, защото имало хора с лоши очи, които завиждали.
Относно коледното настроение, аз си го имам винаги. Laughing Толкова обичам Коледа, че нямам търпение да стане студено, да завали сняг и да дойде декември.  santa2
Гаденето ми леко намаля, пак си го имам, както и миризмите, които ме дразнят, но е някак по-рядко, а не постоянно. Нямам търпение да премине, но гледам да не се оплаквам, все пак можеше да е много по-зле, тоест да повръщам. Леко ми премина и сънливостта, сега не спя толкова много, само ме мързи. Но аз съм си отпуска вече, така, че се наслаждавам на бременността.  Laughing
Добре дошли на новите мами.   bouquet
Само мен ли ме дразни името на групата ни във фейсбук, както и това, че е скрита. Не, че държа някой да ми гледа снимките, но самата група е затворена, няма как някой извън нея да знае какво пишем и качваме. Ако не искате името да е свързано с мами, бебета и тн. може просто да се казва "май 2014" и да не е готварски конкурс. Просто споделям мнение, не искам да обидя авторката на заглавието.  Peace

Последна редакция: чт, 14 ное 2013, 00:31 от Анонимен

# 617
За серклажа, при мен следят големината на шийката, заради предходни спонтанни аборти. Днес ме приеха в болницата, процедурата ще е утре. Стискайте палци Praynig

# 618
Само мен ли ме дразни името на групата ни във фейсбук, както и това, че е скрита. Не, че държа някой да ми гледа снимките, но самата група е затворена, няма как някой извън нея да знае какво пишем и качваме. Ако не искате името да е свързано с мами, бебета и тн. може просто да се казва "май 2014" и да не е готварски конкурс. Просто споделям мнение, не искам да обидя авторката на заглавието.  Peace
Долфейс, аз помолих да я скрият, но се оказа, че не можело да се добавят нови членове, ако е скрита, така че вече не е скрита, а просто затворена ли, и аз не знам. Аз също не харесвам заглавието много, но пиша чат-пат.

Ти присъедини ли се, не разбрах?

Беба, аз съм чела, че това е една от причините директно да се пристъпи към серклаж: хабитуални аборти. Само дето не помня Каролка или Дейлайт да са споделили за такива при тях, та затова питам, какво друго може да е.

И на мен ми е коледно всяка година по това време. Обичам си я Коледа и това е. Само дето си мечтая, както в онази песен, за бяла Коледа, ама май и тази година няма да е.

Аз нали напоследък гледам само детски филми, та, понеже някой питаше по-горе, препоръчвам с 2 ръце, Коледна песен от анимационната серия на Барби (Barbie in a Christmas Carol), тя е направена по едноименното произведениe на Дикенс. Срам не срам, мога да я гледам 3 пъти подред и безброй много пъти във времето.

Последна редакция: ср, 13 ное 2013, 19:20 от Summert1me МadnesS

# 619
 Laughing Summert1me, аз без ни най-малък срам си гледам Коледна песен почти ежедневно. С удоволствие също много други детски филми...

# 620
Здравейте, май-чета! Надявам се да има още място и за позакъсняли бъдещи май-ки! Всеки ден ви чета и се информирам  и забавлявам с вас, но чак днес успях да ви изчета докрай и аз най-накрая да драсна някой ред. Много сте активни и не мога да насмогна! Надявам се да имам занапред повече време и да съм активна и аз като вас.   bouquet

# 621
Здравейте, мамчета Grinning Да се отчета - днес бях на фетална при Марков, много съм доволна от доктора, обясняваше подробно, слава богу бебо е в перфектна форма засега Hug всичко му е наред, за жалост пола не можа да ми каже, 50 на 50 било, не искал да се насройвам погрешно Laughing а живот и здраве след две седмици ще видим моята докторка вече трябва да види Simple Smile Записах си час и за следващата след 2 месеца и така. Няма да правя БХС и без това бях решила да направя само ако Марков изкаже някакви притеснения. Ох, днес и аз с гаденето съм много зле ,сутринта  Sick, цял ден главоболие, моля се да почне да ошумява това чудо , че съм като някоя луда вече Mr. Green
Това от мен засега, хубава вечер, момичета Peace

# 622
И аз да се включа в темата, ходя на консултации в Селена(Пловдив) и ми казаха да си направя Биохимичен скрининг. Само че цената там била 120 лв  #Crazy ,,,, след това веднага влезнах в нета и прочетох, че в Майчин дом е 35, на други места също е по толкова или варира малко. И така се отказах да го правя изобщо. От Пазарджик съм и тук не го правят, а да ходя да търся тепърва къде в ПЛД го правят нямам време. Работя в едно начално училище и е лудница, няма кой да ме замести. Мисля си и четох че по на татъка като ходя на 4Д също може да се види дали има нещо на плода ... и с това си се успокоявам. Сега като съм в 13-та г.с. след това какво друго изследване се правеше? Ааа и отпред на първата страница кой трябва да ме включи при датите на термините да се видя и аз Simple Smile))) Толкова очаквано бебе, че още не мога да повярвам (сигурно докато не усетя как мърда).

# 623
Здравейте мами,  welcome на новодошлите, много се радвам, че темичката ни нараства.
Относно усещането на бебчовците, на мен нали ми е втора бременност, колкото и да не им се вярва на някои, аз усещам "пеперудите" в стомаха от около 2 седмици. Знам какво е усещането и няма как да го сбъркам, а и може би, защото плацентата ми е задно разположена толкова рано го усещам  newsm78 .
Искам да споделя с вас една статия, на която попаднах преди малко, интересна е, относно суеверията по време на бременност по света: http://www.purvite7.bg/articles/view/426/ot_bremennostta_do_rajd … 9&mode=#photo
И на мен ми е Коледно вече, миналата година не се чувствах пранично, дори елхата не извадих, но тая година нямам търпение да почне Декември, за да си я украсим. Хайде аз се връщам да изчета последните 2 странички, много се пише в темата и това много ме радва, макар и рядко да пиша, не пропускам да чета. Забравих да кажа, че във вторник ще се регистрирам на ЖК и се надявам да видим пола на бебчо  Praynig , че нямам търпение вече.

# 624
Ивелини да не би тези 35лв да са само за изследването на кръвта, защото аз доколкото разбрах пробите ги изследват само там и затова да е по-евтино в МД? Аз платих 45лв на доктора за прегледа, а след това в лабораторията 57лв.
Аз доколкото знам скрининг се прави до 13г.с. и 6 дни, така, че ако мислиш да го правиш да не изпуснеш подходящото време.  Peace
За пола на мен ми казаха на скрининга, тогава бях 12 седмица и 1 ден, предполагам на морфологията вече ще се потвърди на 100%  Peace

# 625
Не знам дали и за прегледа, но като се замисля май е и за двете цена. А Маминки как да сложа картинка и аз от долу "чакаме те" и г.с. Търсих в настройки но нищо не видях. Моля кажете, за да си сложа и аз такава хубава картинка Simple Smile))

# 626
Само да кажа, че всичко е наред, но ще пиша по-късно или утре, че много ме заболя корема, май ще си искам обезболяващо.

# 627
Каролка радвам се, че всичко е наред, дано бързо се оправяш  smile3525

Ивелини, писах ти на лични

Да ви кажа напоследък страшно ми се спи, особено към 5-6 часа едвам се държа, а сега като си легна ми се отспива. Лека вечер на всички  newsm46

# 628
Както и да е - при мен излезнаха резултатите от БХС. Май всичко е наред, ще ходя в петък при лекарката по ЖК да ми ги разчете, но резултатите за Даун са 1:280000, а за всички останали е 1:100000. Големината е 46 мм, нухална транслусенция 1.1, а другите неща не ги разбирам Simple Smile Някой знае ли каква трябва да е нормата на плацентния протеин - при мен е 1.4 и не знам дали това е добре.
iveto, резултатите ти са добри, не се притеснявай /моите бяха подобни и АГ смята, че не е необходим втори БХС/, големината на бебчето влиза в рамките от 41 мм до 79 мм /при мен беше точно 41 мм - 11 г.с./, нухална транслусенция е в норма, когато е Heart / и при мен беше 1.1 / и плацентарен протеин  при мен 2.02.  И резултатите ти за Даун са ок. При мен са различни, но аз съм на 36 г. и при тези над 35 г. се гледат други стойности /възрастовият риск при нас е по-голям/.
Относно запитванията за цените, аз платих за преглед и ехограф 45 лв. / за измерване на бебето / и 35 лв.+3лв.=38 лв. за кръвното изследване. В Майчин дом има значение какви реактиви ползват при кръвното изследване, а именно 35 лв. + 3 лв. за пробовземането при работа с реактиви, осигурени от Министерството на Здравеопазването или 50 лв. + 3 лв. за пробовземане – при работа с реактиви, осигурени от СБАЛАГ „Майчин дом“. Аз явно съм уцелила от по-евтините.
Дано да съм била изчерпателна и полезна.
Добре дошли на новите майчета! Спокойно бременеене. Hug

# 629
Ивелини, аз днес правих фетална морфология в Пловдив, реших да пропусна скрининга. Цената при беше 75 лв, а със скрининг - 140 лв. Гледахме бебчо обстойно 40 мин - лекарят му измери всичко и каза, че няма опасност от синдром на Даун и че всички органи са му наред. Така че не виждам смисъл от БХС. Само полът не ми казаха, било рано - в 12 г.с. и 5 дена съм.
А за името на групата във фейсбук допада ми, че е завоалирано и че има готварски конкурс. Наистина не искам познатите ми да научават от фийсбук за подобно нещо кто бременността ми - на който преценя лично ще кажа, когато реша. Единствено не ми допада това за кюфтето - едно, че ми звучи грубо и второ е силно подозрително за тези, които знаят, че вкъщи сме вегетарианци.

Общи условия

Активация на акаунт