С изпъкнало коремче тази есен, майски мами с песен! - Тема 4

• 26 827
  • 727
  •   1
Отговори
# 600
Казват, че при втора/трета бременност се усеща по рано. При първа и да го усетиш, много по-късно разбираш кое какво е-дали е дискомфорт в червата или бебето. Иначе в 13 седмица е 7-8см, така че към 15-16 е доста по-голямо Peace Така, че е напълно възможно някои да ги усещат, а на други да ни е рано. Виж в 11-12г.с няма как да се усети.
Карола, стискам силно палци всичко да мине добре! Имам един може би глупав въпрос към тези със серклаж-знам.че чрез преглед се установява скъсяването, но имахте ли и др симптоми-кървене/болка?

# 601
Таничка, трудно е за обяснение наистина, но сме хора с различна чуствителност и както ни боли с различна сила от едно и също нещо, така някои жени усещат 5 см мърдащи в тях, а други жени не го усещат. Да мн е възможно и това взиране в себе си и желание да различим всяко различно потрепване в организма ни да ни помага, просто аз лично на 2 пъти усетих нещо, което е мн по различно от всекидневните потрепвания и придърпвания в стомаха и червата, които си усещам.

# 602
Аааа, моето бебче е поне 10 см. вече, но според мен още не се усещат, малки са. Все пак, по отношение на усещанията, не можеш да се месиш на другиго (спомнете си принцесата и граховото зърно). Thinking

Happy girl, щом си на 29, значи наистина имаш време. Аз съм на 38 и смятам, че не е късно за четвърто. Joy Хаха, майтапя се, де, чак дотам няма да броим (поне засега съм на това мнение). Истината е, че децата никога не стигат (както и парите, за съжаление). Laughing

Каролка, ти надали четеш в момента, но искам и аз да ти пожелая лека, бърза и успешна операцийка, а също и да нямаш проблеми после. Аз чак сега разбирам, че ще те подлагат на това нещо. Защо така се реши, ще споделиш ли? Стискам палци. Praynig Praynig Praynig

Аз пък съм суеверна, но туй с леенето на куршуми не е суеверие. Суеверията са вярванията, които по-скоро ни пречат, като например, да ти мине котка път, да стъпиш на шахта и пр. и пр. щуротии, в които вече не вярвам, но пък други ги замениха. Тъй че ми стана много интересно като споделихте и ще се поинтересувам къде може човек да си направи такъв един „сеанс”.

Добре дошла на Ивелина Simple Smile

# 603
Ивелини добре дошла Hug С радост приемаме нови мами, желая на всички леко бременеене и само приятни емоции   bouquet

# 604
Здравейте Simple Smile
Много ми липсвахте и добре сте пописали. Почти всичко успях да изчета.
Добре дошли на всички нови мами Simple Smile
На мен в петък ще ме преглеждат дали съм за серклаж. И не ми е ясно това на всички мами ли го проверяват. В този смисъл стискам палци на Каролка.
bouquet  bouquet гушкаммм вии

# 605
Серклаж мисля се налага ако е скъсена шийката на матката, мене като ме гледаха преди няколко дена ми казаха , че е ок моята .

# 606
На мен в петък ще ме преглеждат дали съм за серклаж. И не ми е ясно това на всички мами ли го проверяват. В този смисъл стискам палци на Каролка.
Не, там е работата, че не проверяват всички и затова на мен ми се иска да знам същото, как преценяват кого да проверят.

Аз сама ще се натрапя този път, защото предната бременност влязох за задържане и лежах един месец именно със скъсена шийка, слава Богу без разкритие (или пък съм имала някакво, не помня вече).

По-добре по-рано да се вземат мерки, особено пък сега, ако вляза в болница за дълго, моите ще загинат. Laughing

Последна редакция: ср, 13 ное 2013, 11:55 от Summert1me МadnesS

# 607
Добре дошла Ивелини и аз съм съвсем новичка , един ден преди теб и чакам да се присъединя към групата. Лека бременност Simple Smile

happy girl работя, нямам друг избор, но моята работа е в офис цял ден на компютър с клиенти, като нямам клиенти ми е скучно Grinning.И да определено е много изнервящо със всякакви хора да се занимаваш всеки с неговите си искания и претенции, ужас е но съм сама тук и докато намерят човек който да ме замества съм тук, надали преди 7-ия месец ще излезна в болничен, освен ако не се налага разбира се. Дано всичко да е наред и ще си бачкаме Simple Smile И аз нямам време за нищо ама и с тия суеверия , не трябвало нищо да се купува преди да се роди бебето как да ходиш да купуваш нещо,  усещам как може таткото и бабите да тичат в последния момент Grinning

Последна редакция: ср, 13 ное 2013, 11:51 от miglena_vl

# 608
Miglena, ако ходиш на фм 13-14 г.с. И бебо не е срамежлив, ще могат да ти загатнат пола  Peace
След лекцията ще ходя до АГ за всеки случай да ме погледне. Нямам нищо против, нали пак ще видя бебо  baby_neutral
Пишете а аз ще наваксвам довечера  Hug

Да ти кажа сега на 18.11 съм на ранен  БХС, тогава ще съм в 12-та седмица. Незнам дали не е късно, но моята АГ ми каза тогава, и да ти кажа тя за ФМ нищо не ми каза, каквото знам го знам от интернет и се съмнявам че ще ми направи скоро, след като ме прати на БХС. Сега в 12-та седмица няма да ми кажат пола със сигурност май.

# 609
Миглена, използвай бутон 'редактирай', понеже ще ти се скарат модераторите, че пускаш постове един след друг.
БХС задължително се прави с преглед с ехограф. На някои от нас той беше ФМ, при други само замериха нужните данни. Но без преглед няма как да дадеш само кръв и да те изследват. Така, че може да ти кажат предполагаем пол ако го видят.

# 610
Направо се чувствам като тъпа, но ми е за първи път и уж чета но не всичко ми е ясно, аз ще ходя на 4D за да ми запишат нужните стойности и след това за кръвта, и в  БХС  просто включвам и ехографа, но не знаех че ФМ е изследването на ехографа само. Мислех че за БХС се гледат едни неща а на ФМ други, но при мен ще е рано май за пола в 12 седмица. И мерси за съвета Simple Smile

Момичета кажете някакви хубави Коледни филмчета Simple Smile

Последна редакция: ср, 13 ное 2013, 12:11 от miglena_vl

# 611
Здравейте ! Hug

Добре дошли ннови май-ки Wink  bouquet

Вчера цял ден бях в движение и вече яко ме подпуква работата, а така ме мързиии.
Днес особено и мисля да си ходя след малко. И без това имам работа да си върша моя. При мойта работа хубавото е че съм на 4 часа. Имам много повече и седя повече часове, но винаги когато минат тези 4 часа мога да си тръгна, което ме устройва идеално в моменти като днешни...финансово въобще и не коментирам, че всеки път се ядосвам и то на себе си !

Ям непрекъснато мандарини в огромни количества и май почват да ми втръсват. Яде ми се тестено много от вчера, а хич не искам да се поддавам на това изкушение, че накрая ще има търкууул Simple Smile
И все пак продължава да ми е дста лошо, почва по обяд и се засилва до вечерта много. Но рядко се стига до повръщане..само гадене, гадене...Sad

Каролче и аз не знаех, че ти се налага тази процедура. Стискам ти палци да мине леко и да си добре  Peace Praynig Hug А за тези кистички и аз съм чувала често за такива вътреутробни, които си изчезват в процеса на развитие и не са никакъв проблем! И при теб ще е така Peace

Хубав ден момичета, че ме мързи и да пиша Wink

# 612
Здравейте на всички майски майчета Simple Smile

Прочетох малко по-напред в темата за БХС - в сайта на Майчин дом информацията не е обновена, в момента БХС се прави на втория етаж, когато влезнеш от главния вход има табели почти навсякъде къде е кабинета.
Аз искам да изкажа поредното си възмущение -  в петък бях на БХС и прецених, че ще си направя ехографската снимка на място. Е, не вярвах, че може да ми се скарат така. Получих куп въпроси от лекарката, която ме гледаше как така детето ми вървяло седмица и половина назад. Такива ми ги наговори, все едно аз съм виновна, че съм имала по-късна овулация. Накрая наистина малко гузна си тръгнах, след цялата й тирада.  Едва ли не, нарочно съм го направила.
Както и да е - при мен излезнаха резултатите от БХС. Май всичко е наред, ще ходя в петък при лекарката по ЖК да ми ги разчете, но резултатите за Даун са 1:280000, а за всички останали е 1:100000. Големината е 46 мм, нухална транслусенция 1.1, а другите неща не ги разбирам Simple Smile Някой знае ли каква трябва да е нормата на плацентния протеин - при мен е 1.4 и не знам дали това е добре.
Вече съвсем се обърках, в коя седмица съм. По последен цикъл (беше на 08.08.2013)  съм в 14 -та седмица, според докторката в Майчин дом, в петък бях 11 седм. и 3 дни, според наблюдаващата в момента съм 13 -та седмица. Странна работа. Наблюдаващата каза, че не може да каже със сигурност, защото до преди това бях на противозачатъчни и не се знае, кога точно е била овулацията.
Ох, стана много дълго, дано не съм ви досадила. Лек ден мамчета Simple Smile

# 613
Здравейте  Hug
Ивелини  welcome
Каролче дано мине бързо и леко при теб  Hug
happy girl_84 дъщеря ми ползва количка до 1г и 4 месеца.То преди това още не я искаше,а аз си я бутах празна  Grinning
Днеска дъщеря ми имаше открит урок в градината. Мъчно ми стана, че не можах да присъствам,заради това лежане TiredПратих мъжът ми и свеки, а за мен остана удоволствието да гледам клипчетата от урока.Момичето ми се е представило много добре  Heart EyesНикога до сега не съм изпускала мероприятия в детската градина.Сега съм назад много с нещата(иначе съм в родителския комитет).Дано скоро се оправя, че ми е много тъпо така.
Мойто  гадене понамаля, има го, но по - поносимо е Simple Smile
Хубав ден момичета    love001

# 614
  • Пловдив
Здравейте момичета.
Аз сега се връщам от БХС .На ехографа уж всичко е наред,взеха ми кръв и ще чакам резултата в петък.Обаче друго много ме притесни.Миналата седмица лекарката ми каза,че съм в 11 седмица и 6 дни и по мои изчисления бебето вървеше със седмица по-голямо.Сега обаче пак ми казва 11-та и 6 дни.После сравних данните от ехографските снимки,цифрите са еднакви.Не знам ,тя ли се обърка и го мери неправилно.Много ми е тъпо сега.После и личната не иска да ми даде направление за ЖК ,защото не можело за 1 специалист да ми дава два пъти в един и същи месец.Та сега ще си чакам и ще се притеснявам от тази обърквация с мерките.

Общи условия

Активация на акаунт