С изпъкнало коремче тази есен, майски мами с песен! - Тема 4

• 26 819
  • 727
  •   1
Отговори
# 645
Хора, мога ли да пия парацетамол, умирам от глава втори ден, направооо откачам Crazy

# 646
Здравейте!
Каролка, радвам се, че е минало, бързо и леко възстановяване  Hug
Момичета , за постите да ви кажа, че бременни и болни са освободени от това.По-важен е духовният пост! Така че не се мъчете.Който иска и смята, че не му пречи може да пробва,  примерно за 3 дни ,но пак казвам, за нас не е задължително  Wink
С вагинален ехограф никога не са ме гледали, предполагам, защото нашите лекари не разполагат с такъв  Mr. Green
А Коледните  филми обичам да ги гледам дори и лятото Grinning Като наближи декември и ми става уютничко, топличко и романтично на душичката  Heart EyesМислили ли сте какво ще подарявате на децата и мъжлетата? Събирам идеи  Crazy
sunshine_state аз съм си с такова течение още със стартирането на бременността.Другият път ще попитам има ли начин да го елиминирам, че ми е доста некомфортно така.Всеки ден съм с ежедневни превръзки.Няма начин без тях Tired
fifilota84 можеш да пиеш.Моят лекар ми каза, ако главоболието е от мигрена или нетърпимо, че мога да пия и аналгин.

# 647
  • Варна

Момичета , за постите да ви кажа, че бременни и болни са освободени от това.По-важен е духовният пост! Така че не се мъчете.

Божеее и такива ли има  newsm78 За мен е пълна лудост, да се пости въобще. Цял живот постим от всичко. А пък бременни да постят мисля, че би имало лоши последици и върху тях, и върху бебенцата.  newsm34

# 648
  • София
Соник, какво  му е на малчо? Бързо оздравяване  Hug
Какво ли не.. Crazy Хрема, кашлица, червено гърло, конюктивит, вечер вдига и температура. Вкъщи е като аптека вече...

Момичетата, чиито деца са с малка разлика, но вече не са за количка за породени - има едни приставки, които се слагат отзад на нормалната количка и се получава степенка, на която стъпва по-голямото дете и се хваща за дръжката на количката. Така возиш и двете деца едновременно. Не знам дали ме разбрахте, че малко объркано го обясних. Blush

# 649
Хора, мога ли да пия парацетамол, умирам от глава втори ден, направооо откачам Crazy
Парацетамол със сигурност, а може и нурофен, в краен случай 1 аулин на 24 часа (пила съм след съвет от гинеколога, аз съм с тежка мигрена, която не ме оставя и по време на бременност). За аналгин не знам, аз съм алергична и не пия, но предполагам, че по изключение може.

# 650
Аз доколкото знам аспирин е опасно да се пие, той нали е забранен и за деца. Пробвай с парацетамол дано отмине  Peace

# 651
Абе вас всеки път ли ви гледат с ехограф?Аз доколкото знам по ЗК се полагат само 3ехо. прегледа, а останалите се доплащат допълнително.Мен досега като ме гледаха беше с обикновени направления така че все още не съм си ползвала трите пъти....определено другия месец ще отида на 3 или 4Д, че ми е любопитно какво точно се случва там в тъмното  newsm78  Mr. Green

# 652
Наташка мен всеки път ме гледат на ехограф. Първите 2пъти с вагинален и после вече с коремен. Аз си плащам всеки път, въпреки че лекаря ми работи със ЗК и имам направление. Не знам защо така, но не съм и питала тъй като си бях решила, че ще се следя при този доктор и е един от най-добрите в града ни  Peace

# 653
Аз доколкото знам аспирин е опасно да се пие, той нали е забранен и за деца. Пробвай с парацетамол дано отмине  Peace
Аспирин протекта е разрешен. Даже някои го пият профилактично заради тромбофилиите, но на мигрената едва ли ще помогне. Съвета беше за аналгин  Peace
Миналата седмица имах ужасна мигрена, чак ми се  Sick и след 14ч мъки,  един парацетамол ме спаси.

Момичетата, чиито деца са с малка разлика, но вече не са за количка за породени - има едни приставки, които се слагат отзад на нормалната количка и се получава степенка, на която стъпва по-голямото дете и се хваща за дръжката на количката. Така возиш и двете деца едновременно. Не знам дали ме разбрахте, че малко объркано го обясних. Blush
Peace

# 654
Привет!
Аз днес бях на ЖК и контрола на вагинален секрет...Резултати др седмица...Всичко ми е наред, на бебо също, не съм напълняла, корема е пораснал с 6см (матката де Simple Smile ) Директно ме разположиха легнала да ме гледат на ехо, само ме питаха кой по ред ми е прегледа с ехо, че се отчитали пред касата за безплатните и т.н. Съответно си го платих,че бях изхарчила вече два от трите безплатни Simple Smile Бебчо си мърдаше както винаги, пръстчета видяхме, но пол не, че беше скръстило крака "по турски" Simple Smile. Изписа ми някакъв лек за киселините, че да съм ядяла по-стабилно и обилно, хаха, но го забравих какъв е  ooooh! После ще го купувам...Толкова от мен Simple Smile 15г.с.+3 дни съм, явно и мен ще си ме гледат на ехо всеки или почти всеки месец...
Рапорт даден!
Каролка  Hug

# 655
Мами нали съм любопитна и преглеждам темата на априлкитепонякога, вижте какво откраднах  Laughing  
 http://stratsimir.exsisto.com/

Има интересни имена, особено като тези- Мара-антоанета,Маньонка, Румцайс и др. Joy

Тарлапутняк горкия човечец  smile3514
Христозорнициан
Христозорницомил  дори ми е трудно да ги произнеса  #Crazy

Последна редакция: чт, 14 ное 2013, 15:03 от Desinka14

# 656
Здравейте  Hug
Да ви питам и аз относно ехографите и аз знам че имаме по 3 безплатни ехографа, но моя лекар е написал на вратата си, че имаме по 2 безплатни само  Confused да няма някаква промяна  newsm78 А отделно за гледане на ехограф колко доплащате 25 лв ли?
Да питам и за болничните, как стоят нещата там. Значи като ви дават болнични карат ли ви да лежите в болницата, при първата ми бременост ме наараха да лежа там, но сега съм с малко дете и не искам да я оставя само с таткото за няколко дена. Искам след нова година да си взема болничен, че нещо очите ми правят проблеми, цял ден пред компа на работа, от няколко седмици виждам замъглено, а и после ме боли глава  ooooh! до сега нямах такъва проблеми с очите, мисля че е от бремеността, в понеделник като съм на преглед ще се консултирам и с лекаря.
Лек ден мамчета   bouquet

# 657
Здравейте! След като се "записах" при вас преди няколко дни, едва сега изчетох горе-долу всичко и реших да пиша и аз Simple Smile От няколко дни откакто спря гаденето и започнах да се храня горе-долу нормално, изведнъж ми се показа коремът, просто е огромен и имам чувството, че направо расте с часове, чувствам кожата си толкова напрегната, а съм едва в 4 месец! Мажа се с лосион против стрии, още не с олио, защото ми е прекалено мазно. Миналата бременност ползвах олио на Юсерин и нямам стрии, но тогава коремът ми сякаш не беше много голям и започна да расте едва в 5 месец. Не знам колко голям ще стане до края Shocked
Колкото до усещането на движенията на бебето- с първата бременност го усетих в 18г.с., бях абсолютно сигурна, но гинеколожката ми каза, че е невъзможно и че се усеща в 20 г.с. Но аз си знам какво и кога усетих Wink Аз не съм суеверен човек по принцип, но чувал ли е някой за суеверието, че когато бебето промърда за пръв път, с който човек си в този момент, детето ще прилича на него? Помня, че с първото ей така за всеки случай си бях сложила снимка на телефона на някаква известна актриса (вече не помня)- да не ми се смее някой само Laughing А ясно помня кога за пръв път усетих силен, отчетлив ритник- бях на зъболекар, може би след 20 г.с. и държах да ме работят без упойка, но толкова ме заболя в един момент, че точно тогава бебето ме изрита силно. Пред очите ми тогава беше зъболекарката за добро или зло Crazy

# 658
Мдам, този сайт е пълен с безумни имена Simple Smile
За ехографите - и на вратата на моята док пише за 2, но са 3, не знам защо така...И аз лично плащам 40лв...
Исках да спомена и за главоболието - мен преди 2 дни така ме цепеше главата  ooooh! метнах една кърпа на очите да не ми свети, че чак ми се повръщаше от главобол...после мъжо ми направи масаж на глава, длани и стъпала по собствена инициатива Simple Smile и ми поотмина малко, колкото да мога да заспя...сега пак нещо ме стяга и ще има масажи Simple Smile
Днес и мен ме питаха дали вече усещам бебето - ми може и да го усещам,ама с тази палава кака не ми остава време да се вслушам в тумбака си Simple Smile Спомням си предната бременност какво следене беше  Crazy Но и сега като остана със себе си се ослушвам  и се усеща как се "преобръща" сякаш Simple Smile

# 659
Аз плащам по 30 лв за ехограф , и някой път плащам някой път не плащам, но  аз ходя и така да се каже почти всяка седмица, та до сега съм имала повече от 3 безплатни със сигурност.  А в понеделник ще правя и ФМ и ще дам кръв за БХС ( това ще ми е 5-то даване на кръв за тая бременност) , направо ми източиха кръчицата тоя път..... имам чувството , че съм бременна от половин година , а то са минали само 3 месеца реално  #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт