Позитивен човек ли съм?

• 9 555
  • 188
  •   1
Отговори
# 135
Ама, Елиас, няма и да я насърчаваш колко е страхотна и как я отваря тоя цвят, нали?
Иначе свръх позитивна ще ми дойдеш. Laughing
А, не. Ще кажа, че АЗ не го харесвам и не е МОЯ цвят  Laughing

# 136
  • London
Това, че някой лицемерничи, че на някой му стои добре дадена дреха, а според него не е така няма нищо общо с позитивното. Аз например съм на мнение, че е важно човека да се харесва в дрехите и в кожата си. Има ли значение изобщо моето мнение в случая или на околните? Не няма, защото не аз съм в дрехата. Бих казала на колежката, че щом тя се чувства удобно и харесва модела това е най-важното. Peace

# 137
Това, че някой лицемерничи, че на някой му стои добре дадена дреха, а според него не е така няма нищо общо с позитивното. Аз например съм на мнение, че е важно човека да се харесва в дрехите и в кожата си. Има ли значение изобщо моето мнение в случая или на околните? Не няма, защото не аз съм в дрехата. Бих казала на колежката, че щом тя се чувства удобно и харесва модела това е най-важното. Peace

Брех, ще отида да се прегледам. Взе ми думите от устата.  Joy

# 138
Изобщо не е задължително да го играе щастливец неземен, нито добряк непременно притичващ се на помощ на всички. Не е и в образа му типично да е превъзбуден и подскокливо-оживен. Но виж ведър, просто ведър! Приемащ неприятните неща с една идея по-леко от останалите, с оптимизъм, че ще бъде наред... Приятен човек. Определено!

Бе кажи Мъстейнчето с една дума и това е. Simple Smile За мен тя е ярък пример за позитивен и ведър човек.

# 139
Не е ли малко странно да се питат точно българи такъв въпрос Laughing
Винаги в разни изследвания по въпроса, бг е на едно от последните места - не е случайно хич. Даже в някакво такова изследване, май бг беше преди Афганистан, а в друго преди някаква африканска страна... смятай! Демек те по-положителни излязли Grinning

Ако става въпрос за нещо, което тотално ми нарушава светогледа и засяга други същества, не само ще го кажа, но и още нещо  Simple Smile Примерно, ако разбера, че събеседникът ми е ловец  Close

Hug Браво!! Много правилна позиция! Simple Smile От сърце се радвам на хора като теб, които абсолютно не намират такива работи за нормални.
Ловец = убиец
Извратени, низки същества, изроди, болни, назадничави, бездушни и НЕбогобоязливи и не признаващи каквито и да е кармични, а дори физични закони /на всяко действие, следва противодействие или всичко на този свят се връща/ - това са за мен ловците. Да бъдат съдени, тъй както биха били за отнемане на човешки живот. Повръща ми се от такива работи!!
Ако не помагаш на едно животно, поне не му вреди!

Така много ми опротивя Станка от Вип Брадър. Когато разбрах, че била заклала не знам си колко кокошки и като се напиели, си "играели" с прасето. Че е елементарна, проста и първична, не ме касае /така или иначе не съм я харесвала/, но убийца, това вече.... Пък колко медала имаш, колко постижения въобще в която и да е сфера, това вече не е от значение, щом гледаш на живота по този начин и най-лошото - разпореждаш се така с животи извън твоя собствен.

Последна редакция: пт, 01 ное 2013, 02:03 от AQUА

# 140
е, да, но аз също не бих могла да кажа на някого, че нещо му стои зле. Изобщо външен вид на хора негативно не мога да коментирам, дори нещо да не ми харесва съвсем. Ако знам, че нещо ще нарани човека ми е трудно да го кажа и го правя само, когато залогът е достатъчно голям - тоест важно е да го кажа.  Изобщо, когато някой е в уязвим към мен в даден момент почти никога не бих могла да съм на 100% обективна и откровена, винаги смегчавам нещо. Но не го правя от лицемерие, а някакси ми харесва, когато хората се чувстват добре, дори когато това не е най-полезното за тях в момента.
Лошото е, че с по-високостоящи го нямам този маниер и си цепя директно и после сърбам попарата.
Но абсурд ми е да кажа, че рокля не ми харесва. Даже бих могла да поизлъжа да а кажа, че стои прекрасно, ако видя, че човекът се харесва в нея. В крайна сметка, по-важно ми е как се чувстват хората. Вече ако ме карат да избирам между тази и онази рокля, ще си кажа мнението.

# 141
  • София
Много ясно, че говорим за някакви по-сериозни казуси. Всеки човек с елементарно възпитание и чувство за такт не би правил негативни коментари за външния вид. Е, не бих могла да си пречупя езика в захлас колко е прелестна колежката, най-малкото ще ми проличи, че не съм искрена.
Сега, предполагам, че Шантал няма да си пререже вените, задето не й одобрих зелените гащи. Laughing
(Тюх, то пък отлетял предния коментар за гащите)

Иначе да сервилничиш, да угодничиш и кимаш одобрително при откровени несправедливости, за да извлечеш служебни ползи или да градиш някакъв образ за пред хората, не го разбирам. И със сигурност ще обереш негативите с директния си подход. Изпробвала съм го.

# 142
  • София
От светлата си страна съм позитивна и добра.
От тъмната - съм негативна.
Всеки човек има две страни.

Един як цитат на Фройд по темата:

"Опитът учи, че повечето хора имат граници, зад чиито предели природата им отказва да следва изискванията на културата. Всички, които искат да бъдат по-благородни, отколкото им позволява природата им, изпадат в невроза; те биха се чувствали по-добре, ако им бе оставена възможността да бъдат по-лоши."

Като говорим за ББ, Ваня Червенкова е ярък пример на човек, който се опитва да се прави на благороден, но определено не й се получава.

# 143
Също както с външния си вид, много хора не са наясно и с вътрешния си.
Откровено заядливи и хапливи хора определят себе си като позитивни. Хих!

# 144
Дам, от темата за младеенето разбрахме, че съфорумки, които се имат за големи красавици, всъщност са доста обикновени.  Mr. Green

# 145
  • Варна
Дам, от темата за младеенето разбрахме, че съфорумки, които се имат за големи красавици, всъщност са доста обикновени.  Mr. Green
Направо грозни. Кажи си го.  Sunglasses

# 146
Направо грозни. Кажи си го.  Sunglasses
Е не. За грозни мога да определя хора с видими дефекти, като мене.  Mr. Green за това не си публикувам снимки тука.

# 147

Всеки има право на вкус и усещане за себе си и околните. Често, факт е, че вътрешното ни усещане не се припокрива с това на другите за нас. Но пък това че, аз не намирам Х за позитивна, а ти мен за красива, нито ще накриви китката на Х, нито ще накърни моето самочувствие. Но пък ще донесе полза на теб- ти ще се почувстваш по-добре като като назовеш истината. Защото няма нищо по-хубаво от това да наричаме нещата с истинските им имена. Е, радвам се, че съм ти донесла полза.

# 148
Защото няма нищо по-хубаво от това да наричаме нещата с истинските им имена.
Дори и във форума ли?

# 149
Най-вече във форума.

Общи условия

Активация на акаунт