"Прясна" раздяла и преспиване на детето вече в 2 къщи

• 9 112
  • 62
  •   1
Отговори
# 15
Последното нещо, което искам е да го лиша от бащина обич и връзка.

Но как едно дете може да израсте с принадлежност за дом прехвърляно между две къщи постоянно с преспиване. Нима грижата и връзката е по времето, когато спи.

Не трябва ли бащата да има свободата да излиза със сина си, аз няма да го спра, да ходят да се забавляват по мъжки, да го учи на неща, които всеки баща учи сина си и което аз като жена не знам. Но да ми позволи да бъда майка и да се грижа за детето си, да знае, че дома му е при мен. И в същото време детето да знае, че винаги може да разчита на баща си, понеже го вижда често.

Не знам аз ли се побърквам вече, но уикенди по мъжки през седмицата от петък до неделя и виждане когато си поиска през останалото време не е чудовищно от моя страна, не е като ограничителна заповед

# 16
Днес ще потърся консултация с детски психолог, ако наистина аз не съм права и "проектирам" огорчението си върху детето и връзката му с бащата и ги наказвам, трябва да осмисля поведението си.

# 17
Нещото, за което според мен допускаш грешка, е че искаш детето да се чувства у дома си само при теб. Няма лошо да има две къщи. Нека се чувства у дома и при баща си, щом той е свестен баща и има желание да се грижи за него. Вярно - ти изпускаш в известна степен контрола. Това е леко трудно за преглъщане  Wink, но според мен е в интерес на детето.

# 18
Възможно е и да е така. Психологът ще каже. Опитвам се да бъда честна, но и на мен ми е трудно в този момент.

Всичко се разпада и всички страдат.

# 19
Разбира се, че ти е трудно  Hug В никакъв случай не те съдя, просто давам поглед отстрани и своето мнение. Идеята за психолог е чудесна. Дано да помогне и да преминете по-леко през този тегав период на адаптация...

# 20
А как ще се възпитава като поотрасне? Или как ще учим като ученици? Ще си разказваме по телефона кой какво е учил с детето предния ден ... или пък не дай си Боже той си започне да си знае и манипулира, че днес е при мама, да ама утре ще е при тати и .... тати може да е на друго настроение и да каже друго. Много е кратък интервалът на прехвърляне на детето мужду нас.

А дори и в момента не знам и се обърквам в градината има ли чисти дрехи, с какво съм го изпратила, с друго го намирам след два дена, чисти ли са му дрехите, къде са. Оказа се, че дететостоеше с мръсни дрехи и без пижама, защото ние с баща му не сме разбрали през различните дни.

# 21
Въпрос на организация е всичко... Трудно е, но изпълнимо. Пък и има много време дотогава - не мисли толкова напред, нещата ще се подредят според обстоятелствата. За манипулациите няма спасение Simple Smile. Всички деца на разделени родители се пробват, независимо дали прекарват с другия родител един или 3 дни седмично. Идеалният вариант е да сте на едно мнение относно възпитанието, но...практиката често показва друго.

# 22

А дори и в момента не знам и се обърквам в градината има ли чисти дрехи, с какво съм го изпратила, с друго го намирам след два дена, чисти ли са му дрехите, къде са. Оказа се, че дететостоеше с мръсни дрехи и без пижама, защото ние с баща му не сме разбрали през различните дни.
С времето ще си дойдат по местата тия неща.  Peace Трябва организация, както казва Либ.

# 23
Много съм активна в собствената си тема, но си изливам душата ... в писмен вид  Confused

Относно детето, беше се напишкал в гарината, вчера е плакало, че иска мама, днес като го останвях ми каза: Мамо, пак ще дойдеш.  Много боли да си виждаш детето разделено в любовта си към двамата родители.

Първата вечер като преспа при баща си, на следващия ден ми беше сърдит, само тати му беше приятел, имал нова къща, където тати му купил влак на релси, кола, дрехи, пантофи и всичко, което детето обича. После му мина. После път не искаше да говори за татко си, искал само мама. Плаче да го гушкам, капризен.

Ох, момичета, много ви благодаря, знам че не откривам топлата вода, но е ужасно това.

# 24
Моят съвет е да гледаш малко по-леко на нещата в този момент, за да не задълбочиш проблема. Сърдит ти бил - усмихни се и го обърни на шега.  Simple Smile Така и детето ще разбере, че няма нищо кой знае колко трагично в ситуацията.  Hug

# 25
Нали за това си пуснала тема  Simple Smile
Малък е още дребосъкът. На тази възраст те самите не знаят още кога и какво точно искат, дори без да са поставени в подобна ситуация. Не обръщай внимание на такива настроения. Понякога баща му ще е героят на деня, друг път ще му е накривил нещо и няма да иска да го види... нормално е. Важното е да се чувства обичан и от двамата и да има връзка и с двама ви.

# 26
  • София
mama papka, най-добре е да се съобразите с детето - какви са неговите предпочитания. Но това "местене" ако мога така да го нарека ще му се отрази на психиката. Може да стене по-затворен, да спре да споделя, да плаче за най-малкото нещо.....

# 27
  • Бургас
Никак не е лесно това положение. Никак. Тежи много защото и двете страни имат негативи и позитиви, а да не говорим, че най - трудното в споделеното гледане е да останеш цял след него  Wink Каквото и да реши авторката, тя ще намери най - доброто за детето си, сигурна съм в това. Успех!

# 28
най - трудното в споделеното гледане е да останеш цял след него  Wink
Това пък защо?

# 29
Мисля, че авторката преживява период на свръх-протекция относно детето и това донякъде е разбираемо. Отпусни се, дай време и на трима ви, всичко ще се нареди. Ако и за двамата щастието и спокойствието на детето ви са приоритет, няма да допуснете значими грешки.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт