В момента чета ... 22

• 37 646
  • 736
  •   1
Отговори
# 210
Аз съм на "Проницателят" Simple Smile

Как ти се струва?
На мен много ми хареса като я четох навремето Simple Smile

Аз изостанах с четенето в последно време, а имам 5 нови книги, които чакат...   Confused

# 211
Може би ако я четах преди някоя друга година щеше много да ме впечатли Simple Smile Сега ми е приятно да я чета.Харесва ми , но е нещо чак уникално.

# 212
  • на североизток от Рая
 Аз чета "За любовта и други демони" на Маркес.

Първа глава ми хареса, но остави някакво объркване в мен. Като прочетох и втора глава, взех да се питам аз ли нещо съм сбъркана, че не го разбирам този Маркес. Не му усещам идеите, да му се не види. Уж хващам историята, следя задълбочено, не съм разсеяна в никакъв случай, има и такива дни, но днес не е такъв.  Laughing Ще видим нататък как ще е.
 Но като чета с какво обожание пишете за него, почнах да се питам аз да не съм сбъркана.

И все се каня да попитам: нали се произнася МАркес, а не МаркЕс? Чувам и двата варианта, но ползвам първия.

# 213
На първата сричка е ударението. Поне така най-често съм го чувала.

# 214
Да. На първата е: Gabriel José de la Concordia García Márquez.

# 215
Приключих с "Момчешки живот" на Робърт Маккамън и сега ми е едно такова особено и хубаво. Иска ми се да остана сама някъде, на тишина, за да мога да помисля и да почуствам.... Simple Smile. И ми се щеше да не бях чела последната глава на книгата, за да не ми е чак толкова сладко-горчиво Simple Smile. Но - след дъжд качулка, както се казва!

Звучи ми много познато. Simple Smile

# 216
  • на североизток от Рая
Да. На първата е: Gabriel José de la Concordia García Márquez.

На първата сричка е ударението. Поне така най-често съм го чувала.

Благодаря!

В Уики гледах, и принципно така ми звучи по-добре. МаркЕс ми е някакво престорено. Макар че на другите му имена ударението е на последната сричка.

# 217

Първа глава ми хареса, но остави някакво объркване в мен. Като прочетох и втора глава, взех да се питам аз ли нещо съм сбъркана, че не го разбирам този Маркес. Не му усещам идеите, да му се не види. Уж хващам историята, следя задълбочено, не съм разсеяна в никакъв случай, има и такива дни, но днес не е такъв.  Laughing Ще видим нататък как ще е.
 Но като чета с какво обожание пишете за него, почнах да се питам аз да не съм сбъркана.

И аз съм си я приготвила тази книга, но напоследък нямам никакво време. Купих я на 1-ви ноември и още не съм я почнала. Обаче имам някакво предчувствие, че много ще ме впечатли ( е, дано не се разочаровам, де ), така ми се иска да прочета нещо наистина много хубаво....

# 218
След прекрасната книга "Господарката на Рим" напоена с гладиаторски битки ,  започвам нещо любовно и отпускащо

# 219
  • София, България
Прочетох "Долерес Клейборн" и за момента спирам с Кинг серията, сега съм започнала това:

и после ще си продължа с "Мидълсекс", няма как  Laughing

# 220

И аз съм си я приготвила, но така като гледам, ще й дойде реда към Коледа Simple Smile. Аз освен МАркес, не съм чувала друго произнасяне.
Иначе започнах "Прелюбодейци" на Вида Огненович. Хем ми е странна, хем ми харесва. Странна ми е, заради формата й, мислех, че ще ме отегчи и ще ми досади бързо, но не стана така. Само от време на време трудно следя някои разсъждени Simple Smile. Иска ми се да чета още и още, не ми се оставя Simple Smile.

# 221
Meл Одом -Магическият ръкопис

# 222
  • София
Meл Одом -Магическият ръкопис

Това фентъзи ли е?

# 223
Да фентъзи но малко ми е странно.Книгата е 2 от поредицата „Лондон - адската порта” (Hellgate London).Имало такава компютърна игра.Като жанр книгата е някаква смесица от фентъзи и фантастика но на мен ми е интересна Simple Smile

# 224

Общи условия

Активация на акаунт