В момента чета ... 22

• 37 494
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Диалозите на Тухи никак не са безсмислени.  Peace Той е централният антагонист - символ на всичко, което Ранд презира.

# 76
^ съгласен

# 77
  • София, България
Продължавам с "Мидълсекс", но самият факт, че си препрочитам и "Кери" на таблета, говори, че не ме запленява тази книга. А реално няма в какво да я "обвиня", хубаво е написана, интересен сюжет, но ми е някак скучна...  Tired
Отдавна не бях чела нищо на Кинг, а съм му голяма почитателка, трябва да отделя време за някоя от новите му книги. Вие какво ще препоръчате между "Дума Ки", "Под купола" и "11/22/63" ?

# 78
  • София
Вие какво ще препоръчате между "Дума Ки", "Под купола" и "11/22/63" ?

Щом си фен на Кинг - и трите  Peace !
Различни са, но и трите са великолепни, и няма да сбъркаш с нито една от тях, която и да избереш.

# 79
Мона Лиза, много труден избор  Laughing, освен да ти завидя, че още не си ги чела  Hug. Може би 11/22/63 ми е една идея по-любима от другите.

# 80
  • В полите на Пирин планина
От колко време не съм се включвала в тази тема  Peace
Чета в момента "Пътят на кралете" на Брандън Сандърсън. Много ми харесва, но аз обичам как пише Сандърсън, по принцип.

# 81
  • София
Нели, Мишка, напълно подкрепям мненията ви за "Слугинята".  Wink

Мона Лиза, точно това имах предвид и аз за "Мидълсекс"... Не достига до душата...

На Стивън Кинг съм чела следните неща:

"Кери"
"Сейлъмс Лот"
"Мъртвата зона"
"Подпалвачката"
"Бягащият човек"
"Куджо"
"То"
"Мизъри"
"Проклятието"
"Зеленият път"

може да има и други..., но май не... После години наред нищо негово не бях чела (И в тоя период сигурно съм пропуснала значими книги?) . Напоследък прочетох:

"11/22/63" и
"Дългата разходка"

Много ми харесаха! Преоткривам Кинг и почвам да гледам на книгите му по друг начин. Опредлено ми се чете нещо негова пак. Дайте идея какво.  Grinning

# 82
  • София
Щом "11/22/63" и "Дългата разходка" са ти харесали, мисля че "Джойленд" също ще ти допадне, Петя  Peace.
Пък аз много, много харесах "Слугинята" и когато гледах филма, мислех, че ако не съм чела книгата, едва ли щях да уловя всички нюанси от историята.

# 83
  • София
Преоткривам Кинг и почвам да гледам на книгите му по друг начин. Опредлено ми се чете нещо негова пак. Дайте идея какво.  Grinning

Заповядай ТУК и си избери от първия пост или направо попитай  Peace ! Има голям избор. Чела си доста, което означава, че Кинг е "твой автор"  Hug .

# 84
Щом "11/22/63" и "Дългата разходка" са ти харесали, мисля че "Джойленд" също ще ти допадне, Петя  Peace.
Пък аз много, много харесах "Слугинята" и когато гледах филма, мислех, че ако не съм чела книгата, едва ли щях да уловя всички нюанси от историята.

И аз харесах "Слугинята", а пък съм доста критична към книгите. Напълно съзнавайки, че не е литературен шедьовър, историята ми хареса и героините ми станаха много симпатични. Отчетох за себе си, че тази тематика като цяло ми е била много далечна до сега и не съм чела нищо по въпроса.

# 85
  • Пловдив
Момичета, подобно на различните мнения за "Слугинята", да споделя и аз моето различно виждане за "Ад" на Дан Браун. За разлика от всчики тук, които не я харесват, аз много харесвам книгата. В момента я чета и ми е приятно, типично по данбрауновски, потапя ме в атмосферата на Флоренция.

# 86
  • София
Мислех си за Номинационната тема за книга на 2013г ....  Simple Smile

Какво ще кажете, ако номинираме с брой точки?
В смисъл - номинираме 5 или какъвто брой книги решим. Но от тези 5 книги да можем да поставяме точки - максимум по 3 точки, да речем, като само на 2 или на 3 от 5-те номинирани от нас книги да можем да ги дадем?
Не знам дали го обясних добре...
Тази идея ми дойде като стана дума онзи ден, че наближават номинациите и се замислих кои книги да номинирам. Две са ми много "на сърце". Всяка по различен начин  Heart Eyes
Но пък от друга страна, през тази година прочетох и още няколко книги, които заслужават да бъдат номинирани...  Simple Smile

# 87
  • Den Haag
newsm59 Честит рожден ден Зори! Желая ти много здраве, щастие и успех на изпита! newsm59
Тортата е страхотна и изглежда много вкусна, поздравления! Peace
Скрит текст:
От вторник и аз започвам курс по Нидерландски  Grinning, надявам се да не е много труден за учене  Praynig

# 88
Прочетох "Аз доносчикът" за една вечер. Хареса ми.
Започвам "Шпионинът, който дойде на Коледа" - Дейвид Морел.

# 89
  • Ямбол
mijjjka, каква е идеята за точките?
При повтарянето на най-харесваните книги в номинациите, ще излязат на гласуване.
Всеки ще номинира 5-6-10 негови книги. Аз ги броя и отчитам коя колко номинации събира. После гласуваме.

Иначе аз започнах "Хартиено момиче", Гийом Мосю.

Общи условия

Активация на акаунт