В момента чета ... 22

• 37 686
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
  • Ямбол
Започнах:

# 256
Започнах

Още от началото ме хвана за гърлото... Много съм чуствителна към деца, останали без майки, особено към малки момиченца. Подозирам, че четенето няма да върви лесно, но за сега много ми харесва Simple Smile. Буб, благодаря  Hug

# 257
  • София
_dexter_, книгата наистина е много силна!  Peace

Аз съм по средата на последната книга от трилогията "Кристин, дъщерята на Лавранс". Авторката използва много интересен похват. С порастването на Кристин втвърдява сериозно перото. Ако в първата книга човек може да не е съвсем убеден дали не е попаднал на някакво романтично четиво, с лек уклон към лековатост, то във втората книга нещата вече са съвсем като за възрастни, а в третата усещането за "романтично четиво" е толкова далечно, че въобще човек се чуди как му е хрумнало... Книгата става сериозна, но това като че ли наистина се усеща чак в третата част.

# 258
_dexter_, книгата наистина е много силна!  Peace

Аз съм по средата на последната книга от трилогията "Кристин, дъщерята на Лавранс". Авторката използва много интересен похват. С порастването на Кристин втвърдява сериозно перото. Ако в първата книга човек може да не е съвсем убеден дали не е попаднал на някакво романтично четиво, с лек уклон към лековатост, то във втората книга нещата вече са съвсем като за възрастни, а в третата усещането за "романтично четиво" е толкова далечно, че въобще човек се чуди как му е хрумнало... Книгата става сериозна, но това като че ли наистина се усеща чак в третата част.
Съгласна съм напълно с теб  Peace , има градация със всяка следваща книга, за мен беше голямо удоволствие да я прочета , заслужава си

# 259
  • Den Haag
Нези приятно четене на "Шогун", това лято го четох и много ми хареса  Peace

Снощи започнах :

# 260
Днес си свалих и ще започвам "Дарът на орела" на Карлос Кастанеда.

# 261
Прочетох "Възвишение", като цяло оправда очакванията  Peace

Сега започвам

# 262
  • Sofia
Аз останах без книжка днес и си дръпнах четирилогията на Нора Робъртс за братята Маккейд. Не ми е кеф да чета на друго освен книжен носител, та още се мотая. Tired

# 263
  • Ямбол
Аз останах без книжка днес и си дръпнах четирилогията на Нора Робъртс за братята Маккейд. Не ми е кеф да чета на друго освен книжен носител, та още се мотая. Tired
Какво друго си опитвала, че си толкова категорична?

# 264
Дочитам:

...и е истински инфантилен кеф. Simple Smile

# 265
  • Варна
Навих се да се запозная със Сароян и прочетох автобиографичната "Велосипедистът от Бевърли Хилс", но нещо не ме грабна. Ще съм благодарна за препоръки за нещо негово все пак.

Снощи гледах "Айрис" за Айрис Мърдок и се присетих за темата - заслужава си.

# 266
Навих се да се запозная със Сароян и прочетох автобиографичната "Велосипедистът от Бевърли Хилс", но нещо не ме грабна. Ще съм благодарна за препоръки за нещо негово все пак.

На Сароян харесвам разказите

Чела съм и "Един ден от залеза на света", но нещо не ми допадна.

# 267
  • Варна
Благодаря! Ще я потърся.

# 268
Нищо не съм чел на Сароян. Sad

# 269
  • на североизток от Рая
 Прочетох най-после Калната река. И бях обещала да кажа мнението си за книгата.

Ето го:

Красиво написана книга. Хубав и стегнат изказ има тази авторка, която аз чувам за първи път.
 Описанията на героите са пълнокръвни, ярки, има детайли, които ми помогнаха да ги "опозная".
 Много жестоки моменти ме изправяха на нокти, тематиката хич не е лека. Дори не я разбирам напълно. Как живеят тези хора...Толкова ли са обречени наистина? А тези традиции, които не разбирам, допълнително ме затормозиха и натовариха.
  Пък комунизмът и всичко, свързано с него, ме изнервяха.
  Книгата е стойностна, но не е четиво за всеки и не е за отмора.

Прочетох книгата заради доста отзиви в темата.
 Виждам как различно възприемаме книгите. Това не беше `моята` книга.

Общи условия

Активация на акаунт