В момента чета ... 22

• 37 656
  • 736
  •   1
Отговори
# 300
buttinsky, няма нищо сложно в "Ад" . Дори до толкова е опростено, че човек, който не е чел "Божествена комедия" на Данте, би могъл да разбере всичко. На мен не ми хареса, първо защото Браун и за секунда не е излязъл от конвейрната си схема на писане - по един и същи начин подредено повествование, което го прави предвидимо. И второ - самият сюжет на книгата ми напомни на други, четени от мен, книги. Единствено литературната разходка из Италия, както и описанията на различни произведения на изкуството, ми доставиха удоволствие; самата история - загуба на време.

Точно това и се очаква от т.нар. жанрова литература.  Peace

# 301
  • София
Прочетох "Кристин, дъщерята на Лавранс" и я препоръчвам. Много мъдра книга. Прекрасно изградени образи. Завладяващи природни картини. Чудесно отразяване на важните исторически събития в Норвегия през Средновековието. Но най-вече една много човешка книга.

Започнах "Скитница" на Стефани Майер, с което напълно сменям стила, епохата, всичко.  Wink.

# 302

Започнах "Скитница" на Стефани Майер, с което напълно сменям стила, епохата, всичко.  Wink.

Много отрицателни критики имаше за "Скитница", но на мен ми хареса. Е, малко по-сладникава ми идваше, но като замисъл е О.К.

# 303
  • София, България

Много отрицателни критики имаше за "Скитница", но на мен ми хареса. Е, малко по-сладникава ми идваше, но като замисъл е О.К.

На мен "Скитница" ми беше просто скучна. Това беше неочаквано, защото харесвам "Здрач"  Blush Беше ми много подробна и не ме грабна. С нетърпение ще чакам да кажеш и твоето мнение, когато я прочетеш.

# 304
  • Ямбол
Аз започнах "Какавидите" от Джон Уиндъм. Ето такива книги много обичам.

# 305
  • Чукарландия
Започвам "Открита пред теб" - Силвия Дей. Hug

# 306
Аз съм малко на Буковски.

# 307
Прочетох "Кристин, дъщерята на Лавранс" и я препоръчвам. Много мъдра книга. Прекрасно изградени образи. Завладяващи природни картини. Чудесно отразяване на важните исторически събития в Норвегия през Средновековието. Но най-вече една много човешка книга.

Заинтригува ме. Проверих дали  я има ,но се оказа ,че са три части. Трите в една книга ли са събрани,или ще излизат постепенно?

# 308

Заинтригува ме. Проверих дали  я има ,но се оказа ,че са три части. Трите в една книга ли са събрани,или ще излизат постепенно?
nezito , книгите са прекрасни , три книга са (трилогия) като се продават заедно (футляр) , поне аз поотделно не съм ги срещала , опаковани са в картонена кутия , интересно е , на мен ми бяха подарък от братчето и много им се изкефих , ако четеш и обичаш исторически книги и тези ще ти харесат  Peace

# 309
  • София
nezito, много момичета харесаха тази трилогия и аз съм й хвърлила око. В няколко сайта я погледнах и останах с впечатлението, че трите тома се продават заедно (дали е комплект от 3 книги или трите са една цяла не зная). Ето тук я има цък - хем е с малко отстъпка, хем сайтът доставя безплатно  Peace.

# 310
Благодаря ви! Hug
Ще си я поръчам,много обичам такива книги.  Simple Smile

# 311

nara86 ти е писала, че са 3 в 1 (т.е. продават се заедно). Искам да допълня, че аз поръчах моята трилогия от www.booktraffic.bg. Доставката до адрес в София е безплатна, като плюс това имаш и отстъпка  Hug
Ще се повторя, но аз също препоръчвам трилогията  Hug

# 312
влизам само (понеже нямам време тези дни да следя темите) да кажа, че почнах "Копелето от Истанбул". Типичният стил на Шафак (харесвам  Simple Smile, обаче след разтърсващите духовни проникновения в "Любов" на авторката тази още не може да ме впечатли. Иначе ме увлече - заинтригувана съм от няколкото пласта, които си вървят успоредно. Някои елементи ме подразниха силно - майката, която си оставя бебето в колата и се мотае в супермаркета и разтакава с непознати, повърхностна и лекомислена ми е засега Роуз. Не мога да си представя себе си в тази ситуация: откачам само при мисълта да оставя малкия сам в колата, дори за малко. Ще се чете де,  то с кеф, благодарение на big pufana  Hug

# 313
Най-накрая, след 18-дневно отлагане, днес започнах "За любовта и други демони" на Маркес.
Много ми харесва засега, като страшна приказка е Simple Smile. И понеже ми е първата книга на Маркес, с учудване забелязвам, че има чувство за хумор. Някак си си го представях супер праволинейно повествование.

# 314
  • София, България
Аз започнах "Какавидите" от Джон Уиндъм. Ето такива книги много обичам.

"Денят на трифидите" ми хареса повече, но и "Какавидите" е книга, която се запомня.  Peace
Да кажеш после какво мислиш, като я прочетеш.

Общи условия

Активация на акаунт