В момента чета ... 22

• 37 640
  • 736
  •   1
Отговори
# 330
...  да ги възпитаваме да са силни ...
Това ми стана интересно, така ли е казано точно?
Скрит текст:
На пръв поглед добре звучи и аз особено за момчето си искам да е "силно" (ама доста го жаля...). Но точно тази думичка на колко хора е изиграла лоша шега - наскоро започнах да разбирам това след толкова сбирки, където сякаш най-тежко "избухват" мъже и жени, които цял живот са поддържали ролята да са силни... Не искам нито аз да съм слаба, нито някой около мен, но може би има някаква друга мярка... Възхищавала съм се преди на силните жени, но досега една не видях на тези срещи да иска да продължава да е такава. А това, внушавано на мъжете пък, ги кара също да крият истинските си емоции, а те си ги имат все пак. Simple Smile
Svet, ти ме замисли с въпроса си  Laughing. Поразгледах книгата и наистина не видях някъде думата "силни" (може и да съм я пропуснала измежду страниците, които прехвърлих). По-скоро у мен остана тази асоциация докато четях. "Силни" - като да умеят да осъзнават чувствата и емоциите си, да отстояват позициите си, да не се поддават на влияния, да носят отговорност за живота си (това последното е почти дословно цитирано). "Силни" като синоним на наясно със себе си и уверени кои са, на къде са тръгнали и какво искат от живота си. В никакъв случай "мъжемелачки" или някакви други мелачки. Аз употребих "силни", защото с тази дума асоциирам нещата, които искам да видя у дъщеря си Simple Smile.

Има една хубава народна приказка: Ако те видят, че можеш да копаеш с малка мотика, все ще се намери кой да ти даде по-голяма. (Перефрази колкото щеш, вкл. и за конкретния случай - като те видят, че си силен да "носиш", товарят те повече.) Та, това със силата е много относително Simple Smile

Вени, има книга и "Как се възпитават момчета"

# 331
  • някъде другаде
Започвам"Талисманът" на Никълъс Спаркс

# 332
В момента чета Брулени хълмове на Емили Бронте , една от класиките в литературата , която съм пропуснала , направила съм си цял списък  с култови  книги , за който мисля че е голям пропуск , че не съм прочела и с помоща на вас и на темата ще прибавя нови заглавия към този списък и определено ще обогатя литературната си познания  Embarassed Simple Smile

# 333
   Днес започнах "Усмивка почти" на Франсоаз Саган. Оказа се малка книжка и бързо напредвам. За сега ми е интересна, ще видя как ще е по-нататък.

# 334
  • София
Не знам защо ви изпуснах за толкова дълго време. Wink Hug

В момента чета това:

# 335
Зарязах всичко което четях в момента и започнах това Party (благодарение на Вени Heart Eyes Hug)

# 336
Гигова , завид завид за "Забравената градина"  Hug

# 337
  • на североизток от Рая
Зарязах всичко което четях в момента и започнах това Party (благодарение на Вени Heart Eyes Hug)

Пиши няколко думи за книгата после.

Мисля да е една от книгите, които желая да получа за Коледа. Но има нещо, което ме разколебава все още.

# 338
  • София
Нели, аз затова напирах да ти я дам за прочит (и на другите момичета също). Пък ако много ти хареса, ти ще прецениш дали да си я купиш. В никакъв случай не е лоша книгата, много е приятна. Просто не винаги всяка книга, която четем, искаме да притежаваме.

# 339
  • на североизток от Рая
 Вени, помня предложението ти и съм ти благодарна!  Hug Ще видим дали ще я поискам. Имам друго за четене засега.

Но не пречи да събера мнения и отзиви за нея.

# 340
  • София
И аз още се мотая със списъка коледни книги, защото се чудя дали да не вмъкна в него книги, които съм чела, но не притежавам, или да заложа на нечетени заглавия. Както се казва - и аз събирам отзиви из темите за различни заглавия  Grinning.

# 341
  • София
Вчера приключих 'Вино от глухарчета'-не мога да я изкоментирам,нямам думи...Една толкова обикновена книга,с толкова обикновени моменти,а всъщност именно там е скрит целия свят.Прекрасна!

Започнах веднага 'Павилиона Прасковен цвят' и така ме погълна,че на един дъх прочетох 100стр.

# 342

Сибирско село, пет години след революцията, зима, водка, любов и омраза по руски - грабнаха ме тези мужици - Любавините. Препоръчвам я на обичащите руска проза.

# 343
  • на североизток от Рая
 Аз обичам руския дух.

Благодаря, че сподели, ananas !

Почти съм убедена, че ще намеря тази книга в библиотеката. А като гледам обложката...От любимите ми стари книги е.

# 344
  • Варна
Не знам защо ви изпуснах за толкова дълго време. Wink Hug

В момента чета това:

И аз. И много почва да не ми харесва.
Началото  е толкова обещаващо, по средата зацикля много, а към края вече се превръща в любовен роман.
Имам 60 стр до края и започва много да ме дразни.

Общи условия

Активация на акаунт