В момента чета ... 22

• 37 545
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
И аз скоро препрочитах Спасителят в ръжта, но останах разочарована. Според мен това е книга, която се чете на 'младини'.
Не се сещам за книга, която да е променила светогледа ми напоследък, но "Да дойдеш на света" на М. Мацантини определено беше разтърсваща и красива.

# 451
............... не знам коя да започна, апатично ми е..ще ми се нещо разтърсващо и променящо светогледа. .... 
защо променящо светогледа?
изброй няколко книги които ти харесват, ще те насочим по-лесно  Peace
аз имам предложение коя да е последната книга от списъка ти - Параграф 22  Stop и тя е класика, но ... Crazy
аз съм на третата част на Атлас изправи рамене  Heart Eyes

Какво е това неглижирано отношение към Параграфа...
Рядко изпадам в крайности, но това е гениална книга...
Една от книгите, която прочетена през различни периоди
от живота си, усещаш по различен начин...
По това се различават "класиките".

# 452
  • София
На мен "Майсторът и Маргарита" ми е сред любимите книги. "Параграф 22" също. "Спасителят в ръжта" също. "Птиците умират сами" ми хареса, когато я четох преди 20 и няколко години.

Ако ми се препрочита някоя от изброените, това би била само "Спасителят в ръжта".  Wink  Останалите - или ги помня твърде отчетливо (първите две, уникални книги!), или настроението ми не е за тях в момента. "Птиците..." например е една идея по-сантиментално четиво от нагласата ми в момента.  Wink

Иначе аз съм на 1/3 от "Скитница" и намирам, че не се е случило кой знае какво до момента... Мудничко го раздава авторката... Иначе идеята е хубава. Дано се динамизират малко нещата.

# 453
Ето колко сме различни  Heart Eyes
Аз обожавам Параграф 22, бях се пробвала да я чета като ученичка и не ми се получи и я захвърлих. Преди година някъде пак я пробвах и мнението ми е, че е велика. Спасителят в ръжта и Пътят на Керуак обаче си мисля, че трябва точно в юнушеска възраст първо да се четат, сега някак съм ги израснала и хич не ме трогнаха.
Сега напредвам с Историкът на Елизабет Костова, много приятно ме изненада  Peace

# 454
Да, различни сме! Simple Smile
Моето убеждение - "Спасителят в ръжта" е за възрастни!  Laughing Или за тотално различен прочит на 20 г. и на 40 г. Поне при мен беше така. С три допълнителни плюса при "дъртия" прочит. Всичко на Селинджър отива все по-нагоре за мен през годините.

Много бавно свърших "Последни истории" .
Надявам се за нула време да глътна

Мислех да започвам "Старецът..." на Юнасон, но нямах търпение за нещо "храбалско", а и имам усещане за сходство между двамата...  Thinking

# 455
  • София
Снощи прочетох третата книга - "Последният довод на кралете" - от поредицата на Джо Абъркромби "Първият закон". Разкошна! Много ми хареса. Като голям почитател на жанра "фентъзи", тази поредица ми достави огромно удоволствие  Heart Eyes .
Продължавам сега с "Отмъщението на Монца", след нея с "Герои" - все на същия автор.

# 456
ventcis приемам мнението ти, вече ми казаха че съм неграмотна и недорасла за Параграф-а, това е положението  Sunglasses в допълнение ще си призная, че не дочетох и Безкраен празник на Хемингуей, изключително скучна и досадна...  Tired

# 457
Аз пък снощи започнах "Крадецът на книги" и малко ми се вижда странна. Rolling Eyes Една такава накъсана и с леко претенциозен стил.
Наистина ли е толкова хубава? Май всички сте я харесали.

# 458
  • София
Нина*, много е хубава. Дай й шанс, определено става по-хубава нататък, трудничко почва.  Wink Мисля, че ще я харесаш.

# 459
  • Ямбол
Аз пък снощи започнах "Крадецът на книги" и малко ми се вижда странна. Rolling Eyes Една такава накъсана и с леко претенциозен стил.
Наистина ли е толкова хубава? Май всички сте я харесали.
Аз съм ѝ дала 3/5 в goodreads. И на мен ми се стори претенциозна и тенденциозна даже. Такава е до края.

Иначе аз започнах "Железният крал" от цикъла "Прокълнатите крале" от Морис Дрюон. Добре започва, любопитно и интересно. Отдавна не бях чела исторически роман.

И да похваля "Какавидите" - страхотна книга. Препоръчвам, ако някой като мен е пропуснал Джон Уиндъм.

# 460
  • София
И да похваля "Какавидите" - страхотна книга. Препоръчвам, ако някой като мен е пропуснал Джон Уиндъм.
Аз! Изобщо ходя по теб от "Денят на трифидите"  Mr. Green.
Поредицата на Морис Дрюон е една от любимите ми, дано ти хареса!

# 461
Благодаря за мненията.  Hug
Май каквито опасения и предчувствия имам за книгите, Лиляна ги потвърждава. Simple Smile
Ще й дам шанс на книгата.

# 462
  • София

Препоръчвам и аз  Peace !
Книгата не е за изпускане, определено!

# 463
  • Варна
Завърших "Великденско шествие". Изключително фин стил на писане. Очарована съм от изказа на Йейтс - рядко се среща такава прецизност. С малко думи да кажеш много.
Другата приятна изненада - дълбокото познание и разбиране на женската душа. Изградените женски образи са толкова пълнокръвни, сякаш са автобиографични.

Днес реших да се поразтуша с малка дъвка и изгълтах "Дяволският еликсир" на Реймънд Хури. Предвидимо трилърче, но достатъчно приятно.  Поне научих малко повече за природните алкалоиди.

# 464
Снощи прочетох третата книга - "Последният довод на кралете" - от поредицата на Джо Абъркромби "Първият закон". Разкошна! Много ми хареса.

Кали, смятам да си ги взема и трите. Стават, викаш? Знаеш ме, че съм отявлен фен на Песента и засега друго не ме е грабнало толкова...

Общи условия

Активация на акаунт